Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2024-2025

Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2024-2025

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

fuzztone έγραψε:
Μπαρκαρούτσος έγραψε:
fuzztone έγραψε:Έστω εκείνο το πακέτο του Α.Σ., από που μπορεί να το προμηθευτεί κάποιος? Κρυμμένα τα έχουν?
Όποιος ψάχνει, βρίσκει.
Αν δεν βρήκες, τότε δεν το θέλεις πραγματικά και δεν το αξίζεις.

- ΑΣ ΠΑΟΚ
Μπορεί και να ισχύει....Έξυπνη κίνηση....έτσι θα αποδεικνύεις και ότι είσαι άξιος να γίνεις μέλος του Α.Σ., αντί να ψάχνεις για υπογραφές.
Ε ναι δεν θα μπει όποιος όποιος στον ΑΣ!!

Δεν είχα διαβάσει το ποστ σου για τη Λι Νταγιονγκ miburosaito και βλέπω τυχαία την είδηση του Λεμονίδη και κουφάθηκα!! Λέω παπαριές γράφει. Αν και δεν θα την δούμε μάλλον από κοντά στη Μίκρα καθώς ο αγώνας με τον Πανιώνιο είναι τον Φεβρουάριο και θα έχει φύγει χαίρομαι που θα την ξαναδούμε στο ελληνικό πρωτάθλημα έστω και σαν αντίπαλο, για την αίγλη που έδωσε στο τμήμα κι επίσης το ότι ήταν η βασική αιτία που η κόρη μου παρακολουθώντας μαζί μου τους αγώνες της ομάδας να εκφράσει την επιθυμία της να ασχοληθεί με το βόλεϊ και γραφτεί στην ακαδημία μας.
zaytseva

Δημοσίευση από zaytseva »

miburosaito έγραψε:Καιρος να ξεκινησουμε τοπικ για τη νεα χρονια!

Ξεκιναει το VNL για οσους θελουν να δουν τωρα που τελειωσε η χρονια!

Εδω εχει το προγραμμα:

https://en.volleyballworld.com/global-s ... eason=2024

Σε παρανομα λινκ θα εχει τους αγωνες, επισης οποιος εχει καλο VPN μπορει να μπει απο Καναδεζικη IP για να δει απο CBC ή Ιταλικη που το δειχνει το RAI δωρεαν. (θα ελεγα κατι για την ΕΡΤ αλλα εδω δεν δειχνει Ελληνικους τελικους, θα δειχνει VNL?)

Με πληρωμη οποιος θελει εχει 8 ευρω το μηνα απο οσο ξερω...
Lee da Young για 2 μήνες στον Πανιώνιο [
Nickpower-4

Δημοσίευση από Nickpower-4 »

Καλά ρε μας δουλεύει η Πολυνοπουλου?
Ήταν πρώτη σκόρερ της ΑΕΚ στο χτεσινό Ευρωπαϊκό με 14 στις 17 επιθέσεις και συνολικά 18 πόντους(πρώτη σκόρερ)..
Σε μας οκ,ήταν απτά πρώτα βιολιά αλλά δε θυμάμαι τέτοια εμφάνιση.
Άσε που τώρα που σας γράφω από εδώ απτή δουλειά μου που είναι και στη Νέα Σμύρνη κ ξέρω πως λίγες εκατοντάδες μέτρα από δω κάνει προπόνηση η Λη Ντα Γιονγκ με πιάνει συγκρυο...
ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ θα πάω να τη δω σε κάποια ματς...
Είναι τιμή μας που φόρεσε τη φανέλα μας(και δική της).
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Νικ, η Πόλυ πέρυσι ήταν η καλύτερή μας παίκτρια και πιο σταθερή. Αν βρήκε ο προπονητής τον τρόπο να παίζει γρήγορα με τις κεντρικές, τότε δεν μου προξενεί εντύπωση το στατιστικό της.

Για τη Λι, το περίεργο είναι που πάει σε ομάδα με ήδη 2 πασαδόρους. Η Ηλιοπούλου φαινόταν οτι είναι βασική, και τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Είτε επανέλθει ως αναπληρωματική, είτε μείνει ως βασική, θα υπάρχει μάλλον πρόβλημα. Εκτός και αν ο ΠΓΣ δεν έχει "μουστερήδες"... Πάντως, φοβάμαι ότι δείχνει πτωτική πορεία, αλλιώς δεν θα έκανε τέτοια επιλογή πιθανότατα.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Σε εννια μερες ξεκινα το πρωταθλημα και για διαρκειας, ουτε φωνη ουτε ακροαση.
Θα διωξουν και μας τους λιγους που παμε στο γηπεδο?
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Έφταιγε το παλατάκι ως έδρα γι' αυτό δεν πήγαινε ο κόσμος. Επίσης αν πηγαίναμε στην Πολίχνη θα συνέρρεαν τα πλήθη και μάλλον θα είχαν βγει ήδη τα διαρκείας... Κατά τα άλλα τους ενδιαφέρει να στηρίξει ο κόσμος το τμήμα. Τι να πω φίλε Cylon-4 είναι ασόβαροι εντελώς οι άνθρωποι.
ΥΓ Εντωμεταξύ υπόθεση εργασίας (δεν γνωρίζω αν το ανέφερε και κάποιος άλλος φίλος). Στο παλατάκι λειτουργεί η μπουτίκ και μετά τον αγώνα μπορούσε κάποια/ος να αγοράσει και μια φανέλα κάποιας παίκτριας. Στη Μίκρα αν θελήσει να κάνει το αντίστοιχο; Παραγγελία; Μιλάμε για φωστήρες όχι αστεία...
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Δυστυχως φιλε μου, η ιδια ιστορια με τα διαρκειας, συμβαινει και στο αντρικο.
Τουλαχιστον αυτοι θα παιζουν και φετος στο παλατακι.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Πώς κάνετε έτσι ρε; Τόσους δημοσιογράφους του ΠΑΟΚ έχουμε, πιστεύω ότι είναι ήδη 3-4 στη Μικράς Ασίας 1 και περιμένουν να βγει ο Κατσαρής να τον ταράξουν στις ερωτήσεις!
zaytseva

Nickpower-4 έγραψε:Καλά ρε μας δουλεύει η Πολυνοπουλου?
Ήταν πρώτη σκόρερ της ΑΕΚ στο χτεσινό Ευρωπαϊκό με 14 στις 17 επιθέσεις και συνολικά 18 πόντους(πρώτη σκόρερ)..
Σε μας οκ,ήταν απτά πρώτα βιολιά αλλά δε θυμάμαι τέτοια εμφάνιση.
Άσε που τώρα που σας γράφω από εδώ απτή δουλειά μου που είναι και στη Νέα Σμύρνη κ ξέρω πως λίγες εκατοντάδες μέτρα από δω κάνει προπόνηση η Λη Ντα Γιονγκ με πιάνει συγκρυο...
ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙ θα πάω να τη δω σε κάποια ματς...
Είναι τιμή μας που φόρεσε τη φανέλα μας(και δική της).
Ναι αλλά η αντίπαλος ομάδα ήταν εύκολη για την ΑΕΚ , μέχρι και η Χαντάβα έβγαλε κάποια υποδοχή [
zaytseva

fuzztone έγραψε:Νικ, η Πόλυ πέρυσι ήταν η καλύτερή μας παίκτρια και πιο σταθερή. Αν βρήκε ο προπονητής τον τρόπο να παίζει γρήγορα με τις κεντρικές, τότε δεν μου προξενεί εντύπωση το στατιστικό της.

Για τη Λι, το περίεργο είναι που πάει σε ομάδα με ήδη 2 πασαδόρους. Η Ηλιοπούλου φαινόταν οτι είναι βασική, και τώρα δεν ξέρω τι θα γίνει. Είτε επανέλθει ως αναπληρωματική, είτε μείνει ως βασική, θα υπάρχει μάλλον πρόβλημα. Εκτός και αν ο ΠΓΣ δεν έχει "μουστερήδες"... Πάντως, φοβάμαι ότι δείχνει πτωτική πορεία, αλλιώς δεν θα έκανε τέτοια επιλογή πιθανότατα.
Την έδωσαν καλά λεφτά για 2 μήνες και πήγε απλά τα πράγματα. Θα είναι και σε φόρμα για την Αμερική άλλο πρωτάθλημα που θα πληρωθεί καλά η Λι Ντα Γιογκ [
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) ανακοινώνει τη νέα συνεργασία με την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., διασφαλίζοντας την τηλεοπτική κάλυψη και ευρεία προβολή των σημαντικότερων διοργανώσεων του ελληνικού βόλεϊ για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τη μετάδοση ενός αγώνα κάθε αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League Γυναικών για την σεζόν 2024-2025.

Τα Κύπελλα Ελλάδος Ανδρών-Γυναικών για τη διετία 2024-2026, καθώς και τις εντός έδρας αναμετρήσεις των Εθνικών ομάδων.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Πολύ καλή κίνηση!

Θα βλέπουμε θρύλο και παναθηναϊκάρα στην ΕΡΤ! Εναλλάξ κάθε εβδομάδα, αλλά τι να κάνεις, η κυβέρνηση αδικεί οσφπ και παο τόσα χρόνια.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Γιάννης Τσαιρέλης (προπονητής) :

Φτιάξαμε μια ομάδα με έμπειρες αθλήτριες και νεαρές ταλαντούχες, μέλη των εθνικών ομάδων. Ο στόχος είναι να επανέλθει ο ΠΑΟΚ στις διεκδικήσεις των τίτλων. Ήδη έχουμε δείξει κάποια δείγματα και η ομάδα θα είναι έτοιμη στην έναρξη του πρωταθλήματος. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Βρούτση και τον Πρόεδρο κ. Καραμπέτσο για το γήπεδο της Μίκρας».

Μαρτίνα Ξανθοπούλου (Αρχηγός): «Όταν παίζεις στον ΠΑΟΚ δεν μπορείς παρά να έχεις τους υψηλότερους στόχους. Δεσμεύομαι εκπροσωπώντας την ομάδα ότι θα προσφέρουμε όμορφο θέαμα. Θέλω να πω πως όταν ήμουν μικρή έβλεπα το βόλεϊ από την τηλεόραση και αυτό ήταν που με έκανε να ξεκινήσω. Εύχομαι και εγώ έστω και ένα παιδί αν έρθει βλέποντας τους αγώνες μας, θα είναι τεράστια επιτυχία».
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Εξτρα δηλωσεις της αρχηγου στον Λεμονιδη:

Αρχηγός του ΠΑΟΚ φέτος, άρα μεγαλώσανε και οι ευθύνες, ο στόχος φαντάζομαι είναι να πάμε καλύτερα από πέρυσι σωστά;

Σίγουρα να είναι καλύτερη από την περσινή ναι. Η οποία ήταν καλή στην Ευρώπη αλλά όχι όσο καλή θα θέλαμε στο εγχώριο πρωτάθλημα. Το να είσαι αρχηγός σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο είναι τιμή για εμένα αλλά και πρόκληση. Κάθε μέρα είναι μία πρόκληση γιατί είναι μία καίρια θέση και αισθάνομαι την ευθύνη αλλά είμαι σίγουρη πως κι εγώ και η ομάδα θα ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις.

Επί εποχή Αμποντάνζα κατά τη γνώμη μου ήσουν η καλύτερη παίκτρια της Εθνικής, μετά τι συνέβη τραυματίστηκες; Γιατί δεν είχε την ίδια εξέλιξη…

Ευχαριστώ πολύ αρχικά. Με τον κύριο Μαρτσέλο Αμποντάνζα είχαμε μια άψογη συνεργασία, τον εκτιμώ πολύ και σαν άνθρωπο αλλά και σαν προπονητή. Με βοήθησε πάρα πολύ να εξελιχθώ και παικτικά αλλά και νοητικά, κυρίως ως προς την προσέγγιση μου για το παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως ήρθε ένας τραυματισμός που με πήγε πίσω, αλλά είμαι εδώ να επανέλθω ακόμη πιο δυνατή.

Άρα θες να παίξεις στο Παγκόσμιο…

Ποια αθλήτρια δεν θέλει να παίξει στο Παγκόσμιο, να εκπροσωπήσει τη χώρα της σε όλο τον κόσμο;

Τι καινούργιο έχει η Μίκρα και κράζουν όλοι το γήπεδο;

Η αλήθεια είναι πως έχει γίνει μια σοβαρή ανακαίνιση, έχει τοποθετηθεί τάραφλεξ στο γήπεδο, κάτι που το κάνει αμιγώς βολεϊκό γήπεδο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχουν τέτοιες υποδομές για το άθλημα μας, γιατί έχουμε και το χρόνο να προπονούμαστε. Αυτό μας δίνει ένα κίνητρο επιπλέον, γιατί βλέπουμε πως οι άνθρωποι της ομοσπονδίας κάνουν κινήσεις και παίρνουν σοβάρα αυτά που λέμε και τα αιτήματα μας και είναι πολύ σημαντικό για εμάς.

Στόχος ο τίτλος; ΠΑΟΚ είσαι…

Φυσικά, καλώς εχόντων των πραγμάτων ένας τίτλος θα είναι το ιδανικό για εμάς. Θα ήθελα να πανηγυρίσω ένα πρωτάθλημα ή ένα κύπελλο ή και τα δύο αν έρθουνε με την ομάδα του ΠΑΟΚ.

Και να το σηκώσεις εσύ ως αρχηγός…

Εγώ και όλη η ομάδα μαζί.

Παραβλεποντας τις ηλιθιες ειρωνιες του Λεμονιδη, θα έλεγα ειναι μετρημενες οι δηλωσεις της Ξανθοπουλου, δεν μιλησε για τιτλο με μεγαλομανια οπως εκανε ο Αμοιριδης καποιες χρονιες στο παρελθον αλλα το εβαλε σε ενα πλαισιο οπως λεμε κι οι περισσοτεροι εδω - παμε για 4αδα και βλεπουμε...

Παντως η εικονα απο τα φιλικα δεν ήταν κακη. Ειδα φιλικα και επισημα ολων των υπολοιπων ομαδων οπως του Πανιωνιου με ΠΑΟ, το ΠΑΟ - ΑΕΚ, το Θηρα - Μιλωνας, το ευρωπαικό προχθες του Ολυμπιακου, το 1ο ματς της Θηρας με Γαλατα και το (ευκολο) ευρωπαικο του Παναθηναικου. Νομιζω πως η εικονα μας ήταν αρκετα καλή σε σχεση με τον ανταγωνισμο, αλλα ακομα εχουμε σε καποια κομματια του παιχνιδιου που φαινεται οτι ακομα το ψαχνουμε - κυριως στην επιθετικη αναπτυξη βασικα. Ειμαι αισιοδοξος ομως, ειδικα μετα τα περσινα που ειδαμε

:pano:

Βαζω και το λινκ για το βιντεακι οποιος θελει δει...

https://www.tiktok.com/@volleyland.gr/v ... 3082414368
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Παρά τα πρόσφατα άρθρα για 'κούραση' Κατσαρή και τα παλιότερα άρθρα για 'ανανεωση' και 'ανοιγμα σε νεα στελεχη' στον ερασιτέχνη, είχαμε συνάντηση Κατσαρή - Σαββίδη πριν λίγες μέρες.

Τις προηγούμενες μέρες είχαμε επίσης δηλωση του Χάρη Μάλιου από τη πάλη μετά από συνάντηση με Αμοιρίδη, οπου - θα λέγαμε - είδαμε ακόμα ένα 'επεισόδιο' στα των εκλογών του ερασιτέχνη.
Κάνοντας μάλιστα δήλωση ότι 'ο Αμοιρίδης ήταν ο μόνος που είχε υποχρέωση να μιλήσει για τη τελική του απόφαση'...
Καλησπέρα σε όλους ,μόλις έφυγα από τα γραφεία του Κώστα Αμοιρίδη, στον μόνο που είχα υποχρέωση να μιλήσω για την τελική μου απόφαση να μην συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές του ΑΣ ΠΑΟΚ και παράλληλα να υπάρχει πλήρη αποχώρηση μου το καλοκαίρι (Ιούλιος) ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΩ και θα κάνω απολογισμό στο κυρίαρχο σώμα που είναι η ΓΣ της 21ης Οκτωβρίου.

Συμφωνήσαμε να κυλήσει και αυτή η χρονιά 2024-25 κανονικά γιατί ήδη έχουν μπει οι υποχρεώσεις . Ευχαριστώ όλους μου τους προπονητές -αθλητές ,το συνδεσμιακο κίνημα , παράγοντες και απλούς ανθρώπους που ήταν δίπλα μου Αυτήν την τελευταία χρονιά θέλω να την ζήσω δίπλα τους απλά οπαδικά.

Αφήνω μια παρακαταθήκη 23 Πρωταθλημάτων Ελλάδας και 24 πανελλήνιες θέσεις + ότι γίνει φέτος, άρα κάτι κάναμε για τα 100 χρόνια αυτού του τεράστιου Όμιλου, επίσης πρέπει να προσεχθεί σαν κόρη οφθαλμού η συνεργασία μας στην ΠΑΦΟ.
Ελπιζω επιτέλους αυτό που είναι ο ΠΑΟΚ που ονειρευόμουν να το κάνουν ίσως κάποιοι άλλοι πραγματικότητα

Με αυτά και με αυτά έμεινε μοναδικός υποψήφιος ο Κατσαρής :roll:

Ο Θανάσης Κατσαρής θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος στις εκλογές του ΠΑΟΚ και οδεύει ολοταχώς για μια νέα τριετία στο «τιμόνι» του Ερασιτέχνη, με συμπληρωμένα 26 χρόνια στην προεδρία του Συλλόγου.
Για σήμερα το απόγευμα στις 20:00 είναι προγραμματισμένη η πρώτη ΓΣ του ΑΣ ΠΑΟΚ, με τόπο διεξαγωγής στο «ασπρόμαυρο» Παλατάκι της Πυλαίας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας θα επαναληφθεί στις 21/10 απ’ όπου και θα προκύψει η νέα διοίκηση του Συλλόγου, με τον Θανάση Κατσαρή να είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρίας.

Βάσει του αθλητικού νόμου, οι υποψηφιότητες έκλεισαν στις 23:59 της Παρασκευής και το μοναδικό όνομα που φιγουράρει είναι αυτό του κ. Κατσαρή. Με βάση τον νόμο που έχει αλλάξει εδώ και περίπου τρία χρόνια, πλέον δεν κατατίθεται υποψηφιότητα ενιαίου ψηφοδελτίου, αλλά ξεχωριστά για την θέση του προέδρου, των μελών του ΔΣ και της εξελεγκτικής επιτροπής.

Η πολύωρη κουβέντα που είχε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας με τον Ιβάν Σαββίδη έκαμψε πολλές από τις αντιρρήσεις που είχε στο μυαλό του ο πρόεδρος του Συλλόγου, που όλα τα χρόνια της παρουσίας του αποτελεί «ασπίδα» για τα τμήματα, αλλά και καθοριστικό ρόλο στις διοικητικές εξελίξεις σε ΠΑΕ και ΚΑΕ των προηγουμένων ετών.

Η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του αθλητικού σωματείου ΠΑΟΚ σύμφωνα με τις διατάξεις του εγκεκριμένου και νομίμως δημοσιευμένου Καταστατικού , καλεί τα μέλη του Ομίλου σε Γενική Συνέλευση, την 14η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ (PAOK SPORTS ARENA), επί της οδού Αντ. Τρίτση, αρ. 12, με τα παρακάτω ημερήσιας διάταξης:

1. Διοικητικός Απολογισμός έτους 2023 (01.01.2023 – 31.12.2023), έγκριση πεπραγμένων και απαλλαγή των μελών του ΔΣ

2. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2025

3. Έγκριση Ορισμού Τριμελούς Επιτροπής Διοίκησης ΤΑΑ Πετοσφαίρισης

4. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής

5. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής

Η Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα επί των θεμάτων της ημερησίας διάταξης, όταν παρίσταται το ήμισυ των ταμειακώς τακτοποιημένων μελών (½). Αν δεν επιτευχθεί απαρτία, η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί την 21η Οκτωβρίου 2024, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, στον ίδιο τόπο και με τα ίδια θέματα ημερησίας διάταξης, οπότε βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα ανεξαρτήτως του αριθμού των παρισταμένων μελών.

Καλούνται τα μέλη του σωματείου το αργότερο έως 11.10.2024 να τακτοποιηθούν οικονομικά καταβάλλοντας την συνδρομή τους για να αποκτήσουν το δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στη ΓΣ. Επίσης καλούνται τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα να υποβάλλουν σχετική αίτηση έως πέντε (5) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της Γ.Σ».

Δεν πιστεύω ότι τον παρακάλεσε κιολας ο Σαββίδης...
Αλλά υποθέτω οτι θέλει να είναι αυτός που θα είναι στη κεφαλή στα 100 χρόνια του συλλόγου και θα θέλει επίσης να εγκαινιάσει το νέο προπονητικό (τουλάχιστον) και τελικά το νεο γήπεδο της Τούμπας, γι αυτο και έμεινε.

Πάντως η ανανέωση στη διοίκηση παίρνει πάλι αναβολή και θα συνεχίσουμε με το συγκεκριμένο τροπο λειτουργιας που έχουμε, με τα καλα του και τα κακα του...

ΥΓ. Για του γηπέδου των γυναικων πάντως, εγώ βλέπω αρκετές ένδειξεις πια πως ειναι (και) λογω κοντρας Αμοιριδη με καποιους στον ερασιτεχνη, παρά για τους λόγους που έχουν δημοσιοποιήθει (μόνο) - ακόμα και από τον ίδιο..

ΥΓ2. Επίσης, ένα πιο σημαντικό θέμα από το γηπεδικό ξετιλύγεται μπροστά μας, κι αυτό είναι η νέα λίγκα που (επιτέλους) σχεδιάζουν...
Η 14η Οκτωβρίου 2024 είναι πολύ πιθανό να αποδειχθεί μια πολύ σημαντική ημερομηνία για το γυναικείο βόλεϊ στην Ελλάδα, μετά τη συνάντηση που είχαν οι φορείς του αθλήματος με την κορυφαία αρχή του ελληνικού Αθλητισμού για τη δημιουργία επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο, μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας, τον πρόεδρο (Γιάννη Αχιλλεόπουλο) και την αντιπρόεδρο (Αθηνά Παπαφωτίου) του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Πετοσφαιριστών κι εκπροσώπους των αθλητριών της VolleyLeague Γυναικών.
Ο χώρος του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα έχει αιτηθεί στον κ. Βρούτση τη δρομολόγηση των διαδικασιών για την μετατροπή της οικείας Λίγκας σε επαγγελματική, κατά συνέπεια δε στη συνάντηση έγινε μία πρώτη διερευνητική συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η πολιτική βούληση είναι δεδομένη, η ομοθυμία των ανθρώπων που περιβάλλουν το βόλεϊ γυναικών επίσης, εκείνο που απομένει και φυσικά είναι το κρίσιμο, αφορά στο ποια θα είναι τα επόμενα βήματα ώστε να διασφαλίζεται τη βιωσιμότητα της Λίγκας και να κατοχυρώνεται νομικά», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
«Ζήτησα από τον κ. Καραμπέτσο και τους συνεργάτες του να διενεργηθεί οικονομικοτεχνική μελέτη και σε ένα δίμηνο από τώρα, στις 21 Δεκεμβρίου, να έχουμε απτά στοιχεία και να εξετάσουμε τα βήματα που θα χρειάζονται για να έχουμε μία νέα επαγγελματική Λίγκα», πρόσθεσε.
Ο κ. Βρούτσης στάθηκε στη δυναμική του αθλήματος ανάμεσα στις γυναίκες αθλήτριες, όπως αυτή καταγράφεται από τα στοιχεία του e-kouros, και κατατάσσει το βόλεϊ ως το πιο δημοφιλές άθλημα για τα νέα κορίτσια (20.822 αθλήτριες, ήτοι το 19,1% του συνόλου των γυναικών που κάνουν αθλητισμό στη χώρα).
«Αυτό το γεγονός μας κάνει να πιστεύουμε πως το βόλεϊ μπορεί να γίνει το όχημα για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας των γυναικών στον αθλητισμό, η οποία σήμερα στη χώρα μας βρίσκεται μόλις στο 26,4% του συνόλου των αθλητών και θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη, προωθώντας και την ισότητα των φύλων», συμπλήρωσε ο υπουργός.
Οι αθλήτριες που παραβρέθηκαν στη συνάντηση ήταν οι Αθηνά Παπαφωτίου (Παναθηναϊκός), Εύα Χαντάβα (ΑΕΚ), Άννα Σπανού (Αμαζόνες), Έμιλυ Κωνσταντέλλου (Αμαζόνες), Μαρία Νομικού (Πανιώνιος), Κατερίνα Σουφλέρη (Μαρκόπουλο), Μαρία Γενιτσαρίδη (Μίλωνας), Μαριαλένα Αρτακιανού (Ολυμπιακός) και Τζίνα Λαμπρούση (Ολυμπιακός).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απορία μου είναι στις κούβεντες που θα άρχισουν αυτές τις μέρες για τη δημιουργία επαγγελματικής λίγκας στο γυναικείο βόλει, ποιός θ εκπροσωπεί τον ΠΑΟΚ?
Εγώ δεν το γνωρίζω, κάποιο άλλο μέλος έχει ακούσει κάτι?

Γιατί αυτή είναι μια κούβεντα και για τον Αμοιρίδη, όχι μόνο για τον ερασιτέχνη...

Και αυτό γιατί η νέα λίγκα θα καθορίσει βασικά θέματα όπως είναι οι προυποθέσεις συμμετοχής στη λίγκα, συμβόλαια, εμπορικά δικαιώματα, κτλ, κτλ...

Οκ υπάρχουν φήμες για τη νομική μορφή των νέων σωματείων, αλλα ακόμα δεν έχει αποφασιστεί κάτι. Θα είναι ΤΑΠ ή θα είναι κάτι άλλο? Το νομικό πλαίσιο αλλά και ο αθλητικός νόμος από την εποχή που έγιναν τα ΤΑΠ άπεχει πολύ από το σημερινό πλαίσιο...

ΥΓ3. Το μέλλον του τμήματος μέσα σε ένα επαγγελματικό πλαίσιο χωρίς ισχυρές βάσεις - δηλαδή γηπεδικό, εγκαταστάσεις, κόσμος δίπλα στην ομάδα, ακαδημίες - και χωρίς άψογη συνεννοήση ΤΑΠ (ή ότι άλλο είναι) και ερασιτέχνη, θα είναι δυσοίωνο λόγω των συνθηκών που θα δημιουργηθούν λόγω των επαγγελματικών συμβολαίων...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”