42. Dominik Kotarski

george188

Re: 42. Dominik Kotarski

Δημοσίευση από george188 »

Αν είναι στο πρώτο σοβαρό λάθος να τον βγάζεις από την ενδεκάδα ζητω που καηκαμε
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Δεν τον έβγαλε από την ενδεκάδα λόγω του λάθους

Στο κύπελλο με τα λιμα και πέρσι έπαιζε ο Ζιβκο, δηλαδή ο πρώτος αναπληρωματικός τερματάς

Φέτος θα παίξει και λίγο ο Καβλενκα, που είναι τερματοφύλακας με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα και ο όχι ο Σέρβος χειροκροτητης στον πάγκο, αν και πέρσι δεν έκανε καθόλου τσαφ όσο έπαιξε
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Η κριτική που γράφεται από κάποιους εδώ είναι ο ορισμός του οπαδού που στην ήττα θα κράξει "όλοι τον μπούλο". Το δε σχόλιο, από τα πολλά που ξεφούρνισε, του λογιότατου ότι όσοι θεωρούν τον Κοτάρσκι καλό τερματοφύλακα είναι άμπαλοι... ασχολίαστο.
Άβαταρ μέλους
paokkerkir

Δημοσίευση από paokkerkir »

Jean Valjean έγραψε:Φίλε η συλλογιστική σου μπάζει από παντού και είναι εκτός θέματος συνολικά.
....
Είπες πολλά και διαφωνώ στα περισσότερα, οπότε για αρχή ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε.

Εκτός θέματος σίγουρα δεν είναι η συλλογιστική μου καθώς είναι η άποψη μου για τον βασίκο μας τερματοφύλακα στου οποίου το τόπικ είμαστε.

Κάποια από αυτά που είπες τα κάλυψαν συμφορουμίτες με τις απαντήσεις περί της αμυντικής λειτουργίας. Το δεύτερο γκολ να δεχτώ πως ήταν λανθασμένη εκτίμηση/αντίδραση με αποτέλεσμα να το φάμε. Στο πρώτο γκολ, όταν γίνεται σουτ στην εστία από την μικρή περιοχή, δεν μπορώ να καταλάβω πως ευθύνεται ο τερματοφύλακας. Το περίεργο θα ήταν να το έβγαζε, που μάλιστα από λίγο να το βγάλει. Αν δεν ακουμπούσε καν την μπάλα δεν νομίζω ότι κανεις θα έλεγε γιατί δεν το έπιασε, και αν το έλεγε θα ήταν μη ρεαλιστικό.

Τα υπόλοιπα για μένα είναι σχετικά, γιατί ξεχνάς κάτι στον συλλογισμό σου, το ότι προσωπικά δεν έριξα χολή σε κανέναν. Το ότι "τα βέλη ολων εδώ μέσα πέφτουν οπουδήποτε αλλού εκτός από τον ίδιο" λοιπόν δεν με απασχολεί. Και για να απαντήσω και στο "Ενώ το να πέφτει χολή στους επιθετικούς, στα χαφ, στα μπακ κλπ. σε ένα ματς που σε κρεμάει ο τερματοφύλακας είναι απόλυτα κατανοητό, έτσι;" Όχι, γιατί για μένα το θέμα δεν είναι ατομικό, και διαφωνώ στο ότι μας κρέμασε ο τερματοφύλακας και το θεωρώ ακραίο.

Η ομάδα έχει πρόβλημα στην δημιουργία και στα τελειώματα, και περισσότερο μου φαίνεται ψυχολογικό. Ναι, αν ο Κοτάρσκι έκανε ματς 10/10 θα το είχαμε κερδίσει. Δεν μπορώ προσωπικά όμως σε μια περίοδο παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος συνολικά να αποδόσω τις ευθύνες της ήττας στον τερματοφύλακα για ένα λάθος, ειδικά όταν ο εν λόγω είναι ο καλύτερος που έχω δει στην θέση στην ομάδα μου. Κριτική φυσικά και θα γίνει, όχι όμως τόσο αυστηρή μετά από δυο συνεχόμενα ματς σε 3 χρόνια.

Επίσης, στο "Αν είχαμε έναν άλλον τερματοφύλακα που κάνει μόνο τα βασικά, θα κερδίζαμε. Γιατί μόνον τα βασικά να κάνει χρειαζόμασταν, δεν χρειάστηκε πουθενά να κάνει κάτι εξωπραγματικό!", ξανά, ας συμφωνήσουμε πως διαφωνούμε, καθώς προφανώς δεν έχεις καθαρή ιδέα για το ποιά είναι τα "βασικά" της θέσης.

ΥΓ. Κρίμα που δεν υπήρχε φόρουμ με Τοχού στο τέρμα...
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Δημοσίευση από Jean Valjean »

Είναι πιθανό να μην ξέρω τα βασικά της θέσης του τερματοφύλακα.
Δεν νομίζεις πως θα ήταν χρήσιμο, όχι για μένα αλλά για το φόρουμ ολόκληρο, να μας πεις συνοπτικά ποιά είναι αυτά τα βασικά ώστε να μην είμαστε άδικοι όταν επιμερίζουμε ευθύνες σε παίκτες; Αν κάποιος είναι σωστά ενημερωμένος και πληροφορημένος τότε δεν κάνει λάθη αξιολογώντας τους παίκτες.
Δεν θέλεις να βοηθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση που θα ανεβάσει συνολικά το επίπεδο του φόρουμ;
Αν το κάνεις θα χαρώ και είμαι ο πρώτος που σε θα επαινέσω για κάτι τέτοιο.
Αν δεν το κάνεις θα θεωρήσω ότι μιλάς στον αέρα και δεν έχεις επιχειρήματα, απλώς γράφεις για να γράφεις.

ΥΓ. Ας αναλύσουμε λίγο τον συλλογισμό που υποκρύπτει το υστερόγραφό σου. Το ότι υπάρχει ένας (ή και περισσοτεροι) τερματοφύλακας στην ιστορία του ΠΑΟΚ που ήταν κακός ή ήταν μέτριος, κι εν πασει περιπτώσει ήταν χειρότερος του Κοτάρσκι δεν κάνει αυτομάτως τον Κοτάρσκι καλό τερματοφύλακα. Απλώς δεν τον κάνει τον χειρότερο τερματοφύλακα που είχαμε!! Φαντάζομαι καταλαβαίνεις τη διαφορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jean Valjean την Τετ 30 Οκτ 2024, 08:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Special 4

Ο Κοταρσκι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχαμε ever κ για μενα επισης
Ποιος ήταν ο καλύτερος, αν όχι αυτός?

Αν δεν ήταν ο Κοταρσκι φέτος μονο, θα είχαμε λιγότερους βαθμούς από όσους έχουμε, γιατί κακη αμυντική λειτουργία υπήρχε και σε άλλα ματς

Να θυμηθώ το πέναλτι που έπιασε με το Λεβαδειακό; Το πέναλτι που έπιασε στο 1ο λεπτό με το πέναλτι των Τσαγκαράκη - Κουμπαρακη ?
Το τετ α τετ στο 0 - 2 στο 83' με την Πλζεν, που στην αμέσως επόμενη φάση ισοφαρίσαμε?

Και άλλες φάσεις ουκ ολίγες, με αεχ, βαζελο κλπ

Δεν γίνεται ένας τερματοφύλακας, ακόμα και ο καλύτερος που είχαμε, να είναι πάντα αλάνθαστος
Ακόμα και ο Λοβρεν έχει αγανακτήσει με συμπαίκτες του και τις αμυντικές τοποθετήσεις τους
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Συνεχίζω την απάντηση που έδωσα πιο πανω στον φίλο paokkerkir.
Εξηγώ εδώ την δική μου προσέγγιση. Ελπίζω να είμαι ξεκάθαρος ώστε να αποφύγουμε στο μέλλον παρεξηγήσεις και τις εντάσεις που αυτές δημιουργούν.

ΥΓ2. Μπερδεύεις λίγο τον συλλογισμό με την άποψη. Να ξεκαθαρίσω κάτι ως προς εμένα και τον τρόπο που προσεγγίζω το ποστ σου και καθε ποστ εδώ μέσα.

1ον. Δεν σε γνωρίζω, δεν έχω κάν εικόνα σου όπως και κανενός εδώ μέσα. Επομένως δεν με αφορά το πρόσωπο που γράφει. Με αφορά μόνον το γραπτό. Εξετάζω λοιπόν και κρίνω τον συλλογισμό.

2ον. Τι είναι ο συλλογισμός που εξετάζω; Συλλογισμός είναι η λογική διαδρομή που ακολουθεί κανείς ώστε να φτάσει από ένα σύνολο δεδομένων σε ένα συμπέρασμα. Από την μια τα δεδομένα κι από την άλλη το συμπέρασμα. Ενδιάμεσα υπάρχουν δυο (2) βασικά πράγματα, υπάρχει από την μια η λογική διαδρομή με τα βήματά της και από την άλλη υπάρχουν κάποιες γενικές παραδοχές και υποθέσεις οι οποίες δεν συνδέονται αποκλειστικά και μόνον με τα δεδομένα που εξετάζουμε. Η λογική διαδρομή υπακούει σε κανόνες, τους κανόνες της λογικής που όλοι γνωρίζουμε. Το πρόβλημα συνήθως βρίσκεται στις παραδοχές οι οποίες είναι σιωπηρές και διατρέχουν υπογείως όλη την λογική διαδρομή και τον βηματισμό για να φτάσουμε από τα δεδομένα στο συμπέρασμα. Οι παραδοχές αυτές συνήθως αφορούν την γενικότερη φιλοσοφία ζωής που έχει αυτός που γράφει και προφανώς δεν μπορεί κανείς να τις παραθέτει όλες κάθε φορά που κάνει έναν συλλογισμό. Τις χρησιμοποιεί όμως, και πολύ σωστά κάνει, δεν γίνεται αλλιώς. Αρκετές φορές αυτές έρχονται σε σύγκρουση και αναιρούν είτε τα δεδομένα, είτε κατευθύνουν χωρίς να το καταλαβαίνουμε σε συγκεκριμένο δρόμο το συμπέρασμα.

Ο συλλογισμός οφείλει να είναι τεκμηριωμένος και να υπακούει στους λογικούς κανόνες αλλιώς το συμπέρασμα είναι λανθασμένο. Λανθασμένος συλλογισμός σημαίνει λανθασμένο συμπέρασμα. Πάντοτε; Όχι πάντοτε!! είναι δυνατόν να υπάρξει λανθασμένος συλλογισμός που να οδηγεί στο σωστό συμπέρασμα, αυτό είναι όμως μεγάλο θέμα για να το αναλύσουμε εδώ.

3ον. Η προσωπική άποψη δεν είναι αναγκαστικά συλλογισμός. Η προσωπική άποψη είναι πιθανόν να έχει την εξής τεκμηρίωση "επειδή έτσι γουστάρω!".

Ο,τιδήποτε είναι συλλογισμός και θεωρήσω ότι αξίζει να το σχολιάσω, θα το σχολιάσω και θα είμαι σκληρός μαζί του. Με τον συλλογισμό, όχι με το πρόσωπο!
Το"επειδή έτσι γουστάρω" είναι για μένα 100% αποδεκτό. Δεν το σχολιάζω επειδή δεν περιέχει συλλογισμό! Περιέχει στάση και μάλιστα συναισθηματική στάση απέναντι σε καποιον ή σε κάτι. Το σέβομαι απόλυτα και το αποδέχομαι, είναι έντιμο αρκεί να δηλώνεται. Διότι εάν πλασάρεται ως συλλογισμός, τότε είναι fake και θα το σχολιάσω.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Special 4 έγραψε:Ο Κοταρσκι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχαμε ever κ για μενα επισης
Ποιος ήταν ο καλύτερος, αν όχι αυτός?

Αν δεν ήταν ο Κοταρσκι φέτος μονο, θα είχαμε λιγότερους βαθμούς από όσους έχουμε, γιατί κακη αμυντική λειτουργία υπήρχε και σε άλλα ματς

Να θυμηθώ το πέναλτι που έπιασε με το Λεβαδειακό; Το πέναλτι που έπιασε στο 1ο λεπτό με το πέναλτι των Τσαγκαράκη - Κουμπαρακη ?
Το τετ α τετ στο 0 - 2 στο 83' με την Πλζεν, που στην αμέσως επόμενη φάση ισοφαρίσαμε?

Και άλλες φάσεις ουκ ολίγες, με αεχ, βαζελο κλπ

Δεν γίνεται ένας τερματοφύλακας, ακόμα και ο καλύτερος που είχαμε, να είναι πάντα αλάνθαστος
Ακόμα και ο Λοβρεν έχει αγανακτήσει με συμπαίκτες του και τις αμυντικές τοποθετήσεις τους
Είμαι εκτός δουλειάς αυτή τη βδομάδα, οπότε θα με ανεχτείτε!
Πάμε λοιπόν ένα ένα σ'αυτά που γράφεις:
Δεκτή η άποψή σου (κοίταξε το πόστ μου λίγο πιο πάνω), αν εννοείς "επειδή έτσι γουστάρω!"
Όμως δεν κάνεις αυτό, προσπαθείς να την τεκμηριώσεις λέγοντας τί;

Πρώτο σημείο. Ζητάς να σου αποδείξω ποιός άλλος είναι ο καλύτερος και από κει να συζητήσουμε για τον άλλον ώστε στο τέλος να βγαλουμε συμπέρασμα για τον Κοτάρσκι; Τι σόι λογική είναι αυτή;
Αντί να μου πεις εσύ γιατί θεωρείς το Κοτάρσκι τον καλύτερο έβερ, ζητάς να σου πω εγώ ποιός ήταν ο καλύτερος έβερ; Αυτό είναι το θέμα μας; Αυτό είναι στρεψοδικία κανονική.

Λοιπόν, έχω γράψει ένα κάρο για τον Κοτάρσκι ενώ στην πραγματικότητα αυτό που με ενοχλέι περισσότερο δεν είναι ο Κοτάρσκι, είναι ο παραλογισμός που επικρατεί εδώ μέσα. Όποιος αντέξει να διαβάσει προσεκτικά τα ποστ μου, θα το καταλάβει. Όταν λέω παραλογισμος εννοώ το εξής: Δεν έχω δει για κανέναν παίκτη μας να παραθέτετε τόσες πολλές δικαιολογίες για την απόδοσή του. Ούτε για τον Ντέλια, ούτε για τον Αντρίγια, ούτε για τον Αντρέ, για κανέναν! Αντε ίσως για έναν, για τον Σαμάτα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά!
Έχω γράψει σ'αυτό εδώ το θρεντ και σε άλλα για τα βασικά της θέσης και γιατί ο Κοτάρσκι δεν είναι καλός τερματοφύλακας. Πολύ καιρό πριν, όχι τώρα. Είναι μέτριος έως κακός ορισμένες φορές. Δεν εξετάζω τους λόγους, μπορεί να τον παράτησε η γκόμενα, μπορεί να έχει οικογενειακά, ψυχολογικά κλπ. Κοιτάζω μόνον τα δεδομένα της απόδοσής του. Εχω λεπτομερώς εξηγήσει τα πάντα.
Μέχρι τώρα δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε ένας όμως, που να απαντήσει αναλυτικά ένα προς ένα όσα έχω γράψει για να αποδείξει το αντίθετο!

Βρέθηκε όμως ένας, ο grigorios αν θυμάμαι καλά, ο οποίος πολύ νωρίτερα κι από μένα, στην αρχή του θρεντ είχε επισημάνει ορισμένα πράγματα κι έπεσαν να τον φάνε!! Ο άνθρωπος σταμάτησε και καλά έκανε.
Μόνον εγώ ο βλάκας συνεχίζω να μιλώ σε ώτα μη ακουόντων. Απορώ με μένα...χρειάζομαι ψυχαναλυτή επειγόντως!

Πάμε στο δεύτερο σημείο. Αν δεν ήταν ο Κοτάρσκι φέτος η ομάδα θα είχε περάσει την Μάλμε με ότι αυτό σημαίνει οικονομικά και αγωνιστικά (συν μερικά εκατομμύρια, μείον δυο αγώνες). Στη συνέχεια βέβαια, ακόμη και με ένα πολύ καλό τερματοφύλακα, αμφιβάλλω εάν περνούσαμε την Πράγα, διότι δυστυχώς δεν έχει προβληματική απόδοση μόνον ο Κοτάρσκι φέτος.
Με την Μάλμε ευθύνεται απολύτως για τα 4 από τα 6 γκολ που φαγαμε. Και για τα δυο εκεί και για το 2ο και 3ο εδώ.
Πέρσι σε ένα κρίσιμο ματς με την Ντινάμο στην Τούμπα κόντεψε να μας στοιχίσει την πρόκριση. Αν οι επιθετικοί μας δεν ήταν φωτιά θα αποκλειόμασταν. Η μόνη μας ισοπαλία στους ομίλους ήρθε με ευθύνη του. Είναι πολλά τα ματς που μας κρέμασε κι έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά οι επιθετικοί μας.
Φέτος τα μισά γκολ απ'όσα έχουμε φάει είναι από δικά του λάθη. Ενας απλά καλός τερματοφύλακας, ή και ο ίδιος ο Κοτάρσκι αν ήταν συγκεντρωμένος θα τα είχε αποφύγει. Το ότι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη χωρίς να διορθώνεται είναι το πιο ανησυχητικό απ'όλα. Και ο Πασχαλάκης π.χ. είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος που μας στοίχισε με την Μπενφίκα. Το ίδιο λάθος όμως δεν το επανέλαβε. Ο Κοτάρσκι τρώει μονίμως γκολ σαν το δεύτερο με τον ΟΦΗ. Πόσες φορές πρέπει να το κάνει για να μας επιτραπεί να το επισημάνουμε; όχι να τον κρεμάσουμε! απλώς να το επισημάνουμε!!! Είναι ανεξήγητο ότι δεν τολμά κανείς να πει το προφανές και πρέπει να συζητάμε τρεις μέρες τώρα με ολόκληρα κατεβατά για να ψελλίσουν δυο τρεις πως ναι, το λάθος είναι του Κοτάρσκι. Τι έχετε πάθει όλοι σας; Δεν βλέπω να έχετε τέτοια δυσκολία για να καταλογίσετε λάθος σε κανέναν αλλον παίκτη. Εχω χάσει επεισόδια; Αισθάνομαι περίεργα. Εχουμε δώσει κάποια υπόσχεση ως φόρουμ να μην κρίνουμε τον τερματοφύλακα; Θα πάρουμε ποσοστό από την μεταπώλησή του; Τι συμβαίνει;

Τρίτο σημείο. Η απόκρουση των πέναλτι δεν είναι κριτήριο. Ο λόγος είναι απλός: εάν η απόκρουση είναι δείγμα καλού τερματοφύλακα τότε το να το φάει από πέναλτι πρέπει να είναι δείγμα κακού. Το καταλαβαίνουμε αυτό;
Για την απόκρουση που μας έσωσε με την Πλζεν και μας έδωσε την δυνατότητα να ισοφαρίσουμε το έχω γράψει στο αντίστοιχο θρεντ. Του έδωσα μπράβο και τον ψηφισα για καλύτερο, διότι χωρίς αυτήν την απόκρουση δεν θα ισοφαρίζαμε.
Γράφεις πως και οι καλύτεροι τερματάδες κάνουν λάθη. Αυτό έχει και το αντίστροφό του που είναι εξίσου αληθινό: και οι χειρότεροι τερματάδες κάνουν κάποιες εξαιρετικές αποκρούσεις. Ψέμματα είναι;
Αυτή η φράση και άλλες γενικές παρόμοιες φράσεις (που ισχύουν παντού και πάντα) δεν είναι επιχειρήματα σε έναν συλλογισμό, είναι γενικές παραδοχές! (δες το προηγούμενο ποστ μου όπου το εξηγώ).

Τέταρτο σημείο. Με την ΑΕΧ θυμάμαι πέρσι το ματς στο γήπεδό τους όπου έφαγε το γκολ από φάουλ από τα 40 μέτρα κι αντί να νικήσουμε φέραμε ισοπαλία. Παρόμοιο γκολ έφαγε και με την Αμπερντήν. Με τον βάζελο όμως ήταν πράγματι καθοριστικός καθώς αυτός μας έσωσε στο τετ α τετ. Αν το τρώγαμε πιθανόν να μην κερδίζαμε στο τέλος.

Πέμπτο σημείο. Εσύ μεταφράζεις τα λεγόμενα του Λόβρεν ως "καρφί" για τους αμυντικούς. Εχεις μιλήσει μαζί του και σου είπε ποιόν εννοούσε; Κανείς παίκτης της ομάδας μας, ούτε ο προπονητής, δεν θα "έδινε" ποτέ κάποιον συμπαίκτη. Και καλά θα έκανε. Εγώ πάντως τα μεταφράζω ως καρφί για τον Κοτάρσκι, σε αυτόν πήγαινε η έλλειψη συγκέντρωσης (είναι και συμπατριώτες). Και το εξηγώ έτσι επειδή πραγματικά στις φάσεις των δυο γκολ που φάγαμε η αμυντική συμπεριφορά όλης της άμυνας και του Λόβρεν ιδίως ήταν υποδειγματική και έχω παραθέσει αναλυτικά το γιατί.

Για μένα κακός τερματοφύλακας είναι εκείνος που πολλές φορές δεν κάνει τα βασικά, λιγότερες φορές τα κάνει.
Μέτριος τερματοφύλακας είναι εκείνος που άλλοτε κάνει τα βασικά άλλοτε δεν τα κάνει και καμιά φορά κάνει το παραπάνω.
Καλός τερματοφύλακας είναι εκείνος που τις περισσοτερες φορές κάνει τα βασικά και καμιά φορά και το παραπάνω.
Πολύ καλός είναι εκείνος που τις περισσότερες φορές κάνει τα βασικά και αρκετές φορές κάνει το παραπάνω.
Εξαιρετικός είναι εκείνος που σχεδόν πάντοτε κάνει τα βασικά και πολλές φορές το παραπάνω (π.χ. Ντε Χέα, Όμπλακ). Γράφω σχεδόν παντοτε διότι δεν υπάρχει πάντοτε (100% δηλαδή).

Τα παραπάνω ισχύουν για όλες τις θέσεις στο ποδόσφαιρο. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι (όπως κάθε άθλημα) ένα παιχνίδι λαθών, ο στόχος είναι η ελαχιστοποίηση των λαθών. Αυτό επιτυγχάνεται με το να κάνεις όσο το δυνατόν καλύτερα και όσο το δυνατόν περισσότερο τα βασικά. Παράδειγμα: σχεδόν παντοτε ο Σουάρες (ο Ουρουγουανός φορ) ή ο Λεβαντόφσκι κάνουν τα βασικά στο πλασέ. Ποιό έιναι το βασικό στο πλασέ; να πηγαίνει η μπάλα συρτά ή ψηλά σε μια γωνία του τέρματος, ει δυνατόν στο πλαϊνό διχτάκι. Εκανε λάθη; φυσικά και έκανε. Εκανε όμως τα βασικά και πολλές φορές και το παραπάνω. Αρα ήταν εξαιρετικός παίκτης.
Δεν επικεντρώνω λοιπόν στα λάθη του Κοτάρσκι. Επικεντρώνω στο ότι δεν κάνει τα βασικά, και εννοείται πως όταν δεν κάνεις τα βασικά κάνεις λάθος. Δεν μιλάμε για οποιαδήποτε λάθη όμως. Δεν είναι όλα τα λάθη το ίδιο. Πόσες φορές θυμόμαστε τον Πασχαλάκη να προσπαθεί να κάνει το παραπάνω και να κάνει λάθος; Πόσες φορές δεν εκανε τα βασικά; Κι εκείνος μέτριος ήταν.

Δεν πρόκειται να ξαναγράψω για τον Κοτάρσκι.
Είμαι σίγουρος ότι αν μπει ο Παβλένκα που τον θεωρώ καλό τερματοφύλακα (όχι όμως πολύ καλό) δεν θα ξαναβγεί. Θα καταλάβουν τη διαφορά και όσοι δεν την καταλαβαίνουν σήμερα. Το μόνο πρόβλημα είναι πως ο Κοτάρσκι πρέπει να πουληθεί, άρα πρέπει να είναι στη "βιτρίνα". Δεν ξέρω γιατί αρνηθήκαμε την προσφορά της Τζένοα που ήταν εξαιρετική και θα βγάζαμε κέρδος.

Που είσαι βρε grigorios; μ'εχεις αφήσει μόνο με τα "θηρία"!! :) ;) :D
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Jean Valjean έγραψε: Έχω γράψει σ'αυτό εδώ το θρεντ και σε άλλα για τα βασικά της θέσης και γιατί ο Κοτάρσκι δεν είναι καλός τερματοφύλακας. [...] Κοιτάζω μόνον τα δεδομένα της απόδοσής του. Εχω λεπτομερώς εξηγήσει τα πάντα.
Μέχρι τώρα δεν βρέθηκε ούτε ένας, ούτε ένας όμως, που να απαντήσει αναλυτικά ένα προς ένα όσα έχω γράψει για να αποδείξει το αντίθετο!
Με τέτοια αμπαλοσύνη που κυκλοφορεί στο φόρουμ πού να σε καταλάβουν, κινέζικα τους ακούγονται αυτά. Πολύ χαμηλό επίπεδο, λογιότατε, απορώ πώς καταδέχεσαι και γράφεις. Ίσως ένα φόρουμ δημιουργικής γραφής να σου ταίριαζε καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Special 4

@Valjean
Σχετικά με τον Λόβρεν και την αγανάκτησή του με τις τοποθετήσεις των αμυντικών ή άλλων συμπαικτών, δεν το διάβασα στις δηλώσεις, το έχω δει μέσα στο γήπεδο δια ζώσης

Τον Κοτάρσκι τον θεωρώ τον καλύτερο τερματοφύλακα που είχαμε ever, γιατί δεν έχω δει, εγώ προσωπικά, κάποιον άλλο καλύτερο στον ΠΑΟΚ, που να μου δίνει τέτοια αίσθηση ασφάλειας, να έχει τόσο καλά ριφλέξ, να είναι καλός στα πέναλτι, να είναι καλός με την μπάλα στα πόδια και ούτω καθεξής

Για το ματς με τη Μάλμε που έγραψες ότι δεν θα είχαμε αποκλειστεί αν είχαμε άλλον τερματοφύλακα, εγώ θυμάμαι το πρώτο παιχνίδι και λέω ότι χωρίς τον Κοτάρσκι θα είχαμε αποκλειστεί από το πρώτο παιχνίδι, καθώς θα είχαμε φάει 4 γκολ τουλάχιστον, με άλλο τερματοφύλακα

Ο Κοτάρσκι είναι ψύχραιμος και νομίζω ότι έχει κρύο αίμα, χαρακτηριστικό μεγάλου τερματοφύλακα
Δεν κάνει ένα λάθος ας πούμε και μετά πανικοβάλλεται, που το πάθαιναν πολλοί τερματοφύλακες που θυμάμαι στον ΠΑΟΚ

Τώρα για τον Καβλένκα τι να σου πω, που λες ότι είναι καλύτερος από τον Κοτάρσκι?
Σε μεγάλο πρωτάθλημα (Γερμανία) έχει παίξει, παραστάσεις έχει, θα φανεί
Θεωρώ πάντως ότι θα είναι πολύ καλός αναπληρωματικός τερματοφύλακας και εννοείται πολύ καλύτερος από τον άλλο τον συμπαθητικό χειροκροτητή του πάγκου, τον Σέρβο, που ήταν και μεγάλος φαν της μπίρας

Όσο για τα 22 γκολ που έχουμε φάει σε 21, αν δεν κάνω λάθος, επίσημα παιχνίδια, το φταίξιμο το αποδίδω στην κακή αμυντική λειτουργία της ομάδας και τις πολλές κακές τακτικές τοποθετήσεις όλης της τετράδας της άμυνας και όχι στον Κοτάρσκι

Όταν η αμυντική τετράδα, έχει αλλάξει 14 φορές σε 21 παιχνίδια, γιατί άλλος παίζει στην Ευρώπη, άλλος στην Ελλάδα, άλλος δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη γιατί ήρθε τελευταία στιγμή, άλλος πουλήθηκε, δεν θα ρίξω το φταίξιμο στον Κοτάρσκι που η άμυνα είναι ασύνδετη και εκτίθεται

Τέλος, να πω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν συμφωνούμε με κάποιους φίλους
Σχόλια και συζήτηση κάνουμε
Διάλογος γίνεται

Δεν χρειάζεται να σταματήσει να γράφει κάποιος στο παρόν τόπικ, που δεν θεωρεί καλό τερματοφύλακα τον Κοτάρσκι, επειδή το 95% των υπολοίπων τον θεωρούν εξαιρετικό τερματοφύλακα

Ίσα ίσα, πολλές φορές και η αντίθετη ποδοσφαιρική άποψη με επιχειρήματα, είναι αρκετά ενδιαφέρουσα

Τουλάχιστον για μένα

Δεν με ενοχλεί δηλαδή η αντίθετη άποψη ή οπτική που έχει κάποιος, για έναν ποδοσφαιριστή της ομάδας
Zanis24

Δημοσίευση από Zanis24 »

Τωρα σοβαρα; Διαβαζουμε οτι ο Κοταρσκι ειναι μετριος τερματοφυλακας;
Άβαταρ μέλους
Amsterdamer_87

Δημοσίευση από Amsterdamer_87 »

Jean Valjean έγραψε:Είναι πιθανό να μην ξέρω τα βασικά της θέσης του τερματοφύλακα.
Δεν νομίζεις πως θα ήταν χρήσιμο, όχι για μένα αλλά για το φόρουμ ολόκληρο, να μας πεις συνοπτικά ποιά είναι αυτά τα βασικά ώστε να μην είμαστε άδικοι όταν επιμερίζουμε ευθύνες σε παίκτες; Αν κάποιος είναι σωστά ενημερωμένος και πληροφορημένος τότε δεν κάνει λάθη αξιολογώντας τους παίκτες.
Δεν θέλεις να βοηθήσεις προς αυτή την κατεύθυνση που θα ανεβάσει συνολικά το επίπεδο του φόρουμ;
Αν το κάνεις θα χαρώ και είμαι ο πρώτος που σε θα επαινέσω για κάτι τέτοιο.
Αν δεν το κάνεις θα θεωρήσω ότι μιλάς στον αέρα και δεν έχεις επιχειρήματα, απλώς γράφεις για να γράφεις.
Αφου ειναι πιθανο να μην ξερεις τοτε καλο ειναι να μην κριτικαρεις τοσο αυστηρα εναν απο τους καλυτερους
στην θεση αυτη αν οχι τον καλυτερο..
Αφου δεν εισαι σωστα πληροφορημενος καλο ειναι λοιπον,πρωτος εσυ να μην αξιολογεις λαθος και να λες μαλιστα οτι καναμε και λαθος που δεν τον δωσαμε στην Τζενοα τζαμπα !!!
Δεν χρειαζεται να μας πει κανενας τα βασικα της θεσης διοτι οι πιο πολλοι (αν οχι ολοι) τα γνωριζουν..
Υπαρχουν βιβλια να ενημερωθεις αν θελεις..
Μην επιμενεις να βγαλεις "παλτο" τον Κοταρσκι επειδη ετσι απλα δεν σου αρεσει..
Ολα σου τα επιχειρηματα ειναι αιολα και αβασιμα ..
Φιλικα την καλημερα μου..
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Πόσα γκολ δέχτηκε ο ΠΑΟΚ όσο βρίσκεται ο Κοτάρσκι κάτω απο τα δοκάρια μας?

Σε πόσα απο αυτά έφταιξε?

Πόσες φορές μας έδωσε βαθμούς ή το δικαιώμα να πάρουμε βαθμούς ?

Όταν παίζει ο Κοτάρσκι ποιος απο μας νιώθει ανασφάλεια και τρέμει το φυλλοκάρδι πως θα εμφανιστεί στο ματς?

Αδυναμίες έχει όπως όλοι οι τερματοφύλακες όμως ποιος απο μας αναρρωτιέται όπως το κάνουμε για άλλες θέσεις αν θα ήθελε κάποιον άλλον ή είναι οκ με αυτόν?

Πόσες φορές βρίσατε τον Κοτάρσκι για κρέμασμα της ομάδας και πόσες τον χειροκροτήσατε ?

Δεν είμαι ειδικός για να αναλύσω ούτε να κρίνω την αξία του Κοτάρσκι αλλά όσο παίζει σε μας εγω νιώθω ότι έχω έναν πολύ καλό τερματοφύλακα.

Πόσο χρονών είναι? Έχει και αυτό την αξία του.

Αν ο Κοτάρσκι έχει εξελιχθεί? Δεν μπορώ να απαντήσω όσο αφορά το τεχνικό κομμάτι αλλά στο πνευματικό έχει εξελιχθεί σίγουρα καθώς βρίσκεται σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό και με αφόρητη πίεση στη κάθε στραβή.

Ξέρει κανείς ποιος έιναι ο προπονητής τερματοφυλάκων? Τι μπορεί να προσφέρει στον Κοτάρσκι?

Ποιον τερματοφύλακα της σούπερ λιγκ ζηλεύεις ? Εγω κανέναν!

Γιατί δεν κράζουμε τον Κοτάρσκι? Όσο βρίσκεται στην όμαδα μας παρουσιάζεται σταθερός δεν είναι τερματοφύλακας του ύψους ή του βάθους. Ο κύριος λόγο για μένα είναι αυτός.

Πόσοι και πόσοι τερματοφύλακες δεν έχουν φάει γκολ όπως αυτός και πόσοι έχουν σωθεί απο τους αμυντικούς που δεν αφήνουν ελεύθερους του αντίπαλους επιθετικούς για να πάρουν το ριμπάουντ?

Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα τερματοφυλάκων που έχουν περάσει απο την ομάδα μας και τι έχουμε περάσει εμεις ως οπαδοί με την απόδοση τους.

Στο μέλλον μπορεί να έχουμε καλύτερο απο τον Κοτάρσκι όμως μέχρι και σήμερα ο Κοτάρσκι ήρθε και έδωσε σε μένα το αίσθημα ασφάλειας σε αυτή τη θέση.

Θα το πώ άλλη μια φορά , όταν μια ομάδα αδυνατεί να σκοράρει και αφήνει το σκορ στο 1-0 και προερχόμενη απο κακό αποτέλεσμακ και κακή ψυχολογία τόσο περισσότερες ευκαιρίες δίνει στον αντίπαλο να ελπίζει, να συνεχίζει να επιτείθεται μήπως και σου πάρει το ματς.

Η ομάδα μας έχασε απο τον όφη γιατί η μεσοεπιθετική μας γραμμή δεν κατάφερε να κλειδώσει το ματς και μόνο για αυτό.

1-0 με το υπάρχον μέταλλο της ομάδας μας να μην περιμένει κανείς.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό απο την αρχή μέχρι το τέλος και σε αυτά τα ματς κερδίζει αυτός που θα σκοράρει περισσότερες φορές απο τον αντίπαλο.

Εύχομαι όταν φύγει απο τον ΠΑΟΚ να μην αναπολούμε την παρουσία του κάτω απο τα δοκάρια της ομάδας μας.

Θα ήθελα να έχει καλύτερες εξόδους , παίζει με τα πόδια, είναι κρύο αίμα, είναι πολύ καλός στα τετ τα τετ, στα πέναλτι, είναι καλός στο να οδηγεί την ομάδα , έχει πολύ καλά ρεφλέξ, αποκρούει πέναλτι.

Καλύτερα να ασχοληθούμε με κανέναν άλλον που μας βγάζει τη ψυχή σε κάθε μάτς :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Mīngus

Δημοσίευση από Mīngus »

Ένα ωραίο στατιστικό από την Ασπρόμαυρη Βίβλο στο fb.
Oι τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ που έχουν ίδιο αριθμό συμμετοχών και γκολ που έχουν δεχτεί:
Dominik Kotarski 111
Νίκος Αργυρίου 22
Αστέριος Γιακουμής 3
Κώστας Τσαμούτης 3
Παναγιώτης Αργυρόπουλος 2
Γιώργος Καλδεριμτζής 1
Άβαταρ μέλους
Special 4

Πάλι καλά που ήταν ο άγιος Δομήνικος και μας κράτησε ζωντανούς στο πρώτο ημίχρονο, που δεν ξέραμε τι μας γινόταν, στις αντεπιθέσεις της Λαμίας
Απάντηση

Επιστροφή στο “Roster”