Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό gika » Τρί 15 Ιουν 2021, 19:13

Γέρος έγραψε:Φίλε @gika σ' ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες, πολύ κατατοπιστικές. Πολλά δεν γνώριζα.

Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα αναμένει 500000 δόσεις/μήνα έως Δεκ '21?
Και αν ναι, μπορούμε να τα προωθήσουμε κάπου αλλού χωρίς κόστος για την χώρα.

Στο μόνο που θα επιμείνω είναι η επιπόλαια επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης. Νομίζω ότι ζεις στο εξωτερικό.
Εδώ πάντως μας έχουν τρελάνει. Το πρόβλημα είναι ότι για την προστασία την δική μου, εμβολιάστηκαν και τα παιδιά μου αμέσως με το άνοιγμα της πλατφόρμας και καταλαβαίνεις την θέση μου.

Ευχαριστώ πολύ.


Δεν γνωρίζω για το τι δόσεις έχει λαμβάνειν η Ελλάδα, αλλά τεράστιο μέρος του πλυθησμού δεν έχει εμβολιαστεί ακόμα, οπότε δεν θεωρώ ότι αγοράζουμε αλόγιστα.

Η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι απλά επιπόλαια, αλλά επικίνδυνη, κάνοντας τον κόσμο να αγανακτεί, να μην εμπιστεύεται κανέναν και τίποτα - κάτι που με τη σειρά του κοστίζει και θα κοστίσει ζωές.
Άβαταρ μέλους
gika
 
Δημοσιεύσεις: 13397
Εγγραφή: Δευτ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό gika » Τρί 15 Ιουν 2021, 19:41

GEOL έγραψε:Gika, no offense, αλλά υπάρχουν αρκετοί για να μην πώ πολλοί εδώ μέσα που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον "παράδεισο" του ΗΒ. Είχε γίνει στο παρελθόν και συζήτηση για τα εργασιακά δικαιώματα και άλλα πολλά θέματα στο νησί, αν το θυμάσαι και πολλοί είχαν κάνει εμπεριστατωμένες τοποθετήσεις.


Μπορώ να δεχτώ την άποψη του καθ' ενός και τις εμπειρίες του.

Μιλώντας όμως για εμβολιασμούς, το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν από τις χώρες που ήταν (και είναι) πρώτες στους εμβολιασμούς και αυτό οφείλεται σε κάποιες τολμηρές αποφάσεις που πήραν.

Αρχικά, ήταν οι πρώτοι που έδωσαν έγκριση σε Pfizer και AZ, καταφέρνοντας με τον τρόπο αυτό να πάρουν προτεραιότητα στις παραδόσεις των δόσεων έναντι της ΕΕ.

Στη συνέχεια, έστησαν ένα εξαιρετικό δίκτυο εμβολιαστικών κέντρων σε χρόνο μηδέν καταφέρνοντας να εμβολιάζουν κόσμο με πολύ υψηλούς ρυθμούς.

Τρίτον, πήραν το ρίσκο να μεταθέσουν την δεύτερη δόση των εμβολίων 8 με 12 εβδομάδες μετά την πρώτη, ποντάροντας στο ότι θα εμβολιάσουν περισσότερο κόσμο με την πρώτη δόση το πρώτο τρίμηνο και θα ανακόψουν το δεύτερο κύμα της πανδημίας. Είχαν εμβολιάσει περισσότερους από 20 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου με τουλάχιστον την πρώτη δόση. Η Ελλάδα στην ίδια ημερομηνία είχε 550 χιλιάδες ανθρώπους με τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Και όσον αφορά τα ημερήσια κρούσματα; Στις 8 Ιανουαρίου η Αγγλία σημείωσε 70 χιλιάδες νέα κρούσματα. Στις 1 Μαρτίου μόλις 5 χιλιάδες. Η Ελλάδα που μετά τις γιορτές είχε 500 κρούσματα ημερησίως, πήγε στις 3 χιλιάδες στις αρχές Μαρτίου. Πιστεύεις ότι η απόφαση των Άγγλων δεν έσωσε ζωές;

Τέταρτον, με την στάση τους να μην επιβάλουν απαγορεύσεις κυκλοφορίας, να μην παίρνουν ηλίθια μέτρα τύπου μάσκες στους δρόμους και στα πάρκα ή απαγόρευσης μουσικής, να μην εγκρίνουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και να μην κάνουν αναφορά σε ιδέες περί υποχρεωτικότητας, κράτησαν τη δυσπιστία και την αντίδραση του κόσμου σε χαμηλά επίπεδα.

Πέμπτον, η στάση τους να κρατάνε κλειστά τα σύνορα τους (10 ημέρες καραντίνας, τεστ πριν την πτήση προς ΗΒ και PCR τεστ την 2η και την 8η μέρα καραντίνας απο εξειδικευμένα κέντρα που ψάχνουν για μεταλλάξεις) τους προστατεύει σε έναν βαθμό από νέα κρούσματα. Η Ελλάδα στον αντίποδα άνοιξε τα σύνορα ενώ είχε 3-4 χιλιάδες κρούσματα ημερισίως - ιστορικό υψηλό για την χώρα.

Και πέραν των εμβολίων, έχοντας περάσει το πρώτο lockdown Μάρτιο του '20 με Αύγουστο του '20 στην Ελλάδα, και το δεύτερο lockdown στην Αγγλία (με ένα διάλειμμα στις γιορτές που ξανακατέβηκα), μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι οι συνθήκες εδώ ήταν καλύτερες συγκριτικά με την Ελλάδα. Παράδεισος δεν ήταν, αλλά ήταν καλύτερα.


Αλλά ξανά λέω, δεκτή κάθε άποψη. Προσωπικά, η κατάσταση με την πανδημία δεν με επηρέασε ιδαίτερα αρνητικά, οπότε μπορεί να τα βλέπω όλα πιο ρόδινα από κάποιον άλλο. Αλλά για τα παραπάνω που γράφω, μπορώ να παραθέσω και στοιχεία με πηγές αν ενδιαφέρεσαι. Η αντιμετώπιση της Αγγλικής κυβέρνησης στο κομμάτι των εμβολιασμών συγκεκριμένα ήταν πάρα πολύ καλή.
Άβαταρ μέλους
gika
 
Δημοσιεύσεις: 13397
Εγγραφή: Δευτ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό laska4 » Τετ 16 Ιουν 2021, 09:26

Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή της αμερικανικής Homeland στην υπόθεση Noor1

Σοβαρότατη εξέλιξη σε μία ήδη σοβαρή υπόθεση

Ο πρόσφατα προαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητά με έγγραφο του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση και να μην οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1 όπως κάποιοι διακαώς επιθυμούσαν και επεδίωκαν.
Υπάρχει όμως και ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, το οποίο δίνει στην πολύκροτη αυτή υπόθεση εμπορίας ηρωίνης μία τελείως διαφορετική διάσταση.

Ο εισαγγελέας εφετών απαιτεί να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την αμερικανική υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η ροή των χρημάτων που ήδη έχει αποκαλυφθεί.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας {Department of Homeland Security, DHS) είναι επιφορτισμένο με βασικές ευθύνες, όσον αφορά την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και των εδαφών τους (συμπεριλαμβανομένων των προτεκτοράτων) και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων. Είναι μία πανίσχυρη, κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ που δημιουργήθηκε και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ως ταχεία απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία δομή με πρακτικά απεριόριστες αρμοδιότητες εντός και εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, με έμφαση στην εξάρθρωση ευρύτερων κυκλωμάτων που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών ή άλλων εθνικών κινδύνων.

Η εξέλιξη αυτή λοιπόν μπορεί να εξηγηθεί σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις του τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ ο οποίος βρίσκεται πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί που έγινε και η συμφωνία για την μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης στην ευρωπαϊκή ιστορία, αυτή του ναρκοπλοίου Noor1.
Ο Τούρκος μαφιόζος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια αναφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έχει όμως τεκμηριώσει την άμεση διασύνδεση του τουρκικού κράτους με την διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και την χρησιμοποίηση των εσόδων για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Αυτές οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στα πραγματικά περιστατικά που οι αμερικάνοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ότι δηλαδή τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης που περνάει από την Τουρκία, κατευθύνονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή κράτη που υποθάλπουν την τρομοκρατία. Από τους Ταλιμπάν έως το Ιράν.
Στην περίπτωση του ναρκοπλοίου, είναι δεδομένη η συμμετοχή Τούρκων και Ιρανών μαζί με τους Έλληνες συμμετέχοντες ή κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Η εμπλοκή λοιπόν της Homeland αυτομάτως «αναβαθμίζει» την συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα ανάγοντας την στο επίπεδο της εθνικής απειλής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές αποκτούν έναν σύμμαχο με απεριόριστες δυνατότητες και παγκόσμιο δίκτυο. Κυρίως όμως έναν σύμμαχο που δεν επηρεάζεται από πολιτικές ή άλλες «πιέσεις», Ενώ εάν διαπιστωθεί η διασύνδεση της εγκληματικής δραστηριότητας με τρομοκρατική δράση, οι συνέπειες σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα θα είναι τεράστιες.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους φυσικούς αυτουργούς της διακίνησης, αλλά και τον τελευταίο που συμμετείχε στο ευρύτερο κύκλωμα, έστω και αν πρόκειται για κάποιον που χρηματίστηκε από ροή χρήματος που όμως συνδέεται με την υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική υπηρεσία έχει εξαρθρώσει πολυμελή κυκλώματα που φαινομενικά δεν είχαν καμία σχέση με τις δραστηριότητες του Ιράν ή τρομοκρατικών οργανώσεων.

Έστω και αργά, η ελληνική δικαιοσύνη κάνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, διότι είναι δεδομένο πως η διακίνηση τουρκικής ηρωίνης συνιστά απειλή και για την δική μας εθνική ασφάλεια. Πέραν από την αυτονόητη μάχη κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

newsbreak
laska4
 
Δημοσιεύσεις: 3579
Εγγραφή: Τετ 30 Αύγ 2017, 16:55

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Πέμ 17 Ιουν 2021, 11:07

Γλυκά Νερά: Τα 3 στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές στον δολοφόνο της Καρολάιν

instanews.gr

Σημαντικό βήμα για τον εντοπισμό του δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν έκαναν οι Αρχές. Η άτυχη μητέρα βρήκε φρικτό θάνατο όταν, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ληστές εισέβαλλαν στη μεζονέτα που διέμενε μαζί με τον σύζυγο και την 11 μηνών κόρη τους και την έπνιξαν.

Οι Αρχές μέχρι σήμερα πίστευαν ότι το σπίτι της οικογένειας είχε γίνει στόχος αλλοδαπών κακοποιών που αποφυλακίστηκαν πρόσφατα. Κάπως έτσι προσπαθούσαν να συνδέσουν την υπόθεση με άλλες που δεν είχε εξιχνιαστεί και είχαν παρόμοια χαρακτηριστικά.

Όπως όλα δείχνουν όμως οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους νέα στοιχεία που φέρνουν την ανατροπή στην υπόθεση.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», οι αστυνομικοί της Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχουν στα χέρια τους ευρήματα ικανά να αποκαλύψουν τι πραγματικά συνέβη το μοιραίο βράδυ. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, χάρη σε τεχνικού χαρακτήρα αναλύσεις προέκυψαν σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τρία είναι τα στοιχεία που οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του δολοφόνου. Οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος ανθρωποκτονιών ξεκαθάρισαν τι συνέβη με τις κάρτες από τις κάμερες ασφαλείας.

Σημειώνεται ότι οι κάρτες είχαν αφαιρεθεί μυστηριωδώς χωρίς να καταγράψουν το παραμικρό από όσα τραγικά συνέβησαν στη μεζονέτα. Οι Αρχές μέσω εξειδικευμένων τεχνικών σε ψηφιακά και ηλεκτρονικά δεδομένα και καταγραφές, προέκυψαν στοιχεία που δείχνουν άγνωστες κινήσεις πρωταγωνιστών της υπόθεσης μέσα στην μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Το τρίτο στοιχείο που οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του δολοφόνου έχουν να κάνουν με το κίνητρο. Οι Αρχές κατάφεραν να βρουν το πραγματικό κίνητρο του φρικιαστικού εγκλήματος που σόκαρε την Ελλάδα και είναι τελικά διαφορετικό από αυτό που είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ
 
Δημοσιεύσεις: 65941
Εγγραφή: Τετ 17 Ιουν 2009, 09:09
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος (τέως Μπραχάμι)

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό PAOK_Antarctica » Πέμ 17 Ιουν 2021, 11:54

Μάλιστα.
Το άρθρο μας λέει πως οι δράστες είχαν ένα κάποιο κίνητρο, οι αστυνομικοί βρήκαν κάποια στοιχεία και ξεκαθαρίστηκε ότι με τις κάμερες συνέβη... κάτι.
Εξαιρετική δημοσιογραφία.


Το πιο λυπηρό σε αυτήν την υπόθεση είναι το αίμα που μυρίστηκαν τα sites και τα κανάλια και αναπαράγουν ψευδοειδήσεις με ρυθμό πολυβόλου, εκμεταλλευόμενοι την δίψα του κόσμου για αίμα και κλειδαρότρυπα.
Η κατάσταση είχε φτάσει στα όρια της πορνογραφίας, ανέβαιναν κάθε μέρα ένα σωρό άρθρα που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση αυτή καθαυτή αλλά ασχολούνταν με το τι είπε η Κάρολαϊν στην ψυχολόγο και πως ένιωσε ο σύζυγος και δεν ξέρω γω τι, απευθυνόμενοι στον Έλληνα νοικοκύρη που ζητά εκδίκηση.
Μέχρι που φτάσαμε να εκμεταλλεύονται το έγκλημα για click bait ανεβάζοντας άρθρα με τίτλο "Γλυκά Νερά: κάτι παντελώς άσχετο με την υπόθεση"

Κατάντια.
Ασπρόμαυρη Ανταρκτική
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica
 
Δημοσιεύσεις: 11623
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 17:13
Τοποθεσία: Νότιος Πόλος

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό zissos » Πέμ 17 Ιουν 2021, 12:29

laska4 έγραψε:Τι σηματοδοτεί η εμπλοκή της αμερικανικής Homeland στην υπόθεση Noor1

Σοβαρότατη εξέλιξη σε μία ήδη σοβαρή υπόθεση

Ο πρόσφατα προαχθείς Εισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου ζητά με έγγραφο του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιώς, να διενεργηθεί συμπληρωματική ανάκριση και να μην οδηγηθεί στο αρχείο η υπόθεση του ναρκοπλοίου Noor1 όπως κάποιοι διακαώς επιθυμούσαν και επεδίωκαν.
Υπάρχει όμως και ένα εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο, το οποίο δίνει στην πολύκροτη αυτή υπόθεση εμπορίας ηρωίνης μία τελείως διαφορετική διάσταση.

Ο εισαγγελέας εφετών απαιτεί να ζητηθεί δικαστική συνδρομή από την αμερικανική υπηρεσίας δίωξης του εγκλήματος Homeland Security για να διακριβωθεί η ροή των χρημάτων που ήδη έχει αποκαλυφθεί.
Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας {Department of Homeland Security, DHS) είναι επιφορτισμένο με βασικές ευθύνες, όσον αφορά την προστασία των Ηνωμένων Πολιτειών και των εδαφών τους (συμπεριλαμβανομένων των προτεκτοράτων) και την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων. Είναι μία πανίσχυρη, κρατική υπηρεσία των ΗΠΑ που δημιουργήθηκε και ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ως ταχεία απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για μία δομή με πρακτικά απεριόριστες αρμοδιότητες εντός και εκτός των συνόρων των Ηνωμένων Πολιτειών, με έμφαση στην εξάρθρωση ευρύτερων κυκλωμάτων που σχετίζονται έμμεσα ή άμεσα με χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών ή άλλων εθνικών κινδύνων.

Η εξέλιξη αυτή λοιπόν μπορεί να εξηγηθεί σε συνδυασμό με τις αποκαλύψεις του τούρκου μαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ ο οποίος βρίσκεται πλέον στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί που έγινε και η συμφωνία για την μεταφορά του μεγαλύτερου φορτίου ηρωίνης στην ευρωπαϊκή ιστορία, αυτή του ναρκοπλοίου Noor1.
Ο Τούρκος μαφιόζος δεν έχει κάνει κάποια δημόσια αναφορά στην συγκεκριμένη υπόθεση. Έχει όμως τεκμηριώσει την άμεση διασύνδεση του τουρκικού κράτους με την διακίνηση σκληρών ναρκωτικών και την χρησιμοποίηση των εσόδων για χρηματοδότηση τρομοκρατικών ενεργειών.

Αυτές οι καταγγελίες έρχονται να προστεθούν στα πραγματικά περιστατικά που οι αμερικάνοι γνωρίζουν πολύ καλά. Ότι δηλαδή τα έσοδα από το εμπόριο ηρωίνης που περνάει από την Τουρκία, κατευθύνονται σε τρομοκρατικές οργανώσεις ή κράτη που υποθάλπουν την τρομοκρατία. Από τους Ταλιμπάν έως το Ιράν.
Στην περίπτωση του ναρκοπλοίου, είναι δεδομένη η συμμετοχή Τούρκων και Ιρανών μαζί με τους Έλληνες συμμετέχοντες ή κατηγορούμενους για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Η εμπλοκή λοιπόν της Homeland αυτομάτως «αναβαθμίζει» την συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα ανάγοντας την στο επίπεδο της εθνικής απειλής, πράγμα που σημαίνει ότι οι ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές αποκτούν έναν σύμμαχο με απεριόριστες δυνατότητες και παγκόσμιο δίκτυο. Κυρίως όμως έναν σύμμαχο που δεν επηρεάζεται από πολιτικές ή άλλες «πιέσεις», Ενώ εάν διαπιστωθεί η διασύνδεση της εγκληματικής δραστηριότητας με τρομοκρατική δράση, οι συνέπειες σε όσους αποδειχθεί ότι συμμετείχαν έμμεσα ή άμεσα θα είναι τεράστιες.

Και δεν μιλάμε μόνο για τους φυσικούς αυτουργούς της διακίνησης, αλλά και τον τελευταίο που συμμετείχε στο ευρύτερο κύκλωμα, έστω και αν πρόκειται για κάποιον που χρηματίστηκε από ροή χρήματος που όμως συνδέεται με την υπόθεση. Με αυτόν τον τρόπο η αμερικανική υπηρεσία έχει εξαρθρώσει πολυμελή κυκλώματα που φαινομενικά δεν είχαν καμία σχέση με τις δραστηριότητες του Ιράν ή τρομοκρατικών οργανώσεων.

Έστω και αργά, η ελληνική δικαιοσύνη κάνει αυτό που έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη στιγμή, διότι είναι δεδομένο πως η διακίνηση τουρκικής ηρωίνης συνιστά απειλή και για την δική μας εθνική ασφάλεια. Πέραν από την αυτονόητη μάχη κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

newsbreak

Πιο πολύ για να καθαρίσουν τα σκατά και να κουκουλώσου τα πάντα πιστεύω ότι ανακατεύονται, παρά για να αποδωθεί δικαιοσύνη
Άβαταρ μέλους
zissos
 
Δημοσιεύσεις: 1692
Εγγραφή: Κυρ 29 Μάιος 2011, 01:38

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό joshua » Πέμ 17 Ιουν 2021, 12:48

Διορθώστε με αν κατάλαβα κάτι λάθος. Δήλωσε ο προηγούμενος υπουργός υγείας κατά του εμβολιασμού για τον κορονοιο;
Time to get it, before you let it get to you
Here he comes now, stick to your guns and let him through
Άβαταρ μέλους
joshua
 
Δημοσιεύσεις: 17093
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 19:33

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό astral » Πέμ 17 Ιουν 2021, 12:59

Νομίζω δήλωσε ότι θα το κάνει αργότερα.
Υπάρχει βέβαια ένα γενικότερο ξεκατινιασμα το οποίο βαριέμαι να διαβάσω , οπότε αν κάνω λάθος διορθώσετε με.
Άβαταρ μέλους
astral
 
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: Τρί 11 Αύγ 2020, 13:19

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό joshua » Πέμ 17 Ιουν 2021, 13:09

Αυτες τις δηλωσεις διαβασα:

'' Την επιστημοσύνη μου δεν την παζαρεύω με κανέναν. Πέρυσι τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, έκανα και αντιγριππικό και αντι-πνευμονιοκοκκικό εμβόλιο, για πρώτη φορά στη ζωή μου, γιατί την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει μια δύσκολα θεραπευθείσα βρογχίτιδα, ως καπνιστής. Έχω κάνει όλα τα εμβόλια, τα κορίτσια έχουν κάνει όλα τα εμβόλια, όμως έκανα τα δοκιμασμένα εμβόλια», είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «εδώ δεν θα ξεχάσουμε όλη την ιατρική που ξέρουμε, επειδή εσείς στηρίξατε το αφήγημα της αντιμετώπισης της πανδημίας, στα εμβόλια ενώ σας φωνάζουμε από πέρυσι για κάποια πράγματα και επειδή η εντεταλμένη επιτροπή των λοιμωξιολόγων, σας κρατάει φανάρι. Γιατί γνωριζόμαστε με όλους τους κυρίους συναδέλφους».
Ρωτάω ιατρικά και να μου απαντήσουν ιατρικά και επιστημονικά πριν με καταδικάσει, όπως ζητάει η ΝΔ στην ανακοίνωσή της, ο κ. Τσίπρας. Είναι αλήθεια ή ψέματα ότι είναι τιο πρώτο εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποιοδήποτε από αυτά τα εμβόλια, το οποίο δίνεται μαζικά στον πληθυσμό, 8-9 μήνες μετά που εμφανίστηκε το πρόβλημα; Πότε ήταν το επόμενο συντομότερο εμβόλιο που δόθηκε; Είναι 3,5 ή 5 χρόνια το επόμενο; Γιατί έγινε αυτό; Υπήρξε ποτέ άλλοτε εμβόλιο στην ιστορία της ιατρικής, το οποίο να το κάνεις και να μην ξέρεις πόσο καιρό κρατάει η ανοσία; Το αντιγριππικό ξέρουμε ότι είναι για ένα χρόνο. Το αντιπνευμονιοκοκκικό είναι εφ΄όρου ζωής, ένα άλλο είναι για 5 χρόνια. Του κορονοϊού, πείτε μου, για πόσο είναι;»
Time to get it, before you let it get to you
Here he comes now, stick to your guns and let him through
Άβαταρ μέλους
joshua
 
Δημοσιεύσεις: 17093
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 19:33

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό PAOK_Antarctica » Πέμ 17 Ιουν 2021, 13:20

Κάνουμε αμάν να εμβολιασουμε κανέναν άνθρωπο και έχουμε και τις βλακείες του Πολακη.
Ασπρόμαυρη Ανταρκτική
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica
 
Δημοσιεύσεις: 11623
Εγγραφή: Τετ 11 Δεκ 2013, 17:13
Τοποθεσία: Νότιος Πόλος

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό ron-swanson » Πέμ 17 Ιουν 2021, 13:22

Απλά ανόητος.
ron-swanson
 
Δημοσιεύσεις: 4766
Εγγραφή: Τετ 04 Δεκ 2013, 00:28

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό astral » Πέμ 17 Ιουν 2021, 13:51

Εικόνα

Είχα δει μόνο αυτό. Νομίζω στη δήλωση του αναφέρεται και στα μονοκλωνικά που (κακώς) δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα όσο θα έπρεπε.

Ότι νάναι σε κάθε περίπτωση. Ανοησίες και μάλιστα σε μια χώρα που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα να πειστούν ακόμα και οι πιο ευάλωτοι.
Άβαταρ μέλους
astral
 
Δημοσιεύσεις: 990
Εγγραφή: Τρί 11 Αύγ 2020, 13:19

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό gika » Πέμ 17 Ιουν 2021, 13:57

A καλά.

Αν και δεν θα έπρεπε να μας εκπλήσει τίποτα σε αυτή τη χώρα πια. Πριν κάνω το εμβόλιο στην Αγγλία μίλησα με την γιατρό που έχω στην Ελλάδα για άσχετο ζήτημα και όταν αναφέρθηκα στο εμβόλιο με ρώτησε "για ποιο λόγο να βιαστείς να το κάνεις;" λες και είμαστε στις 15 Μαρτίου του 2020 και συζητάμε για το αν ο πλανήτης παλεύει με μία πανδημία ή όχι.
Άβαταρ μέλους
gika
 
Δημοσιεύσεις: 13397
Εγγραφή: Δευτ 28 Ιαν 2008, 15:52
Τοποθεσία: Λονδίνο

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό Quefor » Πέμ 17 Ιουν 2021, 14:01

Να ένα ενδιαφέρον θέμα.

Ο Πολάκης είναι ένας αγροίκος από την Κρήτη ο οποίος δεν θα έπρεπε ποτέ να κατέβει στην πολιτική.

Από εκεί και πέρα, τα ερωτήματα που θέτει, από επιστημονική σκοπιά είναι ορθά. Πέρα από τις ηλίθιες θεωρίες που γράφονται εδώ κι εκεί, τα εμβόλια αυτά ναι αναπτύχθηκαν με ρυθμούς fast track, οι κλινικές δοκιμές επίσης. Το επιστημονικό υπόβαθρο υπήρχε φυσικά εδώ και χρόνια, αλλά το ότι αυτό είναι το πρώτο εμβόλιο αυτού του τύπου που παράγεται, ενδεχομένως να χρειαζόταν μία πιο μακροχρονη μελέτη.

Ανοσία πράγματι δεν γνωρίζει κανένας ακριβώς για πόσο καιρό παρέχουν, καθότι οι δοκιμές έγιναν πέρσι το καλοκαίρι. Αν μέχρι σήμερα οι εθελοντές από πέρσι έχουν ανοσία, τότε η απάντηση είναι σίγουρα ένας χρόνος και βλέπουμε. Οι κλινικές δοκιμές για παιδιά άνω των 12 χρονών ακόμα τρέχουν. H pfizer πήρε από τον ΕΜΑ "έγκριση υπό όρους / conditional marketing authorisation" που σήμαινει ότι το όφελος από το φαρμακο είναι μεγαλύτερο από ενδεχόμενο ρίσκο λόγω έλλειψης κάποιων δεδομένων (where the benefit of immediate availability of the medicine outweighs the risk inherent in the fact that additional data are still required). Υπάρχουν δηλαδή κάποια ανοιχτά μέτωπα σε ό,τι αφορά το εμβόλιο, τα οποία δε μπορούν να παραβλεφθούν.

Να ξεκαθαρίσω ότι μιλάω ως εμβολιασμένος και τα αναφέρω αυτά όχι για να "εγείρω ερωτήματα" αλλά για να πω, ότι ο σκεπτικισμός δεν είναι απαραίτητα κακός. Το ότι κάποιος έχει προβληματισμούς δεν είναι κάτι το αρνητικό, ούτε πρέπει κατευθείαν να κατατάσσεται στους "ψεκασμένους" που δεν ξέρουν τι λένε. Το γεγονός βέβαια ότι ο Πολάκης είναι πρώην υπουργός υγείας σαφώς και έχει ειδικό βάρος και μάλλον θα έπρεπε να κρατήσει κλειστό το στόμα του, αλλά τι συζητάμε τώρα...
Quefor
 
Δημοσιεύσεις: 243
Εγγραφή: Παρ 19 Ιουν 2009, 20:02

Re: Κοινωνία Ώρα Μηδέν V

Δημοσίευσηαπό tolis01 » Πέμ 17 Ιουν 2021, 14:09

Περί μπλεξίματος Homeland Security στην ιστορία με το ναρκόπλοιο.
Δεν αποτελεί προσωπικά καμία έκπληξη και το έγραφα από την αρχή με δεδομένα τις ποσότητες και τους θανάτους μαρτύρων στα 4 σημεία του ορίζοντα, στοιχεία που ξεφεύγουν από το δυναμικό ενός όποιου εντόπιου νταβατζή.
Λοιπὴ δ' ἐστὶ τῆς Εὐρώπης ἥ τε Μακεδονία καὶ τῆς Θρᾴκης τὰ συνεχῆ [ τα]ύτῃ μέχρι Βυζαντίου καὶ ἡ Ἑλλὰς καὶ αἱ προσεχεῖς νῆσοι.Ἔστι μὲν οὖν Ἑλλὰς καὶ ἡ Μακεδονία· ... Εἶτα μετ' ὀλίγα μέμνηται Κυψέλων καὶ τοῦ Ἕβρου ποταμοῦ.Καταγράφει δὲ καί τι σχῆμα παραλληλόγραμμον,ἐν ᾧ ἡ σύμπασα Μακεδονία ἐστίν.
Άβαταρ μέλους
tolis01
 
Δημοσιεύσεις: 5534
Εγγραφή: Δευτ 05 Οκτ 2015, 14:22
Τοποθεσία: Franconia

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Κοινωνικά

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

metin2 pvp metin2 pvp serverler mt2 pvp metin2 pvp silkroad pvp knight pvp metin2 pvp serverler pvp serverler