20. Adelino André Vieira Freitas "Vieirinha"

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας

Re: 20. Adelino André Vieira Freitas "Vieirinha"

Δημοσίευσηαπό Adamandad » Παρ 09 Μάιος 2025, 22:35

Έρχεσαι πιτσιρικάς και μας αρέσεις.
Μένεις στην ομάδα και με τον Σάντος αλλάζεις επίπεδο. Στα δικά μου μάτια κάνεις πλάκα στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Φεύγεις για τη Γερμανία και εγώ στην 4 να σε χειροκροτάω. Η φτώχεια είναι μεγάλη όπως και η απώλεια σου.
Διαπρέπεις στη Γερμανία σε διαφορετική πλέον θέση και παίρνεις το euro με την Πορτογαλία. Χαίρομαι με τις επιτυχίες σου.
Κάθε φορά που ακούγεται ότι θα επιστρέψεις ενθουσιάζομαι, σε λιγουρεύεται όμως κι ο ολυμπιακός και τρελαίνομαι.
Πλέον έχουμε τον Ιβάν κι αρχίζω να το πιστεύω πως θα γυρίσεις.
Η αγάπη θέλει 2 όμως και εσύ έχεις πολλή να δώσεις, σε εμάς και στους αντιπάλους.
Τι κι αν δεν ήσουν έτοιμος στην αρχή, τι κι αν δεν έπαιζες πλέον μπροστά, η αύρα σου μας ανέβασε κατευθείαν επίπεδο.
Γκολάρα βολίδα με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα . Τι έβαλες ρε φίλε?
Γκολ απευθείας φάουλ με τη χάρτινη στον τελικό όταν η ομάδα σαφώς ανώτερη δεν μπορούσε να σκοράρει. Δεν έχω πανηγυρίσει περισσότερο στη ζωή μου.
Τάκλιν με τα.2 πόδια εντός έδρας με το σκουλήκι και σώζεις το σίγουρο 0-3 και την αυθόρμητη ανακαίνιση της Τούμπας για να γίνει στο τέλος 2-2.
Το μεγαλύτερο για εμένα όμως είναι ότι πάντα έβαζες τον ΠΑΟΚ πάνω από εσένα.
Σε ευχαριστώ πολύ Αντελίνο. Για πάντα ένας από εμάς.
Adamandad

Δημοσίευσηαπό chri5ti9 » Παρ 09 Μάιος 2025, 22:39

Πόσους τίτλους παραπάνω θα είχαμε αν έμενε μαζί μας από το 12 έως το 17.. φφφφφ
Λαρυγγια στα τσιμεντα και ψυχη στα καγκελα
Άβαταρ μέλους
chri5ti9

Δημοσίευσηαπό navigator11 » Σάβ 10 Μάιος 2025, 00:54

Σχετικά με τους φόβους περί ενδεχόμενης φθοράς του, εφόσον θέλει και ο ίδιος να συνεχίσει να προσφέρει πλέον διοικητικά στην ΠΑΟΚάρα μας, προφανώς βάσιμοι είναι, ξέρουμε καλά τι εστί οπαδός γενικώς στο τριμπούρδελο που είμαστε. Θεωρώ ωστόσο πως είναι παντελώς εκτός της φιλοσοφίας του Αρχηγού να βλέπει τα πράγματα έτσι. Αν ο Ιβάν επιλέξει να μην τον "προστατέψει", δίνοντάς του πόστο ... αρένας, δύσκολο μου φαντάζει ο Αντρέ να αρνηθεί. Τέτοιας φτιάξης είναι ο μπαγάσας, καψουρομαλάκας!!
Τις φυλακές και τα τρελοκομεία γεμίσαμε και δε χωράμε άλλο πια. Νόημα στη ζωή μας δίνουν μόνο τα 4 σου γράμματα!!!
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευσηαπό Σουριναμέζος » Σάβ 10 Μάιος 2025, 10:43

Να τιμάς την φανέλα όπως ο Αντρέ
Μπιζίμ ΠΑΟΚ

Ασπρόμαυρος Χάρτης : https://www.paokworldmap.gr
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Σάβ 10 Μάιος 2025, 21:10

Δεν θα ξεχασω ρε Αντρε μολις ειχες ερθει γεματουλης εξω απο τα νερα σου ο Σαντος σε πηρε στον παγκο εσυ πηρες πατατακια πηγες λιγο πιο περα και ετρωγες ηταν ματς ΠΑΟΚ-ρουλη.....ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ....ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΝΤΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΒΙΕΡΙΝΙΑ..... :opaokara: :opaokara: Αυριο θα συγκινηθουμε ολοι σιγουρα γιαυτες τις στιγμες αξιζει να παιζεις η να δενεσε σαν οπαδος.....
Άβαταρ μέλους
eorptol1

Δημοσίευσηαπό Rexaris » Σάβ 10 Μάιος 2025, 21:29

Το βασικό είναι οτι φαίνεται οξυδερκής, σε αντίθεση πχ με άλλους παλαιμάχους (γενικά μιλάω) που ήταν γνώστες τής μπάλας αλλά είχαν δυσκολία σε άλλα θέματα. Δεν ξέρω βέβαια και τι τον ενδιαφέρει τον ίδιο να κάνει.
"Οὐ φοβηθήσομαι ἀπὸ μυριάδων λαοῦ τῶν κύκλῳ συνεπιτιθεμένων μοι" (Ψαλ. 3,7).
Άβαταρ μέλους
Rexaris

Δημοσίευσηαπό DamoN » Κυρ 11 Μάιος 2025, 10:51

Ηρθε η ώρα λοιπόν .
Θέλω να βγάλω κάτι από μέσα μου σαν εξομολόγηση. Το καλοκαίρι του 20 σε αδίκησα. Οταν μας αποχαιρέτησες και μίλησες για νέες πόρτες ακόμα και αν δεν το θες. Ετσι είμαι σαν άνθρωπος όταν κάποιον τον θεωρώ δικό μου, τον εξιδανικεύω και τον κρίνω με τα αυστηρότερα κριτήρια. Εγω στην θέση σου θα σταματούσα, σκέφτηκα.
Είμαστε σχεδόν συνομήλικοι οπότε το αποψινό δεν είναι μόνο αποχαιρετισμός προς το πρόσωπο σου. Άλλωστε σε έχω αποχαιρετήσει ξανα. Απλά τότε είχα την ελπίδα ότι θα ξαναερθεις. Με άλμα λογικής ότι θα έχουμε μεγαλώσει τόσο σαν ομάδα που θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα αγωνιστικά σου κριτήρια.
Και όλα αυτά έγιναν και γράφτηκε η πιο όμορφη αθλητική ιστορία που έζησα. Ξέρεις εμείς ήμασταν η πιο περίεργη γενιά. Δεν προλάβαμε ομαδαρες 70-80 δεν προλάβαμε καν Μπανε για να κρατηθούμε στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου . Μονο ακούγαμε . Από ανθρώπους που αγαπάμε και ξέρουμε ότι δεν είναι ψεύτες για το μεγαλείο αυτής της ομάδας , και ονειρευόμασταν. Τι θα γίνει αν πάρουμε κανένα πρωτάθλημα ; Φαντάζεσαι αυτός ο κόσμος τι θα κάνει; Θα κάψει την Ελλάδα ολόκληρη. Αλλά μετά επανερχόμασταν στην πραγματικότητα.
Μονο η κερκίδα μας κρατούσε. Και η ελπίδα.
Εσυ λοιπόν γύρισες και έκανες την ελπίδα πράξη .
Σε γύρισε μάλλον ένας άνθρωπος τον οποίο επειδή ξεχνάμε εύκολα τον έχουμε αδικήσει πολύ.
Για να επανέλθω δεν αποχαιρετάω μόνο εσένα σήμερα. Αλλά και τα νιάτα μου . Τις αναμνήσεις μου . Την ευλογία να είσαι οπαδός σε μια ηλικία που το σημαντικότερο πράγμα είναι το ποδόσφαιρο . Δεν έχεις ευθύνες να εξαρτιόνται άνθρωποι από τις πραξεις σου οπότε την Κυριακή δεν πας γήπεδο για να ξεχαστείς αλλά ζεις για την Κυριακή .
Σε ευχαριστώ για όλα αδερφέ μου . Ετσι σε νιώθω και ας μην έχουμε μιλήσει από κοντά ποτέ . Σε ευχαριστώ για όλα .
DamoN

Δημοσίευσηαπό Nikodiai » Κυρ 11 Μάιος 2025, 10:53

Η αφισα σου που ειχα πανω απο το κρεβατι ειναι το μονο που πηρα μαζι απο το σπιτικο.Ευχαριστω για ολες τις χαρες που μου εδωσες.

Χαιρομαι που θα μεινεις διπλα στον ΠΑΟΚ εστω και απο αλλο ποστο.
Nikodiai

Δημοσίευσηαπό Eagle1980 » Κυρ 11 Μάιος 2025, 14:41

Δεν παιρνούν οι ώρες που μεγάλε Αρχηγέ του Π.Α.Ο.Κ. θα τελειώσεις την μεγάλη σου Καριέρα στον χώρο του Ποδοσφαίρου !!! Θέλουμε πιστευω όλοι μηδενός εξιρουμένου να βρεθείς σε πόστο του Συλλόγου αν είναι δυνατόν και την επόμενη μέρα !!! :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
Eagle1980

Δημοσίευσηαπό marsantos » Κυρ 11 Μάιος 2025, 14:42

Σκόπιμα δε γράφω τίποτα μέχρι να τελειώσει ο αποψινος αγώνας.
Θα κάνω μια εξαίρεση γιατί όλα έχουν το όριο τους.
Βγαίνει μεγάλος σε ηλικία δημοσιογράφος εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος σε αθηναϊκό σταθμό και λέει καλός ο Βιερίνια αλλά με τίποτα δεν μπαίνει στην καλύτερη ενδεκάδα της ιστορίας του ΠΑΟΚ.
Βγαίνει τώρα το πορτοκαλί με άρθρο αφιερωμένο σε Ζεκα και Αντρέ και τους παρουσιάζει ως κάτι παρόμοιο. Δύο αθλητές με παρόμοια πορεία.
Κάπου έλεος..
Μιλάμε για τον κορυφαίο πακέτο ποδοσφαιριστή των τελευταίων δεκαετιών όχι μόνο στον ΠΑΟΚ αλλά σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Άκου να μπαίνει στα ίσα με τον Ζεκα και δεν είναι στην καλύτερη ενδεκάδα του ΠΑΟΚ.
ΈΛΕΟΣ..
marsantos

Δημοσίευσηαπό Montrealiotis » Κυρ 11 Μάιος 2025, 15:12

Ποιος ζεκα μωρέ τώρα…
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευσηαπό billagorn » Κυρ 11 Μάιος 2025, 15:17

Καλοκαιρι 2008.
Φοιτητης στη Σαλονικη, ανοιχτη προπόνηση στην Τουμπα, μετα την επωδυνη χρονια των σαρδελων.
Ενας μικρος, χοντρουλης, με χαιτη, παιρνει τη μπαλα και αρχιζει κατι στεποβερ και τριπλες αλα Κριστιανο Ροναλντο και σουτ κεραυνους.
Ολοι στο κοινο χαζεψαμε και γεμισαμε ελπιδα. Που να ξεραμε τι ερχεται... :opaokara:

Εχουν περασει κοντα 17 χρονια απο τοτε (γμ τα χρονια που περνουν γμ)

Σ ευχαριστουμε Α Ρ Χ Η Γ Ε για τους τιτλους (3 πρωταθληματα και 3 κυπελλα), τις στιγμες, και γιατι ισως εισαι απο τους ελαχιστους που ειπαν θα γυρισω για τιτλους και το εκανες. Θα μπορουσες καλλιστα να μεινεις εξω, και να γυρισεις τιμητικα τωρα σ αυτην την ηλικια, ομως δεν το εκανες. Απλα γιατι εισαι ενας απο μας, γεννηθηκες ΠΑΟΚ και δεν το ηξερες.

Στο πανθεον των αθλητων του συλλογου, οχι μονο του ποδοσφαιρου, απιστευτος συνδυασμος ταλεντου, παθους, ηθους και προσωπικοτητας. Παικταρας και ταυτοχρονα πιστος στρατιωτης της ομαδας για χρονια, αν και θα μπορουσες καλλιστα να εισαι πριμαντονα μετα το περασμα απο τη Γερμανια και το Euro2016.

Ενα αληθινο κοσμημα των αγωνιστικων χωρων (οχι γιαλαντζι, γιατι στις μερες μας αυτος ο τιτλος δινεται αφειδως στον καθε κλοουν).

Σημαια που κυματιζει διπλα σ αυτην του Κουδα και του Μπανε.

Ευχομαι το νεο σου ποστο να ειναι αρχηγος αποστολης, τι πιο ταιριαστο!

Obrigado capitão!
billagorn

Δημοσίευσηαπό Σουριναμέζος » Κυρ 11 Μάιος 2025, 15:22

Είναι δύσκολο, και γίνεται ακόμα δυσκολότερο όσο μεγαλώνουμε, να νικήσει κανείς τη νοσταλγία για το παρελθόν. Αυτό το αίσθημα έχει τη δύναμη να ωραιοποιεί καταστάσεις, ανθρώπους και εποχές.

Το ποιος είναι ο GOAT αθλητής του ΠΑΟΚ είναι σίγουρα ένα υποκειμενικό ερώτημα — όμως αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι απαντήσεις είναι εξίσου έγκυρες. Όσο κι αν πρόκειται για θέμα προσωπικής άποψης, αν κάποιος πει ότι ο κορυφαίος όλων των εποχών είναι ο Δημήτρης Ζαβαντίας (τυχαίο παράδειγμα), είναι προφανές ότι κάνει λάθος. Γι' αυτό πρέπει να συμφωνήσουμε σε ένα κοινό αντικειμενικό πλαίσιο. Και μέσα σε αυτό, οι επιλογές περιορίζονται σε τρία ονόματα:

Γιώργος Κούδας, Μπάνε Πρέλεβιτς και Αντελίνο Βιεϊρίνια.
Μπιζίμ ΠΑΟΚ

Ασπρόμαυρος Χάρτης : https://www.paokworldmap.gr
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευσηαπό flash4 » Κυρ 11 Μάιος 2025, 15:45

DamoN έγραψε:Ηρθε η ώρα λοιπόν .
Θέλω να βγάλω κάτι από μέσα μου σαν εξομολόγηση. Το καλοκαίρι του 20 σε αδίκησα. Οταν μας αποχαιρέτησες και μίλησες για νέες πόρτες ακόμα και αν δεν το θες. Ετσι είμαι σαν άνθρωπος όταν κάποιον τον θεωρώ δικό μου, τον εξιδανικεύω και τον κρίνω με τα αυστηρότερα κριτήρια. Εγω στην θέση σου θα σταματούσα, σκέφτηκα.
Είμαστε σχεδόν συνομήλικοι οπότε το αποψινό δεν είναι μόνο αποχαιρετισμός προς το πρόσωπο σου. Άλλωστε σε έχω αποχαιρετήσει ξανα. Απλά τότε είχα την ελπίδα ότι θα ξαναερθεις. Με άλμα λογικής ότι θα έχουμε μεγαλώσει τόσο σαν ομάδα που θα μπορέσουμε να καλύψουμε τα αγωνιστικά σου κριτήρια.
Και όλα αυτά έγιναν και γράφτηκε η πιο όμορφη αθλητική ιστορία που έζησα. Ξέρεις εμείς ήμασταν η πιο περίεργη γενιά. Δεν προλάβαμε ομαδαρες 70-80 δεν προλάβαμε καν Μπανε για να κρατηθούμε στα πέτρινα χρόνια του ποδοσφαίρου . Μονο ακούγαμε . Από ανθρώπους που αγαπάμε και ξέρουμε ότι δεν είναι ψεύτες για το μεγαλείο αυτής της ομάδας , και ονειρευόμασταν. Τι θα γίνει αν πάρουμε κανένα πρωτάθλημα ; Φαντάζεσαι αυτός ο κόσμος τι θα κάνει; Θα κάψει την Ελλάδα ολόκληρη. Αλλά μετά επανερχόμασταν στην πραγματικότητα.
Μονο η κερκίδα μας κρατούσε. Και η ελπίδα.
Εσυ λοιπόν γύρισες και έκανες την ελπίδα πράξη .
Σε γύρισε μάλλον ένας άνθρωπος τον οποίο επειδή ξεχνάμε εύκολα τον έχουμε αδικήσει πολύ.
Για να επανέλθω δεν αποχαιρετάω μόνο εσένα σήμερα. Αλλά και τα νιάτα μου . Τις αναμνήσεις μου . Την ευλογία να είσαι οπαδός σε μια ηλικία που το σημαντικότερο πράγμα είναι το ποδόσφαιρο . Δεν έχεις ευθύνες να εξαρτιόνται άνθρωποι από τις πραξεις σου οπότε την Κυριακή δεν πας γήπεδο για να ξεχαστείς αλλά ζεις για την Κυριακή .
Σε ευχαριστώ για όλα αδερφέ μου . Ετσι σε νιώθω και ας μην έχουμε μιλήσει από κοντά ποτέ . Σε ευχαριστώ για όλα .

Υπέροχο κείμενο με το οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε πολλοί αυτής της γενιάς που δεν πρόλαβε ούτε τον Μπάνε και οι πρώτες έντονες αναμνήσεις είναι η εποχή των καταλήψεων κι έπειτα η περίοδος Ζαγοράκη - Σάντος , που ζούσαμε όντως για την Κυριακή!
Αρχηγέ σ'ευχαριστούμε για όλα, μα κυρίως για το ότι "ενηλικιωθήκαμε" μαζί. Ωριμάσαμε μαζί , ωρίμασε κι ο ΠΑΟΚ, μα πάντα ένα κομμάτι του εαυτού μας θα είναι εκεί, ένα παιδί που λαχταρά να ζήσει.
flash4
Bet Guru 2020

Δημοσίευσηαπό ΑποστόληςΑ » Κυρ 11 Μάιος 2025, 16:00

marsantos έγραψε:...
Βγαίνει τώρα το πορτοκαλί με άρθρο αφιερωμένο σε Ζεκα και Αντρέ και τους παρουσιάζει ως κάτι παρόμοιο. Δύο αθλητές με παρόμοια πορεία...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Επιτυχία είναι η συνεχής (έστω και μικρή) βελτίωση.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Roster

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες