Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα);

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...

Re: Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα

Δημοσίευσηαπό pgetsos » Τρί 27 Αύγ 2024, 08:26

Psaras έγραψε:Όσοι αναφέρετε την καφρίλα ως λόγο που δεν πηγαίνετε πλέον να παρακολουθήσετε ζωντανά ποδόσφαιρο, είστε μέρος του προβλήματος που αυτή επικρατεί. Με την αποχή σας, αφήνετε το γήπεδο στα χέρια της μειοψηφίας που προκαλεί τα προβλήματα.

Αν περισσότεροι σωστοί φίλαθλοι πήγαιναν στους αγώνες, οι κάφροι θα αποτελούσαν μια ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό θα τους ανάγκαζε είτε να συμμορφωθούν με καλύτερη συμπεριφορά, είτε να απομακρυνθούν.

Σε πολλά κοινωνικά περιβάλλοντα, η συμπεριφορά λίγων μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία για την πλειοψηφία. Όταν η καλή συμπεριφορά κυριαρχεί, θέτει ένα πρότυπο που οι άλλοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν. Αντίθετα, όταν οι πιο θετικές επιρροές αποσύρονται, η αρνητική συμπεριφορά μπορεί να γίνει ο κανόνας.

Στην Ευρώπη δεν λύθηκε ως δια μαγείας το πρόβλημα των κάφρων.

Να παω στο γηπεδο. Και να μιλησω (ομορφα) στον καφρο που κανει καφριλες. Και να φαω και το ξυλο μου, γιατι αμα γκρινιαξεις 1-2-3 στον καφρο, θα τις φας απο 5-6 και κανεις δε θα σε υπερασπιστει, οπως εχει γινει μπροστα μου αρκετες φορες σε γηπεδα Α' εθνικης και οπως εχω παει ηδη να φαω ξυλο για ιδιο λογο σε αγωνα Α' τοπικού Πειραιά....

Μετα; Θα βρει τον μπελα του ο καφρος μεσω καμερων πχ οποτε να αξιζει το ξυλο που θα φαμε, ή στον επομενο αγωνα θα γινουν παλι τα ιδια, με εξαιρεση οτι πλεον εγω δε θα τολμαω να μιλησω γιατι ειδα οτι ειδα ή επαθα οτι επαθα;

Μη μου πεις οτι ειναι τραβηγμενο το σεναριο, κυριολεκτικα το εχω δει δεκαδες φορες μπροστα μου και εχω παει να την παθω και εγω. Οι καφροι ειναι διαχρονικοι και δεν αλλαζουν. Ξερεις τι ειναι να εισαι 7 χρονων και να ακους απο την κερκιδα 90' για την μανα σου και την γιαγια σου και ολο σου το σοι; Γιατι εγω βλεποντας πιτσιρικας τον πατερα μου να παιζει μπαλα, αυτα ακουγα. Τοτε δε με ενοιαζε, σαν παιδακι. Τωρα ομως με ενοχλουν αυτες οι αναμνησεις και δε θα ηθελα να τις ζησει το παιδι μου πχ (που οκ, δε θα τις ζησει γιατι δε παιζω μπαλα ουτε στο φιφα πλεον, αλλα λεμε τωρα)

Το προβλημα οποτε δεν ειναι οτι δεν παμε εμεις γηπεδο, αλλα οτι καποιοι δεν κανουν προσπαθεια να μας κρατησουν. Ειτε λεγεται ΠΑΕ, ειτε κρατος. Υπαρχουν αλλα γηπεδα να παμε να δουμε την ομαδας μας, με λιγοτερους καφρους.
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.
Κανόνες λειτουργίας του φόρουμ!
Άβαταρ μέλους
pgetsos
Site Admin

Δημοσίευσηαπό Maurice_Escargot » Τρί 27 Αύγ 2024, 08:45

Δεν θα πω για άλλες ομάδες, αλλά ξεκάθαρα για εμένα (ο λόγος που δεν έχω πάει στην Τούμπα εδώ και πάρα πολύ καιρό) είναι οι υποδομές και ο σεβασμός που λαμβάνεις ως θεατής στην εμπειρία να είσαι στο γήπεδο.

Την δίψα μου να ειμαι κοντά στην ομάδα την ικανοποιεί καλώς η κακώς η θέαση των αγώνων από την τηλεόραση, η ενασχόληση με όλα τα τμήματα και το Παλατάκι οπότε βρίσκομαι στην πόλη.

Το γήπεδο της Τούμπας και η διαδικασία/εμπειρία να βρίσκεσαι εκει σε οποιαδήποτε θύρα είναι πολύ κατώτερη του επιπέδου που (θέλει να) βρίσκεται ο σύλλογος ως μοντέρνος οργανισμός. Για την ακρίβεια, είναι τραγική η κατάσταση και θα έπρεπε το θέμα του γηπέδου να είναι ζήτημα μείζονος σημασίας.

Sent from my Pixel
Άβαταρ μέλους
Maurice_Escargot

Δημοσίευσηαπό blackzi » Τρί 27 Αύγ 2024, 08:50

Συμφωνώ ότι δεν γίνεται η κατάλληλη προσπάθεια είτε να κρατήσουν τον κόσμο είτε να προσελκύσουν νέο κόσμο.

Προσωπικά με ενοχλεί που πάντα προτεραιότητα ήταν οι σύνδεσμοι, π.χ. σε έναν τελικό κυπέλλου με λίγα εισιτήρια.

Παίρνω διαρκείας στην 4 εδώ και χρόνια και ποτέ δεν κατάφερα να μπω ανθρώπινα μέσα στο γήπεδο. Παντού διπλοί, άτομα χωρίς εισιτήρια να κλείνουν την είσοδο στα τουρνικέ, πόση ώρα να μπεις, άλλη πόση να βγεις και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί φίλοι γύρισαν την πλάτη στο γήπεδο.

Επίσης, πόσοι αγώνες κεκλεισμένων των θυρών από τιμωρίες όλα αυτά τα χρόνια; Τόσα λεφτά για διαρκείας για να έρθει ένας κάφρος και να πετάξει ότι βρει μέσα στο γήπεδο. Γιατί να την πληρώνει κόσμος που ζορίστηκε να δώσει αυτά τα λεφτά για να δει την ομάδα του και θέλει να την υποστηρίξει με το υστέρημά του και τη φωνή του;

Οπότε το πρόβλημα πιστεύω ότι είναι κακές υποδομές και κακές διοικητικές επιλογές, γιατί αν πραγματικά ήθελαν να αποβάλλουν τους κάφρους και τους τζαμπατζήδες αυτό θα είχε συμβεί εδώ και χρόνια.
Άβαταρ μέλους
blackzi

Δημοσίευσηαπό -billios- » Τρί 27 Αύγ 2024, 09:13

Η τούμπα από το 2000 κι έπειτα γεμίζει κατά το ήμισυ από την επαρχία κι όχι από τον κόσμο της Θεσσαλονίκης
Αυτό από μόνο του θα μπορούσε να είναι αντικείμενο έρευνας
Οικονομικό είναι σε ένα βαθμό αλλά δεν είναι αυτό το κύριο πρόβλημα
Δηλαδή στο τελευταίο ματς με Παναιτωλικό δεν υπήρχαν 2500 άνθρωποι από όλη τη Θεσσαλονίκη να δώσουν ένα 10 ευρώ να χειροκροτήσουν τους πρωταθλητές μας ; Τόσο έκανε το εισιτήριο στην 8 για αυτό το αναφέρω
Έχει μεγαλώσει η βάση των οπαδών που δηλώνει ΠΑΟΚ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι έχει μειωθεί ο πυρήνας των οπαδών που πονάει τον ΠΑΟΚ
Ήμασταν πάντα πανηγυρτζιδικος λαός ;
Θα είχε ενδιαφέρων κάποιος που γνωρίζει στατιστικά να μας πει στη χρυσή δεκαετία του 70 πχ πόσα εισιτήρια έκοβε ο ΠΑΟΚ στα λεγόμενα μικρά ματς για να βγάλουμε ίσως κάποια συμπεράσματα
Στο σήμερα και για να κλείσω , με αφορμή την κίνηση Αλαφούζου με τα δωρεάν πούλμαν, προβληματίστηκα γιατί οι ομάδες να μην κάνουν κάτι τέτοιο συστηματικά. Εψαξα για το κόστος ενός πούλμαν πχ για τη διαδρομή Καβάλα Θεσσαλονίκη και επιστροφή
Λοιπόν: πετρέλαιο ένα σημερινό πούλμαν στα 20 λίτρα /100 + διόδια + οδηγός είμαστε στα 250
Το κόστος αυτο είναι αστείο δεδομένου ότι η ομάδα θα επωφεληθεί από τα περισσότερα έσοδα λόγω εισιτηρίων και της μαζικότερης παρουσίας του κόσμου
Οργανωτικά δεν ακούγεται απλό αλλά στην τελική ας ρωτήσουμε τον Αλαφούζο (κλαίω)
-billios-

Δημοσίευσηαπό tenten4GT » Τρί 27 Αύγ 2024, 10:19

Ένας κύριος λόγος που δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο είναι η ταλαιπωρία.δεν γίνεται να θέλεις 4 -5 ώρες για να πας κ να έρθεις αν είσαι κάτοικος θεσσαλονίκης.αν μένεις σε τίποτα Καβάλα Βέροια τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα κ βάλε κ το κόστος .άλλος λόγος είναι οι νέοι ,εγώ είμαι 43 με διαρκείας από τα 17 αλλά τότε δεν είμασταν με τα κινητά στο χέρι ,ούτε ζούσαμε σαν φυτά βγαίναμε έξω στον δρόμο,περίμενα να έρθει η Κυριακή για να πάω με τους φίλους μου Τούμπα ,ήταν σαν έξοδος .
ΤΟΥΜΠΑ ΙΡΑΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΒΙΕΤΝΑΜ..
Άβαταρ μέλους
tenten4GT

Δημοσίευσηαπό Psaras » Τρί 27 Αύγ 2024, 12:44

pgetsos έγραψε:
Psaras έγραψε:Όσοι αναφέρετε την καφρίλα ως λόγο που δεν πηγαίνετε πλέον να παρακολουθήσετε ζωντανά ποδόσφαιρο, είστε μέρος του προβλήματος που αυτή επικρατεί. Με την αποχή σας, αφήνετε το γήπεδο στα χέρια της μειοψηφίας που προκαλεί τα προβλήματα.

Αν περισσότεροι σωστοί φίλαθλοι πήγαιναν στους αγώνες, οι κάφροι θα αποτελούσαν μια ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό θα τους ανάγκαζε είτε να συμμορφωθούν με καλύτερη συμπεριφορά, είτε να απομακρυνθούν.

Σε πολλά κοινωνικά περιβάλλοντα, η συμπεριφορά λίγων μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία για την πλειοψηφία. Όταν η καλή συμπεριφορά κυριαρχεί, θέτει ένα πρότυπο που οι άλλοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν. Αντίθετα, όταν οι πιο θετικές επιρροές αποσύρονται, η αρνητική συμπεριφορά μπορεί να γίνει ο κανόνας.

Στην Ευρώπη δεν λύθηκε ως δια μαγείας το πρόβλημα των κάφρων.

Να παω στο γηπεδο. Και να μιλησω (ομορφα) στον καφρο που κανει καφριλες. Και να φαω και το ξυλο μου, γιατι αμα γκρινιαξεις 1-2-3 στον καφρο, θα τις φας απο 5-6 και κανεις δε θα σε υπερασπιστει, οπως εχει γινει μπροστα μου αρκετες φορες σε γηπεδα Α' εθνικης και οπως εχω παει ηδη να φαω ξυλο για ιδιο λογο σε αγωνα Α' τοπικού Πειραιά....

Μετα; Θα βρει τον μπελα του ο καφρος μεσω καμερων πχ οποτε να αξιζει το ξυλο που θα φαμε, ή στον επομενο αγωνα θα γινουν παλι τα ιδια, με εξαιρεση οτι πλεον εγω δε θα τολμαω να μιλησω γιατι ειδα οτι ειδα ή επαθα οτι επαθα;

Μη μου πεις οτι ειναι τραβηγμενο το σεναριο, κυριολεκτικα το εχω δει δεκαδες φορες μπροστα μου και εχω παει να την παθω και εγω. Οι καφροι ειναι διαχρονικοι και δεν αλλαζουν. Ξερεις τι ειναι να εισαι 7 χρονων και να ακους απο την κερκιδα 90' για την μανα σου και την γιαγια σου και ολο σου το σοι; Γιατι εγω βλεποντας πιτσιρικας τον πατερα μου να παιζει μπαλα, αυτα ακουγα. Τοτε δε με ενοιαζε, σαν παιδακι. Τωρα ομως με ενοχλουν αυτες οι αναμνησεις και δε θα ηθελα να τις ζησει το παιδι μου πχ (που οκ, δε θα τις ζησει γιατι δε παιζω μπαλα ουτε στο φιφα πλεον, αλλα λεμε τωρα)

Το προβλημα οποτε δεν ειναι οτι δεν παμε εμεις γηπεδο, αλλα οτι καποιοι δεν κανουν προσπαθεια να μας κρατησουν. Ειτε λεγεται ΠΑΕ, ειτε κρατος. Υπαρχουν αλλα γηπεδα να παμε να δουμε την ομαδας μας, με λιγοτερους καφρους.

δεν είναι τραβηγμένο το σενάριο σου. Ρεαλιστικοτατο είναι...το έχω δει και εγω πολλές φορες. Αυτο που λέω είναι ότι όταν γεμίσει η 5-6 παιδιά και οικογένειες, ο κάφρος θέλοντας και μη θα μπει στο περιθώριο...γιατί θα δει ότι δεν τον παίρνει πλέον. Αν αρχίζει ο καθένας με παιδί να σταματάει το γήπεδο, αφήνουμε την κερκίδα στους κάφρους...

Κανενα κράτος δεν θα έρθει να τιμωρήσει κάποιον που κατεβάζει χριστοπαναγιες στην κερκίδα. Καμια ΠΑΕ επίσης. Αυτα συμβαίνουν και στην Ευρώπη στα πέταλα των φανατικών.
Sio tu kwamba tuna bahati kuwa karibu sana na Uropa. Maisha ni kama haya, basi niende wapi? Bongo bahati mbaya Hollywood yetu Masaki Usishangae natamba a' fu wewe hauna chambi. Mi' mwembamba ila napiga show za kitambi Bongo bahati mbaya Bongo bahati mbaya Bongo bahati mbaya
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευσηαπό pgetsos » Τρί 27 Αύγ 2024, 14:07

Δεν μιλησα για τις χριστοπαναγιες, αλλα για το αρπαγμα στα χερια
Όταν μια μαύρη γάτα περάσει από μπροστά σου, σημαίνει ότι το ζώο πάει κάπου.
Κανόνες λειτουργίας του φόρουμ!
Άβαταρ μέλους
pgetsos
Site Admin

Δημοσίευσηαπό fossa » Τρί 27 Αύγ 2024, 14:17

Οι χριστοπαναγίες που ακούς στη Τούμπα (γιατί για τη Τούμπα μιλάμε) δεν είναι λόγος σοβαρός. Ή μάλλον είναι αλλά υπήρχε πάντα σε όλα τα γήπεδα.
Και να εξηγήσουμε τι εννοούμε.
Αν μας ενοχλούν τα συνθήματα για γαμήσια και ναρκωτικά μαζί σας με τα 1000. Τα συνθήματα πρέπει να έχουν ΑΓΑΠΗ για τον ΠΑΟΚ, δεν θα γίνουμε λιγότερο φλώροι απ'αυτό...
Αν εννοούμε το κράξιμο απ'τους γύρω δε νομίζω πως μπορούμε να κάνουμε πολλά και δεν είναι τόσο έντονο και φυσικά δεν είναι λόγος για να μην πας. Ίσως να μη πας συχνά το παιδί σου ΟΚ αλλά και μένα ο πατέρας μου 2-3 φορές το χρόνο με πήγαινε, δεν με πήγαινε σε όλα τα ματς.
Πιο πολύ με σοκάρει το πώς μιλάνε τα παιδιά μεταξύ τους και μάλιστα φωναχτά, δημόσια, στα λεωφορεία, στους δασκάλους τους κλπ οπότε έχουν μεγάλο μερίδιο και οι γονείς σ'αυτό. Πολλές φορές ακόμα και τα κορίτσια μιλάνε πολύ πιο χυδαία και απ' τα αγόρια.
Οπότε το κράξιμο στον διαιτητή, στον αντίπαλο παίκτη ακόμα και στον δικό σου που μπορεί να ακούσεις από κάποιον γύρω σου είναι πολύ πιο φυσιολογικό.
Εδώ όμως πάμε να κάνουμε εκκλησίες τα γήπεδα.
Ξαφνικά σε όλες τις χώρες ανάβουν πυρσούς και στην Ελλάδα όχι.
Θα φας κεκλεισμένων δηλαδή θα τιμωρήσεις τον υγιή φίλαθλο πάλι και αυτόν που αγοράζει διαρκείας!!!
Δεν μπορείς να αγοράσεις τελευταία στιγμή εισιτήριο, δεν μπορείς να κανονίσεις ένα μήνα πριν να πας στο τάδε ματς, προχθές που έβρεχε και είχαμε γίνει μούσκεμα δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε τα κινητά και τις εφαρμογές.
Ένας τουρίστας στη πόλη δεν μπορεί να πάει να δει ματς!
Βάλε τα οικονομικά, βάλε ότι κάποιοι ψιλοφοβούνται, βάλε τη τηλεόραση και τα πειρατικά, βάλε ότι κάθε 3 μέρες έχουμε ματς. Βάλε ότι η Θεσσαλονίκη έχει μείνει 100 χρόνια πίσω, θέλουμε πλέον να πηγαίνουμε γρήγορα και άνετα στη Τούμπα σε ένα καινούριο γήπεδο και δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση. Ας ελπίσουμε με το μετρό να φτιάξει κάπως αυτό.
Όλα αυτά δεκτά αλλά ας το παραδεχτούμε.
Στην Ελλάδα πολλοί ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, αλλά ελάχιστοι τον αγαπούμε πραγματικά.
Μας έχουν μάθει στην αρρώστια. Οι δημοσιοκάφροι βασικά είναι χειρότεροι απ'τον κόσμο.
Επειδή όμως εμείς ενδιαφερόμαστε για τον ΠΑΟΚ και ο ΠΑΟΚ τα πηγαίνει υπέροχα επί Σαββίδη δεν έχουμε δικαιολογία.
Δηλαδή αγαπάμε τον ΠΑΟΚ αν είναι να πάμε στο Λονδίνο, στη Γερμανία, στη Μαδρίτη, στη Ρώμη αλλά στο ΠΑΟΚ-Παναιτωλικός που και αυτό μας δίνει πρωτάθλημα, όχι;;;
Άβαταρ μέλους
fossa

Δημοσίευσηαπό Special 4 » Τρί 27 Αύγ 2024, 16:04

Το τελευταιο περιστατικο π εγινε στην Τουμπα, ειναι ενδεικτικο του ουτε θα αλλαξει τιποτα, ουτε υπαρχει πραγματικη θεληση να αλλαξει κατι
Περιστατικο π ξεκινησε για να μπουν καποιοι κουτρα στην 4 με ντου, συνεχισε με απαραδεκτη αντιμετωπιση της αστυνομιας οπού εβρισκε, επι δίκαιων κ αδικων κ τελειωσε με κατι ανακοινωσεις ενθεν κακειθεν, της πλακας για μενα, ως προς την ουσια

Στην χωρα αυτη, που το τσουβαλιασμα ειναι γεγονος κ μονιμη κατασταση, μαζι με τα ξερα, θα καιγονται παντα κ τα χλωρα κ δεν θα αλλαξει πότε τιποτα, κ θα συνεχίζεται ετσι οπως παει η κατασταση
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευσηαπό kataramenos5 » Κυρ 01 Σεπ 2024, 21:52

Γι αυτα που ειδαμε σημερα.Πουτ@νες
ΣΗΚΩΘΕΙΤΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευσηαπό Patron » Κυρ 01 Σεπ 2024, 21:54

Έτσι
Patron

Δημοσίευσηαπό eorptol1 » Πέμ 19 Σεπ 2024, 11:02

οι δικαιολογιες ειναι δικαιολογιες η μονη που ευσταθει ειναι για τα παιδια και λυνεται ολα τα αλλα επειδη το γηπεδο ειναι παλιο και το ξερουμε , ειναι δικαιολογιες, η αγαπη για την ομαδα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΤΕΡΕΙ ΤΩΝ ΑΝΕΣΕΩΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ.......καιεγω ειμαι ηδη παπους αλλα και σε αυτην την απαρχειομεη τουμπα γουσταρω απιστευτα ,μεχρι ναμας αξιωσει ο θεος να πατησουμε στην νεα τουμπα θα πηγαινω σε αυτην την τουμπα με πολυ αγαπη..... :nairepaok: :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
eorptol1

Δημοσίευσηαπό Leonardo10 » Πέμ 19 Σεπ 2024, 12:11

40 ευρώ στην 5 και την 6 είναι απαγορευτική τιμή, και 20 χιλιάδες που είχε μια χαρά ήταν για αυτές τις τιμές, να έχεις παιδί και να δίνεις 80€; Και άμα είσαι από επαρχία ένα 100ρικο στο νερό. Τέτοιες τιμές έχει ο γαύρος που έχει καινούριο γήπεδο
Leonardo10

Δημοσίευσηαπό flash4 » Πέμ 19 Σεπ 2024, 12:26

Με την καινούρια νομοθεσία και το ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εφάρμοσε πρώτη πρώτη από πέρσι, έχει ξενερώσει πολύς κόσμος. Η 4 στα μικρά ματς θα είναι μισοάδεια επειδή δε θα έρχονται όλα τα διαρκείας αλλά ούτε θα ελευθερώνονται θέσεις προς πώληση. Εννοείται ότι η Τούμπα πάντα είχε και αρκετούς τζαμπαζτήδες που πλέον δεν θα μπορούν να "διορθώσουν" την εικόνα όταν δεν έχουν πουληθεί πολλά εισιτήρια. Το οικονομικό δε θεωρώ ότι είναι ο βασικός λόγος αν και σίγουρα είναι ασύμφορο να έρχεται κάποιος από επαρχία αν δε μοιράζεται τα έξοδα. Όταν με το καλό γίνει το καινούριο γήπεδο όσο ακριβά και να είναι τα εισιτήρια θα θέλει να έρχεται κόσμος μόνο και μόνο για να το βλέπει όπως έγινε και στη ΝΦ. Εν κατακλείδι παρόλο που είμαστε σα λαός όπως οι περισσότεροι στην Ελλάδα πανηγυρτζήδες, υπάρχει η δυναμική να γεμίζει ο κόσμος του ΠΑΟΚ ένα γήπεδο 25-30000 θέσεων, αλλά πρέπει να αλλάξουν κάποιες παράμετροι. Όσο ισχύει αυτή η νομοθεσία δύσκολα θα γίνει σολντ άουτ τουλάχιστον σε παιχνίδια πρωταθλήματος-κυπέλλου. Η κυβέρνηση με πρόφαση την πάταξη του χουλιγκανισμού, πάει να εξαλείψει και το τελευταίο ψήγμα ρομαντικού οπαδισμού που είχε απομείνει.
flash4
Bet Guru 2020

Δημοσίευσηαπό van rooy » Πέμ 19 Σεπ 2024, 12:57

Η ευκολία της τιβι...αράζεις σπίτι σου...δεν κουνιέσαι..με όλες τις ανέσεις και απολαμβάνεις την ομάδα σου...

Βλέπεις χωρίς δίχτυα...χωρίς να ακούς τους δίπλα σου να βρίζουν τα ιερά και όσια ...και τα παιδιά σου και εσυ να είσαι υποχρεωμένος να τους ακούς...

Να ακούς να βρίζουν τις μάνες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς ακόμα και των δικών μας παικτών...να γιουχάρουν τον σαλπιγγίδη σε κάθε άγγιγμα της μπάλας.

Να πηγαίνεις στο γήπεδο και να μην ξέρεις άμα θα γυρίσεις σώος και αβλαβής .

Να μην ξέρεις αν το αυτοκίνητο σου θα το βρεις σώο και αβλαβές.

Να σου ζητήσουν τα παιδιά σου τουαλέτα και να τα λες κρατηθείτε ακόμα λίγο.

Να βγάζεις απο τη τσέπη σου τόσα λεφτά για μετακίνηση, εισιτήρια, σνακς κτλ ενώ δεν περισσεύουν ...

Να πηγαίνεις να δεις τι? ειδικά σε μικρά ματς ...ποιους αντιπάλους..τι θέαμα ? εκτός άμα το μόνο που σε ευχαριστεί είναι το αποτέλεσμα και μόνο.

Να δεις τι ? τους διαιτητές να σε κλέβουν και να βιάζεται η λογική σου? εδω απο το σπίτι το βλέπεις και θέλεις να σπάσεις τη τιβι...αν είσαι εκει θα θες να μπεις μέσα ...

Η νέα γενιά δεν είναι και τόσο φαν του αθλητισμού γενικότερα...οπότε όπως έσβησαν οι κινηματογράφοι κάπως έτσι σβήνουν και τα ελληνικά γήπεδα.

Το γήπεδο για να αναστηθεί πρέπει να ξαναγίνει πέρα απο πάθος για την ομάδα ..και ψυχαγωχία ...

Αν πας να δεις μπαρτσελόνα και ρεαλ ...οι παραπάνω απο τους μισούς να μην πω το 80% είναι τουρίστες.

Σε χώρες όπως η γερμανία ολλανδία και βέλγιο...το ποδόσφαιρο πέρα απο πόλεμος είναι η <κυριακάτικη> ψυχαγωγία, υπάρχει το τοπικιστικό στοιχείο υποστήριξης της ομάδας...οι κοινωνικοί δεσμοί της πόλης..κτλ.

Έχουν εντάξει το ποδόσφαιρο στη κουλτούρα τους.

Ωραίο το πάθος αλλά στην εποχή μας πέρα απο τον οπαδό πρέπει να προσελκύσεις και τον <πελάτη>.

Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Στο Ελληνικό πρωτάθλημα κάποτε πηγαίναν στο γήπεδο για τον Κούδα, τον Χατζηπαναγή , τον σαραβάκο...κτλ

Σήμερα ο μόνος έλληνας που μπορεί να προσελκύσει <πελάτες> είναι ο Κωνσταντέλιας, ουδείς άλλος.

Κάπως έτσι αδειάζουν και τα γήπεδα...το κίνητρο συρρικνώνεται .

Το Θέαμα θέλει κράχτες και επιτυχίες αυτές φέρνουν τον κόσμο πιο κοντά.

Ένα πρωτάθλημα κακοδιαφημισμένο , ένα πρωτάθλημα που οι ίδιοι οι παράγοντες του τον δυσφημίζουν σε κάθε ευκαιρία το πόσο άδικο είναι ...ότι παίζεται στο παρασκήνιο...ότι δεν παίζεται στα ίσια....πως σκατά θα προσελκύσει τον όχι οπαδό που αυτός θα πάει έτσι και αλλιώς...
Άβαταρ μέλους
van rooy

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική Συζήτηση

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 2 επισκέπτες