Psaras έγραψε:Όσοι αναφέρετε την καφρίλα ως λόγο που δεν πηγαίνετε πλέον να παρακολουθήσετε ζωντανά ποδόσφαιρο, είστε μέρος του προβλήματος που αυτή επικρατεί. Με την αποχή σας, αφήνετε το γήπεδο στα χέρια της μειοψηφίας που προκαλεί τα προβλήματα.
Αν περισσότεροι σωστοί φίλαθλοι πήγαιναν στους αγώνες, οι κάφροι θα αποτελούσαν μια ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό θα τους ανάγκαζε είτε να συμμορφωθούν με καλύτερη συμπεριφορά, είτε να απομακρυνθούν.
Σε πολλά κοινωνικά περιβάλλοντα, η συμπεριφορά λίγων μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία για την πλειοψηφία. Όταν η καλή συμπεριφορά κυριαρχεί, θέτει ένα πρότυπο που οι άλλοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν. Αντίθετα, όταν οι πιο θετικές επιρροές αποσύρονται, η αρνητική συμπεριφορά μπορεί να γίνει ο κανόνας.
Στην Ευρώπη δεν λύθηκε ως δια μαγείας το πρόβλημα των κάφρων.
Να παω στο γηπεδο. Και να μιλησω (ομορφα) στον καφρο που κανει καφριλες. Και να φαω και το ξυλο μου, γιατι αμα γκρινιαξεις 1-2-3 στον καφρο, θα τις φας απο 5-6 και κανεις δε θα σε υπερασπιστει, οπως εχει γινει μπροστα μου αρκετες φορες σε γηπεδα Α' εθνικης και οπως εχω παει ηδη να φαω ξυλο για ιδιο λογο σε αγωνα Α' τοπικού Πειραιά....
Μετα; Θα βρει τον μπελα του ο καφρος μεσω καμερων πχ οποτε να αξιζει το ξυλο που θα φαμε, ή στον επομενο αγωνα θα γινουν παλι τα ιδια, με εξαιρεση οτι πλεον εγω δε θα τολμαω να μιλησω γιατι ειδα οτι ειδα ή επαθα οτι επαθα;
Μη μου πεις οτι ειναι τραβηγμενο το σεναριο, κυριολεκτικα το εχω δει δεκαδες φορες μπροστα μου και εχω παει να την παθω και εγω. Οι καφροι ειναι διαχρονικοι και δεν αλλαζουν. Ξερεις τι ειναι να εισαι 7 χρονων και να ακους απο την κερκιδα 90' για την μανα σου και την γιαγια σου και ολο σου το σοι; Γιατι εγω βλεποντας πιτσιρικας τον πατερα μου να παιζει μπαλα, αυτα ακουγα. Τοτε δε με ενοιαζε, σαν παιδακι. Τωρα ομως με ενοχλουν αυτες οι αναμνησεις και δε θα ηθελα να τις ζησει το παιδι μου πχ (που οκ, δε θα τις ζησει γιατι δε παιζω μπαλα ουτε στο φιφα πλεον, αλλα λεμε τωρα)
Το προβλημα οποτε δεν ειναι οτι δεν παμε εμεις γηπεδο, αλλα οτι καποιοι δεν κανουν προσπαθεια να μας κρατησουν. Ειτε λεγεται ΠΑΕ, ειτε κρατος. Υπαρχουν αλλα γηπεδα να παμε να δουμε την ομαδας μας, με λιγοτερους καφρους.