ΠΑΟΚ - ΠΑΟ Κυριακή 27/4 20:00, Novasports Prime

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Superleague και όλων των παραλειπομένων...

Re: ΠΑΟΚ - ΠΑΟ Κυριακή 27/4 20:00, Novasports Prime

Δημοσίευσηαπό VfB v2 » Παρ 25 Απρ 2025, 14:47

Patron έγραψε:Το τέντωσες, δεν ήταν απλά συγκυρίες τα δύο πρωταθλήματα. Ειδικά του 2019 μετά το κλεμένο του 2018.
Αν μείνουμε in the mix κ υπάρχει μια ισονομια ας πούμε χωρίς παράγγες, μαρούπες κ αρχιδιές πάρκιν, το περσινό πρωτάθλημα θα είναι ρουτίνα κατά μία έννοια. Πολλά και σημαντικά τα "ΑΝ" όμως :D

Σαφώς, οι ομάδες του 2019 και του 2024 στέφθηκαν επάξια πρωταθλήτριες. Η δημιουργία αυτών των συνόλων όμως αποτέλεσε προϊόν ευνοϊκών συγκυριών. Στα δεκατρία χρόνια της νέας εποχής υπό την ιδιοκτησία του Ιβάν Σαββίδη, η ομάδα έχει πραγματοποιήσει πρωταθλητισμό μόλις τρεις έως τέσσερις φορές. Ο κανόνας, δυστυχώς, παραμένουν τα -10 και τα -20 στο πρωτάθλημα.

Αναμφίβολα, σε ορισμένες χρονιές η κριτική πρέπει να είναι συγκρατημένη, καθώς γίναμε μάρτυρες των γνωστών παθογενειών του ελληνικού ποδοσφαίρου, οι οποίες αποτελούν διαχρονικά τροχοπέδη στην πρόοδο. Παρόλα αυτά, οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν τη μειοψηφία.

Γενικότερα, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι δεν ασκείται επαρκής πίεση από τον κόσμο, είτε για τη ριζική αναδιάρθρωση της λειτουργίας της ομάδας είτε για την ανάθεση του μάνατζμεντ σε καταρτισμένα πρόσωπα του χώρου. Αναγνωρίζω πως ο Ιβάν Σαββίδης αναγέννησε τον ΠΑΟΚ σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία· ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να του παρέχει το εσαεί δικαίωμα να διοικεί τον σύλλογο με τρόπο που θυμίζει πρακτικές μικρομάγαζου.

Ορισμένοι μπορεί να υποστηρίξουν ότι, εφόσον επωμίζεται προσωπικά τις οικονομικές ζημίες, διαθέτει και την απόλυτη διαχείριση. Στην πραγματικότητα, όμως, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Έχουμε παρατηρήσει επανειλημμένως ότι οι ζημίες καλύπτονται κυρίως από πωλήσεις παικτών, έσοδα που, αντί να επανεπενδύονται στο σύλλογο με στρατηγικό σχεδιασμό, χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των οικονομικών κενών.
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευσηαπό aivas19 » Παρ 25 Απρ 2025, 14:55

Montrealiotis έγραψε:Υποτιμητικό και αναληθές ότι το επίπεδο του ΠΑΟΚ είναι για το conference. Άνετα είμαστε στην μέση του βαθμολογικού πίνακα του Europa.
Καταλαβαίνω ότι μπορεί να υπάρχει μια απογοήτευση ή πίκρα και για αυτό το λένε οι φίλοι παραπάνω.

Εννοειται, σε μια χρονια που η ομαδα δεν βρηκε ποτε τα πατηματα της μπηκαμε ΑΝΕΤΑ στα πλειοφ για τους 16
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευσηαπό Daskalos_4 » Παρ 25 Απρ 2025, 15:04

Eagle1980 έγραψε:Αφού άνοιξε το Θρέντ ο Αποστόλης σίγουρος άσσος !!! :mrgreen:

Ο μονος λογος για τον οποιο αισιοδοξουμε :mrgreen:

Υ.γ. Χωρις να βρισκομαι στο μυαλο του καθε συνοπαδου μας, αυτο που πιστευω πως εννοουν οσοι υποστηριζουν πως "ειμαστε ομαδα επιπεδου Κονφερενς" ειναι ουσιαστικα πως σε μονο σε αυτη τη διοργανωση ειμαστε ικανοι για κατι πραγματικα μεγαλο (τελικο-κατακτηση). Απο την αλλη, αναφορικα με το Γιουροπα, δεν ειναι οτι είμαστε για τα μπάζα, αλλα οπως και να το κανουμε το ταβανι μας ειναι πολυ χαμηλοτερο (μετα κοπων και βασανων 8αδα). Πράγμα ουτε αμελητεο προφανως, αλλα ουτε και αρκετο για να σε ανεβασει λεβελ στα ματια των Ευρωπαιων.

Οπως και να χει, για να χωρεσουν τρια καρπουζια στην ιδια μασχάλη χρειαζεσαι πολυ μεγαλυτερο βαθος στο ροστερ σε σχεση με το σημερινο.

Βγηκαμε βέβαια off topic.
Ο ΠΑΟΚ ειναι η πιο ακμαια ιαχη σε αυτον τον κουρασμενο κοσμο.
Άβαταρ μέλους
Daskalos_4

Δημοσίευσηαπό Patron » Παρ 25 Απρ 2025, 16:31

Πόσος κόσμος θα πάει; Έχουμε ενδείξεις;
Patron

Δημοσίευσηαπό Daskalos_4 » Παρ 25 Απρ 2025, 16:50

Αν πάνε περισσότεροι απο 18-20 χιλιάδες θα εκπλαγω...
Ο ΠΑΟΚ ειναι η πιο ακμαια ιαχη σε αυτον τον κουρασμενο κοσμο.
Άβαταρ μέλους
Daskalos_4

Δημοσίευσηαπό marsantos » Παρ 25 Απρ 2025, 17:14

aivas19 έγραψε:...
Εννοειται, σε μια χρονια που η ομαδα δεν βρηκε ποτε τα πατηματα της μπηκαμε ΑΝΕΤΑ στα πλειοφ για τους 16

Καλησπέρα φιλαράκι aivas.
Δεν νομίζω πως μπήκαμε άνετα στα πλέι οφ.
Από τη στιγμή που ισοβαθμησαμε με τον 25ο και τον 26ο και προκριθηκαμε με καλύτερη διαφορά γκολ δεν μπορούμε να πούμε για άνετη πρόκριση.
Τώρα μιας και γίνεται κουβέντα για το ποια είναι η θέση μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις..
Βλέποντας τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις league phases με το νέο format, θεωρώ πως στο conference ειμαστε
σίγουρα στην οκτάδα και ανάλογα με το ποιες ομάδες από τα προηγμένα πρωταθλήματα θα παίζουν και σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται μπορούμε να πούμε πως είμαστε κοντά και στην τετράδα.
Στο europa league νομίζω πως είμαστε μια ομάδα που τοποθετείται από το 20 ως το 26 ανάμεσα στις 36. Μια ομάδα δλδ που παλεύει για την είσοδο στον ενδιάμεσο γύρο.
Μια χρονιά μπορεί να κάνουμε ένα υπερβατικό αποτέλεσμα (βλέπε Γαλατά) και να είμαστε στους πρώτους 16 και μια άλλη χρονιά να έχουμε ένα μοιραία κακό αποτέλεσμα (βλέπε Ρίγα) και να είμαστε 30οι.
Σε γενικές γραμμές όμως μας βλέπω ως μια ομαδα στις αρχές της τρίτης δεκάδας.
Υγ. Πολύ καλή η απουσία του Μλαντενοβιτς την Κυριακή. Είναι αναντικατάστατος στον φετινό παο. Νομίζω εκεί θα χτυπήσουμε.
marsantos

Δημοσίευσηαπό Eagle1980 » Παρ 25 Απρ 2025, 17:50

marsantos έγραψε:

Από τη στιγμή που ισοβαθμησαμε με τον 25ο και τον 26ο και προκριθηκαμε με καλύτερη διαφορά γκολ δεν μπορούμε να πούμε για άνετη πρόκριση.
Τώρα μιας και γίνεται κουβέντα για το ποια είναι η θέση μας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις..
Βλέποντας τις ομάδες που θα συμμετέχουν στις league phases με το νέο format, θεωρώ πως στο conference ειμαστε
σίγουρα στην οκτάδα και ανάλογα με το ποιες ομάδες από τα προηγμένα πρωταθλήματα θα παίζουν και σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται μπορούμε να πούμε πως είμαστε κοντά και στην τετράδα.
Στο europa league νομίζω πως είμαστε μια ομάδα που τοποθετείται από το 20 ως το 26 ανάμεσα στις 36. Μια ομάδα δλδ που παλεύει για την είσοδο στον ενδιάμεσο γύρο.
Μια χρονιά μπορεί να κάνουμε ένα υπερβατικό αποτέλεσμα (βλέπε Γαλατά) και να είμαστε στους πρώτους 16 και μια άλλη χρονιά να έχουμε ένα μοιραία κακό αποτέλεσμα (βλέπε Ρίγα) και να είμαστε 30οι.
Υγ. Πολύ καλή η απουσία του Μλαντενοβιτς την Κυριακή. Είναι αναντικατάστατος στον φετινό παο. Νομίζω εκεί θα χτυπήσουμε.

Και σε εμας σρο παιχνίδι στην Αθήνα έλειπε ο Καμαρά , για εμενα ο πιο σταθερός μας παιχτης φετο.
Άβαταρ μέλους
Eagle1980

Δημοσίευσηαπό Patron » Παρ 25 Απρ 2025, 17:52

Κέντρο ποιο θα είναι το δίδυμο; Μειτέ - Καμαρά;
Patron

Δημοσίευσηαπό marsantos » Παρ 25 Απρ 2025, 18:11

Eagle1980 έγραψε:...
Και σε εμας σρο παιχνίδι στην Αθήνα έλειπε ο Καμαρά , για εμενα ο πιο σταθερός μας παιχτης φετο.

Δε νομίζω πως ήταν πρόβλημα το κέντρο στον τελευταίο αγώνα.
Η αμυντική και η επιθετική γραμμή ήταν σε κακή βραδιά τόσο με τη μπάλα στα πόδια όσο και χωρίς αυτήν.
marsantos

Δημοσίευσηαπό aivas19 » Παρ 25 Απρ 2025, 18:15

marsantos έγραψε:

Καλησπερα φιλε! Γενικα συμφωνω με του Rene την αποψη για Ευρωπη, ειδικα για ομαδες απο τα δικα μας πρωταθληματα παιζει ρολο η συγκυρια. Πχ η Βιλα παιζει 8 Τσουλου και περσι αποκλειστηκε απο τον γαυρο στους 4 Κονφερενς. Χρονια με χρονιά διαφερει. Ή η Ντιναμο ξεκινησε απο προκριματικα Τσουλου και την πεταξαμε εξω στους 16 Κονφερενς. Αν η ομαδα ειναι στρωμενη θεωρω μπορει να παει στους 16 του Γιουροπα οπως πηγε στους 8 του Κονφερενς και αντε και ενα γυρο παραπανω. Η αποψη μου ομως ειναι οτι παντα στοχευεις για το μεγαλυτερο που μπορεις να πετυχεις, ειναι ηττοπαθες να λες στοχευμενα «μεχρι εδω θα παω»

Οσο για τον Μλαντενοβιτς συμφωνω, αλλα ειναι τοσο κολοφαρδη η ομαδα αυτη και τοσο επηρεασμενοι εμεις που πραγματικα δεν ξερω τι να περιμενω απο την ομαδα μας.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευσηαπό marsantos » Παρ 25 Απρ 2025, 18:45

aivas19 έγραψε:...Η αποψη μου ομως ειναι οτι παντα στοχευεις για το μεγαλυτερο που μπορεις να πετυχεις, ειναι ηττοπαθες να λες στοχευμενα «μεχρι εδω θα παω»
...

Έτι είναι όπως το λες.
Εγώ τοποθέτησα την ομάδα με βάση τις 36 ομάδες του league phase που έχει τη μορφή ενός ιδιότυπου πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που προκρινεσαι σε νοκ αουτ στοχεύεις στο μεγαλύτερο, όπως σωστά λες.
Κάθε νοκ άουτ μονομαχία είναι μια ιστορία από μόνο της. Η συγκυρία μπορεί να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο. Μια μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει ισορροπίες.
Και θα αναφέρω μια τέτοια μικρή λεπτομέρεια προκειμένου να συνδέσω την Ευρωπαϊκή κουβέντα με το μεθαυριανο αγώνα για να μείνουμε ον τοπικ.
Ο Τάισον με τη Στεάουα έκανε ότι έκανε ο Μλαντενοβιτς πριν 2 βδομάδες στο 0-0. Και οι 2 παίκτες, έχοντας κίτρινη, σήκωσαν το χέρι εκφράζοντας δυσφορία σε μια απόφαση του διαιτητή. Η διαφορά στις 2 περιπτώσεις είναι ότι ο Τάισον το έκανε 200 μέτρα μακριά από το διαιτητή ενώ ο Μλαντενοβιτς το έκανε μέσα στα μούτρα του ρέφερι. Εάν οι αποφάσεις των διαιτητών ήταν ανάποδες (που θα ήταν και το πιο λογικό καθώς ο Μλαντενοβιτς το έκανε με μεγαλύτερη ένταση και σε απόσταση αναπνοής από τον διαιτητή) σήμερα ο ΠΑΟΚ μπορεί να ήταν με το ένα πόδι δεύτερος και θα είχε περάσει στους 16.
Αυτά τα αν όμως παλιώσαν..
Τώρα νίκη την Κυριακή για πολλούς λόγους..
marsantos

Δημοσίευσηαπό Montrealiotis » Παρ 25 Απρ 2025, 19:05

Οταν σε ένα μινι πρωτάθλημα 36 ομάδων είσαι κοντά στην πρώτη 20αδα (εγώ πιστευω παραπάνω αλλά οκ), πως γίνεται να λες ότι δεν ανήκεις σε αυτό το επίπεδο;
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευσηαπό marsantos » Παρ 25 Απρ 2025, 19:58

Montreal καλησπέρα.
Εμένα ρωτάς;
Γιατί δεν έγραψα κάτι τέτοιο.
Τελευταία επεξεργασία από marsantos και Παρ 25 Απρ 2025, 20:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
marsantos

Δημοσίευσηαπό abc_o_ karpouzas » Παρ 25 Απρ 2025, 20:00

Montrealiotis έγραψε:Οταν σε ένα μινι πρωτάθλημα 36 ομάδων είσαι κοντά στην πρώτη 20αδα (εγώ πιστευω παραπάνω αλλά οκ), πως γίνεται να λες ότι δεν ανήκεις σε αυτό το επίπεδο;

ε καλα και εσυ τωρα.............

αν διαβασεις που το διαβαζεις........ολον τον πινακα ζωγραφικης....για αρκετο κοσμο εδω μεσα πρωταθλητισμο κανει μονο ο πρωτος ο οποιος πρεπει να βγει και πρωταθλητης..........
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

ΠΑΟΚ - ΠΑΟ Κυριακή 27/4 20:00, Novasports Prime

Δημοσίευσηαπό Montrealiotis » Σάβ 26 Απρ 2025, 02:00

marsantos έγραψε:Montreal καλησπέρα.
Εμένα ρωτάς;
Γιατί δεν έγραψα κάτι τέτοιο.

Καλησπέρα φίλε μου!
Παρανόησα. Τώρα το ξαναδιάβασα και είδα ότι απλά μας τοποθετείς στην οκτάδα του conference και κοντά στην πρώτη 20αδα στο Europa. Που εν μέρει συμφωνώ, αλλά πιστεύω ότι είμαστε μέσα στην 16αδα.
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Πρωτάθλημα Superleague

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες