ΠΟΡΚΥ-5 έγραψε:ΟΛΟΙ ξέρουμε ότι οι επίσημοι τίτλοι Πρωταθλητών Ελλάδας ξεκίνησαν από την καθιέρωση της επίσημης Α' Εθνικής (και όχι των τουρνουά 3 ή 4 ομάδων που διεξαγοταν νωρίτερα), ενώ οι επίσημοι τίτλοι Κυπελλούχων Ελλάδας από την έναρξή του, δηλαδή από το 1932. Οπότε, με βάση τα παραπάνω ισχύοντα, πράγματι υπάρχει ένα γκρουπ ονόματι "BIG-5" που έχουν κατακτήσει Πρωτάθλημα Ελλάδας, ήτοι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Αεκ, ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα. Μπορεί να μου πει λοιπόν κάποιος, για ποιόν λόγο τα σαιτς (και μέσα σ' αυτά και το ΠΑΟΚ24 μέσω του Opinion...) αφαιρούν από το γκρουπ αυτό την Λάρισα, που έχει πάρει επιπλέον δύο Κύπελλα κι έχει φτάσει σε Προημιτελικό Ευρώπης και προσθέτουν τον Οάρη, που απλώς έχει... 1 τρόπαιο παραπάνω από τον Μακεδονικό..?
Όπως ακριβώς τα αναφέρεις και κουράστηκα να τα γράφω και σε άλλους ιστότοπους, είτε του ΠΑΟΚ, είτε δημοσιογραφικούς. Στις δεκαετίες του 1960 και του 1970 όταν ακόμα ήμουν μαθητής Δημοτικού και έφηβος, αλλά και σε μεγάλο βαθμό και στην δεκαετία του 1980, οι πρωταθλητές αναφέρονταν από καθιέρωσης Α΄ Εθνικής Κατηγορίας, από το 1959-60. Τότε αναγνώρισε και η ΟΥΕΦΑ το πρωτάθλημά μας και είχε δικαίωμα ο πρωταθλητής Ελλάδας να συμμετέχει στο τότε Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, το οποίο είχε ξεκινήσει από το 1955 ήδη. Πρώτοι σκόρερς πρωταθλήματος καταγράφονται από το 1959. Στις τηλεοπτικές μεταδόσεις η προϊστορία των αναμετρήσεων των ομάδων αναγράφεται φυσικά από το 1959-60.
Δεν ξέρω τι σόι πρωταθλήματα, χωρίς μάλιστα Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ήταν εκείνα από το 1928 με συμμετοχές ακόμα και τεσσάρων ομάδων (πρώτο ας πούμε πρωτάθλημα του ο.α.ρ.η.ς. με τουρνουά 4 ομάδων στη Ν. Ελβετία, χωρίς κανένα από τους 3 του ποκ, χωρίς ΠΑΟΚ και Ηρακλή, με κάποιους Μ. Αλέξανδρο Κατερίνης, Ατρόμητο και δεν ξέρω ποια άλλη ομάδα) και αυτά της περιόδου 1945-46 μέχρι 1948-49 του εμφυλίου σπαραγμού, κάποια των οποίων διακόπτονταν πρόωρα, αλλά παρόλα αυτά ανακήρυσαν πρωταθλητή! Ποιοι, δεν ξέρω φυσικά.
Φυσικά δεν μπορεί κανένας να αρνηθεί την Ιστορία των ομάδων που προϋπήρχαν της Εθνικής Κατηγορίας, αλλά καλό θα είναι στα πρωταθλήματα να αναφέρονται τα πραγματικά με 14, 16 ή 18 ομάδες και όχι τα τουρνουά πόλεων. Επίσημες βαθμολογίες, στατιστικές, σκόρερς και στοιχεία υπάρχουν στα αρχεία από το 1959 και πέρα.