Πάλεψτο... Να σε κατευθύνω κι όλας από αυτά που έχω βρει ή μου έχει πει αυτός μέχρι τώρα, όταν του είχα πάει μία λύση που ήταν λάθος..
Τα τρία πόδια θα είναι πάντα στην ευθεία. Ενώ το τέταρτο θα μπορεί να πάει πιο πάνω ή πιο κάτω από το επίπεδο που σχηματίζουν τα τρία πόδια. Ισορροπία έχουμε όταν θα βρεθεί και το τέταρτο πόδι στο ίδιο επίπεδο.
Η κίνηση αυτή θα περιγράφεται από μία συνάρτηση.
Επίσης το τραπέζι περιστρέφεται γύρω γύρω, και αφού είναι τετράγωνο, τα πόδια του περιστρέφονται πάνω σε κύκλο. Η κίνηση αυτή της περιστροφής του τραπεζιού είναι μια δεύτερη συνάρτηση.
Εμείς θα πρέπει να συνθέσουμε τις δύο αυτές συναρτήσεις και μετά με τη χρήση του θεωρήματος Bolzano να δείξουμε ότι σε τουλάχιστον ένα σημείο θα υπάρχει συνθήκη ισορροπίας.
Τονίζω ότι η περιστροφή πρέπει να είναι μέχρι 90 μοίρες γιατί από εκείνο το σημείο και μετά το τραπέζι έχει ξαναέρθει στην αρχική του θέση, απλά το πόδι 1 πήγε στο πόδι 2, το πόδι 2 στο πόδι 3, το πόδι 3 στο 4 και το πόδι 4 στο πόδι 1.
**Κάτι ξέφυγε από τον μαθηματικό μου όταν το συζητούσαμε και είπε ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν οι τριγωνομετρικοί αριθμοί του συνημιτόνου και της εφαπτομένης.
Αυτά έχω αδερφέ!! Άμα μπορέσεις να το λύσεις, κερνάω ότι θες!!