Eurobasket 2015

Συζήτηση - Απόψεις - Σχόλια που αφορούν την Εθνική μας ομάδα μπάσκετ...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Re: Eurobasket 2015

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Αν περάσουμε παίζουμε με Ισπανία;
Spiros_S

Δημοσίευση από Spiros_S »

Ναι, με τον νικητή του Ισπανία-Πολωνία.
Άβαταρ μέλους
nikolasf
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από nikolasf »

Spiros_S έγραψε:Ναι, με τον νικητή του Ισπανία-Πολωνία.
Ακριβώς,...
Σπάσε πλάκα να κάνει καμιά έκπληξη η Πολωνία :mrgreen:
Spiros_S

Δημοσίευση από Spiros_S »

Μακάρι να κάνει το μπαμ η Πολωνία. Πρώτα βέβαια πρέπει να μην κάνουμε το μπαμ εμείς.
Άβαταρ μέλους
Dimitris_L4

Δημοσίευση από Dimitris_L4 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:Τα ζευγάρια στη φάση των 16:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9
13:00 ΛΕΤΟΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ
15:30 EΛΛΑΔΑ-ΒΕΛΓΙΟ
19:30 IΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΛΩΝΙΑ
22:00 ΓΑΛΛΙΑ-ΤΟΥΡΚΙΑ

Κυριακή 13/9
13:00 KΡΟΑΡΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ
15:30 ΣΕΡΒΙΑ-ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ
19:00 ITAΛΙΑ-ΙΣΡΑΗΛ
22:00 ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ-ΓΕΩΡΓΙΑ
Πιθανες εκπληξεις ειναι οι Λετονοι, οι Τσεχοι και οι Γεωργιανοι..Η λιθουανια παρουσιαζει ενα κακιστο προσωπο και ευτυχως υπαρχει ο Βαλαντσιουνας γιατι αλλιως θα ειχε πει το ποιημα..Επισης μη σου κανει εντυπωση εαν οι Πολωνοι κανουν κανενα μπαμ γτ οι αχωνευτοι θεατρινοι ισπανοι ειναι σε τεραστια πτωση ΑΛΛΑ εχουν του υπερπαιχταρα Γκασολ..Και οι Τσεχοι εχουν καλη ομαδουλα απλως μαλλον θα πεσουν σε τοιχο λογω και διαιτησιας για να προχωρησουν οι Κροατες..
Άβαταρ μέλους
Φοίνικας

Δημοσίευση από Φοίνικας »

Αντίο κύριε Ντίρκ.
Μεγάλος παίχτης και ωραίος τύπος.
Άβαταρ μέλους
Lacedaemonian

Δημοσίευση από Lacedaemonian »

Φοίνικας έγραψε:Αντίο κύριε Ντίρκ.
Αλλαξε το πως εβλεπαν στο NBA τους ευρωπαιους.........Το κλαμα του εχτες ηταν ενα κλαμα οχι του παικτη για την τελευταια εμφανιση του σε Ευρωπαικο και την εθνικη του αλλα το κλαμα ολων των μπασκετοφιλων Ευρωπαιων που δεν θα εχουν την τιμη και την ευκαιρια να ξαναδουν τον Τεραστιο Ντιρκ να παραδιδει οχι μονο μπασκετικα μαθηματα στα ευρωπαικα γηπεδα αλλα να ξαναδιδει παραδειγμα οτι οσο ψηλα και να εισαι δεν πρεπει να ξεχνας τις ριζες σου,να εισαι παντα ταπεινος και να δινεις τα παντα για την Εθνικη σου που κανει ευτυχισμενους και δινει ονειρο και χαρες τους συμπολιτες σου
Άβαταρ μέλους
Alekakius

Δημοσίευση από Alekakius »

Έτσι ακριβώς μοναδική προσωπικότητα.. Her Dirk vielen dank fur alles.

Στάλθηκε από το Blade S6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
shikabala81

Δημοσίευση από shikabala81 »

Αυτούς τους ισπανούς γίνεται να τους κερδίσουμε μια φορά στην ιστορία μας;
Δε ξέρω αν υπάρχει μεγαλύτερος πελάτης της από την ελλάδα.Παίζει να έχουμε να τους κερδίσουμε από πριν το 87.Ακόμα και τότε είχαμε χάσει από δαύτους.
Άβαταρ μέλους
Odi

Δημοσίευση από Odi »

Τους κερδίσαμε στην προηγούμενη διοργάνωση.
Άβαταρ μέλους
pagotatzis

Δημοσίευση από pagotatzis »

Τους κερδιζαμε απλα μετα το 2006 ( τελικό στην Ιαπωνία ) άρχισε η κατάρα
dtown

Δημοσίευση από dtown »

Οχι και καταρα.Ειχαν παιχταραδες και μας κερδιζαν.Οταν επαιζαν με Ερερος και Ιτουρμπε τους κερδιζαμε.Παντως τωρα με τον Πο στα γεραματα ειναι σε παρακμη και σιγουρα τα παντα ειναι ανοιχτα
Άβαταρ μέλους
Black&White

Δημοσίευση από Black&White »

palok έγραψε:η συζήτηση ποιά ακριβώς είναι? ελλάδα εναντίον Κροατίας? ελλάδα εναντίον Γιουγκοσλαβίας? μπάσκετ ελληνικό έναντι γιούγκικο? ή απλά εθνική εναντίον εθνικής? ή cibona ξερω γω εναντίον βάζελου?

κάποια πράγματα προφανώς όσα χρόνια και να περάσουν δε θα αλλάξουν. Δεν έχω πάει ποτέ από εκεί αλλά μου χει πεί φίλος μου που ταξίδευε για βέλγιο με το αμάξι μέσω γιουγκοσλαβίας οτι κάθε σπίτι σε ενα χωριό είχε και μια μπασκέτα. Οι παίκτες που έχει παράξει η συγκεκριμένη χώρα, οι προπονητές, το μπάσκετ σαν μπάσκετ, δε νομίζω οτι έχουν σοβαρό αντίπαλο στην Ευρώπη. Όταν αυτοί στέλναν σχεδόν σωρηδόν παίκτες στο νουμπουά, μόνο 2-3 Σοβιετικοί κατάφερναν να παν. Ακόμα και σήμερα βγάζουν παικταράδες που παίζουν και αφήνουν το αποτύπωμά τους στο NBA όπως για παράδειγμα ο Pekovic. Εμείς ας πούμε, μια χώρα με 9 ευρωλίγκες, καμια 30 final4, 2 ευρωμπάσκετ, τελικό μουντομπάσκετ κλπ τα τελευταία 28 χρόνια, έχουμε ουσιαστικά μόνο έναν προιόν του ελληνικού μπάσκετ στο NBA (παπανικολάου) που δεν τονε λες και πρώτο όνομα...

οι νίκες και οι ήττες, οι τίτλοι είναι ένα άλλο θέμα. έχω δεί πολύ πρόσφατα και τον ημιτελικό του 87, και τον ημιτελικό του 86 που χασαν από τους ρώσους και τον τελικό το 88. Επαναλαμβάνω πολύ πρόσφατα και μπορώ να κρίνω (όσο μπορώ) το μπάσκετ που παιζόταν τότε. Αν έπρεπε να τα πώ όλα σε μια φράση θα έλεγα οτι η Γιουγκοσλαβία δεν κατάφερε (έως το 89) να βρεί μια ισορροπία μεταξύ των τρομερών παικτών που είχε και του καλύτερου παίκτη στην ιστορία του ευρωπαικού μπάσκετ και δεύτερον, κοιμόταν ο θεός και ο προπονητής και χάνανε.

η Ελλάδα από την άλλη μια χώρα που έμαθε από τους Γιούγκους, ναι. Και προσωπικά μόνον κακό δεν το βρίσκω αυτό. Παρθενογένεση δεν υπάρχει πουθενά. Το μπάσκετ στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ένα από τα ελάχιστα που λειτουργεί σωστά: η εικόνα του μπάσκετ είναι οι μικρές κατηγορίες και οι μικρές εθνικές ομάδες όχι όπως λανθασμένα λένε κάποιοι η εθνική ομάδα.

σταματάω γιατί συνηδειτοποίησα οτι αυτό είναι μάλλον το αγαπημένο μου θέμα και θα μακρηγορήσω :)
To ότι κάποιος παίζει στο ΝΒΑ δε σημαίνει πως είναι καλύτερος παίκτης από κάποιον που δεν παίζει. Δηλαδή είναι καλύτερος ο Κουφός απ'τον Μπουρούση; Ή μήπως δεν ξέρουμε τον ξυλοκόπο Πέκοβιτς που αναφέρεις. Και να σου πω και το άλλο( με μια δόση υπερβολής); Αν φέρει τον Τόνι Πάρκερ ο γαύρος ,χαμάλης του Σπανούλη θα γίνει. Γιατί εκεί γίνεται του Σπανούλη. Οι συνθήκες του ΝΒΑ είναι εντελώς διαφορετικές απ'την Ευρώπη.

Πάντως εγώ δεν είπα πως είμαστε μεγαλύτερη σχολή στο μπάσκετ απ'τους γιούγκους. Εννοείται πως δεν είμαστε.
Εγώ είπα πως δε μάθαμε μπάσκετ απ'αυτούς. Και αυτό αποδεικνύεται απ'τα δύο τσιμπούκια που μας πήρε το '87 η ενωμένη Γιουγκοσλαβία. Το ότι αργότερα οι προπονητές τους που δούλεψαν εδώ μετέφεραν στοιχεία , είναι αδιαμφισβήτητο. Αλλά τα παιδιά στην Ελλάδα που έπαιζαν μπάσκετ εκείνη την εποχή που άρχισε η έκρηξη του ελληνικού μπάσκετ είχαν πρότυπα τον Τζόρνταν, Τον Μπερντ , το Μάτζικ και τον Γκάλη. Αυτούς βλέπαμε. Ποιος Ντράζεν τώρα... Μπορεί ο Έλληνας να παίξει σαν τον Ντράζεν; Τρίποντο κι άγιος ο θεός. Έχει ο Έλληνας παίκτης καμιά σχέση με το Σέρβο;Καμία φίλε μου. Όπως αυτοί δεν έχουν παίκτες όπως ο Γκάλης, ο Σπανούλης , Λιαδέλης, ο Παππάς ,ο Κορωναίος , ο Γκέκος κλπ έτσι κι εμείς δε βγάζουμε σουτέρ που αυτοί βγάζουν με τη σέσουλα. Άλλο αυτοί ,άλλο εμείς.

Μακάρι να τους βρούμε στον τελικό γιατί τους χρωστάμε κάτι.
Άβαταρ μέλους
Alekakius

Δημοσίευση από Alekakius »

Με 23 ασίστ ανά παιχνίδι το μόνο πού χρειάζεσαι για εμένα προσωπικά είναι καλή άμυνα πού έτσι και αλλιώς παίζεις περίπου 60 πόντους ανά παιχνίδι δέχεσαι την στιγμή που έχεις επιθετικό μέσο όρο 80.Αρα το ζητούμενο είναι καθαρό μυαλό. Προσωπικά εκτός τής Γαλλίας δε φοβάμαι κανένα άλλο ματς ακόμα και κόντρα στην Σερβία όσο και αν ακούγεται κάπως.. Και με τούς Ισπανούς πιο πολύ με αγχώνει η διαιτησία όσοι παρακολουθήσατε τα παιχνίδια τούς καταλαβενετε τι λέω.,με λίγη τύχη είμαστε για τελικό.

Στάλθηκε από το Blade S6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

ΑΥΤΟΣ ο Σπανούλης ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ!!! Τον είδα στο 2ο ημ. με Γεωργία και τον βλέπω και τώρα με το Βέλγιο.. ΠΟΛΛΑ λάθη και λάθος επιλογές.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Εθνική Ομάδα μπάσκετ”