Pc support

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
gika

Re: Pc support

Δημοσίευση από gika »

Αδερφέ πρώτα απ' όλα θα σου πρότεινα να πάρεις ένα τηλεφωνο στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Από τη στιγμή που τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια, αλλά ο υπολογιστείς σου σε "κατηγορεί" για τόσο σοβαρά αδικήματα, ενώ σου ζητάει και πρόστιμο (=λύτρα;) καλό θα ήταν να τους ενημερώσεις. Ίσως βοηθήσουν και εσένα αλλά και γενικότερα στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μετά, από τη στιγμή που κάποιες φορές το pc σου ανοίγει, φρόντισε οπωσδήποτε να πάρεις τα σημαντικότερα σου έγγραφα back up σε έναν εξωτερικό σκληρό ή έστω ένα φλασάκι.

Αφού το κάνεις αυτό, κάνε έναν έλεγχο για ιούς στον υπολογιστή σου μέσω του antivirus που έχεις. Αν δεν έχεις κατέβασε ή το AVG ή οποιοδήποτε άλλο νομίζεις. Προτείνω το προηγούμενο γιατί έχει και δωρεάν έκδοση.

Άμα βρει τον ιό είτε τον σβήνεις μέσω του anti-virus, είτε αν δεν γίνεται βλέπεις από το path που σίγουρα θα σου δίνει που βρίσκεται και πηγαίνεις και τον κάνεις delete χειροκίνητα, είτε άμα δεν σε αφήνει να τον κάνεις delete χειροκίνητα βγάζοντας σου το ενοχλητικότατο μήνυμα "αυτό το πρόγραμμα εκτελείται" μπαίνεις σε safe mode τον ξαν;a βρίσκεις χειροκίνητο και τον στέλνεις από 'κει που ήρθε.

Αν πάλι το antivirus δεν βρει τίποτα, τότε έχεις σοβαρό πρόβλημα καθώς λογικά θα χρειαστείς format. Αν έχεις τα windows αυθεντικά, πριν το format θα μπορούσες να δοκιμάσεις και μία επιδιόρθωση τους μέσω του CD τους. Ομοίως αν δεν είναι αυθεντικά, με το αντίστοιχο cd. Αν και δεν νομίζω να διορθωθεί το πρόβλημα με τον τρόπο αυτό.

Όπως και να έχει, με την πρώτη ευκαιρία σώσε τα αρχεία σου, και ιδιαίτερα άμα έχεις αρχεία όπως η ταυτότητα σου ή κάποιος λογαριασμός τραπέζης ή paypal και όλα τα σχετικά, φρόντισε να τα εξαφανίσεις από τον υπολογιστή σου. Σώστα κάπου αλλού. Αυτοί οι ιοί άλλωστε δεν στοχεύουν στα 100€ που πιθανότατα τσιμπήσουν από κάποιον που δεν ξέρει, αλλά στον αριθμό της πιστωτικής του.

Μεγάλη προσοχή και φυσικά αν δεν υπάρχει κάποιο άλλο θέμα καλό είναι να το αναφέρεις στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Τηλέφωνα τους μπορείς εύκολα να βρεις στο ίντερνετ.
Άβαταρ μέλους
Sladjan Spasić

Δημοσίευση από Sladjan Spasić »

Μόλις βρήκα αυτό http://www.faros24.gr/texnologia/ios-ap ... matos.html.

Όταν γίνεται μια επιτυχημένη Επαναφορά συστήματος,πως το καταλαβαίνουμε?Γίνεται αυτόματα επανεκκίνηση του υπολογιστή?
dimbar

Δημοσίευση από dimbar »

Ναι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα επιπλέον, θα σου πει μόνο του ότι έγινε η επαναφορα και συνεχίζεις.Πάντως όπως λέει κι ο αδελφός απο πάνω κατέβασε ένα anti-virus απο τα δωρεάν, το AVG είναι μια χαρά.

Μόλις είδα το προπροηγούμενο ποστ σου, σε έχει μπλοκάρει το virus γαι την ακρίβεια malware.Πάρε τα αρχεία σου σε κάποιον εξωτερικο σκληρό και κάνε φόρματ.Εναλλακτικά πήγαινε απο τον πίνακα ελέγχου και προσπάθησε απο κει να κάνεις επαναφορά.
Άβαταρ μέλους
Sladjan Spasić

Κάπως τα κατάφερα και μπήκα στην επαναφορά συστήματος.Τώρα δημιουργήθηκε άλλο πρόβλημα.Στην επιλογή σημείου επαναφοράς,δε μου βγάζει άλλη ημερομηνία επιλογής πέραν της σημερινής.Ξέρεις που μπορεί να οφείλεται αυτό?Ούτε καν μου αλλάζει τον μήνα.Μόλις το κατέβασα αυτό το anti-virus.Πώς κάνω τον έλεγχο?Κάποιον ιό μου έβγαλε μόνο του προηγουμένως,αλλά με προειδοποίησε,ότι αν επιχειρήσω να τον απομακρύνω,υπάρχει κίνδυνος να χαθούν αρχεία.Πώς γίνεται από τον πίνακα ελέγχου,που αναφέρεις?
Μάλλον η μοναδική λύση είναι το format :( .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sladjan Spasić την Παρ 20 Απρ 2012, 20:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Τρόμος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Τρόμος »

Κάνε scan now αφού ανοίξεις το AVG!
Άβαταρ μέλους
Sladjan Spasić

Ευχαριστώ,περιμένω αποτελέσματα.
dimbar

Δημοσίευση από dimbar »

Σε έχει μπλοκάρει, δεν υπάρχει περίπτωση να σε αφήσει να κάνεις επαναφορά αφού δεν έχει ημερομηνία για επαναφορά.Κάνε σκαν με το avg, αν θέλεις κατέβασε και το Ad-aware και κάνε σκάν καιθ μ αυτό.Αν εντοπίζουν το malware κάντο διαγραφή , καραντίνα ή ότι άλλο σου συνιστούν τα antivirus. Ακόμη κι αν χάσεις κάποια αρχεία είναι προτιμώτερο απο το να τα χάσεις όλα.Δοκίμασε νά κάνεις σκάν και απο safe mode, ίσως απο κεί να είναι πιο εύκολη η εξουδετέρωση του.
Τρόμος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Τρόμος »

Σ' αυτό το Φορουμ συζητάνε για το πρόβλημα σου!
http://www.thelab.gr/internet-and-netwo ... 07436.html
Και καταλήγουν:
Μπαινεις ασφαλη λειτουργεια με δικτυο
Κατεβαζεις το rkill απο δω Bleeping Computer Downloads: RKill
Κατεβαζεις και το mbam απο δω Malwarebytes Anti-Malware - Download.com
Κανεις εγκατασταση το mbam μαζι με την τελευταια ενημερωση του.
Αφου ολοκληρωθει κλεινει το mbam και τρεχει το rkill (δεν ειναι απαραιτητο αλλα εγω το τρεχω για να ειμαι απολυτα σιγουρος)
Αφου ολοκληρωσει το rkill θα ανοιξει ενα .txt αρχειο με τις διεργασιες που σταματησε το κλεινει.
Τρεχει το mbam σε πληρη σαρωση (και γρηγορη το βγαζει απλα αφου μπαινεις που μπαινεις στη διαδικασια τρεξε τη πληρη)
Αφου ολοκληρωσει και αυτο θα βγαλει μια λιστα με το τι εχει βρει.
Τσεκαρεις ολα τα κουτακια, γινεται αφαιρεση ζηταει επανεκκινηση και μπαινεις πλεον κανονικα στο λειτουργικο σου.

Αν ξέρει κάποιος αν ισχύει ας το επιβεβαιώση εγώ δεν....
Άβαταρ μέλους
Sladjan Spasić

Μου έβγαλε ένα επικίνδυνο αρχείο (προς το παρόν) στο πινακάκι.Δε μπορώ να το κάνω τίποτα τώρα,μάλλον χρειάζεται να τελειώσει ο έλεγχος.
Ευχαριστώ τρόμε,θα προσπαθήσω να το κάνω αν δε μου βγουν τα anti-virus.
Άβαταρ μέλους
stelyk

Δημοσίευση από stelyk »

Φιλε εαν σου μπαστακωθει καποιο αρχειο και δεν σβηνει με κανεναν τροπο απο το pc σου τοτε κατεβασε και χρησιμοποιησε το παρακατω προγραμματακι που σε δινω.

http://lockhunter.en.softonic.com/?kcid ... fAod-1HNaQ

το χρησιμοποιησα εγω και καταφερα να σβησω καποια αρχεια που ειχα και δεν μπορουσα να κανω τπτ.
Ελπιζω να σε βοηθησει...

:pano:
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Aφού τελειώσει το scan δες στο παραπάνω ποστ μου, μην τα ξαναγράφω..!! :D
Άβαταρ μέλους
elpaoki

Δημοσίευση από elpaoki »

ο υπολογιστης ανα διαστηματα βγαζει διαφορα προβληματα ομως επειδη σε τεχνικο δεν παιζει να το παω για πολλους λογους θα ηθελα να με βοηθησετε αν σας εχει συμβει.
-εχει απενεργοποιηθει το ''windows security center''και βγαζει ειδοποιηση αλλα οταν πας να το ενεργοποιησεις δεν γινεται..
-επισης κατα διαστηματα εχω adivirus αλλα δεν δουλεουν..
-εδω και 1 περιπου μηνα καποια γραμματα τα βγαζει πολυ θολα (κυριως τα κεφαλαια και τα μπολντ)και ειναι πολυ δυσκολο να τα διαβασεις.
-παιρνει μονο του πρωτοβουλιες και κανει επανακινησεις μου (το ειχε κανει και πιο παλια)τωρα μου το εχει κανει μονο 2 φορες...
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Πόσο χρονών είναι ο υπολογιστής;;;
και τι επιπέδου;
Άβαταρ μέλους
elpaoki

Δημοσίευση από elpaoki »

ειναι αρκετων (δεν ξερω ποσο) και windows xp.. δεν ξερω για λεπτομερειες..κατα καιρους κανει διαφορα και το εχω παει αρκετες φορες να το φτιαξουν αλλα αυτην τη στιγμη δεν γινεται αυτο και πρεπει να κρατηθει μεχρι το καλοκαιρι(βασικα μεχρι τις εξετασεις)..μετα δεν υπαρχει προβλημα.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

-εχει απενεργοποιηθει το ''windows security center''και βγαζει ειδοποιηση αλλα οταν πας να το ενεργοποιησεις δεν γινεται..
Αυτό δείχνει πρόβλημα στο λειτουργικό

-επισης κατα διαστηματα εχω adivirus αλλα δεν δουλεουν..
Αυτό επίσης δείχνει πρόβλημα στο λειτουργικό εκτός... Μήπως έχεις παραπάνω από ένα antivirus εγκατεστημένα ταυτόχρονα; Είναι αυθεντικό αυτό που έχεις; Άμα θες απεγκατέστησε τα όλα και κατέβασε το AVG (δωρεάν και νόμιμο).

-εδω και 1 περιπου μηνα καποια γραμματα τα βγαζει πολυ θολα (κυριως τα κεφαλαια και τα μπολντ)και ειναι πολυ δυσκολο να τα διαβασεις.
Αυτό ίσως είναι πρόβλημα του λειτουργικού σου και πάλι είτε κάποιο πρόβλημα στα γραφικά(;) αλλά αν ήταν στα γραφικά θα υπήρχε πρόβλημα και σε πολλά άλλα πράγματα.

-παιρνει μονο του πρωτοβουλιες και κανει επανακινησεις μου (το ειχε κανει και πιο παλια)τωρα μου το εχει κανει μονο 2 φορες...
Για αυτό μπορεί να φταίει το μισό hardware αλλά ίσως και το λειτουργικό σου.

Το μόνο που ταιριάζει με όλα (σπάνιο να έχεις πολλά διαφορετικά προβλήματα), οπότε πιστεύω πως πήρες κάποιον ιό που σου χάλασε το όλο σύστημα. Οπότε βάλε ένα anti-virus και (AVG;) και ψάξτο.

Ειδάλλως ένα φορμάτ θα σε έσωζε αφού πρώτα έσωζες τα αρχεία σου κάπου αλλού..! Αλλά αυτό είτε το κάνεις μόνη σου, αν ξέρεις ή αν εμπιστεύεσαι το google, είτε το πηγαίνεις σε έναν τεχνικό να στο κάνει αλλά οι κλέφτες παίρνουν ένα 50άρικο για κάτι τέτοιο (πάτας δέκα κουμπιά και πίνεις ένα φραπέ μπροστά στην οθόνη όσο περιμένεις να φορτώσει=50€!! έλεος)... Αλλιώς υπομονή μέχρι τις εξετάσεις και μόλις τελειώσεις βγαίνεις στο μπαλκόνι και απλά τον αφήνεις να.. πέσει!! Όταν με το καλό έρθεις θεσ/νίκη απλά παίρνεις έναν καινούργιο από το πλαίσιο...! :opaokara:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”