Bono έγραψε:Το δικαίωμα να αγανακτούμε,να αποδοκιμάζουμε και να απαιτούμε την παραδειγματική τους τιμωρία (ως ΠΑΟΚ και όχι μεμονωμένα ο καθένας μας) γι' αυτά που έκαναν χθες οι οπαδοί της κούλας44,δυστυχώς την έχουμε χάσει μετά τον ημιτελικό εναντίον τους.
Στην πραγματικότητα κανείς στο μπουρδέλο που λέγεται Ελ. ποδόσφαιρο δεν έχει το δικαίωμα να πει κάτι για τον άλλο σε τέτοιου είδους επεισόδια....ο καθένας ας κοιτάξει πρώτα τα δικά του χάλια.
Πολύ σωστά..
navigator11 έγραψε:συμφωνώ απόλυτα.ξεφτιλισμένοι κι οι δικοί μας κάφροι,ξεφτιλισμένες κι οι οπαδοί της ξαδέρφης.μην ψάχνουμε πατήματα να εξωραϊσουμε καταστάσεις και να κάνουμε φθηνούς συμψηφισμούς.πρώτα κοιτάμε τα χάλια μας και δουλέυουμε υπεύθυνα να τα διορθώσουμε.μόνον ο εργοτέλης που λέει ο λόγος νομιμοποιείται να ασκεί δριμεία κριτική πάνω στο θέμα ΒΙΑ στο ποδόσφαιρο.
Ετσι είναι παιδιά. Όσο το πρόβλημα το βλέπουμε με οπαδικά γυαλιά δεν πρόκειται να λυθεί ποτέ. Σχολιάζουμε (και κάποιοι εδώ μέσα κάθε δύο λέξεις ρίχνουν και ένα μπινελίκι, έλεος πια, δεν μπορούμε να μιλάμε σαν άνθρωποι και όχι σαν κάφροι;) όσα έγιναν μόνο επειδή ήταν οπαδοί της ΑΕΚ, λες και οι δικοί μας είναι καλύτεροι. Ξεχάσαμε ότι πήγαμε να βγάλουμε το μάτι του Μιαραλάς στην Τούμπα με το ποτήρι, ή του Δέλλα στην Τούμπα. Πάντα γυρνάμε το θέμα εκεί που μας συμφέρει.
Λοιπόν, κάφροι υπαρχουν σε ΟΛΕΣ τις ομάδες. ΣΕ ΟΛΕΣ! Και εμείς δόξα το Θεό έχουμε μπόλικους. Η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΜΕ. Γιατί όταν ο διπλανός μου ρίχνει ένα μπουκάλι και ανοίγει το κεφάλι ενός αντιπάλου στο γήπεδο και εγώ αντί να τον βουτήξω επί τόπου και να τον στείλω πακέτο στη δικαιοσύνη, κάνω την πάπια, ΕΙΜΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΧΘΕΣ! Είναι τόσο απλό!
Μην κάνετε λοιπόν κάποιοι τις παρθένες και ότι δήθεν πέφτουμε απο τα σύννεφα. Είμαστε ΟΛΟΙ μας υπεύθυνοι για αυτά που είδαμε χθες.
Και η λύση είναι τόσο απλή! Θέλεις εισητήριο κύριε; Θα το πάρεις μονο με το ονοματεπώνυμό σου! Για να σε βρω αύριο αν κάνεις μαλακίες. Και μετά, έσπασες καθίσματα και έκανες καταστροφές; Ο λογαριασμός θα πάει σπίτι σου, ΕΣΥ θα τον πληρώσεις όχι εγώ!
Εγώ έχω δώσει τα τελευταία χρόνια ένα σκασμό χρήματα για τις ΑΜΚ και τα διαρκείας στην Τούμπα για να βοηθήσω την ομάδα να κάνει επενδύσεις ανάπτυξης και όχι για να πληρώνει τα σπασμένα του κάθε κάφρου, ναρκομανή που πάει στην Τούμπα για να ανοίξει κεφάλια! Αί σιχτίρ πια...
Γι' αυτό πρέπει ο ΚΑΘΕΝΑΣ μας να κάνει την αυτοκριτική του και να δει τι μπορεί να κάνει ο ίδιος για να βοηθήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και πάνω απο όλα, να πετάξει τα οπαδικά γυαλιά!
Αυτοκριτική κύριοι...
Απο εκεί και πέρα φυσικά η μεγάλη ευθύνη ανήκει στην ΕΠΟ, στη Σούπερ Λίγκα, στα θεσμικά όργανα, στο κράτος. Μόνο που όλοι αυτοί οι θεσμοί κινούνται από ανθρώπους! Απο ανθρώπους σαν εμένα και σαν κι εσας. Όσοι οι άνθρωποι και οι νοοτροπίες τους δεν αλλάζουν, όλα τα ίδια θα μένουν και στην κοινωνία και στο ποδόσφαιρο...