Montrealiotis έγραψε:Δεν πρέπει όμως να υπάρχει και κάποιος να σκέφτεται το μέλλον του συλλόγου; Και να κάνει ένα πλάνο; Δηλαδή αγορές νεαρών παικτών με σκοπό την εξέλιξη κλπ. You get the point.
Ποιος αναλαμβάνει τέτοιον ρόλο αν ο αθλητικός διευθυντής είναι απλά ένας μάνατζερ με προσβάσεις;
Δεν διαφωνώ κάπου απλά αναρωτιέμαι
Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στα θέλω και στης ορέξεις του προπονητή.
Δύο χρόνια τώρα έχω γίνει ο κακός του forum για αυτόν ακριβώς το λόγο.
Όταν την σεζόν 22 23 ο προπονητής έκαιγε τη χρονιά - με αποκορύφωμα τον χαμένο τελικό με παίκτη παραπάνω σε όλο το παιχνίδι-, με την δικαιολογία ότι το πρόβλημα ήταν οι πολλοί νεαροι ποδοσφαιριστές που είχε κ όχι τα αγαπημένα του παιδιά και βαριά συμβόλαια παικτών που δεν ειχαν πλέον τίποτα να προσφέρουν και δεν είχανε κάν εικόνα ποδοσφαιριστή, έλεγα ότι όλο αυτό γίνεται για να μπορέσει να πάρει την επόμενη αυτό που θέλει. Και έτσι έγινε. Οι μεταγραφές της σεζόν 23-24 ήταν όλοι παίκτες λουτσεσκου... δηλαδή με χιλιόμετρα, για αυτό και ο ίδιος ήταν καλά.
Και πέρασε σχεδόν στο ντουκου ότι ενώ έπαιζες με τον σαματτα ( πού στο μισό πρωτάθλημα φοβόταν ένα ακουμπήσει την μπάλα) και τον Μπράντον ( έναν παίκτη πολύ χαμηλού επιπέδου) ένα ταλέντο επίπεδου Τζίμα πήρε ελάχιστο χρόνο συμμετοχής και θα ξεκινούσε πάλι την νέα σεζόν ως τρίτος στην ιεραρχία.
Με ρωτάς για το αν πρέπει να υπάρχει κάποιος ο οποίος να σκέφτεται για το μέλλον της ομάδας. . Έχει σημασία?
Σημασία έχει τι θέλει και πώς σκέφτεται ο προπονητής.
Όταν προτιμάς να έχεις αυτόν τον μουργκ βασικουρα ( 1200 λεπτά σε μισή σεζόν) έναντι του οποιουδήποτε σορετιρε,τον οποίο αν τον δουλέψεις σωστά , αύριο θα σου δώσει και αγωνιστικα και οικονομικά 10 φορές ότι σου δίνει ο κάθε μουργκ... ότι πλάνο να έχει η κάθε διοίκηση πέφτει σε τοίχο.
Μην ξεχνάμε για παράδειγμα πόσες φορές αναφέρθηκε έμμεσα στην πίεση που δέχτηκε να μπει ο άγγλος στην ευρωπαϊκή λίστα έναντι του αυστριακού και πόσο αυτό τον ενόχλησε. Άρα οποιαδήποτε πίεση από την πλευρά της διοίκησης να κάνει πράγματα τα οποία δεν θέλει, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να φέρει.
Το δικό μου το ερώτημα είναι γιατί πρέπει να έρθει μία κακή σεζόν για να δούμε πράγματα οφθαλμοφανέστατα?
Έπρεπε δηλαδή να έρθει η φετινή σεζόν για να αντιληφθούμε ότι η προώθηση και αξιοποίηση νεαρών ποδοσφαιριστών μπορεί να γίνει μόνο εξ ανάγκης?
Έπρεπε να δούμε τον φετινό γαύρο και να ζηλέψουμε τόσο ώστε ακόμα κ άτομα που έβλεπαν τον λουτσέσκου όπως έβλεπε στα νιάτα μου μία έφηβη τον ρουβά, να ζητάνε τώρα από τον ρουμάνο να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού και φιλοσοφία?
Και επειδή εμείς εδώ μέσα δεν είμαστε οι έξυπνοι και εκεί στα γραφεία οι άχρηστοι και αμπαλοι όπως πολλοί νομίζουνε, όλα αυτά τα γνωρίζουνε πολύ καλύτερα... απλά κάτι θα πάρεις και κάτι θα αφήσεις.
Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι εδώ που είμαστε σήμερα είναι πολύ πιο εύκολο να επιλέξεις την σταθερά του λουτσεσκου. Εγώ τουλάχιστον άμα ήμουνα διοίκηση αυτό θα έκανα ( και ας είναι γνωστή η αγάπη μου προς το πρόσωπό του)