Μεταγραφές Καλοκαιριού 2015 ΙΙΙ
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2015 ΙΙΙ
Εδω μεσα εχουμε γραψει βιβλια ολοκληρα για το ποιοι λαοι ταιριαζουν καλυτερα με την ελληνικη κουλτουρα-νοοτροπια,οι βορειοευρωπαιοι βλεπουν την ελλαδα ως μπανανια στην πλεοψηφια τους τα παραδειγματα πολλα.
Αν δεν θελεις να το δεχτεις δικαιωμα σου δεν θα σου αλλαξω εγω γνωμη.
Τωρα γιατι δεν τιθεται θεμα συγκρισης Μαντουρο βλααρ (μαλλον γιατι τον εναν τον ειδαμε ενω τον αλλο θελουμε και αυτον να τον δουμε να κουτρουβαλαει για να πειστουμε) η οπως αλλιως τον λενε μπορεις να μου το εξηγησεις;
Εγω αν επελεγα απο τα βιογραφικα των δυο τους μαλλον μαντουρο θα διαλεγα.
Αν δεν θελεις να το δεχτεις δικαιωμα σου δεν θα σου αλλαξω εγω γνωμη.
Τωρα γιατι δεν τιθεται θεμα συγκρισης Μαντουρο βλααρ (μαλλον γιατι τον εναν τον ειδαμε ενω τον αλλο θελουμε και αυτον να τον δουμε να κουτρουβαλαει για να πειστουμε) η οπως αλλιως τον λενε μπορεις να μου το εξηγησεις;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος obanebane την Τρί 08 Σεπ 2015, 12:31, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dimitris_L4
+1926GiorgosAtha έγραψε:Αδερφέ... μη λέμε ότι να 'ναι τώρα...
Ο Βέμερ της ζέλας και από την Άνω Ραχούλα να ήταν μέτριος θα ήταν!
Δηλαδή ο Filomeno που δεν ήταν βορειοευρωπαίος προσέφερε περισσότερα από τον Sorlin? Ή ο Noboa δεν ήταν τουρίστας?
Δεν είναι θέμα τόπου γέννησης αλλά επιπέδου και όρεξης!
Μη τα τσουβαλιάζουμε όλα...
Στον ΠΑΟΚ μόνο βαλκανιοι καμικάζι... Και Λατίνοι με ταμπεραμέντο...

- GiorgosAtha
Μιας και το είπες... οι βορειοευρωπαίοι στην καταγωγή που ήρθαν από το 2009 και μετά -δεν βάζω φέτος γιατί είναι νωρίς να κρίνουμε- είναι:
09/10 Sorlin (Γαλλία)
11/12 Nimani (Γαλλία)
12/13 Lawrence (Αγγλία)
13/14 Maduro, Hoesen, Martens (Ολλανδία)
Αν εξαιρέσεις τους 3 τελευταίους -βασικά τους 2 γιατί ο Hoesen ήταν δανεικός για 1 εξάμηνο- δεν μπορείς να πεις ότι καήκαμε από αυτούς ώστε να πάψουμε να κοιτάμε την βορειοευρωπαϊκή αγορά ίσα ίσα όρεξη είχαν... απλά ήταν χαμηλού επιπέδου ώστε να δείξουν κάτι
Απεναντίας θες να κάνουμε το ίδιο πχ. με Λατίνους στην καταγωγή που ταιριάζουν όπως λες καλύτερα με την νοοτροπία μας?
Πίστεψέ με δεν θες... θα βάλεις τα κλάματα το τι παλτό και τι τουρίστα έχουμε κουβαλήσει... από Filomeno και Leonardo μέχρι Noboa... αλλά ανάμεσα στα παλτά -λογικό και βάση πιθανοτήτων- μας έκατσαν και κάποιοι όπως ο Garcia ή ο Contreras.
Αλλά όμως και πάλι την διαφορά την έκανε το επίπεδο/χαρακτήρας και όχι η καταγωγή.
Άλλο το επίπεδο του Filomeno, άλλο του Contreras... άλλος ο χαρακτήρας του Noboa, άλλος του Garcia.
Όλοι Λατίνοι είναι όμως!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά όρεξης (χαρακτήρα) και επιπέδου.
Επειδή ήταν χάλια ο Maduro δεν σημαίνει ότι θα είναι χάλια όλοι οι Ολλανδοί -και μάλιστα επιπέδου όπως ο Vlaar-.
Μη τα τσουβαλίαζουμε όλα!
09/10 Sorlin (Γαλλία)
11/12 Nimani (Γαλλία)
12/13 Lawrence (Αγγλία)
13/14 Maduro, Hoesen, Martens (Ολλανδία)
Αν εξαιρέσεις τους 3 τελευταίους -βασικά τους 2 γιατί ο Hoesen ήταν δανεικός για 1 εξάμηνο- δεν μπορείς να πεις ότι καήκαμε από αυτούς ώστε να πάψουμε να κοιτάμε την βορειοευρωπαϊκή αγορά ίσα ίσα όρεξη είχαν... απλά ήταν χαμηλού επιπέδου ώστε να δείξουν κάτι
Απεναντίας θες να κάνουμε το ίδιο πχ. με Λατίνους στην καταγωγή που ταιριάζουν όπως λες καλύτερα με την νοοτροπία μας?
Πίστεψέ με δεν θες... θα βάλεις τα κλάματα το τι παλτό και τι τουρίστα έχουμε κουβαλήσει... από Filomeno και Leonardo μέχρι Noboa... αλλά ανάμεσα στα παλτά -λογικό και βάση πιθανοτήτων- μας έκατσαν και κάποιοι όπως ο Garcia ή ο Contreras.
Αλλά όμως και πάλι την διαφορά την έκανε το επίπεδο/χαρακτήρας και όχι η καταγωγή.
Άλλο το επίπεδο του Filomeno, άλλο του Contreras... άλλος ο χαρακτήρας του Noboa, άλλος του Garcia.
Όλοι Λατίνοι είναι όμως!
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είναι θέμα καταγωγής, αλλά όρεξης (χαρακτήρα) και επιπέδου.
Επειδή ήταν χάλια ο Maduro δεν σημαίνει ότι θα είναι χάλια όλοι οι Ολλανδοί -και μάλιστα επιπέδου όπως ο Vlaar-.
Μη τα τσουβαλίαζουμε όλα!
- GiorgosAtha
Εκτός του ότι έκρινες τον Vlaar ότι θα κουτρουβαλάει χωρίς να τον ξέρεις/έχεις δει... ότι να 'ναι δηλαδή.obanebane έγραψε: Τωρα γιατι δεν τιθεται θεμα συγκρισης Μαντουρο βλααρ (μαλλον γιατι τον εναν τον ειδαμε ενω τον αλλο θελουμε και αυτον να τον δουμε να κουτρουβαλαει για να πειστουμε) η οπως αλλιως τον λενε μπορεις να μου το εξηγησεις;
Μεταξύ Maduro και Vlaar θα διάλεγες τον πρώτο -ακόμα και βάση βιογραφικού?
Απλά ή κάνεις πλάκα ή κάνεις πλάκα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο φίλε μου...

Εντίντ... Υπάρχει και κάτι άλλο εκτός από το να κάνεις πλάκα. Δεν παρακολουθείς Premier τα τελευταία χρόνια και το πρόσφατο Mudial.
Που επαιξε ο ενας και που ο αλλος;
Ποια ειναι η τοσο μεγαλη διαφορα που σε κανει να γελας με τη συγκριση μου,για πες μου και εμενα να καταλαβω;
Αλκμααρ,φεγενορντ,αστον βιλα με 31 συμμετοχες με την εθνικη του ο βλααρ
Αγιαξ,βαλενθια,σεβιλη,ΠΑΟΚ με 18 συμμετοχες στην εθνικη ο μαντουρο.
Και ενα τεραστιο μειονεκτημα ακομα του βλααρ οι σοβαροτατοι περυσινοι τραυματισμοι που τον εχουν ακομα στα πιτς.
Υ.Γ Ποσα θελει ειπαμε αυτος ο αμπαλος; 1.5 το χρονο
Ποια ειναι η τοσο μεγαλη διαφορα που σε κανει να γελας με τη συγκριση μου,για πες μου και εμενα να καταλαβω;
Αλκμααρ,φεγενορντ,αστον βιλα με 31 συμμετοχες με την εθνικη του ο βλααρ
Αγιαξ,βαλενθια,σεβιλη,ΠΑΟΚ με 18 συμμετοχες στην εθνικη ο μαντουρο.
Και ενα τεραστιο μειονεκτημα ακομα του βλααρ οι σοβαροτατοι περυσινοι τραυματισμοι που τον εχουν ακομα στα πιτς.
Υ.Γ Ποσα θελει ειπαμε αυτος ο αμπαλος; 1.5 το χρονο

- GiorgosAtha
Ρε bane... και μόνο που μου συγκρίνεις 2 παίχτες που τον έναν δεν τον έχεις δει καν
δεν αξίζει να κάτσουμε να το συζητάμε! Είσαι λάθος πριν καν αρχίσει η κουβέντα.
Επίσης το να μου συγκρίνεις βάση βιογραφικού 2 παίχτες που ο ένας έπαιζε μέχρι και το καλοκαίρι βασικός -και αναντικατάστατος- σε υψηλότατο επίπεδο και συλλογικά (Premier) και εθνικά (Ολλανδία) και έναν που έχει να παίξει σοβαρή μπάλα τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνοντας τον τουρίστα με πιο πολλά post στο FB από τα παιχνίδια που παίζει, όντας αναπληρωματικός σε χαμηλό επίπεδο συλλογικά (Super League) ενώ σε εθνικό επίπεδο είναι πλέον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.... και να διαλέγεις μάλιστα τον δεύτερο... ε πως να το κάνουμε... είναι απλά αστείο.
Το θέμα είναι που έπαιξε πριν 5-6 χρόνια ο καθένας ή τι έκανε πρόσφατα? Το ίδιο είναι ένας με 1 συμμετοχή στην εθνική του πριν 6 χρόνια και το ίδιο ένας με 1 συμμετοχή πριν πχ. 3 μήνες?
Δεν έχει νόημα να το συζητήσουμε όπως προείπα...

Επίσης το να μου συγκρίνεις βάση βιογραφικού 2 παίχτες που ο ένας έπαιζε μέχρι και το καλοκαίρι βασικός -και αναντικατάστατος- σε υψηλότατο επίπεδο και συλλογικά (Premier) και εθνικά (Ολλανδία) και έναν που έχει να παίξει σοβαρή μπάλα τα τελευταία 3-4 χρόνια κάνοντας τον τουρίστα με πιο πολλά post στο FB από τα παιχνίδια που παίζει, όντας αναπληρωματικός σε χαμηλό επίπεδο συλλογικά (Super League) ενώ σε εθνικό επίπεδο είναι πλέον ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ.... και να διαλέγεις μάλιστα τον δεύτερο... ε πως να το κάνουμε... είναι απλά αστείο.
Το θέμα είναι που έπαιξε πριν 5-6 χρόνια ο καθένας ή τι έκανε πρόσφατα? Το ίδιο είναι ένας με 1 συμμετοχή στην εθνική του πριν 6 χρόνια και το ίδιο ένας με 1 συμμετοχή πριν πχ. 3 μήνες?
Οκ δεν θα σου χαλασω εγω την εικονα,απλα θα ευχομαι να μην μας κουβαληθει.
Στο μουντιαλ τον ειδα και εγω,εχει περασει καιρος και εχουν μεσολαβησει πολλα απο τοτε ομως.
Οσο για την αστον βιλα συγχωρεσε με δε μπορω να παρακολουθησω ομαδες τοσο χαμηλου επιπεδου με κουραζει αφανταστα.
Στο μουντιαλ τον ειδα και εγω,εχει περασει καιρος και εχουν μεσολαβησει πολλα απο τοτε ομως.
Οσο για την αστον βιλα συγχωρεσε με δε μπορω να παρακολουθησω ομαδες τοσο χαμηλου επιπεδου με κουραζει αφανταστα.
Παιδια ο στόπερ δεν θα ειναι ονομα τυπου Τσιμιροτ κλπ. Θα ειναι φτασμενος, οπως ο Μπερμπα. Και ο λόγος ειναι οτι θα πρεπει να παιξει στη θεση των υπαρχόντων, οι οποιοι παρολο τη γκρινια μας ειναι διεθνεις και οχι τυχαιοι.
Αρα περιμενω καποιον διεθνη με τη χωρα του και βασικο. Αυτη θα ειναι μεταγραφη που θα πρεπει να τα σταξει ο Ιβαν το χειμωνα ή ακομα και το καλοκαιρι, ενόψη προκριματικων Ch. L. θέλω να ελπίζω. Δεν νομιζω να υπάρχει τέτοιος παικτης ελευθερος τώρα.
Πχ ο καθε τραυματιας τωρα δεν μπορει να προσφερει περισσοτερα από τον Βιτορ.
Ισως ομως ερθει ως αντικαταστατης του Κοστα, για εξοικονομηση χρηματων. Αρα καλο καλοκαιρι, εαν δεν σπασει το συμβολαιο του το χειμωνα ο Riccardo.
Αρα περιμενω καποιον διεθνη με τη χωρα του και βασικο. Αυτη θα ειναι μεταγραφη που θα πρεπει να τα σταξει ο Ιβαν το χειμωνα ή ακομα και το καλοκαιρι, ενόψη προκριματικων Ch. L. θέλω να ελπίζω. Δεν νομιζω να υπάρχει τέτοιος παικτης ελευθερος τώρα.
Πχ ο καθε τραυματιας τωρα δεν μπορει να προσφερει περισσοτερα από τον Βιτορ.
Ισως ομως ερθει ως αντικαταστατης του Κοστα, για εξοικονομηση χρηματων. Αρα καλο καλοκαιρι, εαν δεν σπασει το συμβολαιο του το χειμωνα ο Riccardo.
Ακριβώς. Το έχω γράψει πριν μέρες ότι οι αμυντικοί πηγαιναν ᾽πίσω πίσω᾽ με τον Μανιά αντί να βγούν μπάλα. Οταν ο τερματοφύλακας βλέπει τον δισταγμό στο να βγουν στη μπάλα, βγαίνει να καθαρίσει αλλά αργά.. Είναι καθαρά ασυννενοησία και λάθος εκτίμισης της κατάστασης και από τους δύο.GiorgosAtha έγραψε:Δημήτρη συμφωνώ με τον Τζος...
Είναι οξύμωρο να σου παίρνει κεφαλιά ο Μανίας από πλάγιο ανάμεσα σε 2 αμυντικούς και να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στον Olsen.
Έχει μερίδιο ευθύνης βέβαια αλλά όχι πως φταίει κυρίως αυτός στη συγκεκριμένη φάση... Αν είχες ένα "γομάρι" θα την είχες καθαρίσει την φάση πριν πηδήξει ο Μανίας και θα ήταν όλα μέλι γάλα.
Επειδή το είδα πολλές φορές τελευταία και αν δεν κάνει κάποιος τον κόπο, θα το ξαναβλέπω μέχρι να φύγει:Libra έγραψε:επειδη ειναι ο r.costa με 1.200.000Ε λιγο
Ο Ρικάρντο Κόστα υπέγραψε για ενάμιση χρόνο με συνολικές απολαβές 1.200.000€.
Δηλαδή 800.000 το χρόνο.
(Δεν εξετάζω αν τα πρόσφερε, αν είναι παικταράς, αν άλλα περιμέναμε, αν παίζει σε τριάδα τον κεντρικό, αυτά τα έχουμε αναλύσει πολλάκις).
Και να πιάσω τώρα και τον άλλο μύθο:
Από πέρσι το χειμώνα που ήρθε ο Κόστα (μή με βάζετε να κοιτάζω ματς με Κατσικά που δεν έχουμε πλέον στο ρόστερ), έχουμε δεχτεί τριάντα (30) γκολ. 18 από σουτ, 5 από κεφαλιές, 3 πέναλτι, 3 με προβολή και την αυτογκολάρα του Σάμπο (ο οποίος έχει σκοράρει τα δύο από τα επτά γκολ που έχει δεχτεί ο ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν,joshua έγραψε:Ας βρουμε πρωτα εναν στοπερ να καθαριζει ψηλα οτι κινειται που τρεμουμε σε καθε στημενο

Μακάρι βέβαια να βρούμε αυτόν που λέει ο nico4, ψηλό, γρήγορο, ευκίνητο, δυνατό, έξυπνο, μπαλαδόρο, καλό παιδί, χωρίς τραυματισμούς, με συμβόλαιο 100 χιλιάρικα και ΠΑΟΚτσάκι.

- GiorgosAtha
Στέφανε... τα στατιστικά δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια όμως.
Παράδειγμα...
Κάνει ο αντίπαλος μια γιόμα και ο φορ τους παίρνει την κεφαλιά πασάροντας στον συμπαίχτη του που σουτάροντας μας βάζει γκολ... στο στατιστικό θα καταγραφεί ότι μπήκε από σουτ. Βάση στατιστικών λοιπόν δεν το φάγαμε από κεφαλιά αλλά από σουτ... άρα δεν χρειαζόμαστε κάποιον ψηλό να παίρνει κεφαλιές. Σωστός?
Παράδειγμα...
Κάνει ο αντίπαλος μια γιόμα και ο φορ τους παίρνει την κεφαλιά πασάροντας στον συμπαίχτη του που σουτάροντας μας βάζει γκολ... στο στατιστικό θα καταγραφεί ότι μπήκε από σουτ. Βάση στατιστικών λοιπόν δεν το φάγαμε από κεφαλιά αλλά από σουτ... άρα δεν χρειαζόμαστε κάποιον ψηλό να παίρνει κεφαλιές. Σωστός?

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος GiorgosAtha την Τρί 08 Σεπ 2015, 14:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μα αυτο που εκανε τον μαντουρο να πεσει επιπεδο ηταν οι τραυματισμοι του . ουτε τεμπελης ηταν ουτε τουριστας οπως πολυ αστοχα αναφερεις.GiorgosAtha έγραψε:Ρε bane... και μόνο που μου συγκρίνεις 2 παίχτες που τον έναν δεν τον έχεις δει κανδεν αξίζει να κάτσουμε να το συζητάμε! Είσαι λάθος πριν καν αρχίσει η κουβέντα.
κατι παρομοιο ειναι πολυ πιθανο να ισχυσει και με τον φλαρ ο οποιος ειχε εναν απο τους πιο υπουλους τραυματισμους που ειναι ικανοι σε μεγαλο ποσοστο να μην επιτρεψουν τον αθλητη να επανελθει ποτε στα προηγουμενα στανταρ του.γι αυτο μακρια
υπομονη και του χρονου θα εχουμε τουλαχιστον 2 νεους σεντερ μπακ
Λογικά θα κλείσει ο Ράικοβιτς εφόσον δεν τα καταφέρουμε με Mazuch.
Ο Vlaar δεν παίζει πιστεύω και λόγω τραυματισμού-ηλικίας-συμβολαίου.
Ο Vlaar δεν παίζει πιστεύω και λόγω τραυματισμού-ηλικίας-συμβολαίου.
- Περιπτερος
To ζήτημα είναι γενικότερο.
Ας πούμε ότι είμαστε τερματοφύλακες. Ξέρει π.χ. ο τερματοφύλακας ότι για να πάρει κεφαλιά στην περιοχή του αντίπαλος, πρέπει να κάνει αίτηση στο ελληνικό δημόσιο. Οτι δηλ. έχει αξιόπιστα μπακ που δεν μασάνε. Στην περίπτωση αυτή δεν διακινδυνεύει να βγει. Δεν το σκέφτεται καν. Ξέρει ότι θα καθαρίσουν την φάση.
Ας πούμε τώρα ότι έχει κοντά μπακ που δεν πηδάνε ούτε εφημερίδα απλωμένη και ότι δεν παίρνουν κεφαλιά ούτε από τον Φετφατζίδη. Αυτό λοιπόν που κάνει αυτός ο τερματοφύλακας είναι να προσπαθεί να καθαρίσει αυτός διακινδυνεύοντας.
Αρα χρεώνεται αυτός το λάθος που στην πραγματικότητα είναι γενικό και συνολικό. Σάντουιτς ο Μανιάς, δεν πηδάει αλλά παίρνει την κεφαλιά και οι δικοί μας αμυντικοί κάνουν σκρήν στον τερματοφύλακά τους για να μην φτάσει στην μπάλα.
Η συμπεριφορά του Ολσεν σε αυτή και σε άλλες φάσεις που άλλες σώζει και άλλες όχι δείχνει αυτό που άλλωστε φαίνεται και το νοιώθουμε όλοι : αβεβαιότητα για τα μπακ μας.
Η άμυνα με την παρουσία Μαλεζά, όσες φορές αυτός αγωνίστηκε, στα μάτια μου ήταν πιο βέβαιη. Το έβλεπα ότι και την μπάλα την χειριζόταν καλύτερα και τάκλιν - προβολές κλπ. έκανε και στο ψηλό παιχνίδι πόνταρε η ομάδα επάνω του.
Βέβαια παίκτη δεν βλέπω (δυστυχώς) να παίρνουμε.
Ας πούμε ότι είμαστε τερματοφύλακες. Ξέρει π.χ. ο τερματοφύλακας ότι για να πάρει κεφαλιά στην περιοχή του αντίπαλος, πρέπει να κάνει αίτηση στο ελληνικό δημόσιο. Οτι δηλ. έχει αξιόπιστα μπακ που δεν μασάνε. Στην περίπτωση αυτή δεν διακινδυνεύει να βγει. Δεν το σκέφτεται καν. Ξέρει ότι θα καθαρίσουν την φάση.
Ας πούμε τώρα ότι έχει κοντά μπακ που δεν πηδάνε ούτε εφημερίδα απλωμένη και ότι δεν παίρνουν κεφαλιά ούτε από τον Φετφατζίδη. Αυτό λοιπόν που κάνει αυτός ο τερματοφύλακας είναι να προσπαθεί να καθαρίσει αυτός διακινδυνεύοντας.
Αρα χρεώνεται αυτός το λάθος που στην πραγματικότητα είναι γενικό και συνολικό. Σάντουιτς ο Μανιάς, δεν πηδάει αλλά παίρνει την κεφαλιά και οι δικοί μας αμυντικοί κάνουν σκρήν στον τερματοφύλακά τους για να μην φτάσει στην μπάλα.
Η συμπεριφορά του Ολσεν σε αυτή και σε άλλες φάσεις που άλλες σώζει και άλλες όχι δείχνει αυτό που άλλωστε φαίνεται και το νοιώθουμε όλοι : αβεβαιότητα για τα μπακ μας.
Η άμυνα με την παρουσία Μαλεζά, όσες φορές αυτός αγωνίστηκε, στα μάτια μου ήταν πιο βέβαιη. Το έβλεπα ότι και την μπάλα την χειριζόταν καλύτερα και τάκλιν - προβολές κλπ. έκανε και στο ψηλό παιχνίδι πόνταρε η ομάδα επάνω του.
Βέβαια παίκτη δεν βλέπω (δυστυχώς) να παίρνουμε.