Διακοπές
- sourmenetes
- Moderator
Re: Καλοκαιρινές διακοπές ...
Σούρμε σε απογοήτευσαν οι κριτικές για Λευκάδα; Τέτοια εποχή με τόσο κόσμο όντως θα είναι ταλαιπωρία, αλλά αν βρεις κατάλυμα στον Άγιο Νικήτα, νομίζω συνδυάζει πολλά συμπαθητικά πράγματα, με τα πόδια στη θάλασσα, επιλογές φαγητού και μπαράκια καφέ με θέα το Ιόνιο (και βαλκανικά κολαράκια). Τίποτα εξωκοσμα εντυπωσιακό αλλά μια ομορφιά με μέτρο. Προφανώς εμένα που κατάγομαι από κει με συγκινούν και άλλα όπως η φύση και η αγροτική ζωή στα ορεινά άλλα αυτό είναι δύσκολο να το νιώσει κάποιος με μια επίσκεψη το καλοκαίρι (φαντάζομαι ισχύει και για άλλα μέρη της Ελλάδας αυτό).
Sent from my AT270 using Tapatalk
Sent from my AT270 using Tapatalk
- sourmenetes
- Moderator
Θ βρισκομαι β.ελλαδα και σκεφτομαι να παω θασο που δεν εχω παει...Λευκαδα αν και μικρος ειχα παει...
πανω κατω συμφωνω με οσα λες.αλλα η λευκαδα εχει την καλυτερη ταβερνα της χωρας που προφανως δεν ειναι τουριστικη και προφανως δεν ειναι ευκολα προσβασιμη.επισης υπαρχουν και αλλα μερη με αξιολογο φαγητο.απλα μακρυα απο ψαροταβερνες γιατι γδερνουν.προσωπικα και φετος πηγα λευκαδα για δυο λογους.γι αυτην την ταβερνα και για να νοικιασω σκαφακι που μαζι με βενζινη βγαινει λιγοτερο απο 100 ευρω και αν ειστε 4 ατομα παρεα βγαινει απο 25.το παιρνεις το πρωι και το γυρνας το βραδυ.και πας σε ολα τα γυρω νησακια.δε χρειαζεται αδεια γιατι η μηχανη ειναι κατω απο το υποχρεωτικο οριο.βουτας οπου γουσταρεις οποτε γουσταρεις σε παραλιες που δεν ειναι κανεις και δε μπλεκεις με τις πανεμορφες αλλα γεματες κοσμο παραλιες που προανεφερες.pisakaipoupoula έγραψε:Μόλις γύρισα από Λευκάδα, συμφωνώ με τον rainmaker το νησί είναι απογοήτευση, αν βγάλεις το Πορτο Κατσίκι τουλάχιστον..sourmenetes έγραψε:Για λευκαδα ποια περιοχη ειναι καλη για να μεινεις???
Θα ηθελα κατι κοντα σε θαλασσα,αν ξερετε
Απ τον Αγιο Νικήτα και κάτω θα μείνεις για να σαι κοντά σε Πορτο Κατσίκι, Εγκρεμνούς και Γιαλό, οι μόνες παραλίες που οκ είναι μοναδικές κ πραγματικά υπέροχες αλλά είναι το μόνο πράγμα που έχει να επιδείξει αυτό το νησί...
Το φαί μέτριο όπου και να πας, το Νυδρί που θ ακούσεις είναι μια σάχλα για τους χαζοτουρίστες, έχει και άσφαλτο στη τουριστική πιάτσα, η Χανιώτη πχ είναι 2 επίπεδα πάνω...όσο για το Κάθισμα και τα Πευκούλια που θ ακούσεις τόοοοσα -δίπλα στον Αγ. Νικήτα είναι αυτά- δεν έχουν τπτ παραπάνω απ την Άφυτο πχ..θα δεις και μόνος σου αν νομίζεις ότι υπερβάλλουμε.
Α και το καλύτερο, Πορτο Κατσίκι είναι καμια 30 χλμετρα απ τον Αγ. Νικήτα αλλά με τον κατσικόδρομο που έχει κ πρέπει να ανεβοκατέβεις κ το βουνό θες τουλάχιστον μια ώρα να φτάσεις, στους δε Εγκρεμνούς θα πας 9 το πρωί για να βρεις πάρκινγκ σχετικά κοντά στις 350 σκάλες, θα πάρεις προμήθειες κ θα περιμένεις για να φύγεις αργά το βράδυ, αλλιώς τη γάμησες....βασικά και αργά να φύγεις αν κατεβαίνουν 5 10 αμάξια για μπάνιο πάλι τη γάμησες, θα δεις γιατί, δεν μπορείς να φανταστείς τι απίστευτη ταλαιπωρία είναι όσο τρομερή και να'ναι η παραλία.
Στη θέση σου, μείνε όσο πιο κάτω μπορείς και πήγαινε κάθε μέρα στο Πόρτο Κατσίκι
επισης αν θες παραλια που δε γινεται χαμος πας στα πευκουλια.που εχει φοβερη θαλασσα, δεν ειναι οργανωμενη με ξαπλωστρες και μπιτια και εχει μεγαλη απλα.
στη high season δεν πας ουτε πορτο κατσικι ουτε εγκρεμνους ουτε αγιοφυλλι.δεν χρειαζεται κιολας.υπαρχουν καλυτερα μερη ουτως η αλλως.τελος στα ορεινα χωρια της λευκαδας ειναι ολη η ουσια.
στο νυδρι και στη χωρα της λευκαδας δεν υπαρχει λογος να πας.ειναι σαν να πηγαινεις στο πευκοχωρι η στο πολυχρονο.για να εισαι κοντα σε ολα μπορεις να ψαξεις στη νικιανα.που θα εχεις λογικα και θεα μπροστα στη θαλασσα.αν θελεις τελειως ηρεμα μπροστα στη θαλασσα σαν ορμητηριο μπορεις να μεινεις και βλυχο.
υγ.αν βρεις τα πατηματα σου στη λευκαδα και δεν πας με το τουριστικο ρευμα ειναι κορυφαιο νησι.
προσωπικα να πω οτι κυκλαδιτικα ξερονησια δε μου λενε τιποτα σαν προορισμοι.πηγα σε διαφορα καποτε, θαυμασα ασπρα σπιτακια και τερμα.
Στον Ποτό είχα μείνει, λίγο πιο έξω, ωραία παραλία, κεντρικό μέρος και ο Ποτος με κόσμο και μαγαζιά να βγεις και κάπου κοντάsourmenetes έγραψε:ξερετε καπου για θασο διαμονη??
2 χρονιές έμεινα στη σκάλα ποταμιάς. Ησυχία, ξεκούραση καταπληκτικές παραλίες. Και καλό φαγητό. Αν το αποφασίσεις, έχω και δωμάτια να προτείνω.sourmenetes έγραψε:ξερετε καπου για θασο διαμονη??
- ΑποστόληςΑ
Στη Λευκάδα είχα πάει δύο συνεχόμενες χρονιές, το 2001 και το 2002. Οι παραλίες του είναι κατ' εμέ από τις καλύτερες του Ιονίου. Ε'ίχα γράψει και προηγούμενα ότι έχει τέσσερις υπέροχες παραλίες (όλες δυτικά) που μοιάζουν εκπληκτικά ανά δύο:
1. Κάθισμα
2. Μύλος
3. Πόρτο - Κατσίκι
4. Εγκρεμνοί
Το 1 και το 2 είναι σχεδόν ίδιες, όπως και το 3 με το 4. Η μόνη δύσκολη πρόσβαση, τα έτη εκείνα τουλάχιστον, ήταν ο Μύλος, στον οποίο πήγαινες μόνο με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα.
Η Λευκάδα έχει κι άλλες καλές παραλίες που αξίζουν επίσκεψη, όπως επίσης αξίζει να πάτε στον καταρράκτη της, ενώ πολύ όμορφα είναι και τα ορεινά χωριά της.
1. Κάθισμα
2. Μύλος
3. Πόρτο - Κατσίκι
4. Εγκρεμνοί
Το 1 και το 2 είναι σχεδόν ίδιες, όπως και το 3 με το 4. Η μόνη δύσκολη πρόσβαση, τα έτη εκείνα τουλάχιστον, ήταν ο Μύλος, στον οποίο πήγαινες μόνο με καραβάκι από τον Άγιο Νικήτα.
Η Λευκάδα έχει κι άλλες καλές παραλίες που αξίζουν επίσκεψη, όπως επίσης αξίζει να πάτε στον καταρράκτη της, ενώ πολύ όμορφα είναι και τα ορεινά χωριά της.
- pisakaipoupoula
Πρώτη φορά πήγα δεν τα 'ξερα αυτά που λες...είχα ρίξει ερώτηση εδώ πριν φύγω να μ δώσει κάποιος τα φώτα του αλλά δεν απάντησες ενώ ήσουν ενεργός, μάλλον μου το φυλούσες επειδή δε σ'άρεσαν τα σχόλιά μου στη κοινωνία.barlow4 έγραψε: πανω κατω συμφωνω με οσα λες.αλλα η λευκαδα εχει την καλυτερη ταβερνα της χωρας που προφανως δεν ειναι τουριστικη και προφανως δεν ειναι ευκολα προσβασιμη.επισης υπαρχουν και αλλα μερη με αξιολογο φαγητο.απλα μακρυα απο ψαροταβερνες γιατι γδερνουν.προσωπικα και φετος πηγα λευκαδα για δυο λογους.γι αυτην την ταβερνα και για να νοικιασω σκαφακι που μαζι με βενζινη βγαινει λιγοτερο απο 100 ευρω και αν ειστε 4 ατομα παρεα βγαινει απο 25.το παιρνεις το πρωι και το γυρνας το βραδυ.και πας σε ολα τα γυρω νησακια.δε χρειαζεται αδεια γιατι η μηχανη ειναι κατω απο το υποχρεωτικο οριο.βουτας οπου γουσταρεις οποτε γουσταρεις σε παραλιες που δεν ειναι κανεις και δε μπλεκεις με τις πανεμορφες αλλα γεματες κοσμο παραλιες που προανεφερες.
επισης αν θες παραλια που δε γινεται χαμος πας στα πευκουλια.που εχει φοβερη θαλασσα, δεν ειναι οργανωμενη με ξαπλωστρες και μπιτια και εχει μεγαλη απλα.
στη high season δεν πας ουτε πορτο κατσικι ουτε εγκρεμνους ουτε αγιοφυλλι.δεν χρειαζεται κιολας.υπαρχουν καλυτερα μερη ουτως η αλλως.τελος στα ορεινα χωρια της λευκαδας ειναι ολη η ουσια.
στο νυδρι και στη χωρα της λευκαδας δεν υπαρχει λογος να πας.ειναι σαν να πηγαινεις στο πευκοχωρι η στο πολυχρονο.για να εισαι κοντα σε ολα μπορεις να ψαξεις στη νικιανα.που θα εχεις λογικα και θεα μπροστα στη θαλασσα.αν θελεις τελειως ηρεμα μπροστα στη θαλασσα σαν ορμητηριο μπορεις να μεινεις και βλυχο.
υγ.αν βρεις τα πατηματα σου στη λευκαδα και δεν πας με το τουριστικο ρευμα ειναι κορυφαιο νησι.
προσωπικα να πω οτι κυκλαδιτικα ξερονησια δε μου λενε τιποτα σαν προορισμοι.πηγα σε διαφορα καποτε, θαυμασα ασπρα σπιτακια και τερμα.
Ναι η Λευκάδα έχει μέρη και πάνω στο βουνό πολύ όμορφα, και στο Πόρτο Κατσίκι όλοι εκείνοι οι κόλποι είναι μάλλον τα πιο όμορφα μέρη που έχω δει στη μέχρι τώρα ζωή μου, αξίζει το κόπο να πας μόνο γι αυτά έστω μια φορά αλλά με αμάξι είναι τρομερή ταλαιπωρία το όλο θέμα, ο δήμος κ η περιφέρεια έχουν γράψει τον ξένο στα π@π@ρια τους, στους Εγκρεμνούς ας πούμε βάλτε ένα τελεφερίκ ρε απίστευτοι εκεί που τελειώνει η άσφαλτος. Στο γυρισμό απ τους Εγκρεμνούς πέσανε χριστοπαναγίες στο δρόμο με έναν θείο κ κάτι Αθηναίους, ολονών τα νεύρα είχαν γίνει τσατάλια χώρια την ώρα που χάσαμε για να φύγουμε.
Τεσπα δεν το μετανιώνω που πήγα είδα μέρη απίστευτα είχα και καλή παρέα αλλά δε νομίζω να ξαναπάω, σειρά έχουν Ικαρία και Λήμνος
τι λες ρε πισσα?δεν ειμαι τοσο μιζερος.αν ειναι δυνατον.
τωρα εκανα ενα ξεφυλλισμα και την ειχα γραψει την ταβερνα λιγα τοστ πριν κανεις την ερωτηση σου.
απο εκει και περα αν με ρωτουσες παλι αυτα που πηγες να δεις θα σου προτεινα.
εγω πηγα τριτη φορα.δεν ξαναπαω σε κατσικια καθισματα κλπ.
σου προτεινω με την πρωτη ευκαιρια να ξαναπας και θα σε φτιαξω για τα καλα.θα τη δεις με αλλο ματι.στο εγγυωμαι.εγω αν μπορεσω θα παω για σ/κ κ σεπτεμβριο.
υγ.τα γουστα μου ειναι και λιγο περιεργα, μεχρι να φτασεις στην ταβερνα που λεω μπορει να με εβριζες δυο χρονια.
τωρα εκανα ενα ξεφυλλισμα και την ειχα γραψει την ταβερνα λιγα τοστ πριν κανεις την ερωτηση σου.
απο εκει και περα αν με ρωτουσες παλι αυτα που πηγες να δεις θα σου προτεινα.
εγω πηγα τριτη φορα.δεν ξαναπαω σε κατσικια καθισματα κλπ.
σου προτεινω με την πρωτη ευκαιρια να ξαναπας και θα σε φτιαξω για τα καλα.θα τη δεις με αλλο ματι.στο εγγυωμαι.εγω αν μπορεσω θα παω για σ/κ κ σεπτεμβριο.
υγ.τα γουστα μου ειναι και λιγο περιεργα, μεχρι να φτασεις στην ταβερνα που λεω μπορει να με εβριζες δυο χρονια.
Και η Μυτιλήνη ειναι καλη επιλογη
Στάλθηκε από το IQ3000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Στάλθηκε από το IQ3000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- Dinos_Liverpool
- sourmenetes
- Moderator
- sourmenetes
- Moderator
προτεινε τεο..theofilos έγραψε:2 χρονιές έμεινα στη σκάλα ποταμιάς. Ησυχία, ξεκούραση καταπληκτικές παραλίες. Και καλό φαγητό. Αν το αποφασίσεις, έχω και δωμάτια να προτείνω.sourmenetes έγραψε:ξερετε καπου για θασο διαμονη??