Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Basket League και όλων των παραλειπομένων...
mythos

Re: Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή.....ΜΠΑΣΚΕΤ

Δημοσίευση από mythos »

Ηταν ατυχης η συγκριση με την ποδοσφαιρικη μπαρτσελονα που βασιζεται στο πλουσιο επιθετκο ταλεντο.
Σε καμια περιπτωση ο μπασκετικος γαυρος δεν βασιζεται σε αυτο,αμυνα,ξυλο και αγιος ο θεος.
Και αυτο δεν ειναι θεμα παικτων τοσο οσο προπονητη να τους το διδαξει και να τους εμφυσησει το παθος να παιξουν αμυνα.Ουτε οι παικτες του ολυμπιακου ειναι ιδιαιτερα προικισμενοι για να παιξουν αμυνα, και αυτο δειχνει την μεγαλη προπονητικη αξια του Ιβκοβιτς.
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Το θυμάμαι το σχόλιο του palok για τη σύγκριση Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακού και στο σκέλος της διαφοράς πόντων με την οποία μπορεί να χάσει κανείς έχει -κατ' εμέ- απόλυτο δίκιο και ίσως λίγα να λέει.
Στο μπάσκετ εξάλλου οι διαφορές ξεχειλώνουν πολύ πιο εύκολα από ότι στην μπάλα, είναι η φύση του αθλήματος.
Για αυτό και ο πολύ έντονος συναισθηματικός εκνευρισμός μετά από μία μακράς έκτασης ήττα του ελλιπέστατου ΠΑΟΚ από τον πεοσταφανωμένο σε άδειο γήπεδο, καταδεικνύει έλλειψη εξοικείωσης με τα δεδομένα του μπάσκετ ή έστω μία υπερβολικά παρορμητική αντίδραση.
Εκεί που διαφωνώ είναι με το δεύτερο σκέλος της παρομοίωσης, το οποίο σχετιζόταν με την προσέλευση του κόσμου, ο οποίος θα έπρεπε να θεωρήσει κίνητρο την ομάδα του ολυμπιακού, με τρόπο παρόμοιο όπως το να πήγαινε σε ποδοσφαιρικό αγώνα με την Μπάρτσα, όπου θα ήξερε ότι πιθανότατα θα έφευγε με τεσσάρα στο κεφάλι.
Σε αυτό το σκέλος θεωρώ πως υπάρχουν μεγάλες διαφορές.
Άβαταρ μέλους
baneprelevic361
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από baneprelevic361 »

Αν παμε σε καθε εντος παιχνιδι 6000 ατομα τοτε να δειτε πως και λεφτα θα βρουμε και ευρολιγκα θα βγουμε και σε 2-3 χρονια θα ειμαστε επιπεδου οσφπ και θα παρουμε και κανα κυπελλακι! Απλα να γεμισει ρε παιδια! Παντως ειλικρινα ζηλεψα τον οσφπ χθες... :opaokara: :geek:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

δηλαδή για να καταλάβω, messi-villa-xavi κλπ. σίγουρα δεν έχει ο γαύρος αλλά παπαλουκάς-Teodosic-σπανούλης στην περιφέρεια και οι nesterovic-μπουρούσης-erceg-μαυροκεφαλίδης δεν είναι over the top Παίκτες? έχουνε πάρει τίτλους στο nba, ευρωπαικά, ευρωλίγκες, έχουνε παίξει σε τελικούς παγκοσμίων! και μη μου πείτε οτι κάποιος εκ των παραπάνω 7 παικτών παίζει καλή άμυνα...
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

θα συμφωνήσω με την σύγκριση του γαυρου με την ποδοσφαιρικη μπαρτσα και οι δυο ειναι ομαδες που στοχος τους ειναι να πνηξουν τον αντιπαλο τους να μην τον αφησουν να μπει στο παιχνιδι ουτε για ενα λεπτο, η μεν μπαρτσα το πρεσινγκ που κανει ψηλα οταν χανει την μπαλα ειναι διαστημικό σε συνδιασμο με την καλυψη των χωρων της δινει το δικαίωμα να κερδίζει την μπαλα κατευθείαν και να ξεδιπλωνει το πλουσιο επιθετικο της ταλεντο, κατι αναλογο κανει κααι ο γαυρος στο μπασκετ συνεχεις πιεση στον αντιπαλο διβαζοντας σωστα τις αδυναμιες του και οδηγοντας τον αντιπαλο σε αυτες και μπροστά με τον αερα της αμυνας εχοντας πιο καθαρο μυαλο και μεγαλυτερη αυτοπεποίθηση σε σκοτωνει με το πλουσιο ταλεντο που διαθετει, κατι αναλογο ειναι και η μπαρτσα του μπασκετ μονο που φετος την βλεπω πιο πεσμενη απο περυσι συν την παντα ευνοϊκή διαιτησια .
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

η barca έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση μετά την περσινή κατάκτηση. θεωρεί οτι κερδίζει οποιονδήποτε αντίπαλο, οποιαδήποτε στιγμή του παιχνιδιού και ας μην παίξει καλά (όπως έγινε και χτες). αυτό δε σημαίνει οτι δεν σέβονται τον απόλυτο προπονητή zeljko και τα 5 πρωταθλητριών του βάζελου. γενικά πάντως δε δείχνει σε καλή φόρμα τον τελευταίο καιρό (δεν ξέρω αν έχει να κάνει οτι την άγχωσε που τόσο σύντομα πρέπει να αποκλείσει το βάζελο για να πάει Final4 και να το σηκώσει ξανά ο navarro μέσα στο σπίτι του). στις τελευταίες επιθέσεις παίζει πολύ απομόνωση χωρίς screen ψηλά (σύστημα kobe δηλαδή) και δεν πολυκαταβαίνω και το rotation Των ψηλών που κάνει ο pascual όπου για μένα ο ndong δεν έχει κανένα αντίπαλο στην ευρώπη (αλλά δεν παίζει όσο του αναλογεί) ενώ και ο lorbek παίζει σχετικά λίγο (σε σχέση πάντα με αυτόν τον τραγικό τον perovic).
mythos

Δημοσίευση από mythos »

O Ertzegk και ο μαυροκεφαλιδης φυσικα και δεν ειναι κορυφαιοι παικτες και οι 2 ειχαν ερωτηματικα μεχρι φετος κατα ποσο μπορουσαν να σταθουν στο κορυφαιο επιπεδο.
Ο νεστεροβιτς σαφως ειχε μεγαλη καριερα αλλα ειναι 35 χρονων και παιζει στην ιδια θεση με τον μπουρουση.Οι παπαλουκας,σπανουλης οπως εγραψες πρεπει να εχουν την μπαλα στα χερια για να ειναι αποτελεσματικοι.
Ο τεοντοσιτς δεν παιζει.Σιγουρα εχουν καλους παικτες αλλα παιζουν στις ιδιες θεσεις περιπου και εχουν παρομοια χαρακτηριστικα.Και η αμυνα που παιζουν ειναι κυριως θεμα προπονητη οπως εγραψα σχεδον καταχρηστικα και ο παοκ
θα μπορουσε να παιξει σχεδον την ιδια αμυνα.Κατα την γνωμη ο γαυρος ειναι στο ιδιο επιπεδο με την μπαρτσα,την
ρεαλ,τον παο ακομα και την σιεννα,σε καμμια περιπτωση δεν ειναι καλυτερη απο αυτες.
Και εχει προβλημα στο μακρινο σουτ για να δουμε αν μια ομαδα κλεισει τους χωρους ή παιξει ζωνη τι θα κανουν.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

ok δεν έκανα ανάλυση του φετινού γαύρου στο μπάσκετ. το Point Μου είναι οτι έχει μέσα παίκτες παγκοσμίου κλάσης (ο 35αρης nesterovic είναι ένας εξ αυτών ας πούμε, τέτοιο ευρωπαίο μάστορα σε cuts και Pick@roll έχω χρόνια να δω στην ευρώπη!) και φυσικά ορισμένοι εξ αυτών είναι στο top20 σίγουρα στην ευρώπη (παπαλουκ, vspan, teodosic, μπουρου). όσον αφορά τους μαυρο-erceg Τους θεωρώ από τους πιο ταλαντούχους ψηλούς επιθετικά στην ευρώπη. άποψή μου βέβαια...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Αποσύρεται ο Κάρλτον Μάιερς

O Κάρλτον Μάιερς θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Σαν Πατριτζιάνο την επόμενη Τετάρτη, για να ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, την μέρα που θα συμπληρώσει τα 40 του χρόνια. Ο Μάιερς έπαιξε 131 αγώνες με την εθνική Ιταλίας, σκοράροντας 1825 πόντους, ενώ έχει κατακτήσει αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1997 στην Ισπανία και το χρυσό σε αυτό του 1999 στην Γαλλία.

Σε συλλογικό επίπεδο πήρε το κύπελλο και το Σούπερ καπ Ιταλίας με την Φορτιτούντο Μπολόνια το 1998 και το 2001 στέφθηκε πρωταθλητής με την ίδια ομάδα, ενώ αξέχαστες θα μείνουν οι μονομαχίες του με τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς της Βίρτους Μπολόνια. Ο Μάιερς έχει αγωνιστεί επίσης στις Σκαβολίνι, Ρόμα, Σιένα και Ρίμινι και στην Ισπανία με τα χρώματα της Βαγιαδολίδ.
http://www.basketblog.gr/pages/ViewCont ... 30&w=0&m=1
Άβαταρ μέλους
Argonaut4

Δημοσίευση από Argonaut4 »

Το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, ο «Μπέμπης» Φάνης Χριστοδούλου, εξηγεί στο περιοδικό «Ciao» τους λόγους που τον οδήγησαν μακριά από την Αθήνα.

«Μου αρέσει η Πάρος, κατάγεται και η σύζυγός μου από το νησί. Βίωσα, όπως όλος ο κόσμος, την αποξένωση της πολύβουης ζωής στην Αθήνα. Μετάνιωσα που δεν ήρθα πιο πριν στο νησί, γιατί περνάω υπέροχα».

Σήμερα, ο Φάνης Χριστοδούλου διατηρεί πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στα Μάρμαρα της Πάρου, ένα χωριό με πενήντα κατοίκους.

Σας λείπει η ζωή της πρωτεύουσας;

«Καθόλου. Έχω δημιουργήσει στο νησί νέες παρέες. Τα καλοκαίρια έρχονται εδώ φίλοι μου, για να περάσουν τις διακοπές τους. Δεν είναι δύσκολη η ζωή τον χειμώνα στο νησί. Συγκριτικά η ζωή μας είναι καλύτερη».

Ο μπασκετμπολίστας έχει μετανιώσει για πράγματα που έχει κάνει, όπως οι επαγγελματικές του ενασχολήσεις. «Οι επιχειρηματικές κινήσεις μου είναι λάθη για τα οποία έχω μετανιώσει. Έκανα ανοίγματα και την πάτησα. Το μεγάλο μου λάθος ήταν πως ασχολήθηκα με τις επιχειρήσεις και απομακρύνθηκα από τον χώρο του μπάσκετ».

Πού οφείλεται η αρνητική τροπή των επιχειρηματιών σας δραστηριοτήτων;

«Στον χώρο των επιχειρήσεων επικρατεί μεγάλη βρομιά και είχα ατυχείς συγκυρίες. Προσπάθησα μάταια να διατηρήσω τις απολαβές που είχα ως αθλητής και μετά το τέλος της καριέρας μου».

Ο Φάνης Χριστοδούλου ατενίζει το μέλλον με διαφορετική αντίληψη και δεν προγραμματίζει πλέον τίποτα. Το μόνο που θέλει είναι να φτιαχτεί μια ομάδα μπάσκετ στο νησί και να προπονεί τα παιδιά που μένουν εκεί.

Zougla.gr

Α ρε Φάνη.Μέγιστος αλλά και με το μυαλό πάνω από το κεφάλι μερικές φορές.

Θυμάμε 2 μονά που παίξαμε στο κλειστό του Παννεληνίου πριν πολλά πολλά χρόνια.Πόσο θα ήθελα να υπήρχαν γκατζετάκια με κάμερες φορητές τότε να έχω το βίντεο να το καμαρώνω.Πως σε κοιτάγανε όλοι στα μάτια και με δέος κάθε σου κίνηση.....RESPECT.

Α ρε αναμνήσεις πουτάνες.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

τα χουμε ξαναπεί. όταν εμφανίστηκε το 85 (εγώ τότε το πρωτοθυμάμαι στο σεφ με την εθνική, πρέπει να τανε προκριματικά για το μουντομπάσκετ) είχαμε πάθει όλοι πλάκα με το ταλέντο του να βάζει τη μπάλα στο παρκέ. 3αρια από τα λίγα, είμαι σίγουρος οτι γεννητικά έχει γιουγκοσλαβικές ρίζες. τώρα το γιατί δεν τον πήραμε τότε (και τι θα άλλαζε αυτή η κίνηση στον μπασκετικό χάρτη), μόνο ο σοφός το ξέρει...
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

palok έγραψε:Αποσύρεται ο Κάρλτον Μάιερς

O Κάρλτον Μάιερς θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο Σαν Πατριτζιάνο την επόμενη Τετάρτη, για να ανακοινώσει ότι θα αποσυρθεί από την ενεργό δράση, την μέρα που θα συμπληρώσει τα 40 του χρόνια. Ο Μάιερς έπαιξε 131 αγώνες με την εθνική Ιταλίας, σκοράροντας 1825 πόντους, ενώ έχει κατακτήσει αργυρό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1997 στην Ισπανία και το χρυσό σε αυτό του 1999 στην Γαλλία.

Σε συλλογικό επίπεδο πήρε το κύπελλο και το Σούπερ καπ Ιταλίας με την Φορτιτούντο Μπολόνια το 1998 και το 2001 στέφθηκε πρωταθλητής με την ίδια ομάδα, ενώ αξέχαστες θα μείνουν οι μονομαχίες του με τον Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς της Βίρτους Μπολόνια. Ο Μάιερς έχει αγωνιστεί επίσης στις Σκαβολίνι, Ρόμα, Σιένα και Ρίμινι και στην Ισπανία με τα χρώματα της Βαγιαδολίδ.
http://www.basketblog.gr/pages/ViewCont ... 30&w=0&m=1
Πολυ μεγαλος παιχτης λιγο κατσικι αλλα αποτελεσματικος, πεφτω απο τα συννεφα που παιζει ακομα μπασκετ :opaokara:
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

να πω την αλήθεια και εγώ νόμιζα πως είμαι σε άλλη ενότητα. Παίζει ακόμα!!!
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Βλαστάρι μίας τρελής μίξης αν θυμάμαι καλά, είχει νομίζω και τζαμαϊκανές (!) ρίζες.
Εντυπωσιακός, χαιρόσουν να τον βλέπεις ανά στιγμές.
Άβαταρ μέλους
KalamarGiannis

Δημοσίευση από KalamarGiannis »

έναν τέτοιο παίκτη που έπαιζε βασιζόμενος στο άλμα και τα δυνατά πατήματα, πολύ θα ήθελα να τον δω να παίζει κατά τα 35 του πλέον με την εμπειρία και την τεχνική...

ο Λιαδέλης υπάρχει;
Ο Διαμαντόπουλος;

η τρίτη θέση καθαρά μπασκετικά μας αξίζει;
είναι δυνατόν να λένε όλοι και ο προπονητής ότι κοιτάμε για ενίσχυση με γκαρντ;
έχετε ξαναδεί ομάδα με 3 ψηλούς; όχι πείτε...

και λίγα μαθηματικά: αν πάρουμε το +6 με το Μαρούσι, και κάνουμε 2 ήττες σε περιστέρι καβάλα, τι βγαίνουμε 3οι ή 4οι;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Basket League 2011-2012”