Ποντιακό topic
- georgedoulk2008
- Επικοινωνία:
Re: Ποντιακό topic
Αδακες εν αβούτον το τόπικ; Εναν δυο φοράς εύρα το αμα ξαν ενεσπαλα και ντο ετονε και κι αραεψα'ν' ατο ξαι.
Καλόν ξαν εύρα σας και ας καλατσέουμεν αδα ουλ εντάμα!
Μωσε την λαλίαν εμούν κι πρεπ' να ανασπάλ'ατην.
Τεμετέρτς με τ'ατήν έρθαν ασην Πατριδαν και μεις με τ'ατην θα κλώσκουμε ξαν οπίς.
Ατο που κι μπόρεσαν να εφτάν οι Τουρκάντ σε 700 χρόνεα, εποικε το το Ελληνικον το μιλιετ σε τρία γενεάς.
Τεμετέρτς με τ'ατήν έρθαν ασην Πατριδαν και μεις με τ'ατην θα κλώσκουμε ξαν οπίς.
Ατο που κι μπόρεσαν να εφτάν οι Τουρκάντ σε 700 χρόνεα, εποικε το το Ελληνικον το μιλιετ σε τρία γενεάς.

Αχα το χας, εβρεν μας ο Γιωρικας2008 ασ α Σερρας.georgedoulk2008 έγραψε:Αδακες εν αβούτον το τόπικ; Εναν δυο φοράς εύρα το αμα ξαν ενεσπαλα και ντο ετονε και κι αραεψα'ν' ατο ξαι.
Αν επορεις και καλατσευς η καλατσην εμουν καμμια κι χατε.
Εγω πα,σ ενα χωριον σουμα σ ειμαι.Για πεει με, που και κα ευριουστουν σην πολιν,
γιαμ ερχουμε καμμιαν κι αραευω σας?
- Dinos_Liverpool
Έμορφα είπες ατα, νέπαι!
Άτε να εξηγούμε ατώρα αγούτο το "νέπαι" ντο εν:
Παιδία, ακούτε να μαθάνετε. Εν αρχαία ελληνικά! Εν αγούτο ντο έλεγαν τα παλαιά τα χρόνεα οι αρχαίοι, το "ε, παι" (ε, παιδί!) που τεμετέρς με την παραφθορά του χρόνου έντονε: "νέπαι". Αραέτς εξέβεν για τατόν τον λόγον έγραψά το με "αι" σο τέλος. Για να μην θαρείτε πως εκτός από παλαλός, είμαι και ανορθόγραφος πα!
Και όποιος ξέρει να μου πει πως λέγνε το "παραφθορά" σε μον τη γλώσσαν, θα δίγ' ατον έναν αυτόγραφον του... Σαλπιγγίδη, μίαν κολοκυθόπιταν και μία οκά πισία να τρώει και να ενεσπάλ το όνομαν ατ!
Ε-ΠΑ-ΛΑ-ΛΩ-ΘΑ-ΜΕΝ, παιδία!

Παιδία, ακούτε να μαθάνετε. Εν αρχαία ελληνικά! Εν αγούτο ντο έλεγαν τα παλαιά τα χρόνεα οι αρχαίοι, το "ε, παι" (ε, παιδί!) που τεμετέρς με την παραφθορά του χρόνου έντονε: "νέπαι". Αραέτς εξέβεν για τατόν τον λόγον έγραψά το με "αι" σο τέλος. Για να μην θαρείτε πως εκτός από παλαλός, είμαι και ανορθόγραφος πα!
Και όποιος ξέρει να μου πει πως λέγνε το "παραφθορά" σε μον τη γλώσσαν, θα δίγ' ατον έναν αυτόγραφον του... Σαλπιγγίδη, μίαν κολοκυθόπιταν και μία οκά πισία να τρώει και να ενεσπάλ το όνομαν ατ!

Εγω πα αναφουντουριασα.Dinos_Liverpool έγραψε:Έμορφα είπες ατα, νέπαι!
![]()
![]()
Αλλο μιαν μη λες αγουτο,αυ(β)ουτο εν το πρεπον.
Αν τρως τα πισια π εφταει η γαρη μ θ ανασπαλς τ ονομα σ.
Εγω ενεσπαλ ατο, και τωρα ακουω, σο prist64

- Dinos_Liverpool
Τη Νίνην τη φανέλαν, έχει την κλεισμένην ο Απόστολον ασήν Αθήναν! Υποσχέθηκα, πούλι μ'... κι πορώ να φτάω αλλιώς! Γέρον άνθρωπον εγώ καμίαν κι στεναχωρώ!
Και όποιον απ' εσας πιάνω να στεναχωρεί τεμόν τον φίλον, θα πατώ ατον τα λάκτας και έναν μπαν πα!

Και όποιον απ' εσας πιάνω να στεναχωρεί τεμόν τον φίλον, θα πατώ ατον τα λάκτας και έναν μπαν πα!

Αδ απες για θα καλατσευεται ποντιακα,για θα συρω σας ban.barlow4 έγραψε:αν βαλεις στην προσφορα και μια φανελα του νινη εχεις τα πισια εξασφαλισμενα!
- Dinos_Liverpool
Σεμόν το χωρίον λέγνε και "αγούτο" και "αβούτο". Τεμόν οι παππούδες καλάτσευαν: "αγούτο". Ατό επέμνε σ' ωτία μ' και να με συγχωράς πουγαλεμένε παπά που εγενέθες και το 1964 πα!
(Είδες ντο έξυπνος είμαι, α; Ούλα γανεύατα!)
Πουγαλεμενος ποπας κ ειμαι,ενα ξαι νεγκασμενος.Dinos_Liverpool έγραψε:Σεμόν το χωρίον λέγνε και "αγούτο" και "αβούτο". Τεμόν οι παππούδες καλάτσευαν: "αγούτο". Ατό επέμνε σ' ωτία μ' και να με συγχωράς πουγαλεμένε παπά που εγενέθες και το 1964 πα!
Τερω πολλα εξυπνος εισαι.Ουλεα γανευσ ατα.
- georgedoulk2008
- Επικοινωνία:
Ντινο αβούτα τα έτυμα ορθά πα 'κεν.
Τεμόν η λαλία α' σ' Αρχαίαν μονάχα πα κ΄ερτε. Τέρεν ασο όνοματς και θ' αγνάβς ντο έν. "Ρωμέϊκα" συντζενέβουμε, την λαλίαν τη Ρωμανίας. Για τ'ατό και έχουμε τούρκικα, φαρσί' τε και λαζικά λέξεας.
Ποπάν απο ποίον χωρίον ες;
Α δίγω σε ραντεβού να ελέπομε το ματς την Πέφτη;
Την μπυραρίαν τον Λυκίσκο ξέρτς ατόν;
Τεμόν η λαλία α' σ' Αρχαίαν μονάχα πα κ΄ερτε. Τέρεν ασο όνοματς και θ' αγνάβς ντο έν. "Ρωμέϊκα" συντζενέβουμε, την λαλίαν τη Ρωμανίας. Για τ'ατό και έχουμε τούρκικα, φαρσί' τε και λαζικά λέξεας.
georgedoulk2008 έγραψε:Ντινο αβούτα τα έτυμα ορθά πα 'κεν.
Σο Στρυμονικον μενω,την μπυραρια κι ξερ ατεν αμα θα εβρικ ατεν.
Για πε τιναν θα ψαλαφω?
- georgedoulk2008
- Επικοινωνία:
Τον Γιώρικα τον δεκέγορα θα αραβς.
Το μαγαζί εν σον πεζόδρομον α ση Νομαρχίας το γιάνε.
Το μαγαζί εν σον πεζόδρομον α ση Νομαρχίας το γιάνε.
- Dinos_Liverpool
Εγώ κι πα όλα είν αρχαία, νεπαι Γιωρίκα.
Αλλά εποίκα ένα λάθος πριν. Κι θυμούμαι καλά και είπε με και η μάνα μ, "αβούτο" εν το σωστόν. Αγούτο κιεν! Ντο θα ίνεται ατώρα εγώ εντρέπουμαι! Εβρήκα το! Θα βάλω κοσκίν σο κιφάλι μ!
Αλλά εποίκα ένα λάθος πριν. Κι θυμούμαι καλά και είπε με και η μάνα μ, "αβούτο" εν το σωστόν. Αγούτο κιεν! Ντο θα ίνεται ατώρα εγώ εντρέπουμαι! Εβρήκα το! Θα βάλω κοσκίν σο κιφάλι μ!