Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Ταινίες, Μουσική, Games και ότι αλλό σχετικό...
Άβαταρ μέλους
john4serres

Re: Δε χορεύει νηστικό αρκούδι..

Δημοσίευση από john4serres »

pgetsos έγραψε:Επισης, για ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ, να πατε πρωι στο Κουκακι στο Guarantee. Οποιος παει, θα με θυμηθει
Ναι ρε μπρο, να πάμε τι καλό έχει;
Γυράκι, σουβλάκια, σουτζουκάκια;
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Προβολονε
AngelosMerkelidis91

Δημοσίευση από AngelosMerkelidis91 »

Στη Περιστέρα, το μαγαζί δίπλα στον Ιερό Ναό Άγιου Ανδρέα. Πανέμορφος ιστορικός ναός.
Φοβερό κ ήσυχο χωριουδάκι. Αν το συνδυάσεις με πεζοπορία, έχω πάει άπειρες φορές στο Χορτιάτη, ποτέ εκεί.
Φοβερή κυριακάτικη εκδρομή, λιγότερο μια ώρα από την Θεσσαλονίκη.
AngelosMerkelidis91

Ο μπουφές και το μασάλι | Πραγγί | Έβρος

Το 2019 έμενα σε μια πόλη της Κίνας. Στις αρχές του 2020, λίγες ημέρες αφότου ξέσπασε η πανδημία, η εταιρεία για την οποία δούλευα (συμβουλευτική), μου ζήτησε να επιστρέψω στην Ευρώπη. Μαζί με εμένα, έπρεπε να επιστρέψουν και κάποιοι συνεργάτες μου, ή απο άλλα τμήματα της Ασίας. Δεν θυμάμαι τον λόγο, αλλά είχαμε ως προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Εγώ τότε είχα ένα αμάξι στην Θεσσαλονίκη, και ζήτησα απο έναν, να μου το φέρει όσο πιο κοντά στα σύνορα μπορούσε - νοίκιασα με ακόμα 2 συνεργάτες μου ένα αμάξι, πήγαμε Ανδριανούπολη και ήρθε ο φίλος μου και μου το έφερε. Είχαμε βαλίτσες, εξοπλισμό κλπ. Δεν μπορούσα όλα αυτά να τα κουβαλάω.

Αποφασίσαμε επειδή ήμασταν και λίγο κουρασμένοι, να μην έρθουμε κατευθείαν Θεσσαλονίκη, απλά να περάσουμε Ελλάδα, να κοιμηθούμε κάπου στον Έβρο, και το πρωί να έρθουμε. Θυμάμαι είχαμε περάσει απο Καστανιές, Ορεστιάδα, Σοφικό και ήμουν στο Διδυμότειχο. Εγώ έχω χόμπι την φωτογραφία, και μου αρέσει να φωτογραφίζω παλιά κτίρια, σταθμούς τρένων κλπ. Και είχα δει στο google, για ένα μαγαζί με καλή βαθμολογία στο Πραγγί - και ήθελα να φωτογραφίσω την συγκεκριμένη περιοχή. Ήμασταν στο Διδυμότειχο - και λέω, κοντά είναι σας πάμε. Μόλις φτάσαμε στο Πραγγί ένιωθα ό,τι ήμουν στην ταινία του Θόδωρα Αγγελόπουλου, Τοπίο στην Ομίχλη. Δεν θα ξεχάσω, να είναι αργά το απόγευμα - και να έχει μια απίστευτη παγωνιά, να νυχτώνει και να βλέπεις ελάχιστα φώτα σε κάποια σπίτια, τις καμινάδες να βγάζουν καπνούς - αλλά μια απόλυτη ηρεμία. Λες και είχε έρθει ήδη η πανδημία και τα πάντα ήταν κλειστά :P

Το Πραγγί, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι ακριβώς δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία. Το συγκεκριμένο μαγαζί, αν δεν κάνω λάθος, είναι ο πρώην σταθμός τρένων. Ο μπουφές και το μασάλι, είναι κάτι σαν καφενείο-ταβέρνα. Έχει δικό του τσίπουρο, δεν μπορώ να σας περιγράψω τον κόσμο που είχε, ζωντανή μουσική, ζουρνάδες, κάτι σαν γκαιντες, γλέντια, λές και άνοιγες την πόρτα του και έμπαινες σε μια μυστική και παράνομη εκδήλωση. Δεν θυμάμαι τι έφαγα, αν ήταν καλό - Θυμάμαι ό,τι πέρασα απίστευτα ωραία. Τα παιδιά μου ήταν μαζί μου δεν ήταν Έλληνες - παρόλα αυτά έπιναν. Όταν μιλάμε για την Ελλάδα, πάντα η κουβέντα πάει στο συγκεκριμένο μαγαζί και γελάμε. Μαγική Εμπειρία - Ήχοι φοβεροί. Κάτι χορούς που δεν τους είχα ξαναδεί στη ζωή μου. 24 ώρες πριν ήμουν στην Shanghai, μια πόλη που με ουρανοξύστες - φώτα κλπ και ξαφνικά νόμιζα εκεί γύριζα 200 χρόνια πίσω - και μ άρεσε!

Βρήκα το παρακάτω βίντεο στο youtube, για να έχετε μια εικόνα τι σας περιγράφω. Δείτε το και θα καταλάβετε.

[youtube]ZsGn3SLV2qs[/youtube]

Δεν ξέρω αν αυτό το καφενείο είναι ακόμα ανοιχτό, τι κάνουν. Ας είναι καλά οι άνθρωποι εκεί. Ακρίτες, με όλη την σημασία της λέξης.

Εμένα, αυτή η Ελλάδα μου αρέσει. Έχω έναν φάκελο στις φωτογραφίες μου και τον έχω ονομάσει Λένγκω. Ότι έχει ξεχωριστή ανάμνηση σε εμένα απο την Ελλάδα μπαίνουν σε αυτό το album. Το όνομα Λένγκω είναι υποκοριστικό της Ελένης (κυρίως στην Πελοπόννησο) και αναφέρεται στην Ελλάδα. Ο μπαμπάς μου όποτε ήθελε να πει για την Ελλάδα, για πλάκα έλεγε Λένγκω, όπως και μια στενή του συνεργάτιδα.

Τεράστιος Μαρκόπουλος.

[youtube]MaiEhFhC8pA[/youtube]
AngelosMerkelidis91

Τα αφήνω για να υπάρχουν, και τα δυο στο Ναυπλιο.

1. Κακαναρακης 1986
2. Μεζεδοπωλείο ο Νουλής.

Το πρώτο πρέπει να κλείσεις, ανοίγει στις 1, και στις 1:15 είναι γεμάτο.

Στο Ναύπλιο, γιατι έχουν πολλά πορτοκάλια από Άργος κλπ βάζουν στις σαλάτες πάντα πορτοκαλι, και όλες οι σάλτσες έχουν κρέμα με πορτοκαλί :lol:
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Mutasevic έγραψε: Με τα χέρια κ έτσι ουγκ

Με τα χερια τρωμε ακομα και σπαγγετι,τι;υπαρχει και αλλος τροπος;
Άβαταρ μέλους
zoomgr

Δημοσίευση από zoomgr »

AngelosMerkelidis91 έγραψε: Ο μπουφές και το μασάλι | Πραγγί | Έβρος

Δεν ξέρω αν αυτό το καφενείο είναι ακόμα ανοιχτό, τι κάνουν. Ας είναι καλά οι άνθρωποι εκεί. Ακρίτες, με όλη την σημασία της λέξης.

[youtube]MaiEhFhC8pA[/youtube]
Υπάρχει και για να βρεις τραπέζι είναι πολύ δύσκολο όπως πάντα....
AngelosMerkelidis91

Το αφήνω εδώ να υπάρχει: Στο Αρκοχώρι κοντά στη Νάουσα, το εστιατόριο Χάραμα. Ωραίος ζεστός χώρος. Όταν θα χειμωνιάσει θα είναι ακόμα πιο ωραία! :lol:

Έχει κάτι ωραία κρεατικά, π.χ Αρνί με μανιτάρια, Αγριοκάτσικο, έχει και Μοσχάρι Πολιτικο, με παστουρμά! Εχει κάτι πιπεριές, και κατι ορεκτικά με μαρμελάδα ντομάτας!

Γενικά, πολλά με ντόπια υλικά, και κρασάκι από την περιοχή.

Ωραίο μέρος, γενικα η Νάουσα και πέριξ!

Ελπίζω να είναι ανοιχτό, γιατί πήγα πριν πολύ καιρό!!!!

Αν πάτε εκεί, αθλητικά και βόλτα στο δάσος, τώρα τα δάση ξεκινάνε και είναι μαγεία!!!

Ελλαδαρα βρε
Άβαταρ μέλους
Χωρικός

Δημοσίευση από Χωρικός »

Μερκελίδης, μόνο και μόνο που δήλωσες σε άλλο τόπικ- οφ τόπικ πως η Νάπολη δεν έχει πίτσα, όλα τα παραπάνω που έχεις γράψει περι΄φαγητού θεωρούνται αυτοδικαίως άκυρα!!!
Αν έπρεπε ενα μέρος του κόσμου μόνο να παράγει πίτσα, αυτό είναι η Νάπολη ρε φίλε!
Η πατρίδα της πίτσας , με πατενταρισμένη πίτσα μάλιστα!!
Κάπου έλεος!!!
AngelosMerkelidis91

Kozi's στα Μελίσσια, στα Βόρεια της Αττικής.

Όποιος είναι του κρέατος θα πάθει πλάκα εκεί. Φοβερό μαγαζί. Έχει κρέατα από διάφορα μέρη του κόσμου, αν και αν κατάλαβα σωστά είναι μαγαζί για κουζινα Νότια Αφρικής. Ο χώρος όχι τίποτα το τρομερό.

9/10
AngelosMerkelidis91

Βάρσος Κηφισιά.

Αν και δεν είναι εστιατόριο/ταβέρνα, αλλά ζαχαροπλαστειο. Πολύ ωραίο μαγαζί. Έχει φρέσκα γλυκά. Μου αρέσει που έχει το παραδοσιακό στυλ. Μιλάμε για μαγαζί με 130+ χρόνια ιστορία.

Πήγα να πάρω γλυκά να κεράσω (λόγο του Αγγέλου :D), αλλά πήρα και κάτι τσουρέκακια που έχει με καρύδι. Απόλαυση!

9/10
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Έχουμε καμία πρόταση για ταβέρνα στην Έδεσσα;;
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Προτελευταια φορα πριν χρονια,ειχα φαει στην Βουλγαρα (ετσι λεγεται),ειχε νορμαλ κοσμο,καλες μεριδες,νορμαλ τιμουλες,τιμιο γενικα μαγαζι.

Τελευταια φορα ειχα παει τον 15αυγουστο,διχως να κλεισω τραπεζι,εφαγα απο ολες τις ταβερνες στην Εδεσσα ακυρο (αναμενομενο) και κατεληξα να φαω στην Βεργινα,που ουτως η αλλως θα πηγαινα στον γυρισμο.

Καλου κακου,παρε τηλ να κλεισεις,να αποφυγεις μερες κ ωρες που γινεται πανικος,δεν ξερω αν η εξυπηρετηση και το φαγητο θα ειναι καλο.
Άβαταρ μέλους
Χωρικός

Δημοσίευση από Χωρικός »

Βουλγάρα τίμιο φαγητό. όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά σίγουρα τίμιο. Αν θες λίγο παραπάνω ψάξε τον Πλάτανο. Θα φάς πολύ καλά σε πολύ καλές τιμές.
Άβαταρ μέλους
theodorsalonika

Δημοσίευση από theodorsalonika »

Θέλουμε να κάνουμε ένα τραπέζι περι τα 60 -80 άτομα..οχι κάτι το ιδιαιτερο..ενα απλό τραπέζι είναι αλλά .ψάχνω μαγαζί που να μπορεί να υποστηρίξει ζωντανή μουσική και να το κλείσουμε πριβέ...για Φεβρουάριο μήνα στην Θεσσαλονίκη..έχει υπόψιν κάνεις κανένα τέτοιο μαγαζί,ταβέρνα ,,κουτούκι,κάτι τέλος πάντων της προκοπης;

Βοήθεια αδελφια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχαγωγία”