ΠΑΟΚ είμαι χάρε μου, την ψυχή μου πάρε μου

Γένική συζήτηση για ότι αφορά εμάς τους οπάδους του ΠΑΟΚ, στιγμές του παρελθόντος και του μέλλοντος!!!
Hideguti.

Re: ΠΑΟΚ είμαι χάρε μου, την ψυχή μου πάρε μου

Δημοσίευση από Hideguti. »

Εικόνα

H απώλεια του Κώστα Κορωνίδη (κατά ΠΑΟΚ “Πέρσι Ολιβάρεζ), λίγες μόλις μέρες αφότου γιόρτασε τα 41 του χρόνια, είναι αβάσταχτη για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν καλά. Η ευρυμάθεια του ανδρός ήταν περίπου αδιανόητη. Αναγεννησιακού τύπου άνθρωπος (λες και ξεπήδησε από τη Φλωρεντία του 1500), η γκάμα των ενδιαφερόντων του κυριολεκτικά δεν γνώριζε σύνορα εξειδίκευσης και κάλυπτε, ΑΝΕΥ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ, περίπου το σύνολο των τεχνών, και των (κοινωνικών, αλλά όχι μόνο) επιστημών. Μπορούσε να μιλήσει, ως κατέχων πραγματική γνώση (αποκτημένη με κόπο και με αγάπη για τη μόρφωση και όχι ως ξερόλας), και να προκαλέσει τον άμεσο θαυμασμό και σεβασμό αυτών που τον άκουγαν, ακόμα και αν διαφωνούσαν μαζί του σε επιμέρους ζητήματα, για θέματα που κινούνταν από κινηματογράφο και λογοτεχνία (που ήταν και οι τομείς που είχε σπουδάσει) μέχρι τις εξελίξεις στην προσπάθεια για θεραπεία διάφορων τύπου καρκίνου, από ένα ποίημα του TS Eliot μέχρι τις κυκλικές διακυμάνσεις σε μια οικονομία, από μουσική και ζωγραφική μέχρι την ιστορία της ...Πορτογαλίας. Σχετικά με το τελευταίο, και έτσι για να δώσω ένα παράδειγμα, θυμάμαι πως κάποτε σε μια συζήτηση, πολύωρη ως συνήθως, η κουβέντα πήγε κάποια στιγμή στον Βιειρίνια τον οποίο, μεταξύ άλλων, παίνεψε και με τα εξής λόγια: “-Ο Βιειρίνια είναι στιβαρός σαν χαρακτήρας. Κατάγεται και από το Γκιμαράες” “-Και τι σχέση έχει το Γκιμαράες ρε συ Κώστα;” “-Είναι διαφορετικοί τύποι αυτοί, περήφανοι. Εκεί οι Πορτογάλοι νίκησαν τους Ισπανούς το 1128 και εξασφάλισαν την ανεξαρτησία της χώρας τους”. “-... ... ...” “-Τι έπαθες ρε Νάντορ?” “-Κοπελιααά! Φέρε άλλο μισό κιλό μπρούσκο, γιατί θα μας τρελάνει αυτός στο τέλος.”

Και ναι, ο Πέρσι Ολιβάρεζ γνώριζε το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ απ' έξω και ανακατωτά. Γνώριζε την ιστορία τους, την τακτική τους και, ας προστεθεί και αυτό, την ιστορία της τακτικής τους. Και κληρονόμησε από τον πατέρα του μια παθολογική, με την καλή έννοια, και παλαιάς κοπής (τύπου προσφύγων εποχής Συντριβανίου) αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Ότι του στερούσε η απόσταση αυτών των 504 χιλιομέτρων προσπαθούσε να το αναπληρώσει με την παρουσία του στα γήπεδα της Αττικής σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Και όποτε ευκαιρούσε ανηφόριζε για να δει τον Δικέφαλο Αετό να φτερουγίζει στον ουρανό της Τούμπας.

Οι αναλύσεις του δε των ποδοσφαιρικών αγώνων (για τις αναλύσεις του στο μπάσκετ είμαι τελείως αναρμόδιος να μιλήσω αλλά το έχουν κάνει άλλοι σχετικοί με το άθλημα) ήταν αξεπέραστες όχι απλώς σε επίπεδο ΠΑΟΚτσήδικων σάιτ, αλλά στο σύνολο του ελληνικού αθλητικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Στη χώρα αυτή, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γραφτεί πουθενά ανάλυση της τακτικής ενός οποιουδήποτε ποδοσφαιρικού αγώνα, εγχώριου ή μη, που να είναι ολιβαρεζικού επιπέδου.

Θέλω να κλείσω όμως υπογραμμίζοντας κάτι άλλο.

Ο Κώστας Κορωνίδης δεν πρόλαβε, δεν του δόθηκε η ευκαιρία επειδή έτσι 'κάπου' 'κάπως' αποφασίστηκε, να μπορέσει να προσφέρει σε αυτόν τον κόσμο το καλλιτεχνικό έργο που κυοφορούνταν μέσα του (πέρα από μία δημοσιευμένη ποιητική συλλογή) και που αφορούσε (κατά βάση) την μεγάλη του αγάπη που δεν ήταν άλλη από την κινηματογραφική σκηνοθεσία. Αυτό το ποτάμι βαθιάς γνώσης και οραματικής ευαισθησίας που πήγαζε μέσα από τον Κώστα δεν πρόλαβε να αποκτήσει δέλτα και να εκβάλλει στον ωκεανό του κόσμου. Έφυγε την ίδια μέρα με έναν αγαπημένο του σκηνοθέτη, τον μεγάλο Αλέν Ρενέ, χωρίς να προλάβει να κάνει τα σπουδαία εκείνα πράγματα, τα παγκόσμια σπουδαία, για τα οποία όσοι τον γνωρίζαμε πιστεύαμε ακράδαντα ότι προοριζόταν. Και αυτός ο παραλογισμός θα μου σφίγγει την ψυχή για όσο ζω.

Κώστα, ελπίζω ειλικρινά τα όσα πίστευες σε αυτήν εδώ τη ζωή για το Επέκεινα, να ισχύουν. Ελπίζω να είσαι εκεί παρέα με τον Αντώνη (kass4) και να ανταμώσουμε όλοι ξανά. Για πάντα. Στο καλό φίλε μου.

[youtube]3aF9AJm0RFc[/youtube]
Άβαταρ μέλους
aoratos

Δημοσίευση από aoratos »

mantzoumis έγραψε:Πάρα πολύ άσχημα νέα. Ο Oli ήταν ξεχωριστός άνθρωπος και συνοπαδός μας. Δεν τον γνώριζα από κοντά αλλά είχε το δικό του τρόπο να αρθρογραφεί και να τεκμηριώνει τις απόψεις του. Περιμέναμε την ανάλυση του για αυτά που βλέπουμε και αυτά που δε βλέπουμε στον Π.Α.Ο.Κ. μας. Διαφορετικός, καυστικός, μοναδικός. Λυπάμαι πολύ για τον ξαφνικό χαμό του και εύχομαι κουράγιο στην οικογένεια του.
Καλό ταξίδι φίλε Oli.
Καλό ταξίδι
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

@ Hideguti.
Ευχαριστούμε για την γνωριμία του ανθρώπου πίσω από το νικ.
Το κάνει δυσκολότερο αλλά χρειαζόταν.
Άβαταρ μέλους
dimitrissss

Δημοσίευση από dimitrissss »

DC έγραψε:@ Hideguti.
Ευχαριστούμε για την γνωριμία του ανθρώπου πίσω από το νικ.
Το κάνει δυσκολότερο αλλά χρειαζόταν.
Ναι, συμφωνώ. Ευχαριστούμε Hideguti.
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

Κριμα ...Ειναι απιστευτο αυτο που συνεβη...Ο θεος να τον αναπαυσει... Ενας ξεχωριστος ανθρωπος - για οσους τουλαχιστον τον γνωρισαν μονο μεσα απο γραπτα του -εφυγε απο κοντα μας ...

Υ.Γ. Stepas, Kass, Oli , Paokara4 .....PAOKMANIA και εκει ψηλα....
Άβαταρ μέλους
Dinos_Liverpool

Δημοσίευση από Dinos_Liverpool »

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται, χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο που οι περισσότεροι από μας ούτε καν γνωρίσαμε! Αντιληφθήκαμε, όμως, πλήρως ότι επρόκειτο για έναν ξεχωριστό άνθρωπο που η μοίρα δεν στάθηκε καθόλου γενναιόδωρη μαζί του! Πολύ-πολύ κρίμα!

Θα ήθελα να παρακαλέσω όσους από τους Αθηναίους μπορούν να δώσουν το παρόν στο ύστατο «χαίρε», να το κάνουν αύριο στις 16:00 στην εκκλησία του προφήτη Ηλία στην Αγ. Παρασκευή.

Καλό σου «ταξίδι», Κωστή...

Κουράγιο και δύναμη στους οικείους του...
praktorinos.1

Δημοσίευση από praktorinos.1 »

Ο χαμός τού Kώστα,
μιας τόσο χαρισματικής περσόνας όπως ο διαδικτυακός Olivares
μας μάτωσε την ψυχή, την καρδιά και το νου.

Είναι αδιανόητο και σοκαριστικό
όταν φεύγουν απροσδόκητα άνθρωποι της ηλικίας του
πολύ περισσότερο όταν εγνωσμένα έχουν να προσφέρουν ποταμούς γνώσης, αγάπης και συμπυκνωμένης σοφίας.

Τα αναπόφευκτα κλισέ,
και πώς να αποδώσεις τις δέουσες τιμές όταν αποχαιρετάς το μάστορα των λέξεων,
τον καλό ΠΑΟΚτσή στρατιώτη Ολιβάρες,
το προσκύνημα που γίνεται αυτές τις ώρες εδώ
υπερτονίζει τη σημαντικότητα τής απώλειας.
Kap

Δημοσίευση από Kap »

Είναι από τις στιγμές που απλώς θες να πεις κάτι, όχι για να γραφτεί κάτι, αλλά για να το βγάλεις από μέσα σου και να προσπαθήσεις να λύσεις τον κόμπο στον λαιμό σου. Ένα παιδί στην ηλικία μου το οποίο δεν γνώρισα ποτέ, διότι δεν κατάφερα να βρεθώ ποτέ στην γνωστή καφετέρια όπου συναντιόνταν τα παοκτσάκια στην Αθήνα λόγω δουλειάς, αλλά που μέσω των γραπτών του απολάμβανε τουλάχιστον τον σεβασμό μου αλλά και την ασυναίσθητη συμπάθεια που νοιώθεις για κάποιον που (πιστεύεις) ότι μπορεί να έχεις παρεμφερείς ιδέες και ιδανικά.

Αν και έχω να πάω σε κηδεία από τότε που πέθανε ο πατέρας μου πολύ νέος πριν από 18 χρόνια, θα το παλέψω να πάω για να τιμήσω τη μνήμη του, όπως και αυτός τιμούσε με την παρουσία του το (μοναδικό) σάιτ στο οποίο είμαι μέλος. Αναπαύσου εν ειρήνει συνοπαδέ μου.
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

Προσωπικά,νιώθω,πέρα από στενοχώρια για τον άδικο χαμό του Όλι,που δεν είχα τη χαρά να γνωρίσω,μια μικρή χαρά για συνοπαδούς,που έστω κάτω από θλιβερές συνθήκες,επέστρεψαν,έστω και για λίγο,στο φόρουμ.
Φιλικούς χαιρετισμούς σε Χίντε,Πρακτορίνο,Τσί και άλλους.Ευχομαι να είστε άπαντες καλά.Έστω και απόντες.
Άβαταρ μέλους
Emeismazi4

Δημοσίευση από Emeismazi4 »

Καλό ταξίδι στον άνθρωπο που αποτέλεσε τη νο1 αφορμή να δημιουργήσω αυτόν τον λογαριασμό στο φόρουμ. Παρότι δεν τον γνώριζα, η πένα του με ταξίδευε.

Καλό ταξίδι, και πάλι, και καλή αντάμωση.
Quefor

Δημοσίευση από Quefor »

Καλό ταξίδι Κώστα, σ ευχαριστώ για τη συμβολή σου στην οπαδική μου γαλούχηση και θεώρηση του ποδοσφαίρου
καλή αντάμωση
mpafos4

Δημοσίευση από mpafos4 »

navigator11 έγραψε:Προσωπικά,νιώθω,πέρα από στενοχώρια για τον άδικο χαμό του Όλι,που δεν είχα τη χαρά να γνωρίσω,μια μικρή χαρά για συνοπαδούς,που έστω κάτω από θλιβερές συνθήκες,επέστρεψαν,έστω και για λίγο,στο φόρουμ.
Φιλικούς χαιρετισμούς σε Χίντε,Πρακτορίνο,Τσί και άλλους.Ευχομαι να είστε άπαντες καλά.Έστω και απόντες.
Σε ευχαριστω που τo εγραψες,φιλε,πλοηγε.Δεν θα μπορουσα να το γραψω καλυτερα!

Θελω να γραψω τοσα πολλα,αυτες τις μερες,για ολα οσα συμβαινουν στην ομαδα μας αλλα δεν βρισκω τη δυναμη...το κουραγιο...

Τελικα....μαλλον.... καποιοι εδω μεσα δεν ειναι ενα απλο νικ....αλλα κατι πολυ περισσοτερο!...
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Γεια σου ρε φιλε δεν θα σε ξεχασω ποτε.
Δεν μου βγαινει τιποτα μου ειναι τοσο δυσκολο να πιστεψω οτι δεν θα εισαι πια αναμεσα μας.
Άβαταρ μέλους
Othin

Δημοσίευση από Othin »

Από την Κυριακή που διάβασα το τραγικό νέο, άρχισα ασυναίσθητα να αποφεύγω να μένω παραπάνω από λίγα λεπτά στο site. Με κυριεύει η αίσθηση αδικίας και η μελαγχολία στην σκέψη του τόσο πρόωρου χαμού ενός ευγενή, έξυπνου και καλλιεργημένου από κάθε άποψη αδερφού. Αν και δεν είχα την τύχη να τον γνωρίσω προσωπικά, νιώθω σα να έχασα κάποιον πολύτιμο φίλο που γνώριζα χρόνια.
Δεν έχω διάθεση να γράψω κάτι άλλο.
Συλλυπητήρια στους συγγενείς του και κουράγιο.
Άβαταρ μέλους
Bono.

Δημοσίευση από Bono. »

[youtube]4O05PZdYiyo[/youtube]
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΠΑΟΚ είναι ο ΛΑΟΣ του...”