Π.Α.Ο.Κ. Football Retro

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
niks

Re: Π.Α.Ο.Κ. Retro

Δημοσίευση από niks »

αυτα τα παρδαλεξ και εντονα χρωματα ηταν τοτε της μοδας
ακομα και σε πουκαμισα,γραβατες κλπ.
Άβαταρ μέλους
elgrego83

Δημοσίευση από elgrego83 »

Είναι πολύ καιρός που ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις για ενα ρετρό θέμα το οποίο σαν ΠΑΟΚΤΣΗΣ με πλήγωσε πολύ παρόλο που ήμουν αγέννητος όταν συνέβη αλλά πάντα με ενοχλούσε .....

Τι πραγματικά συνέβη το 1979 ;;;; Ναι μιλάω για εκείνο το μπαράζ ... Εκείνο το μπαράζ όπου εθεάθη ένα πανό που στιγμάτισε την οπαδική πορεία του ΠΑΟΚ και έδωσε αφορμή να εντάξουν τον ΠΑΟΚ μας ως υποκατάστημα ......
Σε ένα μπαράζ που ουδόλως ενδιέφερε τον ΠΑΟΚ αφού δεν αγωνιζόταν κάποιοι " συμμάχησαν " με το διάβολο απλώς για να πικάρουν τους συμπολίτες ...... Γιατί ;;;;;; Εμείς οι ίδιοι δεν ήμασταν που υποστήκαμε τις μεγαλύτερες σφαγές απο εκείνη την καταραμένη ομάδα ;;;;;;; Και εκφράσαμε συμπαράσταση απλώς για να πικάρουμε τους συμπολίτες ;;;;;

Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα γιατί γνωρίζω οτι κάποιοι απο τους εμπλεκόμενους σ' αυτή την υπόθεση πλέον δεν βρίσκονται ανάμεσά μας και θα ήταν ντροπή να αμαυρώσω τη μνήμη τους ..... Και γνωρίζω οτι θα υπάρξουν ενστάσεις στα όσα έγραψα απο συνοπαδούς μας ..... Αλλά ρε παιδιά την πικρία μου ήθελα να βγάλω γιατί με στενοχώρησε και με προβληματίζει πάντα το γεγονός αυτό ...... Καλοπροαίρετη είναι η κριτική μου και δεν θέλω να θίξω κάποιον .......
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Elgrego η πρώτη φωτό ( απόκομμα εφημερίδας με το ντου στη ΠΑΛΕΦΙΠ ) υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε μεγαλύτερη ανάλυση??? Δυστυχώς δε μπορώ να διαβάσω τίποτα , ακόμα κ μετά το ζοομ....
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

elgrego83 έγραψε:Είναι πολύ καιρός που ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις για ενα ρετρό θέμα το οποίο σαν ΠΑΟΚΤΣΗΣ με πλήγωσε πολύ παρόλο που ήμουν αγέννητος όταν συνέβη αλλά πάντα με ενοχλούσε .....

Τι πραγματικά συνέβη το 1979 ;;;; Ναι μιλάω για εκείνο το μπαράζ ... Εκείνο το μπαράζ όπου εθεάθη ένα πανό που στιγμάτισε την οπαδική πορεία του ΠΑΟΚ και έδωσε αφορμή να εντάξουν τον ΠΑΟΚ μας ως υποκατάστημα ......
Σε ένα μπαράζ που ουδόλως ενδιέφερε τον ΠΑΟΚ αφού δεν αγωνιζόταν κάποιοι " συμμάχησαν " με το διάβολο απλώς για να πικάρουν τους συμπολίτες ...... Γιατί ;;;;;; Εμείς οι ίδιοι δεν ήμασταν που υποστήκαμε τις μεγαλύτερες σφαγές απο εκείνη την καταραμένη ομάδα ;;;;;;; Και εκφράσαμε συμπαράσταση απλώς για να πικάρουμε τους συμπολίτες ;;;;;

Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα γιατί γνωρίζω οτι κάποιοι απο τους εμπλεκόμενους σ' αυτή την υπόθεση πλέον δεν βρίσκονται ανάμεσά μας και θα ήταν ντροπή να αμαυρώσω τη μνήμη τους ..... Και γνωρίζω οτι θα υπάρξουν ενστάσεις στα όσα έγραψα απο συνοπαδούς μας ..... Αλλά ρε παιδιά την πικρία μου ήθελα να βγάλω γιατί με στενοχώρησε και με προβληματίζει πάντα το γεγονός αυτό ...... Καλοπροαίρετη είναι η κριτική μου και δεν θέλω να θίξω κάποιον .......
Κι εγώ έχω πολλέ απορίες για αυτή την κίνηση, η οποία μας έβγαλε ομολογουμένως μία άσχημη ρετσινιά.
Απλώς νιώθω πως πολλοί θα κράξουν αν υπονοηθεί πως ήταν κάτι μεμπτό.
Ομοίως θα ήθελα να έχω και μία εμπεριστατωμένη εξιστόρηση περί του τι ακριβώς έγινε σε εκείνο το διάσημο 3-5 με την Παναχαϊκή.
Ξέρω ότι ο θρύνος πριμοδότησε τους παίκτες της Παναχαϊκής αλλά αυτό δεν μου μοιάζει αρκετό για να έρθει ένα τόσο αλλοπρόσαλλο αποτέλεσμα...
Τέλος πάντων, ελπίζω να έχουμε το σθένος να μην κρατάμε σκελετούς στην ντουλάπα μας.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Aureliano για το 3-5 με τη Παναχαική , έτυχε και μίλησα με παίκτη τη Παναχαικής. Και μάλιστα έναν εξαιρετικό παίκτη εκεινη την εποχή. Και τον ρώτησα αναλυτικά ....για τη Τούμπα κ για την ομάδα κ για όλα.

Τώρα προφανώς είναι κάποιας ηλικίας, οπότε δε νομίζω να είχε λόγο να πει ψέμματα- έτσι κι αλλιώς ανώνυμα μιλούσαμε.

Και μου είπε στα ίσα πως δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑΣ δακτυλος γαύρου από πίσω . Ουτε από κανέναν άλλον.

Απλά οι πατρινοί είχαν πολύ ΚΑΛΗ ομάδα κ τους έκατσε το αποτέλεσμα .
Μάλιστα μου είπε ούτε κ οι ίδιοι δε το πίστευαν.

Τωρα αν 1-2 απο αυτούς είχαν έξτρα κίνητρο δε ξέρω.

Πάντως ο άνθρωπος μου είπε ( και φάνηκε ειλικρινής) ότι τίποτα δεν έγινε.
Αυτά έχει η μπάλα .

Για το μπαραζ συμφωνώ απόλυτα ότι ήταν οπαδική ήττα. Τελεία και παύλα
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Για πριμοδότηση των παικτών της Παναχαϊκής είχε νομίζω μιλήσει ένας παίκτης της τότε ομάδας τους, γι αυτό και το ανέφερα.
Αν και να ισχύει, ουδόλως με απασχολεί.
Εμένα με τρομάζει περισσότερο η δική μας προσέγγιση στο παιχνίδι.
Γιατί όταν είσαι ένα κλικ από το πρώτο σου πρωτάθλημα, έχεις ομαδάρα και τρως 5 στο γήπεδο από τους Πατρινούς, εύλογα και λογικά εγείρονται υποψίες.
Δεν ξέρω φυσικά αν είναι σε θέση κανείς να μιλήσει με βεβαιότητα για το τι ισχύει και τι όχι.
Πάντως κάποια περιγραφή πιθανώς από κάποιους παρόντες στο ματς να ήταν καλό στοιχείο.
Για το πανό -στο όλο κι όλο στον Βόλο ένα μπαράζ- θα ήθελα πολύ να μάθω πώς αποφασίστηκε και ποιο ήταν το σκεπτικό.
Άβαταρ μέλους
Pegasus

Δημοσίευση από Pegasus »

Μία λέξη: "Εντιμότατο".

Αμφιλεγόμενη κίνηση, σύμφωνοι. Πάντα είναι δύσκολο να κάνεις καζούρα σε δύο μεριές ταυτόχρονα αλλά ο ΠΑΟΚτσής δε θυμάμαι ποτέ να λούφαξε στη γωνία του χωρίς να σχολιάσει. Στον τελικό του κυπέλλου 2008 Άρης-ΟΣΦΠ 0-2 θυμάμαι πάρα πολλούς ΠΑΟΚτσήδες να εκφράζουν τις πιο διαφορετικές απόψεις: άλλος ήθελε να κάνει καζούρα ατιτλίας στα σκουλήκια, άλλος δεν ήθελε να δει γαύρους να πανηγυρίζουν στη Θεσσαλονίκη και άλλος ήθελε να ρίξει ατομική βόμβα στο γήπεδο ώστε με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. :mrgreen:

Τα περί υποκαταστήματος ειδικά εκείνη την εποχή, 1980, είναι μπαρούφες και δεν έχεις κανένα λόγο να το σκέφτεσαι έτσι φίλε: την εποχή που βγήκε το πανό ο ΟΣΦΠ έκλεινε 10 χρόνια χωρίς νίκη στα εκτός με τον ΠΑΟΚ και δε θα έβλεπε ποτέ νίκη μέχρι το κύπελλο το 1992, για να μη θυμηθώ το πρόσφατο τότε 0-4 στο Φάληρο του 1976, το νικηφόρο τελικό του 1974 και διάφορες άλλες όμορφες στιγμές. Τώρα για τη διοίκηση Μπατατούδη ε δε θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά, θυμίζω και το σύνθημα: Λαλαλα (δις), Μπατατούδη φουσταρά, άντε πάρε τα σκυλιά σου και ξανά στον Πειραιά. Αυτό ναι, είναι κηλίδα και τρύπημα και τις συνέπειές τους τις πληρώνει ακόμα η ΠΑΕ ή παρακαλάει να τις πληρώσει :evil:
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Pegasus έγραψε:Μία λέξη: "Εντιμότατο".

Αμφιλεγόμενη κίνηση, σύμφωνοι. Πάντα είναι δύσκολο να κάνεις καζούρα σε δύο μεριές ταυτόχρονα αλλά ο ΠΑΟΚτσής δε θυμάμαι ποτέ να λούφαξε στη γωνία του χωρίς να σχολιάσει. Στον τελικό του κυπέλλου 2008 Άρης-ΟΣΦΠ 0-2 θυμάμαι πάρα πολλούς ΠΑΟΚτσήδες να εκφράζουν τις πιο διαφορετικές απόψεις: άλλος ήθελε να κάνει καζούρα ατιτλίας στα σκουλήκια, άλλος δεν ήθελε να δει γαύρους να πανηγυρίζουν στη Θεσσαλονίκη και άλλος ήθελε να ρίξει ατομική βόμβα στο γήπεδο ώστε με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. :mrgreen:

Τα περί υποκαταστήματος ειδικά εκείνη την εποχή, 1980, είναι μπαρούφες και δεν έχεις κανένα λόγο να το σκέφτεσαι έτσι φίλε: την εποχή που βγήκε το πανό ο ΟΣΦΠ έκλεινε 10 χρόνια χωρίς νίκη στα εκτός με τον ΠΑΟΚ και δε θα έβλεπε ποτέ νίκη μέχρι το κύπελλο το 1992, για να μη θυμηθώ το πρόσφατο τότε 0-4 στο Φάληρο του 1976, το νικηφόρο τελικό του 1974 και διάφορες άλλες όμορφες στιγμές. Τώρα για τη διοίκηση Μπατατούδη ε δε θα έβαζα και το χέρι μου στη φωτιά, θυμίζω και το σύνθημα: Λαλαλα (δις), Μπατατούδη φουσταρά, άντε πάρε τα σκυλιά σου και ξανά στον Πειραιά. Αυτό ναι, είναι κηλίδα και τρύπημα και τις συνέπειές τους τις πληρώνει ακόμα η ΠΑΕ ή παρακαλάει να τις πληρώσει :evil:
Δεν θυμάμαι πάντως ποτέ να έχει γίνει κάποια αντίστροφή κίνηση.
Δυο μεριές ταυτόχρονα αδύνατον αλλά στην περίπτωσή μας δεν έχει γίνει και καμία εναλλαγή πλευράς.
Φυσικά και δεν ήμασταν τότε παράρτημα του ΟΣΦΠ, ένα πανό άλλωστε δεν θα μπορούσε να μας κάνει.
Πιο σοβαρά πράγματα κάνουν μία ομάδα υποτακτική, πολλές φορές ενάντια και στη θέληση των οπαδών της.
Στον τελικό του 2008, η συντριπτικότατη πλειοψηφία των ΠΑΟΚτσήδων ήταν με τον θρύνο.
Ωραία, ας το βαφτίσουμε εντιμότατο και σπάνιας σύλληψης καζούρα αλλά ας κόψουμε το παραμύθι ότι γράφουμε στα αρχίδια μας τον Παπαναστασιακό και ότι ο εχθρός μας είναι ο ΟΣΦΠ.
Άβαταρ μέλους
Pegasus

Δημοσίευση από Pegasus »

Για το 2008 ξέρω αρκετό κόσμο που κράτησε οποιαδήποτε από τις τρεις στάσεις.

Αγωνιστικά ο Άρης δεν είναι αντίπαλος πρώτης γραμμής. Ο Ζαγοράκης τον έχει χαρακτηρίσει ομάδα μικρότερου βεληνεκούς και αυτό ισχύει. Οπαδικά είναι αντίπαλος αν και αυστηρά στα πλαίσια της Θεσσαλονίκης, γι' αυτό και τα παιχνίδια μεταξύ μας λέγονται (τοπικά) ντέρμπι, αυτό ισχύει και δυστυχώς δεν εξαρτάται από τη θέλησή μας: όταν κάνουν προπαγάνδα μες στα μούτρα μας και ρίχνουν λάσπη στον ΠΑΟΚ, δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα τουλάχιστον εμείς οι Θεσσαλονικείς ΠΑΟΚτσήδες.

Νομίζω ότι το θέμα της αντιπαλότητας του ΠΑΟΚ με τον Άρη θα άξιζε δικό του άρθρο στο Retro αλλά δυστυχώς δεν έχω αρκετές γνώσεις για το θέμα και δεν έχω συνεισφέρει αρκετά σε αυτό το νήμα ώστε να έχω "απαιτήσεις".
Άβαταρ μέλους
elgrego83

Παραπάνω είχα ποστάρει το απόκομμα του άρθρου απο το ντου στην ΠΑΛΕΦΙΠ το 1996. Επειδή δεν διακρίνεται καλά παραθέτω αυτούσιο το άρθρο όπως παρουσιάστηκε στη βαζελοφυλλάδα " Αθλητική Ηχώ " ....

" Ενώ ο ΠΑΟΚ αργοπεθαίνει βαθμολογικά και ο κίνδυνος υποβιβασμού είναι ορατός, οι αγωνιούντες οπαδοί του συνεχίζουν το βιολί τους δημιουργώντας αλήστου μνήμης επεισόδια και καταστροφές κυριολεκτικά χωρίς λογο και αιτία στο κέντρο της Αθήνας κηλιδώνοντας για μια ακόμη φορά το όνομα και την αξιοπρέπεια του συλλόγου που εκπροσωπούν.
Εκτός απο τα στοιχεία που θα διαβάσετε στο ρεπορτάζ των επεισοδίων πρέπει να σημεώσουμε οτι οι 50 περίπου χούλιγκανς που θέλουν να τους ονομάζουμε και φιλάθλους προχώρησαν σε μια κατεξοχήν άνανδρη πράξη δείχνοντας το μέγεθος της ανοησίας τους ... Σε μια στοά στην οδό Πατησίων όλοι αυτοί επιτέθηκαν με πρωτοφανή αγριότητα λες και είναι αγρίμια στο βουνό εναντίον 7 και μόνο φιλάθλων του Παναθηναϊκού οι οποίοι πήγαιναν για το ... Παρίσι
Εκτός απ' αυτό έσπασαν κατέστρεψαν και λήστεψαν ( καλά δεν ντράπηκαν ; ) για να τους μαζέψει η ασφάλεια πριν συνεχίσουν να κερώνουν το όνομα του ΠΑΟΚ. Τα αντίποινα με το σπάσιμο του συνδέσμου ΠΑΟΚ Αθηνών ήταν και αναμενόμενα και φυσιολογικά. Η βία φέρνει πάντα βία αλλά τα παιδάκια και οι ανεγκέφαλοι δεν υπολογίζουν τίποτα.
Ο ΠΑΟΚ για μια ακόμη φορά τους προστάτευσε αποφυλακίζοντάς τους ουσιαστικά παρα τα όσα έκανα αλλά σήμερα η ΠΑΕ οφείλει να πάρει θέση και να καυτηριάσει τα γεγονότα και τη συμπεριφορά ζούγκλας.
Ακόμα και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λιάνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιστρατεύτηκαν ( ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο με την αποστολή ) για να μεσολαβήσουν για να μη μείνουν στην Εισαγγελία Αθηνών οι 3 που πιάστηκαν για την κλοπή των χρημάτων.
Απο αύριο η " ΑΘΛΗΤΙΚΗ " θα ανοίξει το φάκελο οργανωμένη βία γιατί η πληγή ειδικά στον ΠΑΟΚ είναι υπαρκτή και αιμορραγεί. Το ρεπορτάζ των επεισοδίων έχει ως εξής :
Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας και στα Κάτω Πατήσια οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έκαψαν, έσπασαν και λήστεψαν προκαλώντας τον τρόμο. Δεκαπέντε νεαροί που είχαν έρθει στην Αθήνα για το ματς με τον Ολυμπιακό επετέθησαν στα γραφεία φιλάθλων του Παναθηναϊκού στην οδό ........ ( για ευνόητους λόγους ) και προκάλεσαν φθορές με ξύλα και πέτρες. Απο τα γραφεία της ΠΑΛΕΦΙΠ άρπαξαν 250000 δραχμές και 250 εισητήρια του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΚ ενώ ξυλοκόπησαν ένα νεαρό και του άρπαξαν 235000 δραχμές σε ελληνικά και ξένα χαρτονομίσματα.
Το θέατρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε λίγο αργότερα στη συμβολή των οδών .......... ( για ευνόητους λόγους ) όπου βρίσκονται τα γραφεία του Συνδέσμου Φιλάθλων ΠΑΟΚ. Δεκάδες οπαδοί του Δικεφάλου επετέθησαν σε μερίδα οπαδών του Ολυμπιακού , συνεπλάκησαν μαζί τους και άρχισαν να πετούν μολότωφ και πέτρες με αποτέλεσμα να προκαλέσουν φθορές σε τρία αυτοκίνητα και σε τζάμια καταστημάτων και πολυκατοικιών. Με την επέμβαση των ΜΑΤ οι ταραξίες διαλύθηκαν. Απο αυτούς 88 προσήχθησαν στα αστυνομικά τμήματα Πατησίων και Ομονοίας .... "

" ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ " 1996 .....

Φυσικά παρέθεσα αυτούσιο το άρθρο της βαζελοφυλλάδας οπότε τα γραφόμενα δεν είναι δικά μου ...... δικά σας τα συμπεράσματα ....
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Thanks elgrego83
Άβαταρ μέλους
elgrego83

[youtube]KG9RLWZAY2Y[/youtube]

Αφήνοντας πίσω την γκρίνια και κοιτάζοντας μπροστά με αφορμή το επερχόμενο ματς με την πράσινη χολέρα ας θυμηθούμε μια μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ επί του βάζελου στην Τούμπα.
Σεζόν 2002-03 και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ καλείται να αντιμετωπίσει τον παναθηναϊκό στην Τούμπα με τον Φερνάντο Σάντος να έρχεται ως αντίπαλος ( αργότερα βέβαια θα έρθει και θα μας αναμορφώσει ). Μάλιστα ο Παντελής " σβούρας " Κωνσταντινίδης έρχεται για πρώτη φορά ως αντίπαλος στην Τούμπα. Με μια μεγάλη εμφάνιση ο ΠΑΟΚ συντρίβει το βάζελο με 4-1 κάτι που αποτέλεσε την απαρχή για την απομάκρυνση του δον Φερνάντο απο το βάζελο αργότερα μετα απο 3 σερί ήττες .

ενδεικτικά trivia απο το ματς :
α) οι βάζελοι διαμαρτύρονταν για διαιτησία. Ξεχνούν όμως τι αβάντα πήραν απο τον Τσαγκαράκη για να συμμαζέψουν τα ασσυμάζευτα στο β' ημίχρονο.
β) κουνέλα-ξεκουνέλα ο Μάϊνταν δείτε τι βγάζει κάποια στιγμή στο β' ημίχρονο στο 09:51 του βίντεο
γ) ο Γ.Χ είχε τρελά κέφια εκείνο το βράδυ. Δείτε τι κάνει στον Κυργιάκο στο 10:45
δ) Κοιτάξτε άδειασμα που κάνει ο Οκκάς σε Χένρικσεν και Μικάελσεν στο 12:06
ε) και το καλύτερο : ποιος μπαίνει αλλαγή στο τέλος στη θέση του Οκκά ..... αποθέωση ....... :nairepaok: :nairepaok: :nairepaok:
paok87

Δημοσίευση από paok87 »

Ωραίος φίλε :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
nyxteridas

Δημοσίευση από nyxteridas »

Κι επίσης να μην ξεχνάμε ότι η ομάδα μετά το 4ο για αδιευκρίνιστους λόγους γκολ κατέβασε στροφές. Ίσως επειδή ως καλοί χριστιανοί (μιας και τότε ο θεός κι η παναγιά κυκλοφορούσαν πολύ στα αποδυτήρια) δεν θέλαμε να ταπεινώσουμε τον αντίπαλο
melios

Δημοσίευση από melios »

elgrego83 έγραψε: β) κουνέλα-ξεκουνέλα ο Μάϊνταν δείτε τι βγάζει κάποια στιγμή στο β' ημίχρονο στο 09:51 του βίντεο
:nairepaok: :nairepaok:
Δεν νομίζω ότι ο Radoslaw MAJDAN ήταν κακός ή κουνέλα...Μουντιαλικός παίχτης ήταν...
Μέτα το παιχνίδι με την Καλλιθέα (2-3) είχαν ακουστεί διάφορα και τον στείλανε, πακέτο μαζί με τον Κοζμισκι, σπίτι τους...
Ήμουνα στο παιχνίδι και στο γκόαλ της ισοφάρισης του ΓΧ δεν το είχε πανηγυρίσει...Απλά γύρισε στην 4 και χειροκρότησε...
Τεσπά...
Δεν ξέρω τι έγινε, δεν θα μάθουμε πότε...
Πάντως να έχεις τον Βάζελο με 3 μπαλάκια στο ημίχρονο και με τον Μπασινά με κόκκινη, το θεωρώ παπαρία που δεν τους βάλαμε και αυτούς μια 6άρα...
Τεσπά...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”