Ταινίες - σειρές
Re: Cinemania
Αριστουργημα....Απο τα must του αιωνα...Ενας Υπεροχος Ανθρωπος(A Beuatiful Mind)...Του Ρον Χαουαρντ(Κωδικας Ντα Βιντσι)....Κερδισε το 2001 4 Oscars(Καλυτερης Ταινιας,Καλυτερης Σκηνοθεσιας,Καλυτερου Διασκευασμενου Σεναριου,Β Γυναικειου Ρολου) ενω ηταν υποψηφιο για 8.
Η ιστορια του μεγαλοφυους μαθηματικου John Forbes Nash που επασχε απο σχιζοφρενεια(και απο μανια καταδιωξης) ο οποιος βραβευτηκε με Νομπελ Οικονομιας αποδιδεται με φοβερα ρεαλιστικο τροπο.Η μονη υπερβολη της ταινιας ειναι οτι ο Νας δεν ειχε ποτε οπτικες παραισθησεις(π.χ. μιλουσε στο κενο αλλα χωρις να βλεπει καποιον).
Η συνεισφορα του Νας στα Μαθηματικα και ιδιαιτερα στον τομεα της Στατιστικης και της Επιχειρησιακης Ερευνας ειναι τεραστια.Επεκτεινε τη θεωρια παιγνιων απο τα παιχνιδια μηδενικου αθροισματος(zero-sum games) στα παιχνιδια μη μηδενικου αθροισματος(non zero-sum games) και δημιουργησε την ισορροπια Νας(Nash equilibrium).Οι θεωριες του χρησιμοποιουνται ακομη και σημερα απο το χρηματιστηριο και τις οικονομικες συναλλαγες μεχρι τη φυσικη,τη χημεια και την εξελικτικη βιολογια.
[youtube]aS_d0Ayjw4o[/youtube]
Σημερα στις 21.00 στο Star
Η ιστορια του μεγαλοφυους μαθηματικου John Forbes Nash που επασχε απο σχιζοφρενεια(και απο μανια καταδιωξης) ο οποιος βραβευτηκε με Νομπελ Οικονομιας αποδιδεται με φοβερα ρεαλιστικο τροπο.Η μονη υπερβολη της ταινιας ειναι οτι ο Νας δεν ειχε ποτε οπτικες παραισθησεις(π.χ. μιλουσε στο κενο αλλα χωρις να βλεπει καποιον).
Η συνεισφορα του Νας στα Μαθηματικα και ιδιαιτερα στον τομεα της Στατιστικης και της Επιχειρησιακης Ερευνας ειναι τεραστια.Επεκτεινε τη θεωρια παιγνιων απο τα παιχνιδια μηδενικου αθροισματος(zero-sum games) στα παιχνιδια μη μηδενικου αθροισματος(non zero-sum games) και δημιουργησε την ισορροπια Νας(Nash equilibrium).Οι θεωριες του χρησιμοποιουνται ακομη και σημερα απο το χρηματιστηριο και τις οικονομικες συναλλαγες μεχρι τη φυσικη,τη χημεια και την εξελικτικη βιολογια.
[youtube]aS_d0Ayjw4o[/youtube]
Σημερα στις 21.00 στο Star
+1000000000000000000000
Φοβερή ταινία για έναν πραγματικά μεγάλο άνθρωπο και επιστήμονα..
Φοβερή ταινία για έναν πραγματικά μεγάλο άνθρωπο και επιστήμονα..
Φιλε δεν ξερω αν νιωθεις καθολου απο τον τομεα των Μαθηματικων που σχετιζεται με την Επιχειρησιακη Ερευνα,αλλα αν ξερεις πραγματικα μπορεις να καταλαβεις ποσο καινοτομες και σημαντικες ηταν οι θεωριες του......Πραγματικα η συγχρονη Οικονομια(οπως τη μελετουν τουλαχιστον τα Μαθηματικα) δε θα υπηρχε σημερα σε αυτην τη μορφη χωρις αυτον.......Κατερριψε δεκαετιες ερευνας.......
Καλα ρε τοσα και τοσα μας ειπατε για την "ψυχη βαθεια", το σημαντικοτερο ξεχασατε...:
[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uJApxanylPc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uJApxanylPc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]

[youtube]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uJApxanylPc&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/uJApxanylPc&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/youtube]

Όταν την είδα την γύρισα 3 φορές να ακούσω ξανά.
Νόμιζα ότι με πείραξε ο πολύς ΠΑΟΚ.
Και αυτό το βρήκες βρε θηρίο?
Η ταινία είναι πολύ καλή.
Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
edit
την photo δεν την είχα προσέξει
Νόμιζα ότι με πείραξε ο πολύς ΠΑΟΚ.

Και αυτό το βρήκες βρε θηρίο?
Η ταινία είναι πολύ καλή.
Όλα τα άλλα είναι να χαμε να λέγαμε.
edit
την photo δεν την είχα προσέξει

Είχαμε και νεκρούς ποδοσφαιριστές εκεί σε αντίθεση με κάποιους άλλους...brigate4 έγραψε:Τρέλλα δεκαετίας...40΄s
- PRAKTORINOS
Άργησα αλλά είδα επιτέλους το Avatar σε IMAX 3D και πραγματικά έχω μείνει άφωνος.
Δεν έχω ξανανιώσει έτσι στη ζωή μου. Respect!

Εγώ άργησα λίγο παραπάνω
και δε σας κρύβω οτι εκεί γύρω
στα τρία τέταρτα με μία ώρα
άρχισα να κοιτώ το ρολόι μου.
Και όταν κοιτώ το ρολόι μου
μέσα στον κινηματόγραφο
είναι που αρχίζουν και με πιάνουν τα διαόλια
κάτι σαν στην Τούμπα νιώθω,
που έχω ντεμέκ εδαφική υπεροχή (κλο-κλο)
αλλά από αυγουλάκι, νιετ!
Την παρθενιά μου σε 3D-ΙΜΑΧ-DOLBY-MΛ-ΚΚΕ-SURROUND
την είχα σπάσει στο κοντινό καρτουνίστικο παρελθόν
ως συνοδός τού μικρού Μιχάλη
και δε λέω,
εντυπωσιάσθην στο αρχικό δεκάλεπτο
του "Fly me to the moon"
και άλλων ανάλαφρων
αλλά ως εκεί.
Δε κρύβω οτι διόλου με συνεκίνησαν
τα υποτυπώδη οικολογικά, ουμανιστικά και άλλα
εξώφθαλμα και χιλιοειπωμένα μηνύματα του Αvatar script
ενώ στον καθαρά ψυχαγωγικό (action) τομέα
παραμένω πιστός θιασώτης της ανατριχίλας
που μου χάρισαν κάποτε
πραγματικά καινοτόμα σαν το "Raiders of the lost ark",
το "Blade runner" ή το "2010: A space odyssey".
Και σε διαστάσεις δύο, ε;
Αλλά σινεμά.
Σινεμαδάρα!
Θα μου πεις τώρα,
προτιμάς το Δαμανάκη από το Βιτόλο,
το Λέανδρο από τον Αντελίνιο,
το πέταλο από τη σουίτα;
Τι να σας πω, ρε παιδιά,
συμπαθάτε με αλλά
γούστα είναι αυτά.
Καλά εγώ τη παρθενιά μου ακόμα δεν την έσπασα σε 3D-IMAX-DOLBY-MΛ-ΚΚΕ-SURROUND
Xάνω ε?
Άντε μετά να πας σε θερινό με τα κουνούπια παρέα...
Xάνω ε?
Άντε μετά να πας σε θερινό με τα κουνούπια παρέα...
Καλημέρα σε όλες και όλους
bro Πρακτορίνε...σωστά...όλα
αλλά
γαμεί...το Avatar
νέος κινηματογράφος...
bro Πρακτορίνε...σωστά...όλα
αλλά
γαμεί...το Avatar
νέος κινηματογράφος...
- sidpanos
δείπνο ηλιθίων...
απο τις πιο καλές κωμωδίες που έχω δεί...
γαλλική και φυσικά οι γάλλοι έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ...
παρακολουθείς την ταινία και λες...τι σκ@τα...μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι το τέλος λύνεσαι στο γέλιο...
http://www.imdb.com/title/tt0119038/
υγ.αν έχει ξανα αναφερθεί,καλό θα κάνει η επανάληψη...

απο τις πιο καλές κωμωδίες που έχω δεί...
γαλλική και φυσικά οι γάλλοι έχουν καλή αίσθηση του χιούμορ...
παρακολουθείς την ταινία και λες...τι σκ@τα...μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και μέχρι το τέλος λύνεσαι στο γέλιο...
http://www.imdb.com/title/tt0119038/
υγ.αν έχει ξανα αναφερθεί,καλό θα κάνει η επανάληψη...

Φίλε Makis4444 , Mr Operational Researcher ή Management Scientist ή Decision Scientist ...Whatever... Ωραίος ο Nash... αλλά αν δεν ήταν Αμερικανός δεν νομίζω να γινότανε ποτέ ταινία....Σίγουρα η θεωρία του περί στρατηγικής στην Θεωρία Παιγνίων ήταν σημαντική και trendy ιδίως στα 90s… αλλά έχουν προσφέρει πολλά σημαντικότερα και άλλοι επιστήμονες οι οποίοι βραβεύτηκαν και αυτοί με Nobel άλλα η ζωή τους δυστυχώς δεν έγινε ποτέ ταινία... Εντάξει πουλάει και η ιστορία με την σχιζοφρενία και τα φημισμένα αμερικανικά πανεπιστήμια κτλ...Άλλα η ' επιχειρησιακή έρευνα ' -> (OR), είναι γέννημα θρέμμα από την Μεγάλη Βρετανία και την Γαλλία... Charles Babbage , Émile Borel, Patrick Blackett και εφαρμογή στις στρατιωτικές επιχειρήσεις τον β Παγκόσμιο Πόλεμο...Makis4444 έγραψε:Φιλε δεν ξερω αν νιωθεις καθολου απο τον τομεα των Μαθηματικων που σχετιζεται με την Επιχειρησιακη Ερευνα,αλλα αν ξερεις πραγματικα μπορεις να καταλαβεις ποσο καινοτομες και σημαντικες ηταν οι θεωριες του......Πραγματικα η συγχρονη Οικονομια(οπως τη μελετουν τουλαχιστον τα Μαθηματικα) δε θα υπηρχε σημερα σε αυτην τη μορφη χωρις αυτον.......Κατερριψε δεκαετιες ερευνας.......
Το Π (3,14.....) του Aronofsky μου άρεσε πιο πολύ.
http://www.imdb.com/title/tt0138704/
take a break...
[youtube]B8h5Owjxomg[/youtube]