Μεταγραφές καλοκαιριού 2026 II

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Shivaspace

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2026 II

Δημοσίευση από Shivaspace »

Λουτσέσκου αλ σάαντ σχεδόν κλεισμένος

θυμάμαι σ ένα βίντεο τον βασιλόπουλο? δεν τους ξέρω και καλά , ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ πάντως, να λέει πως σίγουρα θα επέλεγε τις διακοπές..μια χρονιά να μην χτυπάει το τηλέφωνο.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 09:18 ...
Καλημέρα. Επιγραμματικά για την οικονομία του χώρου:

1) Καταλαβαίνω ότι ακόμα σκέφτεσαι πως το 4-3-3 θα το παίξει ο Λουτσέσκου...
...με την μπάλα να δίνει τον ρυθμό κι όχι τον παίκτη
Γειά σου Ριαν αλάνι.
Έξις δευτέρα φύσις..
Το μυαλό θέλει λίγο χρόνο.. :mrgreen:

Οκ, για αυτό σου ανέφερα πως αν παίζαμε με Κορτράικ και Βεστερλο όλα αυτά τα προτερήματα που σωστά αναφέρεις πως διαθέτει ο Αντρίγια θα ήταν αξιοποιησιμα στο πλαίσιο που βάζεις.
2) Σκέψου πχ τον Νταβίντ Σίλβα και μετέπειτα τον Μπερνάρντο Σίλβα της Σίτυ. αλλά το low block που έτρωγε η Σίτυ δεν το έχει φάει ομάδα στην ιστορία της ΠΛ.
Με αυτό το ωραίο παράδειγμα θα σου πω κάτι ακραίο. Στο low block της Ελλάδας πιο ταιριαστός μου φαίνεται ο Ταισον στο 8 παρά ο Αντρίγια. Οκ, καταλαβαίνεις πως το λέω με αφορμή το παράδειγμα των πολιτών..
Μαζί με τα θετικά που βλέπουμε όλοι στον Αντρίγια ταυτόχρονα νομίζω πως υπάρχουν και αρνητικά χαρακτηριστικά για μια τέτοια θέση και στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Επίσης ο κάθετος προσανατολισμος είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από τον οριζόντιο. Κάθετα μπορείς να μην έχεις ούτε το χρόνο ούτε τον προσανατολισμό σώματος για να κοιτάξεις το γήπεδο. Δεν είναι απλό να πάρεις έναν παίκτη που παίρνει στο πλάι τη μπάλα, σηκώνει βλέμμα και βλέπει και τους υπόλοιπους 21, να του πεις έλα στον άξονα και με ελάχιστο χώρο, χρόνο και χωρίς δεξί πόδι και παιξε μπαλίτσα σε μεσοδιαστηματα 2 τ.μ.
3) Για Ντέλια το είχα γράψει κι όταν είχε πρωτοσυζητηθεί το 4-3-3. Πρακτικά στον ΠΑΟΚ αυτά τα χρόνια έπαιζε από το 6 σε φάση build up όταν ο Μεϊτέ έλειπε, ως το 9 όταν το φορ μας έκοβε βόλτες στους αγρούς. Το έχει το 8 άνετα. Αλλά μετά γίνεσαι τρομερά σοφτ και είναι δύσκολο να βρεις τόσο απρόβλεπτο, δημιουργικό, και ικανό στο 1vs1 στα άκρα.

Το αν θα γίνουμε σοφτ εξαρτάται και από τους υπόλοιπους που θα πλαισιώνουν την τριάδα. Όμως η ύπαρξη του στο πλάι έχει κι αυτή πλεονεκτήματα.

Να σου πω πάντως κάτι. Κάτι δε μου αρέσει στην ιδέα του Αντρίγια ως εσωτερικό χαφ. Όμως απόλυτος δε μπορώ να είμαι. Δε μπορώ να γυρίσω και να σου πως είσαι λάθος εσύ που θες τον Αντρίγια αριστερό εσωτερικό χαφ ή πως είναι λάθος ο ρενε που τον προτιμά δεξί εσωτερικό χαφ.
Είναι κάτι που έχει το ενδιαφέρον του όμως μόνο στην πράξη θα φαινόταν τι ισχύει. Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή, που κινούμαστε στα όρια της μαντεψιας για το τι θα είναι αποδοτικό. Γιατί δεν είναι μόνο ο Αντρίγια. Πρέπει όλο το καινουριο παζλ να δούμε πως θα πάει.
Να σου πω και τη γνώμη μου, αν το κοιτάζαμε συνολικά. Με Ντέλια στο πλάι και με δεδομένο πως ο Ζαφ θα είναι το ένα εσωτερικό, προτιμώ τον Καμαρά δεύτερο να γεμίζει περιοχή σε σετ καταστάσεις παρά να έχω ακινδυνους Ζαφ και Αντρίγια στο συνωστισμό.
Εκτός κι αν θες τον Ζαφ στη βάση οπότε ανοίγουμε νέα κουβέντα.
Νομίζω δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα ειδικά όταν μιλάμε για ελληνικό πρωτάθλημα.

ΥΓ: Εξακολουθώ να ελπίζω σε 3-4-2-1 με Μιχαηλίδη-Ελουστόντο πλάγια στόπερ για ελίτ παιχνίδι από πίσω, Μεϊτέ (ή όποιον) Ζαφείρη στον άξονα, Ντέλια-Ζίφκοβιτς μπροστά τους (η καλύτερή του θέση αν με ρωτάς, δεξί 10αρι ας πούμε), και Γιαννούλη - Κένι όλη την πλευρά. Θα γίνουν τρελές κηδείες.
Αυτό μου κάθεται καλύτερα.. Ο Αντρίγια εκεί κεντησε και με Μπενφικα και με Κρασνονταρ στο έξω αλλά και στον τελικό.
Και ο Ελουστοντο με τον Μιχα θα αναδείξουν τα προτερήματα τους έχοντας ανάμεσά τους έναν αλλού τύπου στόπερ.
Βέβαια εκεί θα ανοίξουμε κουβέντα για τον φορ και τον Μεϊτέ αλλά κάθε πράγμα στον καιρό του.
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Χμμμμμ ωραια αναλυση δασκαλε,αλλα αυτο το 3 στην αμυνα μου καθεται στον λαιμο,νομιζω στα εγχωρια μικρα ματς θα ηταν κουτο να κατεβαινουμε με 3αδα πισω εφοσον θελουμε υπεραρυθμιες μπροστα.Καταλαβαινω πως τα πλαγια μπακ θα ειναι ουσιαστικα εξτρεμ και θα πατανε η εστω θα ειναι κοντα στην περιοχη,αλλα παλι μου καθεται καπως.

Θα προτιμουσα ενα 4-3-3 με 2 μπαλατα στοπερ με γρηγορες επιστροφες (νομιζω ο ισπανος κ ο μιχα μπορουν να το υπηρετησουν),ενα χαφ (τυπου Σανταμαρια) που σε φαση αμυνας θα γινεται τριτο στοπερ,2 πλαγια μπακ (Γιαννουλη,Κεννυ) που θα ανεβοκατεβαινουν τις πλευρες,με υποστηριξη απο τα κεντρικα χαφ (Μειτε/Καμαρα - Ζαφειρη),στην τριαδα πλαγια τους Αντριγια Κωνσταντελια να ειναι inverted winger με αναποδο ποδι και μπροστα εναν γρηγορο,μαχητη,καλο παστελωτη με καλα πνευμονια (αντε Γιακουμακη αγορι μου).Αν το γκολ δεν ερχεται ευκολα,βγαζεις ενα χαφ,περνας τον Ντελια στο δεκα,Ταισον στα αριστερα και παιζεις με το πολυαγαπημενο μας 4-2-3-1.

Υ.Γ. οση ωρα το εγραφα,καταλαβα πως το δικο μου 4-3-3 με το δικο σου 3-4-2-1 δεν εχει και αισθητες διαφορες,αρκει ο μεσαιος κεντρικος αμυντικος να μπορει να παιξει και στο 6.
These users thanked the author Kabamaru11 for the post:
marsantos
marsantos

renegade έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 19:17 ...
Προσωπικά θα ήθελα στα άκρα να υπάρχει και παίκτης πού μπορεί να παίξει στον χώρο στην πλάτη της άμυνας και να βγαίνει σαν κρυφός επιθετικός. Μελίνα λόγια έναν Ντεσπο στα πολύ καλά του
Γι αυτό και έβαλα τον ζιφκο στην πίσω ζώνη.
Και επί της ευκαιρίας επειδή είχε ρωτήσει ο @marsantos , τον θέλω από δεξιά και όχι αριστερά
Καταλαβαίνω πως το λες.
Το κακό είναι πως ο Ντεσπο μάλλον θα χάσει το καλοκαίρι ή στην καλύτερη το μεγαλύτερο μέρος του.
Ξέρεις τι βλέπω. Ανανεώνοντας ο Τάι, και με τις απουσίες Μεϊτέ, Ντεσπο και Σορετιρε, ο άνθρωπος και να θέλει να δουλεψει κάτι άλλο στην προετοιμασία δε θα μπορεί.
Δλδ να βάλει τον Αντρίγια εσωτερικό χαφ. Ποιους θα έχει για δεξιά; Μόνο ο Χατσι. Πίσω από αυτόν ποιος θα είναι; Να βάλει δεξιά τον Τάισον και αριστερά τον Ντελια; Να πάρουν άλλο ενώ υπάρχει ο Ντεσπο;
Μου φαίνεται ακόμα και 4-3-3 να παίξει, Ντελια και Ζαφ θα έχει στο 8, Ται και Αντρίγια στις πλευρές. Και θα περιμένει ένα χαφ οπωσδήποτε.

Υγ. Και σκέψου να ανανεώσει ο Οζντόεφ..
Εκεί ο άνθρωπος θα έχει δεμένα τα χέρια..
perestroik4

Δημοσίευση από perestroik4 »

Πιστευω πως ο Ντελιας πρεπει να μεινει κοντα στο κεντρικο αξονα σε οσο πιο ελευθερο ρολο γινεται. Ο λουτσεσκου τον εβαζε ολο και περισοτερο κοντα στη περιοχη και τον πιεζε να γινει πιο κυνικος και ουσιαστικος με στοχο γκολ η ασιστ, δε πιστευω οτι θα ωφελησει ουτε αυτον ουτε εμας να παει στο πλαι εκτος απο συγκεκριμενες συνθηκες φυσικα.

Το 3-4-2-1 που λετε θα ηταν πιο ταιριαστο, η ακομα καλυτερα με Ζιφκο δεξια ολη τη πλευρα και μπροστα απο Ντελια 2 φορ, ισως Γιακουμακη αλλα και εναν λατινο αληταρα :opaokara:

Για μεταγραφες, 2 προτασεις για στοπερ που μενουν ελευθεροι
- https://www.transfermarkt.com/andre-ama ... ler/637782 ο Αντρε δε μπορει να μην τον εχει σκεφτει, δεν εχω ιδεα τι μισθο εχει και αν θα μπορουσε
- https://www.transfermarkt.com/takehiro- ... ler/331560 μουντιαλικος καμικαζι
marsantos

Kabamaru11 έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 23:54 Χμμμμμ ωραια αναλυση δασκαλε,αλλα αυτο το 3 στην αμυνα μου καθεται στον λαιμο,νομιζω στα εγχωρια μικρα ματς θα ηταν κουτο να κατεβαινουμε με 3αδα πισω εφοσον θελουμε υπεραρυθμιες μπροστα.Καταλαβαινω πως τα πλαγια μπακ θα ειναι ουσιαστικα εξτρεμ και θα πατανε η εστω θα ειναι κοντα στην περιοχη,αλλα παλι μου καθεται καπως.

Θα προτιμουσα ενα 4-3-3 με 2 μπαλατα στοπερ με γρηγορες επιστροφες (νομιζω ο ισπανος κ ο μιχα μπορουν να το υπηρετησουν),ενα χαφ (τυπου Σανταμαρια) που σε φαση αμυνας θα γινεται τριτο στοπερ,2 πλαγια μπακ (Γιαννουλη,Κεννυ) που θα ανεβοκατεβαινουν τις πλευρες,με υποστηριξη απο τα κεντρικα χαφ (Μειτε/Καμαρα - Ζαφειρη),στην τριαδα πλαγια τους Αντριγια Κωνσταντελια να ειναι inverted winger με αναποδο ποδι και μπροστα εναν γρηγορο,μαχητη,καλο παστελωτη με καλα πνευμονια (αντε Γιακουμακη αγορι μου).Αν το γκολ δεν ερχεται ευκολα,βγαζεις ενα χαφ,περνας τον Ντελια στο δεκα,Ταισον στα αριστερα και παιζεις με το πολυαγαπημενο μας 4-2-3-1.

Υ.Γ. οση ωρα το εγραφα,καταλαβα πως το δικο μου 4-3-3 με το δικο σου 3-4-2-1 δεν εχει και αισθητες διαφορες,αρκει ο μεσαιος κεντρικος αμυντικος να μπορει να παιξει και στο 6.
Κοίτα εγώ δε θέλω 3αδα. Εγώ θέλω το ορθοδοξο του Ράσβαν :? :lol:
Στα σοβαρά δεν είμαι αντίθετος με κανένα σχηματισμό. Αρκει να υπάρχουν τα υλικά για κάθε θέση και αρκεί να υπάρχει αρμονική σύνθεση χαρακτηριστικών. Να υπάρχει ισορροπία και σε τρεξίματα και σε δημιουργία.
Πχ. Μπορούμε να έχουμε 2 σκυλιά οκταρια όμως εκεί θα θες και οι 3 μπροστινοι να δημιουργούν. Όπως πχ. είχε ο οσφπ με Φορτουνη , Ποντένσε
και Ελ Αραμπι που και οι 3 δημιουργούσαν για τον εαυτό τους και την ομάδα.
Εάν ενα από τα 2 οκταρια έχει δημιουργικές ικανότητες όπως πχ. Ο Χουαγκ, εκεί μπορείς να έχεις έκπτωση δημιουργίας σε έναν από τους 3 μπροστινούς και να εχεις εναν παίκτη με αρετές στο off ball παιχνίδι.
Νομίζω πως όλοι μας μιλάμε αρκετά γιατί δεν έχουμε καμία εικόνα από το τι θέλει ο προπονητής σε συνδυασμό με τα ερωτηματικα του ρόστερ.
Πρέπει να δούμε τι χαφ θα έρθει γιατί Μεϊτέ τεράστιο ερωτηματικό.
Όπως φυσικά και τι φορ θα έρθει (αν έρθει :mrgreen:).
Υπομονή..
renegade

Δημοσίευση από renegade »

marsantos έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 23:58
renegade έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 19:17 ...
Προσωπικά θα ήθελα στα άκρα να υπάρχει και παίκτης πού μπορεί να παίξει στον χώρο στην πλάτη της άμυνας και να βγαίνει σαν κρυφός επιθετικός. Μελίνα λόγια έναν Ντεσπο στα πολύ καλά του
Γι αυτό και έβαλα τον ζιφκο στην πίσω ζώνη.
Και επί της ευκαιρίας επειδή είχε ρωτήσει ο @marsantos , τον θέλω από δεξιά και όχι αριστερά
Καταλαβαίνω πως το λες.
Το κακό είναι πως ο Ντεσπο μάλλον θα χάσει το καλοκαίρι ή στην καλύτερη το μεγαλύτερο μέρος του.
Ξέρεις τι βλέπω. Ανανεώνοντας ο Τάι, και με τις απουσίες Μεϊτέ, Ντεσπο και Σορετιρε, ο άνθρωπος και να θέλει να δουλεψει κάτι άλλο στην προετοιμασία δε θα μπορεί.
Δλδ να βάλει τον Αντρίγια εσωτερικό χαφ. Ποιους θα έχει για δεξιά; Μόνο ο Χατσι. Πίσω από αυτόν ποιος θα είναι; Να βάλει δεξιά τον Τάισον και αριστερά τον Ντελια; Να πάρουν άλλο ενώ υπάρχει ο Ντεσπο;
Μου φαίνεται ακόμα και 4-3-3 να παίξει, Ντελια και Ζαφ θα έχει στο 8, Ται και Αντρίγια στις πλευρές. Και θα περιμένει ένα χαφ οπωσδήποτε.

Υγ. Και σκέψου να ανανεώσει ο Οζντόεφ..
Εκεί ο άνθρωπος θα έχει δεμένα τα χέρια..
Όπως σου είπε και ο Ράιαν... ακόμα σκέφτεσαι λες και είναι ο λουτσέσκου στον πάγκο
Δηλαδή ότι θα έχουμε έναν σχηματισμό και παίκτες που θα αγωνίζονται σε συγκεκριμένες θέσεις και ρόλους.
Εγώ απλά θα ήθελα να δω κάποιες περισσότερες προσαρμογές από τον καινούργιο προπονητή και μέσα σε αυτές τις προσαρμογές είναι και η μετατόπιση του ζεύκοβιτς για κάποια παιχνίδια στο 8.
Φυσικά και μπορεί να πάει και ο ντέλιας σε αυτή τη θέση.
Εξάλλου με λουτσέσκου στην ουσία κάτι σαν 4-3-3 παίζαμε με τον ντελια μέσα αριστερά. Ο Ντελιας δεν αγωνιζότανος καθαρό ελεύθερο δεκάρι. Στρίφογυρνούσε εκεί στα αριστερά όρια της περιοχής εκεί όπου στήνονταν τα τρίγωνα με τους άλλος 2 της πλευράς
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Θα παρουμε πιστευω μια εικονα την Τεταρτη στο πρωτο φιλικο.Ολοι ειμαστε περιεργοι.
Refused1337

Δημοσίευση από Refused1337 »

DamoN έγραψε: Δευ 29 Ιουν 2026, 18:39 Παβλενκα - Τσιφτσής - Μοναστηνρλης
Ελουστονδο - χατζηδιακος - Μπαταούλας
Μιχαηλιδης - Κωττας
Κεννυ - Σάντσεζ
Γιαννουλης - Ντουνγκα
Μειτε - Σαρρης
Ζαφειρης - Μαρτινεζ - Μπιανκο
Ζιβκοβιτς - Χατσιδης
Κωνσταντελιας - Πελκας - Μπαλντε
Τάισον - σόλα - Μπέρδος
Γιακουμάκης - μύθου - Βαρελα

Αυτό ας πούμε το θεωρούμε λευκή πετσέτα ;;;
Αυτή η ομάδα είναι φανταστική, και συμφωνώ απόλυτα με αυτήν (ισως με εναν στόπερ σαν μεταγραφή επιπλέον αντι για 2 νεαρούς και με εναν ακόμα μεσοεπιθετικό), όμως εγώ ξέρω οτι δεν θα πάρει πρωτάθλημα και είμαι οκ με αυτό.

Εσείς το αντέχετε;
marsantos

renegade έγραψε: Τρί 30 Ιουν 2026, 00:22 ...
Εγώ απλά θα ήθελα να δω κάποιες περισσότερες προσαρμογές από τον καινούργιο προπονητή και μέσα σε αυτές τις προσαρμογές είναι και η μετατόπιση του ζεύκοβιτς για κάποια παιχνίδια στο 8.
...
Οκ, ρε συ. Το για κάποια παιχνίδια είναι άλλη κουβέντα. Εγώ νόμιζα ότι λέτε ως κεντρικό σχέδιο να πάει στα χαφ ο Αντρίγια.
ΠΟΡΚΥ-5
Official Paokmania's Papatzis

Δημοσίευση από ΠΟΡΚΥ-5 »

ΠΑΟΚ 2026-27

Παβλένκα, Τσιφτσής, Μοναστηρλης.

Κένι, Λύρατζης, Κοσιδης.

Ελουστόντο, *ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ*, *ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ* (Χατζηδιάκος), Μιχαηλίδης, Κωττας, Μπαταούλας.

*ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ* (Γιαννούλης), Μπάμπα, Ντούνγκα.

Μεϊτέ, Ζαφείρης, Σαρρής, *ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ*, Καμαρά, *ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ* (Μπιάνκο ή Οζντόεφ).

Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Χατσίδης.

Κωνσταντέλιας, Πέλκας, Μπάλντε.

*ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ*, *ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ* (Τάισον), Μπέρδος.

*ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ* ή Γιακουμάκης, Γερεμέγιεφ, Μύθου.

Προπ. : Αλέσιο Λίσι.

33 παίκτες με συνολικά 9 μεταγραφές (!!!), εκ των οποίων οι δύο ή οι τρεις είναι παραμένοντες! Θέλετε κι άλλους? Εάν ναι, θα μείνουν εκτός κάποιοι νεαροί. Αυτό θέλουμε?
These users thanked the author ΠΟΡΚΥ-5 for the post:
Patron
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Όχι βέβαια
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”