marsantos έγραψε:Παιδιά καλημέρα.
Ο Λουτσέσκου είναι 4η χρονιά στην ομάδα.
Κάθε πλευρά έχει τα δίκια της.
Εγώ είμαι μεγάλος φαν του Λουτσέσκου. Όχι προσωπολάτρης.
Προσωπολάτρης είμαι μόνο με τον γίγαντα Φερνάντο Σάντος.
Για τον Λουτσέσκου έχω να πω τα εξής.
Πιστεύω πολύ στις προπονητικές του ικανότητες. Δε χρειάζεται να μακρηγορώ με τα επιχειρήματά μου.
Σίγουρα όμως δεν ξέρω πόσο ψηλά φτάνουν αυτές.
Δηλαδή προπονητικά δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερος του Τούντορ ή του Φερέιρα. Μπορεί και οι 2 προκάτοχοί του να είναι καλύτεροι.
Όμως δεν είναι εκεί το ζουμί.
Στον ΠΑΟΚ αυτός που κάθεται δεν αρκεί να είνα απλά προπονητής για να πετύχει υψηλούς στόχους.
Αν είσαι σε ομάδα του ΠΟΚ μπορεί να μην είσαι καν προπονητής και να πετυχαίνεις. Βλέπε Λεμονής, Κόλλιας, Νιόπλιας και πάει λέγοντας.
Για να είσαι προπονητής στον ΠΑΟΚ στο τοξικό περιβάλλον που λέγεται Ελλάδα πρέπει να έχεις και άλλα προσόντα.
Ο Τούντορ την ημέρα που μας έσφαζε ο Παππάς στον ημιτελικό της Τούμπας έβγαινε και θαύμαζε το ρόστερ του Ολυμπιακού.
Ο Φερέιρα όταν έπαιξε στο Καραϊσκάκη με παράλυτες πόρτες και έβλεπε μπροστά στα μάτια του να προπηλακίζουν τον Πασχαλάκη βγήκε και εξέφρασε το θαυμασμό του για την ατμόσφαιρα του γηπέδου. Στο ματς με τον Βόλο που ανακοινώθηκε η απόφαση για την πολυιδιοκτησία αυτός έκανε χειρονομίες στον κόσμο.
Όσο καλός προπονητής και να είσαι, αν είσαι στον πάγκο του ΠΑΟΚ πρέπει να αντιλαμβάνεσαι πως παίζεται το παιχνίδι
και αν το αντιλαμβάνεσαι να έχεις τα κότσια να το αντέξεις.
Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν και αφού συμφωνούμε όλοι πως ο Λουτσέσκου είναι στη χειρότερη των περιπτώσεων ένας κανονικός προπονητής πρέπει να καταλάβουμε ότι έχει και όλο το υπόλοιπο εξωπροπονητικό πακέτο για να κρατάει την ομάδα σταθερά ανταγωνιστική και να αποκρούει τον ανελέητο πόλεμο που δέχεται η ομάδα μας.
Δε σας κάνει εντύπωση που όλο το ΠΟΚ έχει λυσσάξει εναντίον του επικοινωνιακά αλλά ταυτόχρονα προσπαθεί να βρει μια χαραμάδα μήπως και μας τον αρπάξει; Το ίδιο είχαν κάνει και με τον Φερνάντο που όταν είδαν ότι δημιουργεί σιγά σιγά μια ομάδα ανίκητη, έβαλαν τον Καρπετόπουλο να τον κράζει μέρα νύχτα και όταν είδαν ότι αυτό δεν πιάνει τόπο τον άρπαξαν και τον πήγαν στην Εθνική και ξαφινκά άρχισε τους ύμνους ο Καρπετόπουλος.
Μόνο και μόνο η λύσσα εναντίον του από το ΠΟΚ πρέπει να αποτελεί για μας ένδειξη ότι ο Ρασβάν είναι κάποιος που δεν μπορούν να τον αντιμετωπίσουν.
Όπως είχε πει πολύ εύστοχα κι o rainmaker μια φορά μετά από ένα αντίστοιχο ποστάρισμά μου, ο ΠΑΟΚ είναι πόλεμος και θυσία.
Αν αυτό δεν το έχουμε στο νου μας τότε δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για αυτόν που κάθεται στον πάγκο της ομάδας μας..
++++++
Συμφωνώ μέχρι τέλειας.