Ποντιακό topic
την πατρίδα'μ έχασα....
Με γενικό τίτλο «Πόντος Αιώνια Πατρίδα», αυτό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» της ΕΡΤ3, παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό προσκύνημα στις εστίες όπου έδρασε και μεγαλούργησε ο Ποντιακός Ελληνισμός.
Αφηγήσεις και μαρτυρίες ποντίων προσφύγων πρώτης γενιάς, παράθεση της ιστορίας και της σημερινής κατάστασης των Ελληνορθόδοξων Μνημείων της Ποντικής Γης, συναντήσεις με ποντιοφώνους της Σαμσούντας και των Σουρμένων, καταγραφή της Κασταμονής που υπήρξε η γενέτειρα των Μεγάλων Κομνηνών, περιήγηση στην Πόλη των Κοτυώρων (Ορντού) και των ονομαστών παρχαριών Τσάμπασιν και Σεμέν καθώς και σε χωριά της περιοχής Σαμσούντας όπως Όξε, Τσιρακμάν, Αλτίνκαγια, Άντγιερι και Ασάραγατς και τέλος ένα ιδιαίτερο προσκύνημα στη Μονή του όρους Μελά, την Παναγία Σουμελά, παραμονή 15Αύγουστου.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Ημερομηνία Προβολής: ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2009
Ώρα: 13.30-15.00 μ.μ.
Έρευνα – Καταγραφή – Κείμενα- Μαρτυρίες: ΘΩΜΑΪΣ ΚΙΖΙΡΙΔΟΥ
Αρχισυνταξία: ΧΡΥΣΑ ΣΑΜΟΥ
Πρωτότυπη Μουσική: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΙΟΤΖΙΔΗΣ
Μοντάζ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΙΟΥΛΠΕΚΙΔΗΣ
Αφηγήσεις και μαρτυρίες ποντίων προσφύγων πρώτης γενιάς, παράθεση της ιστορίας και της σημερινής κατάστασης των Ελληνορθόδοξων Μνημείων της Ποντικής Γης, συναντήσεις με ποντιοφώνους της Σαμσούντας και των Σουρμένων, καταγραφή της Κασταμονής που υπήρξε η γενέτειρα των Μεγάλων Κομνηνών, περιήγηση στην Πόλη των Κοτυώρων (Ορντού) και των ονομαστών παρχαριών Τσάμπασιν και Σεμέν καθώς και σε χωριά της περιοχής Σαμσούντας όπως Όξε, Τσιρακμάν, Αλτίνκαγια, Άντγιερι και Ασάραγατς και τέλος ένα ιδιαίτερο προσκύνημα στη Μονή του όρους Μελά, την Παναγία Σουμελά, παραμονή 15Αύγουστου.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Re: Ποντιακό Topic
Τοποθεσια: DÜSSELDORF, GERMANY
Πλατωνίκα , ρίζαμ, α τώρα κι είσαι α σα ξένα!
Κι α βαλτς έναν άλλον τόπον????
Πλατωνίκα , ρίζαμ, α τώρα κι είσαι α σα ξένα!
Κι α βαλτς έναν άλλον τόπον????

- Isaak the Greek
Re: την πατρίδα'μ έχασα....
mi8rio έγραψε:Με γενικό τίτλο «Πόντος Αιώνια Πατρίδα», αυτό το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου, η εκπομπή «ΔΙΑΣΠΟΡΑ» της ΕΡΤ3, παρουσιάζει ένα τηλεοπτικό προσκύνημα στις εστίες όπου έδρασε και μεγαλούργησε ο Ποντιακός Ελληνισμός.
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Μιθριο ριζαμ , αν ες ατο το εκπομπην σε κανεναν τορεντ , δωμα το λινκ να ελεπω κι εγω ιστε....Φχαριστω σε
- Isaak the Greek
Re: Απλά Μαθήματα Ποντιακής Διαλέκτου ΑΝΕΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ!!!!
Πω πω ανατριχιασα!!!!!Ειδικα μετα το 7.00 ειναι αποθεωση!!!!
- Isaak the Greek
http://www.youtube.com/watch?v=HAzLhtQR ... re=related
Δες κι αυτο Μιθριε.....Μ' εχεις κανει κι εχω παρει σβαρνα ολα τα βιντεο του Χρυσανθου , πινω και κλαιω πουλοπομ αδακα ση ξενητειαν!!!!!
Μανιτσαμ αλλο μ' αναμενς , πολλα ετον ατοσο
Για τεμεν αλλο μη μαιρευς νε το κρεβατιμ στροσον!!!!!
Δες κι αυτο Μιθριε.....Μ' εχεις κανει κι εχω παρει σβαρνα ολα τα βιντεο του Χρυσανθου , πινω και κλαιω πουλοπομ αδακα ση ξενητειαν!!!!!
Αμα θελς να κλαις και να βαρκιζ'ς Ισαακ αιμαν τεμον, τερεν ατο ντο διγω σεν αδακα http://www.youtube.com/watch?v=OnnABguHIkU
Ιλαμ, ωθεν ελεπ ατο, πουγαλευκουμε και τσερειτε η καρδια μ'...
Πεει μεν ντο νουνιζ'ς εσυ για τ' ατο...
Ιλαμ, ωθεν ελεπ ατο, πουγαλευκουμε και τσερειτε η καρδια μ'...
Πεει μεν ντο νουνιζ'ς εσυ για τ' ατο...
Νεπε Μιθρικα για πεει μεν, εδωκες χαμπερ σον Χρονην, να γραφτ εκεινον τ' εμορφον την τραγωδιαν, ντο εφουγραστεμεν ακεινον το βραδ και να δει μας ατο?
Εγω ο σεφτελον, πασταν πα ενεσπαλ' ατο...
Εγω ο σεφτελον, πασταν πα ενεσπαλ' ατο...
- Isaak the Greek
mi8rio έγραψε:Εντονε τραντελλενα Isaak!
τέρεν αδακά έναν έμορφον σελίδαν
http://www.euxintv.net/euxintv/index.php
Να εισαι καλα Μιθριε ριζαμ....Γουρπαν σα μπογιας!!!!
- Isaak the Greek
Φιρι φιρι το πατε να τις κοψω αποψε!!!!!Μερ ερθα αδακα ση ξενητειαν και τυρανιγουμαι!!!!!
Να ηστουν καλα παιδια....Γουρπαν γουρπαν!!!!
Να ηστουν καλα παιδια....Γουρπαν γουρπαν!!!!
Αναμενουμ' εσεν να ερσεσαι σην πατριδαν οπισ' να εφταμε εναν τρανον χαραν... Κι επεικη α παμε ουλ ανταμαν, σην Πατριδαν να ελεπωμεν τα χωρια και πατουμε την ευλογεμεντζαν τη Ποντου τη γην!!!!
- dreamwarrior
ΜΕΡ ΕΙΣΑΙ;
Πλατωνίκα πουλίμ και γιαβρίμ έχουμεν πολλά δουλείας αουτο τον καιρόν....Αμά εγώ νουνίζω σεν να εξερς ατό ρίζαμ.....Ο Σταυρίκας μερ εν;;;Ξαν λανγκεύει;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
όταν α λεμ ατα ενταμαν , θα λεγω σε για τον Λαζον κατ....
όσο για τη Χρονη τα τραγοδίας, α διν ατα μιαν ωραν, εφταει ατα mix!
α σην ωραν τερεν αουτο...
http://www.euxintv.net/euxintv/politist ... poulos.php
όσο για τη Χρονη τα τραγοδίας, α διν ατα μιαν ωραν, εφταει ατα mix!
α σην ωραν τερεν αουτο...
http://www.euxintv.net/euxintv/politist ... poulos.php
Isaak the Greek έγραψε:http://www.youtube.com/watch?v=HAzLhtQRBv0&feature=related

Έτον ο Κωστίκας, ο Γιωρίκας και ο Πανίκας.
πέθανεν ο Κωστίκας και επίεν σην πορταν μπροστα τι παραδεισονος. ελέπε τον ο Αε Πετρος και ρωτάτον πρώτα πρωτα "εσυ παιδιμ' για πέι με , ντο εποικες σην ζωης, ντο αμαρτίας;"
κλωσκεται ο Κωστίκας και λέι ατον "εγω ¨Aεμ' επήγα μ' ολον το χωρίον, γαρυν για γαρυν κι εφεκα..." λέι ατον ο Άε Πέρος "ατο τιδεν κι εν, συγχωρουμε σε, εμπα απες."
τ' αλλ την ημεραν πεθαν και ο Γιωρίκας. ρωτα και ατον ο Άε Πετρος ντε εποικε και ο Γιωρικας λέι οτι επίεν με το μσον το χωριον. σχωρα και ατον ο Άες και βαλετον σον παραδεισον.
ερτε και η σειρα τι Πανικα, ποθαν και παει μπροστα σι παραδεισονος την πορταν. ρωτα ατον ο Άες ντο αμαρτιας εποικεν. και ο Πανίκας μετ εναν χαραν κλωσκετε και λέι τον Άεν "εγω μονον με την γαρυμ' επενα, με καναν αλλεσα."
και κλωσκετε ο Άες και απαντατον " ειπαμέ να σχωρουμεν τ' αμαρτιας , αλλα οχι και τα μαλ*κιας"

πέθανεν ο Κωστίκας και επίεν σην πορταν μπροστα τι παραδεισονος. ελέπε τον ο Αε Πετρος και ρωτάτον πρώτα πρωτα "εσυ παιδιμ' για πέι με , ντο εποικες σην ζωης, ντο αμαρτίας;"
κλωσκεται ο Κωστίκας και λέι ατον "εγω ¨Aεμ' επήγα μ' ολον το χωρίον, γαρυν για γαρυν κι εφεκα..." λέι ατον ο Άε Πέρος "ατο τιδεν κι εν, συγχωρουμε σε, εμπα απες."
τ' αλλ την ημεραν πεθαν και ο Γιωρίκας. ρωτα και ατον ο Άε Πετρος ντε εποικε και ο Γιωρικας λέι οτι επίεν με το μσον το χωριον. σχωρα και ατον ο Άες και βαλετον σον παραδεισον.
ερτε και η σειρα τι Πανικα, ποθαν και παει μπροστα σι παραδεισονος την πορταν. ρωτα ατον ο Άες ντο αμαρτιας εποικεν. και ο Πανίκας μετ εναν χαραν κλωσκετε και λέι τον Άεν "εγω μονον με την γαρυμ' επενα, με καναν αλλεσα."
και κλωσκετε ο Άες και απαντατον " ειπαμέ να σχωρουμεν τ' αμαρτιας , αλλα οχι και τα μαλ*κιας"