figurehead4 έγραψε:
...
Γειά σου φιλαράκι figure.
Συμφωνούμε ότι και είναι το βασικό επιχείρημα υπέρ του και πιο σημαντικό συμφωνούμε ότι όντως είναι ο λόγος της φετινής τάδε απόδοσης (μη χαρακτηρίσω καλύτερα) ;
Απο όσα διαβάζω πως γράφεις ναι.
Όχι δεν συμφωνούμε. Το πρόβλημα αυτό προέκυπτε συγκριτικά με την περυσινή ομάδα και μέχρι τη φυγή του Κουλιε. Πλέον, με την ύπαρξη 2 καινούριων στόπερ με συγκεκριμένα ηλικιακα, τεχνικά και αθλητικά χαρακτηριστικά εκ των οποίων το ένα μόνο παίζει Ευρώπη, έχουμε μια νέα συνθήκη. Θα με ρωτήσεις άρα τα στόπερ είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα; Πάλι όχι θα σου πω. Δε νομίζω ότι αν προσπαθήσουμε να κατακερματισουμε την τωρινη εικόνα σε μικρά και εξατομικευμενα προβλήματα θα βγάλουμε συμπέρασμα. Όλα είναι αλληλένδετα. Μπορείς να εστιάσεις στην έλλειψη δημιουργικού χαφ ενώ χάνεις παιχνίδια από την καταπόνηση του βασικού αριστερού μπακ και την ανετοιμοτητα του αναπληρωματικου;
Μπορείς να μιλήσεις μόνο για τα χαφ όταν βλέπεις τα στόπερ να κοιτιουνται για να καταλάβουν τι έχει συμβεί;
Μπορείς να χρεώσεις μόνο στα χαφ το πρόβλημα ανάπτυξης ενώ βδομάδα παρά βδομάδα χάνεις για λόγους υγείας τον πιο δημιουργικό παίκτη του πρωταθλήματος;
Για να ενισχύσω την άρρηκτη σύνδεση των μικροπροβληματων θα σου αναφέρω ένα παράδειγμα. Στην Αγγλία, στη μεσοαμυντικη περιοχή του άξονα είχαμε την τετράδα Κεντζιόρα, Κολευ, Σβαμπ, Οζντόεφ. 3 από τους 4 περυσινοι. Παρουσία; Άκρως ικανοποιητική.
Με οσφπ η αντίστοιχη τετράδα ήταν Λοβρεν, Κολευ, Οζντόεφ, Μπακαγιοκο. Ένας στους 4 περυσινός. Παρουσία; Κάτω του μετρίου.
Καταλαβαίνεις γιατί δεν θεωρώ μόνο την έλλειψη χαφ κορυφαίο πρόβλημα; Μπορώ να τα ρίξω όλα στο Μπακαγιοκο; Και με τον άρη έπαιξε ο Μπακαγιοκο. Τα 200 τετραγωνικά μέτρα που ήταν συνεχώς κενά στην πλάτη του στον αγώνα με τον οσφπ δεν υπήρχαν με άρη. Εκεί όμως πίσω του ήταν Κεντζιόρα Μιχαηλίδης και μπροστά του ο Ντέλιας. Άρα δεν μπορούμε να σταθούμε μόνο στην ομολογουμένως κακή απόδοση του Μπακα και κατ' επέκταση στην έλλειψη ενός δημιουργικού χαφ. Τα πράγματα πλέον είναι πιο σύνθετα. Επειδή με διαβάζεις, από ότι έχω καταλάβει, έχω ήδη περιγράψει τις σκέψεις μου για την παρουσία Λοβρεν, την εξάρτηση από Ντέλια, τη δύσκολη διαχείριση Μπάμπα και φυσικά την έλλειψη 2 και όχι μόνο ενός δημιουργικού χαφ. Όλα αυτά τα έχω σχολιάσει μαζί και χώρια και χωρίς να έχω καταπιαστει ιδιαίτερα με το μεσοεπιθετικο κομμάτι.
Αφου δεν σου ήρθε ο Μεϊτε που ναι, κάνει όλα όσα κι εσύ έχεις γράψει κι άλλοι φίλοι, βλέπεις ότι "ξεμένεις" τρόπος του λέγειν με Οζντόεφ, Καμαρά, Σβαμπ, Μπακαγιόκο, Θυμιάνη, Τσιγγάρα.
Με 6 παίχτες...
...
Κι αν μείνανε με 2,5 παίχτες και σταυρωνουμε τα χέρια να, αντέξουν ο Σβαμπ και ο Οζντόεφ και να μην τραυματιστεί φτου φτου ο Καμαρά, είναι γιατί ο προπονητής επέλεξε αυτό το δρόμο.
Για τα χαφ έχουμε κάνει πολύ κουβέντα στο τόπικ του Καμαρά. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση με αφορμή το συγκεκριμένο παίκτη οπότε δεν μπορώ να ακολουθήσω τη συλλογιστική σου όπως κι εσύ τη δική μου.
Χαίρομαι που εδώ τουλαχιστον συμφωνούμε, πως ο ΠΑΟΚ οφείλει να είναι παντού μέσα και να μην διανοείται να αφήνει διοργανώσεις.
Εγώ δεν χαίρομαι μόνο αν συμφωνούμε. Χαίρομαι γενικά που κάθεσαι και γραφεις επί όσων σχολιάζω γιατί αφιερώνεις αρκετό χρόνο για να καταγραψεις όλες τις σκέψεις σου.