9.Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Re: 9. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
Καλα μαξιμε αν ειναι να λεμε στα παιδια μας παραμυθια λεμε και του αισωπου!!
Μαξιμε, μη χανεις το χρονο σου να γραφεις επιχειρηματα. Εδω μεσα ειναι διαγωνισμος εξυπναδας και ειρωνειας.
Λοιπον κομμενη η πλακα.
Απο εδω και περα θα ψαξω εγω προσωπικα τα ποστ ολων σας και θα περνατε ενας-ενας απο το ταμειο να δινετε λεφτα υπερ σαλπεως.
πχ.σκυλιασες-ισοπεδωσες τον παρουσιασες κορυφαιο ελληνα ποδοσφαιριστη 1000 ευρω.
σκυλιασες-ισοπεδωσες αλλα τον παρουσιασες καλυτερο ελληνα επιθετικο μονο, 800 ευρω.
εταξες γκολ που θα κανουν ολοι την τουμπα να ζητανε συγνωμη σε αυτον αντι αυτος στην τουμπα 2.000 ευρω.
ειπες την 4 πρεζακια και αυτον χερουβιμ 1500 ευρω.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.-
Απο εδω και περα θα ψαξω εγω προσωπικα τα ποστ ολων σας και θα περνατε ενας-ενας απο το ταμειο να δινετε λεφτα υπερ σαλπεως.
πχ.σκυλιασες-ισοπεδωσες τον παρουσιασες κορυφαιο ελληνα ποδοσφαιριστη 1000 ευρω.
σκυλιασες-ισοπεδωσες αλλα τον παρουσιασες καλυτερο ελληνα επιθετικο μονο, 800 ευρω.
εταξες γκολ που θα κανουν ολοι την τουμπα να ζητανε συγνωμη σε αυτον αντι αυτος στην τουμπα 2.000 ευρω.
ειπες την 4 πρεζακια και αυτον χερουβιμ 1500 ευρω.
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.-
- Maximus
Διαβαστε για τα "παραμυθακια της Χαλιμάς" και θυμηθειτε την περιρρεουσα ατμόσφαιρα τότε...
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Φερνάντο Σάντος: 8 Φεβρουαρίου 2010
Tο τριετές πλάνο που εκπονήσατε τον Σεπτέμβριο του 2007 τελειώνει τον Mάιο, μαζί με το συμβόλαιό σας, και η αλήθεια είναι ότι αυτό που υποσχεθήκατε το κάνατε. Tι γίνεται τώρα;
Θα δούμε. Θα το δείξει ο χρόνος. Eίμαι 55 χρόνων, έχω δει πολλά όνειρα, αλλά είναι δύσκολο να κάνω όνειρα και να έχω υπομονή να τα κυνηγήσω μέχρι τέλους. Oταν ήρθα στην Eλλάδα το πρώτο που ήθελα ήταν να στεφτώ πρωταθλητής με ελληνική ομάδα. Eφτασα πολύ κοντά δύο φορές με την AEK, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερα. Πιστεύω ότι θα έχω κι άλλη ευκαιρία.
Θέλετε να γίνετε λίγο πιο σαφής σχετικά με τις προϋποθέσεις που θέλετε να υπάρξουν για να συνεχίσετε στον ΠAOK;
Aπό την ώρα που μπήκαν οι βάσεις για να διεκδικήσει ο ΠAOK πρωτάθλημα, τα μονοπάτια είναι δύο. Tο πρώτο είναι να υπάρξουν όλες οι συνισταμένες που θα φέρουν τον ΠAOK στον δρόμο του τίτλου και γι' αυτό δεν αρκεί η καλή θέληση του καλύτερου προπονητή του κόσμου, ούτε η καλή θέληση της καλύτερης διοίκησης του κόσμου. Θέλει κι άλλα πράγματα. Nα έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις μέχρι το τέλος. Aν δεν μπορείς, υπάρχει και το δεύτερο μονοπάτι. Nα συνεχίσεις να διατηρείς την ομάδα σε αυτό το επίπεδο που είναι, μια διαδικασία αργή, στην οποία εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την υποχρέωση και την ευθύνη να πω ότι είναι υποψήφια να πάρει το πρωτάθλημα. Eγώ δεν πουλάω όνειρα, λέω την αλήθεια. Mε τα δεδομένα που υπάρχουν όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα λέμε ότι Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν από 40% πιθανότητες να το πάρουν, ο ΠAOK το 15%, η AEK το υπόλοιπο. Eγώ θέλω όταν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού, του Oλυμπιακού και του ΠAOK να είναι από 33%. Eίναι εύκολο να λέω άλλα, για να φανώ αρεστός στον κόσμο, να λένε «ωραία τα λες, ρε μάγκα», αλλά εγώ αυτά δεν μπορώ να τα κάνω.
Aν, λοιπόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει ο ΠAOK το πρωτάθλημα με ίσες πιθανότητες με τους άλλους να το πάρει, δεν θα μείνετε.
Oχι.
Στο επίπεδο που έχει φτάσει ο ΠAOK τι χρειάζεται για να μπορεί να διεκδικήσει του χρόνου μεγάλους στόχους;
O ΠAOK χρειάζεται χρήματα για να πάρει τρεις παίχτες μεγάλης ποιότητας, προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδό του. Eχω πει και στον πρόεδρο τι ακριβώς πιστεύω ότι χρειαζόμαστε. Oποιος παρακολουθεί τα λεγόμενά μου θα έχει καταλάβει.
Mετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όταν στις κερκίδες συνέβαιναν διάφορα, είπατε ότι θα θέλατε τον Σαλπιγγίδη στον ΠAOK. Tο είπατε σοβαρά;
Φυσικά! Tον ήθελα με μεταγραφή όταν ήμουν στην Mπενφίκα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην τον θέλω στον ΠAOK.
Kάποιοι οπαδοί του ΠAOK δεν τον θέλουν, για εξωαγωνιστικούς λόγους. Aν αποφασίζατε εσείς και μπορούσατε να πάρετε μια τέτοια απόφαση, θα πηγαίνατε κόντρα στο ρεύμα;
Θα σας το πω πιο ξεκάθαρα κι αυτό ισχύει γενικώς, όχι ειδικά για την περίπτωση του Σαλπιγγίδη. Oι διοικήσεις πρέπει να πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου, πρέπει να αφουγκράζονται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γιατί αυτό δείχνει σεβασμό. Aλλά δεν πρέπει να επηρεάζονται, έτσι ώστε να μην πάρουν την απόφαση που υπάρχει στο μυαλό τους.
Πάρτε και εναν Ιβιτς - 14 Μαιου 2010
Ιβιτς: "Με 2-3 μεταγραφές, ο ΠΑΟΚ θα γίνει φαβορί για το Πρωτάθλημα
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει του χρόνου το πρωτάθλημα: "Αν γίνουν δυο-τρεις καλές μεταγραφές, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα. Εξαρτάται τι θα γίνει και με τον προπονητή".
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Αν θελετε λινκσ, πειτε μου να σας τα γραψω...
Πανω σε αυτη την κοσμοθεωρια χτισαμε λοιπόν τις προσδοκίες εκείνης της σεζον...
"Πάμε για πρωταθλημα με 2-3 επιθετικούς",
"η αμυνα ειναι ηδη σουπερ, μας λειπει το χτίσιμο της επιθεσης"
"Μπερετα, ετοιμη ομαδα για πρωταθλημα, της αλλαζεις σύστημα"
κλπ κλπ
Ελατε ρε παιδια, δεν μπορει να μην τα θυμαστε!
2-3 παιχταραδες περιμεναμε μπροστα στην ηδη χτισμένη ομαδα μας και ειμασταν ετοιμοι για πρωταθλημα! Ολοι αυτό ελεγαν! Δεν μπορει να μην το θυμαστε! Ο Σαντος το ελεγε (Σαλπιγγιδη ηθελε σαν τρελος), ο Ιβιτς το ελεγε, ολοι το λεγαμε...
Τωρα απαντήστε στην ερωτηση μου, γιατι ηρθε τελικα ο Σαλπιγγίδης?
Ηταν λάθος κίνηση για τα δεδομένα της εποχής?
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Tο τριετές πλάνο που εκπονήσατε τον Σεπτέμβριο του 2007 τελειώνει τον Mάιο, μαζί με το συμβόλαιό σας, και η αλήθεια είναι ότι αυτό που υποσχεθήκατε το κάνατε. Tι γίνεται τώρα;
Θα δούμε. Θα το δείξει ο χρόνος. Eίμαι 55 χρόνων, έχω δει πολλά όνειρα, αλλά είναι δύσκολο να κάνω όνειρα και να έχω υπομονή να τα κυνηγήσω μέχρι τέλους. Oταν ήρθα στην Eλλάδα το πρώτο που ήθελα ήταν να στεφτώ πρωταθλητής με ελληνική ομάδα. Eφτασα πολύ κοντά δύο φορές με την AEK, αλλά για διάφορους λόγους δεν τα κατάφερα. Πιστεύω ότι θα έχω κι άλλη ευκαιρία.
Θέλετε να γίνετε λίγο πιο σαφής σχετικά με τις προϋποθέσεις που θέλετε να υπάρξουν για να συνεχίσετε στον ΠAOK;
Aπό την ώρα που μπήκαν οι βάσεις για να διεκδικήσει ο ΠAOK πρωτάθλημα, τα μονοπάτια είναι δύο. Tο πρώτο είναι να υπάρξουν όλες οι συνισταμένες που θα φέρουν τον ΠAOK στον δρόμο του τίτλου και γι' αυτό δεν αρκεί η καλή θέληση του καλύτερου προπονητή του κόσμου, ούτε η καλή θέληση της καλύτερης διοίκησης του κόσμου. Θέλει κι άλλα πράγματα. Nα έχεις τη δυνατότητα να φτάσεις μέχρι το τέλος. Aν δεν μπορείς, υπάρχει και το δεύτερο μονοπάτι. Nα συνεχίσεις να διατηρείς την ομάδα σε αυτό το επίπεδο που είναι, μια διαδικασία αργή, στην οποία εγώ δεν μπορώ να αναλάβω την υποχρέωση και την ευθύνη να πω ότι είναι υποψήφια να πάρει το πρωτάθλημα. Eγώ δεν πουλάω όνειρα, λέω την αλήθεια. Mε τα δεδομένα που υπάρχουν όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα λέμε ότι Oλυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν από 40% πιθανότητες να το πάρουν, ο ΠAOK το 15%, η AEK το υπόλοιπο. Eγώ θέλω όταν θα ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού, του Oλυμπιακού και του ΠAOK να είναι από 33%. Eίναι εύκολο να λέω άλλα, για να φανώ αρεστός στον κόσμο, να λένε «ωραία τα λες, ρε μάγκα», αλλά εγώ αυτά δεν μπορώ να τα κάνω.
Aν, λοιπόν, δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ξεκινήσει ο ΠAOK το πρωτάθλημα με ίσες πιθανότητες με τους άλλους να το πάρει, δεν θα μείνετε.
Oχι.
Στο επίπεδο που έχει φτάσει ο ΠAOK τι χρειάζεται για να μπορεί να διεκδικήσει του χρόνου μεγάλους στόχους;
O ΠAOK χρειάζεται χρήματα για να πάρει τρεις παίχτες μεγάλης ποιότητας, προκειμένου να ανεβάσει το επίπεδό του. Eχω πει και στον πρόεδρο τι ακριβώς πιστεύω ότι χρειαζόμαστε. Oποιος παρακολουθεί τα λεγόμενά μου θα έχει καταλάβει.
Mετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, όταν στις κερκίδες συνέβαιναν διάφορα, είπατε ότι θα θέλατε τον Σαλπιγγίδη στον ΠAOK. Tο είπατε σοβαρά;
Φυσικά! Tον ήθελα με μεταγραφή όταν ήμουν στην Mπενφίκα. Δεν βλέπω τον λόγο να μην τον θέλω στον ΠAOK.
Kάποιοι οπαδοί του ΠAOK δεν τον θέλουν, για εξωαγωνιστικούς λόγους. Aν αποφασίζατε εσείς και μπορούσατε να πάρετε μια τέτοια απόφαση, θα πηγαίνατε κόντρα στο ρεύμα;
Θα σας το πω πιο ξεκάθαρα κι αυτό ισχύει γενικώς, όχι ειδικά για την περίπτωση του Σαλπιγγίδη. Oι διοικήσεις πρέπει να πιάνουν τον σφυγμό του κόσμου, πρέπει να αφουγκράζονται την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, γιατί αυτό δείχνει σεβασμό. Aλλά δεν πρέπει να επηρεάζονται, έτσι ώστε να μην πάρουν την απόφαση που υπάρχει στο μυαλό τους.
Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να κατακτήσει του χρόνου το πρωτάθλημα: "Αν γίνουν δυο-τρεις καλές μεταγραφές, πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ θα είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για το πρωτάθλημα. Εξαρτάται τι θα γίνει και με τον προπονητή".
-----------------------------------------------------------------------------------------------
κλπ κλπ
2-3 παιχταραδες περιμεναμε μπροστα στην ηδη χτισμένη ομαδα μας και ειμασταν ετοιμοι για πρωταθλημα! Ολοι αυτό ελεγαν! Δεν μπορει να μην το θυμαστε! Ο Σαντος το ελεγε (Σαλπιγγιδη ηθελε σαν τρελος), ο Ιβιτς το ελεγε, ολοι το λεγαμε...
Μάξιμε, αγωνιστικά η απόκτηση του Σάλπι δεν ήταν λάθος πριν 2 χρόνια όπως δεν θα ήταν και σήμερα.
Τόσοι προπονητές στην πιάτσα μόνο βλάκες δεν είναι.

Είχα κάνει καμιά εικοσαριά αιτήσεις για κόκκινος αλλά κόπηκα στ' αθλήματα.

Καταξιωμενοι κιολαςDC έγραψε:Μάξιμε, αγωνιστικά η απόκτηση του Σάλπι δεν ήταν λάθος πριν 2 χρόνια όπως δεν θα ήταν και σήμερα.
- Maximus
DC έγραψε:Είχα κάνει καμιά εικοσαριά αιτήσεις για κόκκινος αλλά κόπηκα στ' αθλήματα.

Αμα δεν λαδώσεις, δεν προκειται να περάσεις για κόκκινος!
Ρώτα τον Μοικαν πως πέρασε... (Δεν λέω οτι λάδωσε, μάλλον αυτός είχε τις καταλληλες γνωριμίες)

(ψυθιριστά και συνομωτικα) Εσύ τι λές; Δεν λάδωσα; Έχεις ακούσει ταρίφα;
- Maximus
(Συνομωτικά, με σιγανο ανεβασμα της αριστερης βλεφαριδας) Οχι, για πες να αρχισω να μαζευω χρήματα...
ΥΓ.
Τωρα εσύ εισαι mod, απαγορευονται τα οφ τοπικ...
ΥΓ.
Τωρα εσύ εισαι mod, απαγορευονται τα οφ τοπικ...

η προσφορα του ειναι ελαχιστη...στα πλει οφ θα κριθει και αυτος καθαρα αγωνιστικα...το συμβολαιο του ομως ειναι βαρυτατο για την επομενη μερα του ΠΑΟΚ...οποιος αλλος επαιρνε αυτα τα λεφτα και ειχε την ιδια προσφορα θα ειχε ηδη αποχαιρετησει..
Maximus έγραψε:Λοιπον, να θυμήσω λίγο το παρελθόν και για να μαθουν οι νεότεροι...![]()
Οσοι θυμουνται, θυμουνται...
Λίγο πριν το τελος της σεζον 2009-2010, ο ΠΑΟΚ του Φερναντο Σαντος έπαιζε ενα αντιπαθητικό (για μενα) μεν, αλλά αξιοπρεπές και με σύστημα ποδόσφαιρο.
Αν θυμαστε καλά ολοι μα όλοι λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει μία απόλυτα στρωμένη ομάδα και ότι με την προσθήκη 3 παιχτών στην επιθετική γραμμή θα κάναμε παπάδες...! Και αυτό δεν το έλεγε μία κολοάποψη στο φορουμ, αλλά το ανέφερε ο Φερνάντου σε μια συνεντευξη του και το 99% των οπαδων έδειχνε να συμφωνεί μαζί του και να περιμένει την ολοκλήρωση του πλάνου...
Συγκεκριμένα ο Φερναντου είχε πει ότι: κριτήριο για μένα, αν θα μείνω, είναι να παρουμε 3 παιχτες μπροστά, για να έχω τα απαραιτητα εργαλεια πρωταθλητισμου που χρειάζομαι. Οσοι θυμαστε, θυμαστε.
Όλοι ξέρουμε το πως εξελίχθηκε η ιστορία και το πως τα παράλληλα σήριαλ Σαλπιγγιδη-Φερναντου εξελίσσονταν από τον Φλεβαρη και έπειτα... Οσο και αν δεν το πιστευαμε και νομιζαμε ότι τρώμε παπά απο αρδ, υπήρχαν οι "φήμες" ότι ο Φερναντου θα την εκανε με ελαφρα πηδηματακια, αλλα και ότι ο Σαλπιγγιδης θα επεστρεφε στον ΠΑΟΚ, εφοσον δεν ειχε ανανεωσει ακόμα με τον βάζελο.
Ο Ζαγοράκης λοιπόν προσπάθησε αρκετές φορές να μεταπείσει τον Φερνάντου να μεινει στην Τούμπα, αλλά αυτός δήλωνε συνέχεια...κουρασμένος.
Εισαι εσύ λοιπόν ο Ζαγοράκης και βλέπεις έναν διεθνή Ελληνα επιθετικό , ο οποιος εχει προιστορια με τον ΠΑΟΚ, να έχει δώσει ήδη διαπιστευτήρια ως επιθετικός δεξιά στον βάζελο και να ζητα/μην εχει πρόβλημα να γυρισει στην Τουμπα με ευνοικα οικονομικους ορους (για τα δεδομενα του κασε του και της εποχής)...
Τον κλείνεις ή δεν τον κλείνεις τον παίχτη, για να έχεις ένα μέσο πίεσης προς τον Φερνάντου να ανανεώσει?
3 παίχτες ζήτησες Κύριε Φερναντου για πρωταθλητισμό: ο ένας είναι ήδη κλεισμένος.
Δεν μπορώ να ξέρω ποια απόφαση πάρθηκε πρώτη, ή αν ο Φερνάντου ηταν ανένδοτος. Αλλά εγώ αν ήμουν Ζαγοράκης, θα την έκανα οπωσδήποτε αυτή την κίνηση, και όχι μονο για αγωνιστικους λόγους, αλλα και για να δειξω ότι στηρίζω το πλανο του Φερναντου, αν αυτός θελει να ανανεωσει.
Και μην εχετε καμία αμφιβολία. Αν ο Φερναντο συνεχιζε στον ΠΑΟΚ, ο Σαλπιγγιδης θα ηταν ο ιδανικός παιχτης για αυτη την θέση (εξτρεμ που μαρκαρει δηλαδη). Θα εβγαζε ματια, κοινώς.
Έτσι έχει η ιστορία και αυτό πιστευω ήταν ενα από τα κίνητρα για να επιστρεψει ο Σαλπι στον ΠΑΟΚ... Όλη η Τούμπα έκραζε για να ερθουν αυτοι οι περιβοητοι 3 ενδεκαδατοι επιθετικοί και ο Σαλπι ήταν μια ιδανική τσάμπα περίπτωση...
Με βαση το παραπανω σκεπτικό, αποδειξτε μου εσεις τώρα ότι ο Ζαγορακης είχε άδικο...
ΥΓ.
Ο Φερναντου τελικά δεν έμεινε...
ΥΓ2.
Αυτή την ιστορία να λέτε στα εγγονια σας (γιατι αυτή προσεγγιζει παρα πολυ την αληθεια) και όχι οτι ο "κακός πρόεδρος" έκανε την μεγαλυτερη μεταγραφικη μ@λ@κια της θητειας του.
Το συγκεκριμένο μου ποστ φοβάμαι πως θα παρεξηγηθεί, οφείλω όμως να το γράψω.Maximus έγραψε:Διαβαστε για τα "παραμυθακια της Χαλιμάς" και θυμηθειτε την περιρρεουσα ατμόσφαιρα τότε...
Oχι.
κλπ κλπ
Τα κείμενα του σοφού γέροντα Μάξιμου (αδερφέ, μου επιτρέπεις φαντάζομαι τον αστεϊσμό) πρέπει να περιληφθούν στα Ιερά Κείμενα του ΠΑΟΚ, όπου θα πρέπει να ανατρέχουν όσοι πιστοί οπαδοί αναζητούν το φως και την αλήθεια. Σοβαρά τώρα, τα δύο προηγούμενα κείμενα του αδερφού Μάξιμου είναι η τεκμηριωμένη εξιστόρηση και δικαιολόγηση της μεταγραφής του Σαλπιγγίδη. Η ιστορία ΔΕΝ δέχεται αμφισβήτηση. Ακόμα και να μην τα έγραφε, οι περισσότεροι είμαι σίγουρος πως τα θυμόμαστε.
Δεν γνωρίζω αν ο Σαλπιγγίδης άξιζε ή όχι αυτήν την πεισματική απόρριψη. Αν με ρωτήσει κανείς πχ για τον δήμαρχο πειραιά, δεν έχω ΚΑΜΙΑ αμφιβολία ότι δεν θέλω να τον ξαναδώ ποτέ στα μάτια μου και ότι θα έκραζα για πάντα αυτούς που θα τον έφερναν πίσω στην ομάδα μου. Έχω όμως προσωπική γνώση και χίλια επιχειρήματα για να δικαιολογήσω την απέχθειά μου προς τον πρώην διαδηλωτή του ΚΚΕ που κατέληξε χάρη στον ΠΑΟΚ να ψωνίζει ιστιοφόρο στην Αμερική με τα λεφτά του ταξιδιού πληρωμένα από τον ελληνικό λαό! Δεν θα ισχυριστώ πως ήταν πχ κοντός ούτε πως δεν ήταν ο καλύτερος Έλληνας ψηλός στην εποχή του. Χέστηκα για το όποιο ταλέντο ή αγωνιστική αξία του! Ήταν και θα είναι για πάντα ασυμβίβαστη με τον ΠΑΟΚ (αλλά και με το περί δικαίου αίσθημα) η στάση του και αιώνια ντροπή η προδοσία και η πορεία της «καριέρας» του. Αυτό μου φτάνει και μου περισσεύει για να τον απορρίψω οριστικά και αμετάκλητα. Η αλήθεια δεν είναι ποτέ εχθρός του παοκτσή.
Το ότι ο Σαλπιγγίδης θεωρούταν και θεωρείται μη αποδεκτός για λόγους ηθικής από μια μερίδα οπαδών είναι ένα γεγονός, που κατά τη γνώμη μου υποτιμήθηκε από τον Ζαγοράκη (και όχι μόνο) και τελικά μάλλον επηρέασε αρνητικά και τον ίδιο τον παίκτη. Προσωπικά δεν τον εξομοιώνω βέβαια με τον δήμαρχο πειραιά ο οποίος θα παραμείνει εσαεί πρότυπο αχρειότητας, ούτε έχω βεβαιωθεί ότι ο Σάλπι είναι το κωλόπαιδο που ισχυρίζονται πολλοί (δεν έχω επαρκείς αποδείξεις), αλλά κατανοώ απόλυτα κάποιον που είναι εξοργισμένος και τον κράζει για συγκεκριμένες του ενέργειες (την πίσω πόρτα, το σσσ, το πέναλτυ κτλ), τις οποίες κι εγώ δεν έχω καταλάβει. Δεν δέχομαι όμως να γίνεται το άσπρο μαύρο, προκειμένου να στηρίξουμε την οποιαδήποτε στάση μας. Η μεταγραφή του έγινε ακριβώς υπό τις συνθήκες και για τους λόγους που αναφέρει ο Μάξιμος. Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ. Αν δεν μας βολεύει, τόσο το χειρότερο για ΕΜΑΣ, όχι γι αυτήν...