Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Gospi

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευση από Gospi »

Και τα πεναλντι εκει που απαυτωνονται οι αραχνες τα στελνει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mbison

Δημοσίευση από mbison »

Το λαθος στη φωτο του Μισιτς ειναι τα κομμενα φρυδια.
Άβαταρ μέλους
sourdos4

Δημοσίευση από sourdos4 »

Όλα τα περσινά γκολ και οι ασσίστ του Στοχ εκτός από ένα φαουλ-γκολ που εκτέλεσε, έγιναν ενώ είχε ήδη ανοίξει το σκορ η Σλάβια Πράγας. Αν ήταν σαν αυτά που έβαζε ο τρύλος- Μπαρτσελόνα εδώ στην Ελλάδα με τα καφενεία που ανοίγανε τα πόδια, έτσι κάνω και γω νούμερα... Τέλος πάντων όλα στο χορτάρι θα φανούν. :lol: :lol: :lol:
klainmein

Δημοσίευση από klainmein »

Α ΟΚ, τα γκολ εχουν σημασία μόνο αν γίνεται το 1-0. Τα υπόλοιπα τα βάζουν όλοι οι άχρηστοι παίκτες...Ο Στοχ έκανε το 1-1 μέσα στη Σάλκε, μάλλον το ξέχασες. Α, sorry, πάλι δεν είχε αξία. Δεν ήταν το 1-0, το 1-1 ήταν. Sorry, δικαιο έχεις...Και βέβαια η Σλάβια Πράγας σε όλο το πρωτάθλημα φιλικά έδινε, όλοι ανοίγαν τα πόδια να τα καρφώνει ο Στοχ. Το ίδιο που έκαναν και με εμάς με τον Πρίγιοβιτς και μετάτο Βιερίνια και πήραμε το πρωτάθλημα. Τι άλλο θα ακούσουμε εδώ μέσα.
Άβαταρ μέλους
Hermann

Δημοσίευση από Hermann »

Και μη ξεχνάμε ότι με αυτά τα φιλικά έφτασε και στους 8 του Europa...
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Γαψτε με επιχειρήματα δεν γουστάρω τον Στοχ γι'αυτόν και γι'αυτόν τον λόγο,δε γουστάρω τον Αυγούστου επίσης κτλ κτλ.
Αλλά να γράφουμε ποστ όπως το παραπάνω που το διάβασε η 8χρονη κόρη μου και έβαλε τα γέλια,δε νομίζω ότι βοηθάνε την κουβέντα.
Ριαν_Καπαγιαννιδης

Δημοσίευση από Ριαν_Καπαγιαννιδης »

cellophan έγραψε:
Ριαν_Καπαγιαννιδης έγραψε:
cellophan έγραψε: 1. Για ποιο λόγο να πας σε Βραζιλιάνο μικρής ηλικίας (ότι και αν σημαίνει αυτό) στη θέση 6, όταν υπάρχουν άλλες χώρες με παράδοση σε αυτές τις θέσεις. Έτσι δε θα σπαταλήσεις θέση ξένου που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις για τη θέση του 8-10 ή του εξτρεμ, στις οποίες η Βραζιλία έχει παράδοση, άσε που δίνουν κατακόρυφη υπεραξία αν όλα πάνε καλά λόγω visibility (goals, assists).
Αυτό που λες δείχνει πόσο προβληματικά είναι τα στερεότυπα στο ποδόσφαιρο. Η Βραζιλία έμεινε από το 80 κι έπειτα στο συλλογικό υποσυνείδητο ως η χώρα που βγάζει τεχνίτες και πλάγια μπακ και χωλαινει σε αμυντικούς και τερματοφύλακες. Σήμερα οι δύο βασικοί τερματοφύλακες των δύο καλύτερων ομάδων του κόσμου (Σίτυ, Λίβερπουλ) τα τελευταία δύο τρία χρόνια, είναι Βραζιλιάνοι. Ο αναντικατάστατος αμυντικός χαφ της πρώτης, είναι Βραζιλιάνος, όπως και βασικό χαφ της δεύτερης. Ο αντίστοιχος μιας Ρεάλ των 3 σερί τσ.λ. είναι Βραζιλιάνος. Με εξαίρεση τον Νεϊμάρ, όλοι οι άλλοι επιθετικογενεις Βραζιλιάνοι δεν είναι στο επίπεδο των προαναφερθέντων. Αντίστοιχα, κι ενώ οι Αργεντινοι μας έχουν καρφωθεί ως οι ιδανικοί κόφτες κλπ, οτιδήποτε παίζει πίσω από το 10, είναι επιπέδου Εθνικής Ισλανδίας. Μην τσιμπατε με παραδόσεις κλπ, τυφλώνουν κι αποπροσανατολίζουν.
Τώρα το είδα Ράιαν, μου ξέφυγε το απόγευμα. Mάλλον συμφωνώ μαζί σου απλά δε βλέπω λόγο παράθεσης στο δικό μου σχόλιο. Τα επιχειρήματα της δικής μου τοποθέτησης είναι τρία και πολύ απλά:
1. Δεν υπάρχει λόγος να σπαταλήσεις θέση ξένου για αυτή τη θέση, ιδίως όταν ψάχνεις για εξελίξιμο ταλέντο και όχι για έτοιμο παίκτη που θα κάνει τη διαφορά
2. Αν είναι να πάρεις κάποιον νέο που θα κρατάει θέση ξένου, καλό θα ήταν αυτός να είναι σε θέσεις που δίνουν υπεραξία.
3. Οι Βραζιλιάνοι έχουν παράδοση στις θέσεις 8-9-10.

Αν μπορώ να καταλάβω σε ερέθισε το (3). Δυστυχώς σαν δήλωση είναι αληθής. Η παράδοση υπάρχει και δεν είναι δικό μου ή δικό σου εφεύρημα. Ναι κάποιες παραδόσεις είναι αποπροσανατολιστικές, εν δυνάμει μπορεί και να τυφλώνουν. Η παραίνεση προς το φόρουμ όπως την έθεσες, (μην τσιμπάτε......τυφλώνουν) είναι όμως μάλλον τραβηγμένη, και επειδή σε παρακολουθώ και μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις και η λογική σου, την θεωρώ μια μάλλον άτυχη στιγμή. Ούτε ταίριαζε στο quote που έκανες (και θα εξηγήσω) αλλά και σαν μέγεθος ρε παιδί μου, δεν στέκει. Σιγά την παράδοση δηλαδή, που θα πρέπει να προσέξουμε μην την μασήσουμε γιατί θα τυφλωθούμε. Αυτή με τα κόκκινα αυγά το Πάσχα τη βρίσκω σαφώς πιο επικίνδυνη.

Τώρα, τα παραδείγματα που ανέφερες είναι ολόσωστα. Απλά δε στηρίζουν το επιχείρημα σου και σίγουρα δεν επηρεάζουν το δικό μου. Δεν υποστήριξα ποτέ πως η Βραζιλία δε βγάζει παικταράδες σε όλες τις θέσεις. Πως θα μπορούσε κανείς άλλωστε. Προφανώς και ξεχωρίζουν αυτοί που αναφέρεις, ξεχνάς όμως πολλούς άλλους πρώτου επιπέδου - απλησίαστους για εμάς- αλλά το κυριότερο ξεχνάς και εκατοντάδες περισσότερους δεύτερου επιπέδου που είναι και αυτοί που μας ενδιαφέρουν. Γιατί μπορούμε να τους πάρουμε εντός budget και να αποτελέσουν επένδυση για το μέλλον. Αυτό που είπα λοιπόν είναι πως η υπεραξία έρχεται πολύ πιο εύκολα στους Βραζιλιάνους παίκτες στις θέσεις από τη μέση και μπροστά. Και προφανώς, μια και δεν είμαι στο φόρουμ της Μπαρτσελόνα, δεν εννοούσα να πάρουμε τον Ροναλντίνιο στα 18 με 50 εκατομμύρια και να τον δώσουμε 250 στη Γιουβέντους σε πέντε χρόνια, αλλά να κάνουμε αυτό που έκανε η Σαχτάρ και κάνει η Πόρτο εδώ και τόσα χρόνια.

Τέλος πάντων, αυτό που ίσως θα έδινε μια κάποια πειστική απάντηση σε αυτό που συζητάμε (ή τέλος πάντων ήθελα να συζητήσω με την αρχική μου τοποθέτηση), είναι μια σώρευση των εκατοντάδων παικτών από τη Βραζιλία που αγωνίστηκαν στην Ευρώπη ας πούμε τα τελευταία δέκα χρόνια, ένα clustering ανά θέση και μια άθροιση της υπεραξίας που απέκτησαν οι παίκτες κάθε cluster σε συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα ή έστω μέχρι το επόμενο τους συμβόλαιο. Θέλω να πιστεύω πως η διαφορά των σωρευτικών values ανάμεσα στα δύο clusters (1-6) και (7-11) θα ήταν τουλάχιστον x2.5 υπέρ του δεύτερου και όπως βλέπεις κερνάω και τον τερματοφύλακα :). Προφανώς η πεποίθηση μου δεν αποτελεί ούτε στο ελάχιστο καμία μορφή απόδειξης.

Αυτά. Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης. Απλά εξηγούμαι.

Καμια αντιπαραθεση, εννοειται οτι κανουμε μια (πολυ ωραια) κουβεντα. Συμφωνω απολυτα με το ποσο παραπανω αξια προσθετει σε μεταπωληση η εθνικοτητα του παικτη και σαφως το "Βραζιλιανος μεσοεπιθετικος" ακομα μπορει να προσθεσει ενα +10-15% στο ποσο που θα εισπραξουμε θεωρητικα. Αλλα ρε συ, ουτως ή αλλως εισπρατεις (κι αντιστοιχα πληρωνεις) κατι παραπανω αν ο παικτης προερχεται απο παραδοσιακη σχολη κι ουτως ή αλλως το ποσο ειναι μεγαλυτερο αν παιζει στο 7-11 που λες κι εσυ. Παιζουν κι αλλα πραγματα ρολο, πχ αν ειναι διεθνης - που ειναι εξαιρετικα απιθανο να ειναι διεθνης με Βραζιλια/Αργεντινη κλπ - αν δηλαδη τσιμπησεις εναν διεθνη Ρουμανο ή Τσεχο, με παραστασεις κλπ, παλι τον πουλας λιγο παραπανω απ'οτι τον μεσο παικτη.

Αυτοι που ανεφερα στο παραδειγμα μου δεν ηταν ανεξαρτητως των υπολοιπων παιχταραδων. Ηταν αντιθετως οι τοπ (πλην Νεϊμαρ) Βραζιλιανοι παικτες σημερα. Ανοιξε λιγο την ματια σου (και την δικη μου) και δες πχ το ροστερ της Εθνικης Βραζιλιας. Οι καλυτεροι και πιο γνωστοι και πιο καταξιωμενοι παικτες δεν ειναι μεσοεπιθετικοι. Το τελευταιο φορ που ειχε η Βραζιλια ηταν ο Αντριανο το 2006. Το τελευταιο τοπ δεκαρι ο Κακα. Ο τελευταιος μεγαλος μεσοεπιθετικος πριν τον Νεϊμαρ ηταν ο Ροναλντινιο. Μετα βασιζοταν αποκλειστικα και μονο στην παγκοσμιας κλασης αμυντικη της 4αδα και τα σκληροτραχηλα χαφ.

Τωρα το αλλο που λες, να δουμε την αξια των Βραζιλιανων της τελευταιας δεκαετιας, ειναι και γαμω τις κουβεντες με λιγο τσιπουρο κλπ, αλλα εδω θα μας δαγκωσουν τον κωλο αν το κανουμε. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Κάνοντας σκόρπιες σκέψεις και προσπαθώντας να αναλύσω τις κινήσεις της ομάδας, ο νους μου πήγε στο σίριαλ του Βερνμπλουμ πέρσι.

Ο Βερνμπλουμ ανακοινώθηκε από τον ΠΑΟΚ στις 16/8. Ουσιαστικά είχε συμφωνήσει από πολύ νωρίτερα, αλλά σύμφωνα με τον Τύπο, κάτι η Νίνα, κάτι οι απαιτήσεις, κάτι οι άλλες προσφορές καθυστερούσαν το deal. Βέβαια, κοιτώντας καλύτερα το timing, ο ΠΑΟΚ "σιγούρεψε" τη συμμετοχή στους ομίλους του Europa, με τα αντίστοιχα έσοδα, στις 14/8 μετά το 0-0 με την Σπαρτάκ. Πιθανολογώ πως η ανακοίνωση του Βερνμπλουμ δεν είχε να κάνει με τη....Νίνα αλλά με τα έσοδα του Europa.

Επειδή υπάρχει μία γενικότερη...μυστικοπάθεια γύρω από τις κινήσεις της ΠΑΕ, δεν υπήρχε η ενημέρωση πως "θα ανακοινωθεί αν περάσουμε". Αυτό μπορεί να συνέβη για 1002 λόγους (πχ να μη βάλει εξτρα πίεση στην ομάδα, να μη διαταράξει τις ισορροπίες κλπ).

Δηλαδή, η μεταγραφική πολιτική της ομάδας είναι συνυφασμένη με τα έσοδα και το ffp. Αυτό μπορεί να φαντάζει προφανές, αλλά δεν το υπολογίζουμε ως παράμετρο στο timing και στο κόστος των κινήσεων.

Φτάνοντας στο φέτος, βλέπουμε ο ΠΑΟΚ να έχει απαλλαγεί από μεγάλα συμβόλαια και να έχει εισπράξει ήδη 3,5Μ από τον Κουλούρη. Με αυτά τα λεφτά και ΠΡΙΝ τις 30/6 έχουμε καταφέρει να χρηματοδοτήσουμε τις κινήσεις που προσθέτουν βάθος στην ομάδα, όπως Ζίφκοβιτς, Ροντρίγκο, Μιχάι, Μελιόπουλος και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, Αουγκούστο και Στοχ. Τα παραπάνω συμβόλαια δεν είναι ακριβά με εξαίρεση του Στοχ, ενώ εντύπωση προκαλεί πως από τα 3,5 του Σίλβα, στραφήκαμε στα 2,5 του Αουγκούστο τις ίδιες μέρες που χάλασε το deal του Καντουρί στο 1Μ.

Αν ευσταθούν τα παραπάνω, περιμένω στοχευμένες-έξυπνες κινήσεις, μαξ 2 ακόμα και όχι πάρα πολύ ακριβές, μέχρι τα πρώτα προκριματικά. Αν περάσουμε και σιγουρέψουμε το Europa βλέπω άλλη μια ΔΥΝΑΤΗ κίνηση τότε, και αν περάσουμε στους ομίλους βλέπω και άλλες 1-2 ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ κινήσεις πριν τη λήξη της περιόδου.

Δηλαδή 4-5 μεταγραφές στο σύνολο: κεντρικό χαφ, δεκάρι, europa-> αριστερό μπακ, champions league-> επιθετικό, ?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Napoli4 την Πέμ 27 Ιουν 2019, 11:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Αν τελικά κλείσει ο Στοχ, ας βάλει 10-12 γκολ και να δώσει και 10 ασίστ και ας είναι όλα μετά το υπέρ μας 1-0 και ας είναι τα 4 από τα γκολ και 2-3 ασίστ στα ματς με Ε.Ο. και χάρτινη.
Άβαταρ μέλους
navigator11

Δημοσίευση από navigator11 »

@Ναπολιτάνε, ο ΠΑΟΚ πέρσι σιγούρεψε τη συμμετοχή στο Γιουρόπα, αποκλείοντας τη Βασιλεία. Ξανασύνταξε το κείμενο φρομ σκτρατς, που λέμε και στας δυτικάς συνοικίας :mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος navigator11 την Πέμ 27 Ιουν 2019, 12:02, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
laska4

Δημοσίευση από laska4 »

ρε κουτοι τον στοχ τον πηραμε για να μην τελειωνουν τα ματς 1-0 και 2-0 σαν περυσι , τον πηραμε για 3,4 -0 και πανω

:nairepaok: :nairepaok: :nairepaok: :nairepaok: :nairepaok:
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Πληροφορήθηκα ότι ο Αύγουστος πάσχει από αυτοάνοσο νόσημα (ποιο); Τα νοσήματα αυτά είναι χρόνια, δεν έχουν ριζική θεραπεία, παρουσιάζουν συνήθως υποτροπές και υφέσεις και σε πολλά από αυτά χορηγείται κορτιζόνη.
Ελπίζω να το ψάξει σε βάθος το θέμα αυτό το ιατρικό τμήμα της ΠΑΕ.
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Καλά ρε σε χρονοκαψουλα ζείτε μερικοί;
Άβαταρ μέλους
paoki_

Δημοσίευση από paoki_ »

:lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
janellsis

Δημοσίευση από janellsis »

sourdos4 έγραψε:Όλα τα περσινά γκολ και οι ασσίστ του Στοχ εκτός από ένα φαουλ-γκολ που εκτέλεσε, έγιναν ενώ είχε ήδη ανοίξει το σκορ η Σλάβια Πράγας. Αν ήταν σαν αυτά που έβαζε ο τρύλος- Μπαρτσελόνα εδώ στην Ελλάδα με τα καφενεία που ανοίγανε τα πόδια, έτσι κάνω και γω νούμερα... Τέλος πάντων όλα στο χορτάρι θα φανούν. :lol: :lol: :lol:
Kλασικός Ελληνάρας οπαδός...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”