Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
prist64

Re: Καφενείο "ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ"

Δημοσίευση από prist64 »

mpouJr έγραψε:.... Συναγριδες-Ροφοι-Σφυριδες-Φαγγρια
Βλεπω για ντεμι-βουνισιος το πας καλα.

Ποτε ειπαμε οτι ερχεσαι στο χωριο?

Οπως ερχεσαι κανε μια σταση και σε μας...........να σε ξαλαφρωσω λιγακι
αν εχεις πολυ βαρος.

:mrgreen:
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Να σαι καλα mpou. 15 το κιλο και πουλαν 70 ε? Σημερα φαγαμε(εξω) λουτσους με 22 ευρω .55 στη χαλκιδικη ειχανε.Ας τα φαν αυτοι.

Και για τους λατρεις του ..νεκταρ παρτε και μια ωραια ιστορια απ τον μερακλη Κυρ Ανεστη.
[youtube]3gk1zXnDGMM[/youtube]
Άβαταρ μέλους
mpouJr

Δημοσίευση από mpouJr »

Πατερ υπαρχουν μερικα φτηνα ψαρια που ειναι παρεξηγημενα οπως οι Ζακετες οπως τα μυλοκοπια που ειναι το ιδιο νοστιμα οσο αυτα,θαρρεις κ τα πετρομπαρμπουνα που εχουν κανα 80 ευρω το κιλο ειναι καλυτερα απο τα κουτσουμορακια των 15....ενταξει μια διαφορα την εχουν αλλα οχι τοσο μεγαλη

Στου εκλεκτους φιλους ποτε δεν παω τετοια ψαρια αντιθετως τους βολευω με ενα 10κιλο μαγιατικο για να με θυμουνται για παντα οποτε αν θελεις κανα μαγιατικο ελα απο εδω γιατι εχω ηδη κανονισει στην αδεια μου να παω φλωρεντια δεν προλαβαινω να ερθω απο εκει :D

Φιλε σημερα πουληθηκαν οι λουτσοι 50-60 ευρω το κασακι δηλαδη 10-11 ευρω το κιλο βαλε κ ενα 30-40% που θα βγαλει ο ψαροπωλης πηγαμε στα 15-16 ευρω οποτε 22 ευρω το κιλο ειναι απολυτα λογικο,στην ιδια τιμη αντε κ κανα ευρω πανω αγορασε ο ιδιοκτητης στην χαλκιδικη απλα εκει το εχουν χουι να κοβουν κεφαλια εχουν καλομαθει απο τους ρωσους κ βαρανε κεφαλιες.

Παντως ψηστε το να μαζευτουμε ολοι μαζι καπου εδω κοντα (μηχανιωνα) που εχουμε κ τα κονε με τα μαγαζια (δεν θα μας παρουν το κεφαλι) κ τα ψαρακια κερασμενα,το εχω προτεινει καμμια δεκαρια φορες αλλα @@ ολοι τις μπριζολες γουσταρουν
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Από μικρό παιδί το αγαπημένο μου ψάρι ήταν η σαρδέλα, ακόμα και τώρα την λατρεύω ψητή (ποτέ γούνα για μην "χάνονται" τα ζουμιά της), όπως και τον γαύρο τηγανητό ή σαγανάκι λεμονάτο (δίχως μουστάρδες κι άλλα τέτοια "γαλλικά" μέσα στο ζουμί)... ;)

Απ τα μεγάλα η καψούρα μου ήταν ανέκαθεν το φαγκρί, το οποίο πλέον, όταν έκανα περίπου στα 30 μου και για καμιά 5ετία ψαροντούφεκο (ελεύθερο πάντα και ποτέ νύχτα για όσους γνωρίζουν), αντικαταστάθηκε στην πρώτη θέση από την στύρα!!!

Προ δεκαετίας γνώρισα σε μια ψαροταβέρνα, που με πήγε φίλος, το μυλοκόπι και το ερωτεύθηκα σφόδρα (μαζί με την εν λόγω ψαροταβέρνα, την οποία επισκέπτομαι σε εβδομαδιαία σχεδόν βάση, όντας πλέον και φίλος με τον ιδιοκτήτη της και με κάποιους καπεταναίους που περνάνε συχνά από εκεί, φέρνοντας μας αρκετές φορές από γόνο καλαμαριών μέχρι και αυγοτάραχο!!!

Λίγο αργότερα μπήκε και το χριστόψαρο και ολοκληρώθηκε το θέμα...

Σφυρίδα ίσως είναι το μόνο ψάρι που δεν δοκίμασα και θέλω να...Σπάροι παλαμίσιοι, πεντανόστιμοι για όσους δεν βαριούνται να τους κουλαντρίζουν σαν μεζέ για ώρες λόγω πολλών κοκάλων...

Σε πλακί το σκουμπρί είναι βασιλιάς και σε τηγάνι τρελαίνομαι για ρίνα (σελάχι είναι το μεγάλο της μέγεθος και δεν έχω δοκιμάσει)...Γλώσσες φρέσκες, βραστές οι πιο μικρές, βάλσαμο με λίγο λαδολέμονο πάνω τους για τα μικρά παιδιά ιδίως, αλλά άμα τις βρω τις γ@μώ το κέρατο... :D

Γαρίδες αγαπημένες με φρέσκια ντομάτα και καφτερή πιπεριά, δίχως φυσικά φέτα μέσα και τέτοια χαζά, λίγο πάνω απ το μεσαίο μέγεθος είναι θεωρώ ιδανικές και πεντανόστιμες (φρέσκες πάντα φυσικά, κατεψυγμένες ούτε για πλάκα), όπως κι οι μέτριες και πάνω κωλοχτύπες που τρώω όποτε επισκέπτομαι τον Βόλο...Καραβίδες δεν πολυγουστάρω, με φαίνονται στεγνές ψητές και λιγότερο νόστιμες απ τις γαρίδες βραστές...

Από όστρακα ωμά μέχρι και τα μύδια τα τρώω, μονάχα όμως τους μήνες που δεν περιέχουν στο όνομα τους το γράμμα "Ρ" (Μάης, Ιούνης, Ιούλης και Αύγουστος), έτσι με έμαθε ο μακαρίτης ο Πολίτης παππούς μου!!! Η αλήθεια είναι ότι έχω να (βρω και να) φάω "πίνα" πάνω από 20 χρόνια όμως...Στρείδια τα αγαπημένα μου με το λεμονάκι να τα κάνει πρώτα να "χορεύουν" πριν καταλήξουν στο στομάχι μου μετά το απολαυστικό ρούφηγμα μέσα απ το κέλυφος τους!!!

Από παστά τα πάντα με πρώτη αγάπη τον τσίρο (σπάνια όμως τον βρίσκω πλέον ακόμα και στου φίλου μου του Σωτήρη την ψαροταβέρνα) και δεύτερη την λακέρδα από γνήσια παλαμίδα (όχι σκουμπρί που το βαφτίζουν λακέρδα όμως)...

Συνοδεία όλων των παραπάνω είναι αρχικά ένα βάλσαμο (αν βρεθεί αγίασμα του Αγίου Όρους είναι το ιδανικό) δίχως γλυκάνισο πάντα σε σφηνάκι και μετά λευκό κρασάκι ευκολόπιοτο ή η αγαπημένη μου ρετσίνα "κεχριμπάρι"...

Γενικά, αν είχα την δυνατότητα (και οικονομική φυσικά), θα τρεφόμουν σχεδόν καθημερινά με είδη που βγαίνουν απ την θάλασσα, δίχως αυτό να λέει ότι δεν μου αρέσει και το κρέας όμως...

@MpouJr, άντε ρε φιλαράκι, ρίξε κάνα σύρμα που να έρθω να σε βρω γιατί, απ όσα διαβάζω σήμερα, θαρρώ ότι ίσως βγούμε και κουμπάροι στο τέλος... :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος goran 64 την Κυρ 04 Σεπ 2016, 07:32, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Ασυμφορος εισαι γκοραν.Ολα τα σφαζεις. :lol:
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

:lol: :lol:

Ναι ναι, σωστά, που να με δεις κιόλας!!

Υ.Γ. Στο ρεφενέ οι φίλοι μου έχουν εδώ και χρόνια μια κακή συνήθεια να με χρεώνουν διπλά, ούτε ρώτησα ποτέ γιατί, φίλοι λέω είναι, δεν βαριέσαι, μπορεί να το χουν και τάμα για να πάει καλά η παρέα... :P
Με κερνάνε πάντα όμως μετά το εσπρεσσάκι για την χώνεψη... 8-)

Υ.Γ. 2...Καλοπροαίρετα όμως μπορείς να με πεις και...βολικό... :D
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

mpouJr έγραψε:Πατερ υπαρχουν μερικα φτηνα ψαρια που ειναι παρεξηγημενα οπως οι Ζακετες οπως τα μυλοκοπια που ειναι το ιδιο νοστιμα οσο αυτα,θαρρεις κ τα πετρομπαρμπουνα που εχουν κανα 80 ευρω το κιλο ειναι καλυτερα απο τα κουτσουμορακια των 15....ενταξει μια διαφορα την εχουν αλλα οχι τοσο μεγαλη

Στου εκλεκτους φιλους ποτε δεν παω τετοια ψαρια αντιθετως τους βολευω με ενα 10κιλο μαγιατικο για να με θυμουνται για παντα οποτε αν θελεις κανα μαγιατικο ελα απο εδω γιατι εχω ηδη κανονισει στην αδεια μου να παω φλωρεντια δεν προλαβαινω να ερθω απο εκει :D

Φιλε σημερα πουληθηκαν οι λουτσοι 50-60 ευρω το κασακι δηλαδη 10-11 ευρω το κιλο βαλε κ ενα 30-40% που θα βγαλει ο ψαροπωλης πηγαμε στα 15-16 ευρω οποτε 22 ευρω το κιλο ειναι απολυτα λογικο,στην ιδια τιμη αντε κ κανα ευρω πανω αγορασε ο ιδιοκτητης στην χαλκιδικη απλα εκει το εχουν χουι να κοβουν κεφαλια εχουν καλομαθει απο τους ρωσους κ βαρανε κεφαλιες.

Παντως ψηστε το να μαζευτουμε ολοι μαζι καπου εδω κοντα (μηχανιωνα) που εχουμε κ τα κονε με τα μαγαζια (δεν θα μας παρουν το κεφαλι) κ τα ψαρακια κερασμενα,το εχω προτεινει καμμια δεκαρια φορες αλλα @@ ολοι τις μπριζολες γουσταρουν
Τί λες τώρα!!!
Εγώ μέσα

SM-G935F
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Μου φαίνεστε λίγο ακριβοί εσείς οι βόρειοι στα ψάρια ρε παιδιά...
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

mpouJr έγραψε:
Χειμαριωτη,πες πως το 'φαγα κιολας.
Καλα να περασεις στην αδεια σου και ευχομαι ΚΑΙ γουρλης.

Καποια μερα θα βολεψει.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

pgetsos έγραψε:Μου φαίνεστε λίγο ακριβοί εσείς οι βόρειοι στα ψάρια ρε παιδιά...
Ναι αλλα ειμαστε ερωτικη πολη.
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

Ale-ξιε,που χαθηκες ρε ψυχη?

Μια αλλη ψυχη,ο kataramenos5 ψαχνει κρασι να συνοδευσει τις π..εεεεεε
τους λουτσους και τους σαργους και δυσκολευεται.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Λεω να την κανω ,εχω πτηση αυριο.

ΥΓ Να οργανωθουμε ρε μλκες
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Εντάξει πιλοτε

SM-G935F
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

kataramenos5 έγραψε:Λεω να την κανω ,εχω πτηση αυριο.

ΥΓ Να οργανωθουμε ρε μλκες
Εγω εχω μνημοσυνο στην Καλαμαριά.
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

Φυγατα ε κουφαλες?

Αμα ακουσετε για κηδεια ή μνημοσυνο....χεσμεντεν.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”