Μεταγραφές καλοκαιριού III

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού III

Δημοσίευση από bersekeros »

aivas19 έγραψε:
nunies4 έγραψε:Rain o Πονγιανπαλο ήταν το φορ; Ανέβασε άρθρο η bild που αναδημοσιευουν ελληνικά σάιτ.
Οπως αναφερω πιο πανω, ειδα ονειρο οτι αυτος συζητιεται για ΠΑΟΚ και γελουσα. Αν ερθει θα ειναι θεοσταλτο μηνυμα
H Bild αναφέρει ότι o ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον επιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν Γιοέλ Πογιάνπαλο.

ΥΓ. Δώσε και κάνα νούμερο τζόκερ φίλε μου να καζαντήσουμε.

ΥΓ.4 Ποιός είναι καλύτερος αυτός ή ο Άκπομ;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος bersekeros την Κυρ 22 Αύγ 2021, 17:35, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
nasos66

Δημοσίευση από nasos66 »

Psaras έγραψε:Φίλε Νασο ειλικρινά δεν κατάλαβα γιατί με έκανες παράθεση, αλλά μου έδωσες μια καλή αφορμή να πιάσω το θέμα του τεχνικού διευθυντη.

Η επιλογή μη έλευσης ΤΔ είναι συνειδητή επιλογή του Ιβαν και κοιτώντας με ψυχρό μάτι, την βρίσκω λογική.

Κεφάλαιο ανανεώσεις

Έχουμε μια ομάδα με 32+ συμβόλαια αυτήν την στιγμή. Του χρόνου λήγουν 14 συμβόλαια και λογικά μετά βίας θα ανανεώσουμε 4. Και οι τέσσερις που ισως ανανεώσουν είναι βαριά ονόματα οπότε οποιαδήποτε συνομιλία θα γίνει απευθείας με τον Ιβαν μετά από εισήγηση του Λουτσεσκου. Δεν χρειάζεσαι τεχνικό διευθυντή λοιπόν. Ή ορθοτερα δεν χρειάζεται ο ΠΑΟΚ του Ιβαν ΤΔ για αυτήν την δουλειά. Επίσης με δυο-τρεις εξαιρέσεις καμία ομάδα δεν κάνει κρα να σου κλέψει κάποιον από αυτούς που λήγουν τα συμβόλαια τους.

Κεφάλαιο ξεσκαρταρισμα του ροστερ

Μια από τις δουλειές του ΤΔ είναι να σου δημιουργεί χώρο στο ροστερ λύνοντας συμβόλαια, πουλώντας παίκτες ή δίνοντας τους δανεικούς. Αυτήν την στιγμή οποίος πουλιόταν πουλήθηκε είτε πέρσι είτε φέτος και πάλι μια-δυο εξαιρεσεις. Εάν πιστεύει κάποιος ότι εάν είχαμε ΤΔ θα είχαμε πουλήσει με 2εκ τον Εσιτι, με 2εκ τον Ουαρντα και με 1εκ τον Λάμπρο, τότε δεν περιμένει ΤΔ αλλά τον Χουντινι. Επίσης κανένας από αυτούς που έχουμε στο ροστερ δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει το συμβόλαιο του (για κάποιους το τελευταίο καλό) χωρίς να πάρει κασέρι το λιγότερο το 80%. Μας συμφέρει; Αλήθεια αναρωτήθηκε κάνεις πόσο μας βγήκε το βελούδινο (sic) διαζύγιο με τον Βερνμπλουμ; Οπότε και στο ξεσκαρταρισμα ο ΤΔ φέτος το καλοκαίρι θα ήταν αχρείαστος.

Κεφάλαιο ενίσχυση

Με τα παραπάνω δεδομένα. Ότι δηλαδή έχεις 32+ συμβόλαια και ότι δύσκολα θα φύγει κάποιος χωρίς να ματωσεις οικονομικά, πιστεύει κανείς ότι για να κάνεις μαξ 6 κινήσεις στην αγορά φετος χρειάζεσαι ΤΔ; Ή μήπως θέλαμε καμία 10αρια κινησεις για να έχουμε 45 συμβολαια και Β ομάδα με μπατζετ μεγαλύτερο του ΠΑΟ; Αλήθεια με εξαίρεση τον Αρνενσεν και δυο παίκτες του Μιχελς από τους 25 που ήρθαν στην θητεία του ποιος τεχνικός διευθυντής σου έφερε δικούς του παικτες; Χατσεριδης, Βερνμπλουμ, Βιερινια, Μαουριτσιο, Πασχαλακης, Ζιφκοβιτς, Πριγιο..κτλ εισηγήσεις ΤΔ ηταν; Μην τρελαθούμε. Ολοι οι παιχταράδες από τη τρέλα του Ιβαν και του Γιώργου ήρθαν και με απευθείας επαφές μαζί τους είτε τους εισηγήθηκαν οι προπονητές. Άλλοι έπιασαν άλλοι όχι. That's life.

Επίλογος

Εάν έρχονταν ΤΔ φέτος θα ηταν υπό πίεση (μιντιακη και από τον κοσμο) όλο το καλοκαίρι, με ένα ροστερ που κλείνει τον κύκλο του του χρόνου και με δεμένα τα χέρια χωρις να μπορει προβεί σε οποιαδήποτε ουσιαστικη κίνηση. Ουσιαστικά θα ειχαμε μια γλάστρα ή έναν αυτοφορακια να του φορτώσουμε όλα τα στραβά των προηγούμενων χρόνων. Εγώ προσωπικά το θεωρώ ανδρικιο που ο Ιβαν δεν προχώρησε σε μια τέτοια λύση.

Ο ΤΔ πρέπει να έρθει μόλις τελειώσουν οι μεταγραφές. Θα έχει 6 μήνες να τα βάλει κάτω μαζί με τον προπονητή και να αρχίσει να κάνει επαφές με στόχους. Του χρόνου θέλουμε +10 παίκτες, μπορεί και +14. Την φετινή χρονιά πάμε να πάρουμε το μάξιμουμ με κάποιες πινελιές από το ροστερ που μας έφερε 3 νταμπλ και του χρόνου tabula rasa και ξεκινάμε από το μηδέν χτίζοντας νέα ομάδα. Για να χτίσεις την ομάδα αυτήν (ελέω ffp) χρειάζεσαι ρευστότητα με την λογιστική έννοια. Λέω λογιστικά γιατί εάν ο Ιβαν βγάλει το πορτοφόλι του παίζει να έχει περισσότερο ρευστό από τις μισές τράπεζες της Ελλάδος. Για αυτόν τον λόγο πιστεύω ότι φέτος οι κινήσεις δεν είναι φανταζι, ούτε υψηλού κόστους και θεωρητικά χαμηλού κινδύνου για να μην επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός και ο αγωνιστικός σχεδιασμός του χρόνου. Και το ξαναλέω δείτε το ροστερ και τα συμβόλαια...το ότι πάμε για του χρόνου δεν είναι ευχολογιο ούτε δικαιολογία, είναι αναπόφευκτο.
Φιλε μου συγνωμη για την καθυστερημενη απαντηση.

Στο εγραψα γιατι διαφωνω αν καταλαβα καλα με τα 2 ποιντ του ποστ σου.Οτι στο σκαουτινγκ παιζει ρολο η τεχνολογια και η τυχη.

Για μενα αν το σκαουτινγκ θελει να κανει τη δουλεια του,και το αφησουν να τη κανει τοτε μια χαρα γινεται η δουλεια.
Και σου εφερα σα παραδειγμα τη δουλεια του Μιχελ.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

rainmaker έγραψε:Όλο μαλακίες λένε οι αρδ

Πρώτον, βασικός στόχος για το αριστερό μπακ εδώ και μέρες είναι ο Σιντκλεϋ. Εξαντλούμε πιθανότητες για αυτον και ο Μποριλ είναι πλέον εναλλακτική. Γιατί; Δεν ξέρω δεν τους γνωρίζω τους παίκτες.

Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έχει εδώ και εβδομάδες κάνει πολύ πίσω, σε ότι αφορά το Τζοβινκο. Χάλασε οριστικά; Δεν ξέρω και ειλικρινά δεν έχω πειστεί. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η πλευρά του παίκτη (ο μάνατζερ του) ήθελε πολύ περισσότερα λεφτα. Πολύ πριν μείνει ελεύθερος.
Kαι ποσο δυσκολο ειναι ρε γμτ να παρει ο ΠΑΟΚ δανεικο τον Σιντκλει που θελει και καποια τρελη προσπαθεια?
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Η σημερινή γκρίνια δημιουργήθηκε από τον κυριαρχικό τρόπο που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το double το 2019. Τότε οι οπαδοί βλέπαν την ομάδα να είναι ένα σκαλί μπροστά από τους ανταγωνιστές, επίσης βλέπαν 4-5 συνεχόμενες μεταγραφικές περιόδους (καλοκαιριού και χειμώνα) να γίνονται σωστές επιλογές και η ομάδα να δυναμώνει όλο και περισσότερο. Στέκομαι ιδιαίτερα στην μεταγραφική του Ιανουαρίου του '19 την τελευταία δηλαδή πριν την κατάκτηση του double καθώς ο ΠΑΟΚ τότε ήταν ήδη αρκετά μπροστά από τους ανταγωνιστές και αντί αυτοί να προσπαθήσουν να κλείσουν την ψαλίδα (ο γαύρος έφερε κάτι σολδάνους) ο ΠΑΟΚ την άνοιξε ακόμα περισσότερο και έμοιαζε να κάνει κινήσεις για να κυριαρχήσει και τα επόμενα χρόνια. Ενώ υπήρχαν Μαουρίτσιο, Σάκχοφ, Κάνιας έφερε τον Ολιβέιρα έναν παίκτη σκαλιά πάνω από την Superleague και τον Μίσιτς ...απλά για βάθος. Έφερε τον Ίνγκασον με ρεκόρ μεταγραφής ενώ το Κρέσπο-Βαρέλα ήταν μακράν του δεύτερου το κορυφαίο αμυντικό δίδυμο, έφερε τον Σφιντέρσκι μια κίνηση που έιχε προοπτική και για το μέλλον αντί να πάει σε έναν φορ μιας χρήσης απλά για να βουλώσει την τρύπα που άφησε ο Πρίγιοβιτς. Έφερε πίσω και τον Γιαννούλη που ήταν έτοιμος για το στεπ απ. Δεν ήταν καθόλου τυχαίο που οι πρωταγωνιστές της επόμενης σεζόν ήταν αυτοί οι παίκτες που ήρθαν τον Γενάρη.

Κάπου εκεί σαν οπαδοί πιστέψαμε (καθώς υπήρχαν όλες οι προυποθέσεις) ότι μπήκαμε στην φάση που τα επόμενα χρόνια οι άλλοι θα προσπαθούν να κλείσουν την ψαλίδα και όχι ότι θα βρεθούμε πάλι άμεσα σε θέση κυνηγού. Για αυτό τώρα όταν φαίνεται η ψαλίδα να ανοίγει ακόμα περισσότερο αντί να κλείνει υπάρχει εκνευρισμός και απογοήτευση. Φυσικά συνέβησαν πράγματα που οδήγησαν σε αυτή την πτώση από την κορυφή (απρόσμενη φυγή Λουτσέσκου, μπαστ**δοκυβέρνηση, στημένες επιτροπές, τρομερά λανθασμένη επιλογή στο πρόσωπο του Μπράνκο, που*ανα κληρωτίδα που έβγαλε αγιαξ στο μονοπάτι των πρωταθλητών και άλλα) απλά δύο χρόνια μετά περιμένουμε να δούμε την ομάδα να κάνει κίνησεις προκειμένου να ανακάμψει από αυτή την κρίση τώρα που πλέον το πρόβλημα με το ffp συμαζεύτηκε, ο προπονητής τον επιτυχίων επέστρεψε και έγιναν πωλήσεις που φέρανε σημαντικά έσοδα στην ομάδα.

Εγώ πάντως αν μέχρι να κλείσουν οι μεταγραφές έχουμε φέρει Άκπομ, Μπάμπα, Μιτρίτσα, Μενσά και ίσως έναν ΤΦ, αδειάζοντας παράλληλα κάποιες θέσεις ξένων από βαρίδια θα είμαι πολύ ευχαριστημένος παρόλο τις καθυστερήσεις.

:pano:
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

joshua έγραψε:
rainmaker έγραψε:Όλο μαλακίες λένε οι αρδ

Πρώτον, βασικός στόχος για το αριστερό μπακ εδώ και μέρες είναι ο Σιντκλεϋ. Εξαντλούμε πιθανότητες για αυτον και ο Μποριλ είναι πλέον εναλλακτική. Γιατί; Δεν ξέρω δεν τους γνωρίζω τους παίκτες.

Δεύτερον, ο ΠΑΟΚ έχει εδώ και εβδομάδες κάνει πολύ πίσω, σε ότι αφορά το Τζοβινκο. Χάλασε οριστικά; Δεν ξέρω και ειλικρινά δεν έχω πειστεί. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η πλευρά του παίκτη (ο μάνατζερ του) ήθελε πολύ περισσότερα λεφτα. Πολύ πριν μείνει ελεύθερος.
Kαι ποσο δυσκολο ειναι ρε γμτ να παρει ο ΠΑΟΚ δανεικο τον Σιντκλει που θελει και καποια τρελη προσπαθεια?
Σιγά τον παίκτη. Εδώ και τέσσερα χρόνια "είναι" στην σκιά.
Άβαταρ μέλους
Metagrafakias

Δημοσίευση από Metagrafakias »

Καλα που μεσα στο ΣΚ θα ανακοινωνουταν παικτες καλες 31 Αυγούστου παμε…το πιο εκνευριστικό δεν ειναι αυτο ομως ει ναι οτι τοση αναμονή τοσο ξενέρωμα για να ερθουν παικτακια της σειράς δανεικοι κιολας!!!!
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

bersekeros έγραψε:
aivas19 έγραψε:
nunies4 έγραψε:Rain o Πονγιανπαλο ήταν το φορ; Ανέβασε άρθρο η bild που αναδημοσιευουν ελληνικά σάιτ.
Οπως αναφερω πιο πανω, ειδα ονειρο οτι αυτος συζητιεται για ΠΑΟΚ και γελουσα. Αν ερθει θα ειναι θεοσταλτο μηνυμα
H Bild αναφέρει ότι o ΠΑΟΚ ενδιαφέρεται για τον επιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν Γιοέλ Πογιάνπαλο.

ΥΓ. Δώσε και κάνα νούμερο τζόκερ φίλε μου να καζαντήσουμε.

ΥΓ.4 Ποιός είναι καλύτερος αυτός ή ο Άκπομ;
Εγω προτιμω αυτον αλλα ειναι διαφορετικου ειδους παικτες. 1.86 αυτος ντερεκι καλες παραστασεις, σαν εναν αλλο Κρμεντσικ τον βλεπω, με καλυτερη αισθηση του γκολ. Εχει παει 4 φορες δανεικος βλεπω, ας τον παρουμε εμεις μια 5η με καλη ρητρα. Τον Ακπομ τον ξερουμε, εγω ειμαι φαν του αλλα με προβληματιζει το κινητρο που θα εχει και οτι πολλες φορες κομπλαρει το μυαλο του.

ΥΓ: το προσπαθησα για τζοκερ φιλε δεν επιασε [FACE WITH TEARS OF JOY]
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

1.86 και ο Τσούμπα, αλλά μάλλον πιάνει θέση ξένου
Πάλι άμπαλο θα μας φέρουν :lol:

Εδώ έχουμε και ένα μέτρο σύγκρισης. Το Φλεβάρη στην Ουνιόν πήγε και ο Μούσα, ακριβώς την ίδια περίοδο που γυρνούσε από τραυματισμό στον αστράγαλο ο Φινλανδός. Αρχικά ξεκινούσε ο Πογιάνπαλο και έμπαινε αλλαγή ο Μούσα. Προς το τέλος της χρονιάς μάλλον οι ρόλοι αντιστράφηκαν.

Έχει λίγο χαμηλότερο συμβόλαιο από τον Τσούμπα, γύρω στο 1 εκ. μικτά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seaman την Κυρ 22 Αύγ 2021, 17:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
vdragic

Δημοσίευση από vdragic »

Ο Πογιανπαλο ειναι πολυτελεια για το ελληνικο πρωταθλημα, απλα ομορφα και ωραια.Μπεργκ σε καλυτερη ηλικια απο οταν ειχε ερθει, και χωρις τους τραυματισμους.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Αυτός ο Πογιάνπαλο φαίνεται να έχει και κεφαλιά που δεν έχει ο Άκπομ.

Ο Τζίμπαρος τι έχει να πει;

Seaman είναι άμπαλος ο παίκτης;

Είναι ο Άκπομ συνολικά καλύτερος;
Άβαταρ μέλους
Σουριναμέζος

Δημοσίευση από Σουριναμέζος »

Στο paok24 γράφουν ότι άμα δεν τον είχε αφήσει ελεύθερο τον τζιοβινκο η αλ χιλαλ θα πληρώναμε εμείς 2.5 εκατομμύρια μέρος της αποζημίωσης του για να τον αφήσουν και θα ερχόταν. Τώρα που έμεινε μόνος του ελεύθερος και δεν του κάναμε εξυπηρέτηση κοιτάει και άλλες προτάσεις αλλά η δικιά μας είναι σε ισχύ...

Αρδιες μου ακούγονται
Άβαταρ μέλους
jibbie

Δημοσίευση από jibbie »

λολ
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

vdragic έγραψε:Ο Πογιανπαλο ειναι πολυτελεια για το ελληνικο πρωταθλημα, απλα ομορφα και ωραια.Μπεργκ σε καλυτερη ηλικια απο οταν ειχε ερθει, και χωρις τους τραυματισμους.
Nαι ναι κανενα τραυματισμο μονο 2 χρονιες εχει χασει μια απο γονατο μια απο αστραγαλο.
Άβαταρ μέλους
seaman

Δημοσίευση από seaman »

bersekeros έγραψε:Αυτός ο Πογιάνπαλο φαίνεται να έχει και κεφαλιά που δεν έχει ο Άκπομ.

Ο Τζίμπαρος τι έχει να πει;

Seaman είναι άμπαλος ο παίκτης;

Είναι ο Άκπομ συνολικά καλύτερος;
Δεν ξέρω, στο όνομά του το λέει :lol:
Άβαταρ μέλους
bersekeros

:lol: :opaokara:
χαχαχα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”