astral έγραψε:...
...
Θα γελοιοποιθουν όσο χρειάζεται , θα κάνουν όσες κωλοτούμπες γουστάρουν γιατί στο τέλος ελέγχουν πλήρως όλο το αφήγημα και από ότι φαίνεται ο κόσμος το αγοράζει.
Καλημέρα φίλε astral.
Πραγματικά τους δημοσιογράφους τους λυπάμαι. Και το λέω κυριολεκτικά.
Έχω μιλήσει πριν από αρκετά χρόνια με δημοσιογράφο που κάλυπτε το ρεπορτάζ μιχανοκίνητου αθλητισμού σε μεγάλη ιστοσελίδα. Ο άνθρωπος δλδ δεν είχε καμία σχέση ούτε με ποδόσφαιρο ούτε με μπάσκετ ούτε με ομάδες. Τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να ανέχονται οι συνάδελφοί του να γράφουν τέτοιες αναλήθειες και ανακρίβειες. Τον ρώτησα πως ανέχονται να κάνουν το άσπρο μαύρο. Μου εξήγησε τι συμβαίνει και από τότε δεν έχω καταφερθεί ποτέ προσωπικά εναντίον τους. Ναι θα στηλιτεύσω τα όσα ακούγονται αλλά μόνο από τη σκοπιά του τι κάνει το σύστημα εναντίον του ΠΑΟΚ. Σε αυτούς δε θα πω τίποτα. Θα μου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι αλλά καταλαβαίνω γιατί το κάνουν.
Η λέξη τρομοκρατία είναι αρκετά επιεικής. Θα πει κάποιος, άμα δεν τους αρέσει να φύγουν. Εκεί είναι το ζουμί. Η διαδρομή αυτή είναι one way ticket.
Όταν ένας επιφανής επιχειρηματίας (όχι και από τους πλέον δυνατούς) σε εσωτερικούς χώρους γηπέδου με δεκάδες κάμερες τριγύρω του μπορεί on camera να ξεφτιλίζει γαλονάδες ένστολους και δεν τολμάει να τον ακουμπήσει κανείς, όταν μπορεί να γελοιοποιεί τους κρατικούς θεσμούς και αποδεικνύει πως το κράτος ανήκει σε αυτόν και σε όλους όσους κατέχουν τον πλούτο και τα μέσα παραγωγής, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας τον έλεγχο τον οποίο βιώνουν απλοί δημοσιογράφοι του μεροκάματου που είναι αναγκασμένοι να αποτελούν τον επικοινωνιακό βραχίονα των συμφερόντων τους. Άρα το πρόβλημα μου δεν είναι οι δημοσιογράφοι.. Το πρόβλημά μου είναι αυτοί που τους ρίχνουν το κέρμα και τους θέτουν σε λειτουργία όπως τα τζουκ μποξ.