Magpies4 έγραψε:Εναν παίκτη σαν τον Λούκας θέλει ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και φυσικά ένα 8άρι που να κουβαλάει μπάλα. Ετσι θα άλλαζαν και τα νούμερα των επιθετικών μας που δεν τους θεωρώ κακούς. Για φορ είναι σίγουρα καλύτερες οι πιθανότητες να αποκτηθεί το καλοκαίρι. Εδώ ήταν και το λάθος του Ιβιτς και Μίχελ (που το τραβήξανε πέρυσι).
Για Βιερίνια, πάντα λέω ας έρθει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πού θα έπαιζε. Στις θέσεις που συνήθως κινείται έχουμε παίκτες. Μόνο αριστερός ακραίος (αντι Λέοβατς), ίσως αλλά ο άνθρωπος είναι δεξιοπόδαρος. Ο Κάμπος στα δεξιά δεν αλλάζει, εκτός εαν τον φέρουν στην κορυφή και περάσει ο Αντελίνο στα δεξιά (χλωμό όμως μου φαίνεται).
Εναν Λούκας ακόμα και στο 50% δεν μπορούμε να βρούμε χαμένο σε τίποτα Ουκρανικά χωράφια; Είναι αυτό που λείπει.
Προσωπικά, με τον τρόπο που έχουμε δει να αγωνίζεται η ομάδα εδώ και 5 μήνες, παίχτη με τα χαρακτηριστικά του Λούκας δεν βλέπω να χρειαζόμαστε σε πρώτη προτεραιότητα, πέραν φυσικά του ότι ποτέ δεν περισσεύει ένας παίχτης-εξτρέμ-2ος φορ με ποιότητα, ταχύτητα, έκρηξη, τεχνική, καλή πάσα και καλές δυνατότητες στο σκοράρισμα, σαν αυτόν!!!!
Αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα, θαρρώ ότι είναι ένας συμμετοχικός φορ, με καλό κοντρόλ υποδοχής της μπάλας έξω απ την περιοχή, ποιοτικές συνεργασίες και 1-2 και με τους ακραίους και με το 10άρι μας (που απαραίτητα πρέπει να έχει στην 11άδα της η ομάδα κατά την άποψη μου), το οποίο (Μπίσεσβαρ) κουβαλάει την μπάλα πολύ ποιοτικά, έχοντας πολύ καλό passing timing μάλιστα...Επίσης ο φορ που χρειαζόμαστε πρέπει να κάνει συνεχώς κίνηση στον χώρο τραβώντας πάνω του τους αντίπαλους αμυντικούς για να ελευθερώνονται χώροι στον άξονα, κάτι που οι υπάρχοντες φορ μας δεν κάνουν σε μεγάλο βαθμό και φυσικά να προλαβαίνει με τα τρεξίματα του να βρίσκεται μέσα στο κουτί όταν δημιουργούνται τελικές για να παστελώνει σε πρώτο ή και σε δεύτερο χρόνο!!!!
8άρι που κουβαλάει την μπάλα χρειάζεται θαρρώ όποτε δεν παίζουμε με κλασικό 10άρι και τον ρόλο αυτό έδειξε ότι μπορεί να τον παίξει σε καλό βαθμό ο Πέλκας, ιδιαίτερα δε αν διορθώσει τις επιλογές του στην πάσα μπροστά, κάτι το οποίο όμως εκτιμώ ότι θα διορθωνόταν πολύ με έναν πιο κινητικό φορ που θα του έδινε καλύτερο στήριγμα, είτε στον άξονα είτε βγαίνοντας λίγο πιο πλάγια απ αυτόν!!!!
Γενικά, αρκετές φορές παρατηρώ ότι οι επιθετικοί μας "κολλάνε" και δεν "τρέχουν ουσιωδώς" χωρίς την μπάλα, ώστε και στήριγμα στους χαφ μας να δίνουν για σωστή ανάπτυξη με πάσα μπροστά, αλλά και να δημιουργούνται κενά στις αντίπαλες άμυνες και τότε έχουμε πρόβλημα "εγκλωβισμού", ειδικά όταν οι ακραίοι μας είναι "διαβασμένα" ντουμπλαρισμένοι...
Επίσης έχω ξανατονίσει πως έχω δει ότι, όποτε η ομάδα μας παίζει με την άμυνα ψηλά τραβηγμένη, στο κέντρο περίπου του γηπέδου, καταφέρνει να πνίγει τον αντίπαλο, να τον οδηγεί σε συχνότερα λάθη-πουλήματα της μπάλας και κλέβοντας την να δημιουργεί περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για γκολ...Αυτό όμως, για να μην κινδυνεύεις να δεχτείς επικίνδυνη αντεπίθεση συχνά, προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον δύο πολύ γρήγορων και ταυτόχρονα ποιοτικών στην τακτική αμυντικών, ενός στόπερ και ενός απ τους πλάγιους, ώστε να καλύπτουν τους πιθανά γρήγορους αντίπαλους επιθετικούς πριν δημιουργήσουν κίνδυνο...Τέτοιον ως τώρα όμως έχουμε μόνο τον Κρέσπο και ίσως και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο κι ο Βλάντο "φοβάται" να παίζει με όλους τους υποδεέστερους αντιπάλους μας με τόσο ψηλά την άμυνα...
Ίδωμεν λοιπόν στην συνέχεια την εξέλιξη της ομάδας, ανάλογα και με τις προσθήκες του Γενάρη...
Υ.Γ. Στοιχεία του Λούκας προσωπικά βλέπω-βρίσκω αρκετά στον Μυστακίδη, αλλά το σύστημα που παίζουμε είναι (προσωπική εκτίμηση πάντα) τέτοιο που δεν τον αφήνει να τα βγάλει-δείξει, όπως π.χ. γινόταν πέρυσι με το 3-5-2 του Τούντορ, οπότε και ο παίχτης έδειχνε πολύ καλύτερος-ποιοτικότερος απ όσο δείχνει φέτος όταν παίζει...