Mεταγραφές Χειμώνα 2016-2017

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Re: Mεταγραφές Χειμώνα 2016-2017

Δημοσίευση από DimitrisS »

:lol: :lol: ειναι πραγματικα αστειο αυτο που συμβαινει ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Καποια στιγμη, μπορει να ειναι τωρα μπορει και οχι, θα το πετυχουν.

Το ξεκαρδιστικο ειναι οτι τωρα οπως και καθε φορα οι ντοπιοι δημοσιογραφοι θα αναπαραγουν το αρθρο και θα λενε....."Η ΕΓΚΥΡΗ BILD"

Nαι ναι...αυτη που εχει φερει τον Αντρε καμια 20αρια φορες στον ΠΑΟΚ ειναι εγκυρη κυριες και κυριοι.

Τι πλακα εχουν.
Μακαρας

Δημοσίευση από Μακαρας »

Αδέρφια επειδή βλέπω ότι πολύς λόγος γίνεται για σταφυ και άντρε θα πώ ότι και οι δύο προσέφεραν στον ΠΑΟΚ μας και είναι παικταράδες. Δεν βλέπω τις δηλώσεις ότι δεν είναι ώρα να γυρίσουν να μειώνουν τον ΠΑΟΚ μας. Ο στάφυ είναι 23 και ο άντρε 30. Ο άντρε εάν γυρίσει είναι μια δυνατή μεταγραφή όντας πρωταθλητης ευρώπης με πορτογαλλία και εάν δεν κάνω λάθος σε δυο τρία ματς αρχηγός της και το ότι ο μεγάλος δάσκαλος Σάντος το εμπιστεύεται κάτι λέει για την ποιότητα και την προσφορά του παίκτη. Εμένα δεν με ενδιαφπερει η ηλικία του παίκτη αλλά το πόσο θέλει να προσφέρει στην ομάδα και πόσο επαγγελματίας είναι. Ο Λίνο στα 36 έδειχνε έφηβοςμπροστά σε άλλους πολύ μικρότερους ηλικιακά παίκτες που είχαμε τότε στο ρόστερ. Ολόκληρη μαντζεστερ και πήρε ζλάταν σε ηλικία 36.... Δεν νομίζω για τα ένσυμα... Ο Άντρε είναι μια ππερίπτωση ζλάταν για τα οικονομικά του ΠΑΟΚ... Δεν είμαστε καν γαύροι στα οικονομικά ο οποίος λόγω ΣΤΗΜΕΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ είναι μες στην 15άδα των ποιο καλοπληρωμένων ομάδων του τσουλου αφήνωντας πίσω ομάδες όπως αθλέτικο μαδρίτης και άλλων ομάδων της τελευταίας δεκαετίας με 200+ μύρια. Εάν συνυπολογίσει κανείς και δέκα χρόνια απο δύο μύρια πριμ η κατάκτηση πρωταθλήματος και ένα μύριο η κατάκτηση κυπέλλου πάμε στα 250 μύρια μόνο από αγωνιστικά έσοδα χώρια εισητήρια τηλεοπτικά στην Ελλάδα χορηγίες και πωλήσεις παικτών... Κάτι που σημαίνει κοντά στα 600+ μύρια σε μια δεκαετία. Θυμηθείται μόνον κάτι καστίγιο και κάτι μήτρογλου που έφεραν κοντά στα 30 μύρια από της πωλήσεις τους. Και η ομάδα τους κοστίζει γύρω στα τριάντα συνολικά τον χρόνο. Και η ΠΑΟΚΑΡΑ μας κοστίζει καμμιά 25 φέτος. Άρα ο Ιβάν τα χώνει και για πρώτη φορά έχεις 11,5 συνολικα απο πωλήσεις δύο παικτών και έποντε και άλλες δυνατές πωλήσεις όπως ροντρίγκεζ και τσίμιροτ. Άρα κάτι γίνεται σε αυτόν τον τομέα για να γίνεις αυτάρκεις. Απλώς πρέπει να βρείς και άλλους μακ ροντρίγκεζ τσίμιροτ λούκας και να επενδύσεις ππανω σε αυτούς αλλά πρέπει να έχεις στην ομάδα και έμπειρους με προσωπικότητα όπως Μάτος Βιειρίνια Κάνιας και να έχεις συνέχεια σαν ομάδα. Άρα και τον βιειρίνια θέλω στην ομάδα μου αλλά το καλοκαίρι θέλω και εκείνον τον σέρβο που παίζει τουρκία κεντρικός μέσος που είναι 22και μου διαφεύγει το όνομά του για να αντικαταστήσει τον τσίμιροτ παικτικά αλλά και με μεγάλες πιθανότητες πώλησης με καλά λεφτά μετά από κάποια χρόνια... Όπως και εάν πάρεις Βιειρίνια θα έχεις όλον τον χρόνο να αντικαταστήσεις τον ροντρίγκεζ με έναν εξίσου καλό και σε καλή ηλικία παίκτη χωρίς την πίεση της ανάγκης κάλυψης της θέσης άρα θα ξοδέψεις λιγότερα.... Όλα με προγραμματισμό γίνονται. Και να σου φύγει ο τσίμιροτ ως ένα βαθμό είσαι καλλυμένος με χαρίση και σάχοφ. Αλλά καλύτερα το καλοκαίρι να φέρεις τον σέρβο από τηντουρκία να κάνει και ολόκληρη προετοιμασία και να είσαι έτοιμος....
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Δημοσίευση από hasio_john »

Μάγκες, μην αρχίσουμε να λέμε ΠΑΛΙ για τον Βιερίνια! Έλεος δηλαδή, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια!
Δεν έχει φτάσει ακόμα τα 34 για να έρθει, κάντε λίγο υπομονή! Είχαμε κάθε τόσο την Βιερινιάδα, τώρα θα έχουμε και την Σταφυλιάδα, μιας και σε συνέντευξη ο τελευταίος είπε καρμπόν αυτά που λέει κάθε χρόνο και ο άλλος, ότι δεν είναι ώρα να γυρίσει, ότι ΌΤΑΝ θα είναι η ώρα αυτή θα είναι ο ΠΑΟΚ και κτλ κτλ ..
ΕΝΤΑΞΕΙ, .... αυτά!!! :roll: Πάμε παρακάτω!
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

aspromaura ioannina έγραψε:
Ettien έγραψε:Απορω με ορισμένους που φαντάζεστε γραμμές αντιβιερίνια (!). Αυτες οι ταμπέλες να μην υπήρχαν...Ουτε υπάρχει κάποιος που δεν τον θέλει. Ασφαλώς και θα είναι μια καλή μεταγραφή. Υπάρχουν όμως ευλογοι προβληματισμοί και μην περιμένετε να συμφωνούν όλοι με όλους.
Ενας απο αυτούς τους προβληματισμούς είναι ότι έχεις αυτή τη στιγμή ένα Χ μπατζετ να δαπανήσεις και η πρωτη προτεραιότητα είναι ο επιθετικός. Μεγαλες υπερβάσεις λιγο δυσκολο αφου υπάρχει και το ffp. Για πείτε λοιπόν πως θα γίνει η χρυσή τομή. Αυτό μόνο.
Αδερφε μου σχημα λογου ειναι η..γραμμη αντιβιερινια μη κολλας σε αυτο.Οταν σου ερχονται καθημερινα ΠΑΟΚτσηδες (και δεν αναφερομαι στο φορουμ) και σου λενε οτι δεν γουσταρουν την επιστροφη του(κατα γραμμα ενας συγκεκριμενος μου ειπε "δεν το γουσταρω το παλιοαρχ...") ή οταν βλεπεις συνοπαδους να προσπαθουν να βγαλουν παππου εναν 31χρονο παιχτη ή οταν τελος βλεπεις να σου προβαλουν ως επιχειρημα το αλμυρο συμβολαιο του λες και εκτελουν χρεη λογιστη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ,ε τοτε ως θεωρητικα νοημων ψαχνεις να βρεις την πηγη της αρνητικοτητας,ποσω μαλλον οταν προκειται για εναν παιχτη που εχει τιμησει την φανελα στο επακρο.Εγω κατεληξα σε αυτο το συμπερασμα.Μπορει να κανω και λαθος.Αλλα αλλη εξηγηση δεν βρισκω.Την περιπτωση να μας χαλαει ενας 31χρονος,τον οποιο εχουμε δει να αγωνιζεται σε μακρα διαρκεια και που εχει ευρωπαικες παραστασεις,με αγνα ποδοσφαιρικα επιχειρηματα,προσωπικα την απορριπτω
Δεν ξέρω φίλε μου τι σου λένε άλλοι εκτός φόρουμ αλλα εδω μέσα τουλάχιστον δεν είδα αρνητισμό. Κάποιες ενστάσεις είδα και προβληματισμούς αλλά με επιχειρήματα. Το αν διαφωνεί κανείς ή όχι με αυτά είναι άλλο καπέλο.
Στο δια ταυτα. 31 χρονων σαφως και δεν είναι τελειωμενος σαν παίκτης αλλά έχει ακόμη να προσφέρει. Οσο τον θέλεις εσύ, άλλο τόσο θελω κι εγω την επιστροφή του. Αλλά πρέπει κατ' αρχην να γινεί σωστή αξιολογηση. Τι ζητάει αυτός και η ομάδα του και τι δινουμε εμείς και ποιες είναι οι βασικές μεταγραφικές προτεραιότητες της ομάδας. Δεν ειναι και αυτό που ήταν πριν 6-7 χρόνια. Τα έχουν πει κι άλλοι με επιχειρηματα, δεν θέλω με τα ίδια να κουράζω κι εγω. Ολες οι παραμετροι πρέπει να συνεκτιμηθούν εαν και εφόσον υπάρχει προθεση να αποκτηθεί.
Λογιστες φυσικά δεν είμαστε ούτε αριθμους θα σου παραθεσω αλλά δεν χρειάζεται λογιστικές ικανότητες για καταλάβεις ότι στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να ειναι ζητούμενο το value for money. Για οποιονδήποτε παικτη. Και τι προοπτικές έχει περαιτέρω. Απο την στιγμη λοιπόν που η απόκτησή του - αν υπάρχει τετοιο ενδεχομενο - δεν θα έχει την έννοια της επένδυσης το ιδανικό θα ηταν να ερχόταν ως ελεύθερος με ένα λογικό, για τα δεδομένα του ΠΑΟΚ, συμβόλαιο.
Άβαταρ μέλους
Ettien

Δημοσίευση από Ettien »

hasio_john έγραψε:Μάγκες, μην αρχίσουμε να λέμε ΠΑΛΙ για τον Βιερίνια! Έλεος δηλαδή, κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια!
Δεν έχει φτάσει ακόμα τα 34 για να έρθει, κάντε λίγο υπομονή! Είχαμε κάθε τόσο την Βιερινιάδα, τώρα θα έχουμε και την Σταφυλιάδα, μιας και σε συνέντευξη ο τελευταίος είπε καρμπόν αυτά που λέει κάθε χρόνο και ο άλλος, ότι δεν είναι ώρα να γυρίσει, ότι ΌΤΑΝ θα είναι η ώρα αυτή θα είναι ο ΠΑΟΚ και κτλ κτλ ..
ΕΝΤΑΞΕΙ, .... αυτά!!! :roll: Πάμε παρακάτω!
Δεν πειράζει παλιά είχαμε την Κρεσπιάδα. Τελικά μας ήρθε με αρκετά χρόνια καθυστέρηση,
έστω και στο περίπου. :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
hasio_john

:lol: σωστός ettien!

Έχεις απόλυτο δίκιο ace, έτσι ακριβώς είναι!
Όλοι τον γουστάρουμε, όλοι τον θέλουμε στην ομάδα, αλλά και η υπομονή μας έχει ένα όριο.
ace79grpaok έγραψε:Ναι ρε να έρθει στα 35 για το εφάπαξ,αφού ο ΠΑΟΚ είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα.Αν δεν έρθει και τώρα ο βιερινια ,χωρίς να παίζει και την ομάδα του να λέει ότι πωλείται να μην έρθει ποτε.
ace79grpaok έγραψε:Η Ομάδα ειναι πάνω απ όλους και το κυριότερο ΔΕΝ είναι κανενός καβαντζα για τα γεράματα.
Άβαταρ μέλους
Chuck Norris

Δημοσίευση από Chuck Norris »

Παιδιά κρίμας είναι τέτοιες μέρες να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, αφήστε το forum φάτε κανένα κουραμπιε πιείτε τίποτα και αφήστε τους τσακωμούς για μετά τις 26
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Προτείνω κουραμπιεδάκια Choco Bites Χρυσανθίδης (είναι από τα μέρη σας κοντά)!
Γαμάτα είναι, αν και πανάκριβα! Βέβαια μπορεί εδώ Χανιά να το βαράνε (6 ευρώ κάνει και έχει καμιά δεκαριά μόνο μέσα) ! Γκουρμέ φάση μας το πλασάρει ο άτιμος! :lol:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
che4

Δημοσίευση από che4 »

goran 64 έγραψε:
Dimg4 έγραψε:
che4 έγραψε:κλειδώσετε το φόρουμ για δέκα μερες

ζούμε μεγάλες στιγμές

ο γκοραν τη λεει σε νεο μέλος για τη χρήση εμοτικον...Edit: Λυπάμαι που κατάλαβες αυτό φίλε!!!!

κάτσε να βάλω μια ολα τα εμοτικον

:D :) ;) :o :lol: :redcard: :nairepaok: :pano: :geek: :?: :oops:
Χαχαχαχαχαχα
Τι να σας πω ρε μάγκες μέρες που είναι??? Μόνο...τα κάλαντα μπορώ!!!! :lol: :lol:

Υ.Γ. Καλές γιορτές με υγεία σωματική, ψυχική και πνευματική... 8-)
ελα μη με θεωρείς τοσο χαζό πτι δεν κατάλαβα τι εννουσες έλεος

καλές γιορτές παοκσακι αρρωστακι
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Καλώς η κακώς, ο Βιερίνια έτσι όπως αδοξα έφυγε, όταν έφυγε, είναι πια σαν τις χαμένες πατρίδες. Όταν σου δοθεί η ευκαιρία να τις πάρεις πίσω, θα τις πάρεις. Και ας είναι χέρσα η γη πια και ας μη φυτρώνει ούτε τσουκνίδα, τη γη σου τη θέλεις πίσω.

:pano:
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Δημοσίευση από Magpies4 »

Εναν παίκτη σαν τον Λούκας θέλει ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και φυσικά ένα 8άρι που να κουβαλάει μπάλα. Ετσι θα άλλαζαν και τα νούμερα των επιθετικών μας που δεν τους θεωρώ κακούς. Για φορ είναι σίγουρα καλύτερες οι πιθανότητες να αποκτηθεί το καλοκαίρι. Εδώ ήταν και το λάθος του Ιβιτς και Μίχελ (που το τραβήξανε πέρυσι).

Για Βιερίνια, πάντα λέω ας έρθει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πού θα έπαιζε. Στις θέσεις που συνήθως κινείται έχουμε παίκτες. Μόνο αριστερός ακραίος (αντι Λέοβατς), ίσως αλλά ο άνθρωπος είναι δεξιοπόδαρος. Ο Κάμπος στα δεξιά δεν αλλάζει, εκτός εαν τον φέρουν στην κορυφή και περάσει ο Αντελίνο στα δεξιά (χλωμό όμως μου φαίνεται).

Εναν Λούκας ακόμα και στο 50% δεν μπορούμε να βρούμε χαμένο σε τίποτα Ουκρανικά χωράφια; Είναι αυτό που λείπει.
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Καλημερα και καλα χριστουγεννα σε ολους...
Υγεια ευχομαι..

Δε θα μπω στη διαδικασια καποιων που τετοιες μερες λογομαχουσαν,απλα οποιος το συνεχισει θα φυγει.τα σβησα για να μη μπαναρω.

Μην μπειτε στη διαδικασια να μου εξηγησετε ποιος φταιει.τελειωσε εδω.ηρεμια και παμε παρακατω.
Άβαταρ μέλους
Mattias_g4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Mattias_g4 »

Χριστουγεννιατικό δώρο θέλω αυτόν τον παιχταρά που το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι!
Enzo Crivelli
http://www.transfermarkt.com/enzo-crive ... ler/291110

Κώδικας: Επιλογή όλων

<iframe width="600" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/qfxGnzeBdBI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Δεν υπάρχει πιο προσιτός φορ αυτή την στιγμή για τον ΠΑΟΚ πουθενά και θα κάνει παπάδες!
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Magpies4 έγραψε:Εναν παίκτη σαν τον Λούκας θέλει ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή και φυσικά ένα 8άρι που να κουβαλάει μπάλα. Ετσι θα άλλαζαν και τα νούμερα των επιθετικών μας που δεν τους θεωρώ κακούς. Για φορ είναι σίγουρα καλύτερες οι πιθανότητες να αποκτηθεί το καλοκαίρι. Εδώ ήταν και το λάθος του Ιβιτς και Μίχελ (που το τραβήξανε πέρυσι).

Για Βιερίνια, πάντα λέω ας έρθει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πού θα έπαιζε. Στις θέσεις που συνήθως κινείται έχουμε παίκτες. Μόνο αριστερός ακραίος (αντι Λέοβατς), ίσως αλλά ο άνθρωπος είναι δεξιοπόδαρος. Ο Κάμπος στα δεξιά δεν αλλάζει, εκτός εαν τον φέρουν στην κορυφή και περάσει ο Αντελίνο στα δεξιά (χλωμό όμως μου φαίνεται).

Εναν Λούκας ακόμα και στο 50% δεν μπορούμε να βρούμε χαμένο σε τίποτα Ουκρανικά χωράφια; Είναι αυτό που λείπει.
Προσωπικά, με τον τρόπο που έχουμε δει να αγωνίζεται η ομάδα εδώ και 5 μήνες, παίχτη με τα χαρακτηριστικά του Λούκας δεν βλέπω να χρειαζόμαστε σε πρώτη προτεραιότητα, πέραν φυσικά του ότι ποτέ δεν περισσεύει ένας παίχτης-εξτρέμ-2ος φορ με ποιότητα, ταχύτητα, έκρηξη, τεχνική, καλή πάσα και καλές δυνατότητες στο σκοράρισμα, σαν αυτόν!!!!

Αυτό που χρειαζόμαστε άμεσα, θαρρώ ότι είναι ένας συμμετοχικός φορ, με καλό κοντρόλ υποδοχής της μπάλας έξω απ την περιοχή, ποιοτικές συνεργασίες και 1-2 και με τους ακραίους και με το 10άρι μας (που απαραίτητα πρέπει να έχει στην 11άδα της η ομάδα κατά την άποψη μου), το οποίο (Μπίσεσβαρ) κουβαλάει την μπάλα πολύ ποιοτικά, έχοντας πολύ καλό passing timing μάλιστα...Επίσης ο φορ που χρειαζόμαστε πρέπει να κάνει συνεχώς κίνηση στον χώρο τραβώντας πάνω του τους αντίπαλους αμυντικούς για να ελευθερώνονται χώροι στον άξονα, κάτι που οι υπάρχοντες φορ μας δεν κάνουν σε μεγάλο βαθμό και φυσικά να προλαβαίνει με τα τρεξίματα του να βρίσκεται μέσα στο κουτί όταν δημιουργούνται τελικές για να παστελώνει σε πρώτο ή και σε δεύτερο χρόνο!!!!

8άρι που κουβαλάει την μπάλα χρειάζεται θαρρώ όποτε δεν παίζουμε με κλασικό 10άρι και τον ρόλο αυτό έδειξε ότι μπορεί να τον παίξει σε καλό βαθμό ο Πέλκας, ιδιαίτερα δε αν διορθώσει τις επιλογές του στην πάσα μπροστά, κάτι το οποίο όμως εκτιμώ ότι θα διορθωνόταν πολύ με έναν πιο κινητικό φορ που θα του έδινε καλύτερο στήριγμα, είτε στον άξονα είτε βγαίνοντας λίγο πιο πλάγια απ αυτόν!!!!

Γενικά, αρκετές φορές παρατηρώ ότι οι επιθετικοί μας "κολλάνε" και δεν "τρέχουν ουσιωδώς" χωρίς την μπάλα, ώστε και στήριγμα στους χαφ μας να δίνουν για σωστή ανάπτυξη με πάσα μπροστά, αλλά και να δημιουργούνται κενά στις αντίπαλες άμυνες και τότε έχουμε πρόβλημα "εγκλωβισμού", ειδικά όταν οι ακραίοι μας είναι "διαβασμένα" ντουμπλαρισμένοι...

Επίσης έχω ξανατονίσει πως έχω δει ότι, όποτε η ομάδα μας παίζει με την άμυνα ψηλά τραβηγμένη, στο κέντρο περίπου του γηπέδου, καταφέρνει να πνίγει τον αντίπαλο, να τον οδηγεί σε συχνότερα λάθη-πουλήματα της μπάλας και κλέβοντας την να δημιουργεί περισσότερες κλασικές ευκαιρίες για γκολ...Αυτό όμως, για να μην κινδυνεύεις να δεχτείς επικίνδυνη αντεπίθεση συχνά, προϋποθέτει την ύπαρξη τουλάχιστον δύο πολύ γρήγορων και ταυτόχρονα ποιοτικών στην τακτική αμυντικών, ενός στόπερ και ενός απ τους πλάγιους, ώστε να καλύπτουν τους πιθανά γρήγορους αντίπαλους επιθετικούς πριν δημιουργήσουν κίνδυνο...Τέτοιον ως τώρα όμως έχουμε μόνο τον Κρέσπο και ίσως και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο κι ο Βλάντο "φοβάται" να παίζει με όλους τους υποδεέστερους αντιπάλους μας με τόσο ψηλά την άμυνα...

Ίδωμεν λοιπόν στην συνέχεια την εξέλιξη της ομάδας, ανάλογα και με τις προσθήκες του Γενάρη...

Υ.Γ. Στοιχεία του Λούκας προσωπικά βλέπω-βρίσκω αρκετά στον Μυστακίδη, αλλά το σύστημα που παίζουμε είναι (προσωπική εκτίμηση πάντα) τέτοιο που δεν τον αφήνει να τα βγάλει-δείξει, όπως π.χ. γινόταν πέρυσι με το 3-5-2 του Τούντορ, οπότε και ο παίχτης έδειχνε πολύ καλύτερος-ποιοτικότερος απ όσο δείχνει φέτος όταν παίζει...
Άβαταρ μέλους
axristeas

Δημοσίευση από axristeas »

Mattias_g4 έγραψε:Χριστουγεννιατικό δώρο θέλω αυτόν τον παιχταρά που το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι!
Enzo Crivelli
http://www.transfermarkt.com/enzo-crive ... ler/291110

Κώδικας: Επιλογή όλων

<iframe width="600" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/qfxGnzeBdBI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Δεν υπάρχει πιο προσιτός φορ αυτή την στιγμή για τον ΠΑΟΚ πουθενά και θα κάνει παπάδες!
Το συμβολαιο του ληγει το 19,στην μπαστια ειναι δανεικος ως το καλοκαιρι
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”