keep_paokizein έγραψε:Blackgr4 έγραψε:keep_paokizein
Δεν έχει καμία σημασία αν ο χαρακτηρισμός πήγαινε και προς το πρόσωπο μου ή όχι.
Ούτε με απασχολεί αν αυτή είναι μία άποψη που συμφωνούν πολλοί ή λίγοι.
Η άποψη "είστε πανηγυρτζήδες που ζητάτε μεταγραφές όταν ο ισολογισμός είναι αρνητικός" είναι λάθος από την αρχή ως το τέλος και δεν θα έπρεπε να έχει τρυπήσει ,σε τέτοιο βαθμό, τα μυαλά ορισμένων.
Μιλάμε για τη μέγιστη αλλοίωση του οπαδικού (όχι μόνο ΠΑΟΚτσήδικού) DNA.
Αυτή βέβαια είναι η δικιά μου άποψη. Ενός πανηγυρτζή που ενώ ο "οικιακός ισολογισμός" είναι αρνητικός, θα σκάσει κανένα χιλιάρικο για να βρεθεί στο πλάι της ομάδας στην Αγγλία, στην Ισπανία κλπ.
Φαντάσου λέει να σκεφτόμασταν έτσι γενικά. Να δω πως θα μαζεύονταν αυτά τα 18 χιλιάδες διαρκείας, η απίστευτη συμμετοχή σε όλες τις εκτός έδρας εκδρομές και άλλα πολλά που οι περισσότεροι κάνουμε εδώ και 40 χρόνια.
Ορισμένοι νομίζετε πως ο απλός μέσος οπαδός του ΠΑΟΚ βγάζει χιλιάρικα και είναι υποχρεωμένος να κάνει όλα τα παραπάνω.
Όταν μάλιστα δεν θέλει να ακούει για οικονομικά, παρά μόνο για ενίσχυση του αγωνιστικού, του αξίζει και πέσιμο και χαρακτηρισμοί περί πανηγυρτζήδων.
Ε δεν είναι έτσι.
Σεβαστά όσα γράφεις, σε άλλα συμφωνώ σε άλλα διαφωνώ, αλλά δεν έχουν καμια σχέση με το πώς πρέπει να λειτουργεί η ομάδα και την αυτάρκειά της.
Για το DNA του οπαδού, δεν κατάλαβα τι θες να πεις. Για μένα το DNA του οπαδού ειναι να είναι στην κερκίδα με ζέστη με βροχή και με χιόνι, να αγοράζει διαρκείας, εφόσον δύναται, και να φωνάζει για την ομάδα του είτε είναι πρώτη, είτε δέκατη. Είτε παίζει με τον Λεβαδειακό είτε με τον Ολυμπιακό. Είτε κερδίζει, είτε χάνει. Είτε παίζει με σεντερ μπακ τον Κουλιεράκη, είτε τον Ζαφειρίου. Είτε σκοράρουν ο Σαμάτα και ο Τσάλωφ, είτε όχι.
Τα άλλα είναι δουλειά αλλονών και οι δουλειές αυτές κρίνονται από τα αποτελέσματα.
Σε 7 χρόνια 3 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, δυο τελικοί κυπέλλου, με αξιοπρεπείς ευρωπαικές πορείες.
Δεν το λες και άσχημα, για μια ομάδα προσεκτική στα έξοδά της.
Τώρα είδα την τελευταία σου φράση. Μετά λύπης μου θα πω ότι αυτό που γράφεις: "Όταν μάλιστα δεν θέλει να ακούει για οικονομικά, παρά μόνο για ενίσχυση του αγωνιστικού, του αξίζει και πέσιμο και χαρακτηρισμοί περί πανηγυρτζήδων" είναι ο ορισμός του πανηγυρτζή!!!
Δεν είναι δουλειά μου να κρίνω το πως λειτουργεί η ομάδα σχετικά με την αυτάρκεια της.
Με ενδιαφέρει. Σαφέστατα. Όχι όμως περισσότερο από το αγωνιστικό σκέλος.
Στο μυαλό σου μπορεί να κρίνεις, πως αξίζει να ανοίξεις συζήτηση περί αυτάρκειας, όταν βλέπεις να συζητάνε συνοπαδοί σου για την αδιανόητη απόφαση να μην πάρουν πέμπτο στόπερ και το ότι δεν έδωσαν τον Σαμάττα, για να γλιτώσουν το ετήσιο εκατομμύριο, μπορεί να το ονομάζεις.. "τακτική". Εγώ και τα δυο τα ονομάζω λάθη.
Όσο και να τα αναλύσουμε όμως, αυτό που ανέφερα από το πρώτο μου σχόλιο παραμένει γεγονός.
Τις συζητήσεις περί οικονομικών και ισολογισμών που θα διαβάσεις εδώ μέσα, δεν θα τις δεις πουθενά αλλού. Σε κανένα ...mania. Μόνο εδώ.
Μόνο εδώ θα μάλωναν μεταξύ τους συνοπαδοί επειδή η διοίκηση αποφάσισε να τρέξει μια ολόκληρη χρονιά με 4 χαφ και 4 στόπερ για τρεις διοργανώσεις και θα υπήρχαν άτομα που θα έβαζαν μπροστά την.. αυτάρκεια για να υποστηρίξουν τα παραπάνω.
Κάτι τελευταίο. Διαβολική σύμπτωση. Οι ίδιοι που υποστηρίζουν τα παραπάνω, είναι οι ΠΡΏΤΟΙ που σταυρώνουν τον προπονητή μετά από κάθε κέντα..