Μεταγραφές Καλοκαιριού 2017

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...

ΆΝ είχατε τη δυνατότητα για ΜΟΝΟ ΜΙΑ ακόμα μεταγραφή, αυτή θα ήταν:

1) αμυντικός
17
14%
2) μέσος
105
84%
4) επιθετικός
3
2%

Σύνολο ψήφων: 125

Johnsim

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2017

Δημοσίευση από Johnsim »

giapas έγραψε:Johnsim ,

τα στοιχεία που αναφέρεις είναι αρκετά ενδιαφέροντα και αντικατοπτρίζουν μια διάσταση του συσχετισμού δυνάμεων των ομάδων , άσχετα αν μας αρέσει ή όχι. Εννοείται πως στο χορτάρι ένας παίκτης των 5 εκατομμυρίων ίσως αποδειχθεί καλύτερος από έναν των 10 εκατομμυρίων , οι πιθανότητες όμως είναι υπέρ του 10άρη.

Πέρυσι όταν η χρηματιστηριακή αξία είχε πλησιάσει πολύ ( ιδίως μετά τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα) υπήρξαν -σωστά- αρκετά δημοσιεύματα που τόνιζαν την ενίσχυση του ΠΑΟΚ και την αντίστοιχη αποδυνάμωση του γαύρου και το πώς αυτή αποτυπώνονταν πλέον και στο τρανσφερ. Τότε λοιπόν υπήρχε ένα κλίμα ευφορίας , τότε μας άρεσαν τα νούμερα έστω σε αυτή τη θεωρητική προσέγγιση των πραγμάτων. Τώρα που η ψαλίδα άνοιξε πάλι εφαρμόζουμε το γνωμικό με την αλεπού και τα όσα δε φτάνει.

Η διαφορά που έχει το τρανσφερ για μένα πρώτα από όλα δείχνει την ισχύ του brand name του gay σε σχέση με το δικό μας και των άλλων μεγάλων εντός των συνόρων. Προς θεού , δεν αντικατοπτρίζει τη πραγματική αξία της ομάδας στο γήπεδο και το πολύπλοκο τρόπο που αυτή επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες - διαιτησία, προπονητής , διοίκηση , κόσμος , τύχη κλπ. Δείχνει όμως το ότι ο ίδιος παίκτης , αξίζει πιο πολύ όταν παίζει στο γκει παρά σε εμάς. Κι είναι φυσιολογικό αυτό , με βάση το τσουλου , τα δίκτυα των μανατζερ κλπ κλπ. Παρά το χάντικαπ αυτό , δε πρέπει να παραβλέπουμε αυτόν τον δείκτη και να προσπαθούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όσο γίνεται.

Στο κομμάτι της ηλικίας , εγώ βλέπω ένα υγιές και με αγωνιστικές και οικονομικές προοπτικές ροστερ. Τόσο για εμάς, όσο και για αυτούς. Λίγο παραπάνω για αυτούς. Μάλλον πολύ παραπάνω για αυτούς , λόγω του δικτύου που έχουν αναπτύξει με μανατζαραίους. Αλλά θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο.

Τέλος , όσον αφορά την Ελληνική παρουσία νομίζω χρειαζόμαστε δουλειά. Ο γκει έχει αναπτύξει ( με τη βοήθεια της εο ) μηχανισμό υπεραξίας των Ελλήνων του. Που είναι μια χαρά αξιοπρεπείς παίκτες , αλλά συνολικά σαν οργανισμός τους προστατεύει ιδανικά. Δείτε το ντόρο με τη κακή χρονιά του Φορτούνη και του Κλάους αντίστοιχα. Επίσης τη θεώρηση του (εντυπωσιακά βελτιωμένου) Πέλκα με την αντίστοιχη του Ρέτσου. Δυστυχώς σε αυτά τα θέματα ο γκει λειτουργεί σε πιο επαγγελματικά πρότυπα από εμάς. Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι , η εο παίζει τρομερό ρόλο και λειτουργεί πυροσβεστικά στις αγωνιστικές αρρυθμίες .. με αυτό το ρόλο ο γκει αντέχει να μη παίζει ο Φορτούνης καλά . Ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε τη τραγική χρονιά του Κλάους και φυσιολογικά τραβάμε τα βυζιά μας ομαδικά. Σε βάθος χρόνου όμως ,το τράβηγμα βυζιών δε βγαίνει σε καλό.

Φέτος , με 50ρησια ΕΠΟ ελπίζω ότι θα αρχίσουν να αποτυπώνονται οι πραγματικές αξίες των παικτών. Πχ απέναντι στη κούλα αν και δεν έχω δεδομένα , σίγουρα είμαστε σε πολύ καλή θέση.
Σίγουρα , η ίδια κουβέντα απέναντι στο γκει σε 2-3 χρόνια από τώρα θα είχε πολύ μεγαλύτερο πρακτικό ενδιαφέρον.
Πολυ ωραια ανάλυση και πολυ κοντα σε αυτα που εχω στο μυαλό μου ;)
Άβαταρ μέλους
ace1979

Δημοσίευση από ace1979 »

Έχω προαίσθημα οτι θα σκάσει ο περουβιανός αμεσα,το πήρε ο ιβαν πάνω του
Άβαταρ μέλους
PaokPatraG4

Δημοσίευση από PaokPatraG4 »

Ολοι λενε αυτο που ειπα το πρωι για τον Ζαμπρανο...Γυρισε ο Μπερντιεφ και διωχνει κοσμο....Θα εχει πολλες πωλησεις και δανεισμους η Ρουμπιν...
Άβαταρ μέλους
ace1979

Δημοσίευση από ace1979 »

PaokPatraG4 έγραψε:Ολοι λενε αυτο που ειπα το πρωι για τον Ζαμπρανο...Γυρισε ο Μπερντιεφ και διωχνει κοσμο....Θα εχει πολλες πωλησεις και δανεισμους η Ρουμπιν...
Και αμεσα γιατι την κυριακη αρχίζει το πρωτάθλημα ρωσσιας
Άβαταρ μέλους
Hermann

Δημοσίευση από Hermann »

Όπως σας αποκάλυψε το INPAOK τα ξημερώματα της Δευτέρα, ο ΠΑΟΚ έχει ως προτεραιότητα για την θέση του κεντρικού αμυντικού τον Κάρλος Σαμπράνο της Ρούμπιν Καζάν.

Η περίπτωση του 28χρονου στόπερ, είναι δύσκολη για τον Δικέφαλο λόγω των υψηλών οικονομικών απαιτήσεων, ωστόσο οι «ασπρόμαυροι», έχουν δύο… σύμμαχους.

Από την μια η επιθυμία του ρωσικού συλλόγου να τον παραχωρήσει, μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Ρούμπιν, από τον Κουρμπάν Μπερτίεφ, ενώ από την άλλη καταλυτικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να συνεχίσει την καριέρα του σε άλλη ομάδα.

Όπως σημειώνουν μάλιστα τα ρωσικά ΜΜΕ στα ρεπορτάζ τους, η Ρούμπιν θέλει να απαλλαγεί από το συμβόλαιο του Περουβιανού αμυντικού, ζητώντας του να βρει ομάδα, για να αποχωρήσει.
Johnsim

Δημοσίευση από Johnsim »

Όλες οι καλές ομαδες που εμφανίστηκαν στην ελλαδα την τελευταια 20ετια ειχαν σαν βασικό
Χαρακτηριστικό ενα κορμό βασισμένο στο ελληνικό στοιχείο ..
Καλη ομαδα στο δικο μου μυαλό ειναι αυτη που καταφέρνει ξεχωρίζει στην Ευρώπη , στην ελλαδα τα δεδομένα
Εχουν να κάνουν με πολλούς παράγοντες που δεν αφορούν το ποδόσφαιρο ;)

Γαύρος 1997/98 :
8 Έλληνες βασικός κορμός , έφτασε ενα βήμα πριν τον ημιτελικό του Cl

Βαζελος 2000-2003 : το 70% ηταν Έλληνες παίχτες μεσα ηλικίας 24-25 χρονων Μ.ο
Έφτασε μια φορα στους 16 του cl ( στο πιο δύσκολο σύστημα )
Έφτασε προημιτελικο και αποκλειστικε απο την barca στο Τσαφ ..
Έφτασε προημιτελικό Uefa και αποκλειστικε απο την μετέπειτα πρωταθλήτρια Porto
Του Μουρίνιο

ΑΕΚ 2003 /04 : βασισμένη σε κορυφαίους Έλληνες εκανε πορεία αήττητη πορεία στην Ευρώπη

Πως γίνετε λοιπόν η Ελλαδα να σταματησε να παράγει Έλληνες
Παίχτες ; Γιατι έφτασε ο ΠΑΟΚ να εχει 1-2 Έλληνες στην σύνθεση του
Και να παρακαλάμε να μην υπάρχουν Έλληνες στην ομαδα ..
Δεν γίνετε να μην δώσεις εύκαιριες σε Έλληνες παίχτες ουτε σαν λαος να μην τους
στηριζεις , το θαύμα του 09 του Σαντος ειναι κατι που δεν μπορεις να το πέτυχενεις συνέχεια , δηλαδή να φτιάξεις
Κορμό με ξένους παίχτες , ξένοι παίχτες που για καποιο λογο ταίριαξαν απίστευτα στην ιδεολογία της ομαδας
Μας
Οποτε επιμένω στην γνωμη μου πως Ομαδα χωρίς Έλληνες παίχτες δεν μπορει να φτιαξει κορμό ..
Βεβαια όσο υπάρχουν μυαλα που δεν θελουν Έλληνες δυσκολα να γινει το οτιδήποτε
Κανει λάθος πάσα ο Χαρισης κράζει ολο το γήπεδο οτι δεν μπορει να δωσει πάσα
Κανει λάθος πάσα ο κανιας κλαιν κανιας ειναι δικαιούται ενα δυο λάθοι
Ο βάρελα ειναι πιο αργος απο τον θάνατο αλλα ο χατζηψιλεας ειναι μονο για τον Πανιώνιο
Εεν ο ενρικε ηταν Έλληνας θα τον ειχαν κανει να φύγει μονος του
Και αλλα πολλα παραδείγματα που οι Έλληνες παίχτες κρίνονται 100 φορές πιο ασχημα
Απο μέτριους ξένους παίχτες
Άβαταρ μέλους
slidar

Δημοσίευση από slidar »

Εγω θελω να εχω 11 παιχταραδες ξενους και 7 παλι ξενους να συμπληρωνω 18αδα .

Μακρια απο Ελληνες παιχτες. Για πολλους και διαφορους λογους.

Ελληνας ποδοσφαιριστης σημερα που μιλαμε ειναι συντομο ανεκδοτο αν εξαιρεσεις 4-5 περιπτωσεις που παιζουν σε ευρωπαικες ομαδες.

Για μενα απο το σημερινο ροστερ του ΠΑΟΚ , οι μονοι που εχουν θεση και ρολο ( και αυτο συμπληρωματικο ) ειναι ο Μυστακιδης και αργοτερα ο Δεληγιαννιδης .. Πελκας κιτσιου Χαρισης Κουλουρης και λοιποι αν τους αφησεις ελευθερους σε καμια σιντ τρουιντεν η καμια φενλο θα καταληξουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος slidar την Δευ 10 Ιούλ 2017, 17:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ace1979

Δημοσίευση από ace1979 »

Ποιο ελληνικό στοιχείο?τους κλαρινογαμπρους που υπογραφουν την συμβολαιαρα και ειναι στα @@ τους μετα?βλέπε κλαους?τα 20 αχρονα που έρχονται απο επαρχία και τα ξελογιάζει η νύχτα πηγαίνοντας χώμα στις προπονήσεις ?ο μυστα ειναι παράδειγμα επαγγέλματος επειδή έμαθε το ποδόσφαιρο στην γερμάνια ,ο πελκας έπρεπε να παει Πορτογαλία για να στρώσει ,ο Κωνσταντινίδης ειναι γυαλινος ,ο μαλεζας κλασική αξια ,ο δελη ανερχομενος ,θα ήθελα να δω και αλλο το. Δημητριου
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

Johnsim σε αλλο τοπικ οι αναλυσεις αδελφε.
Εδω μιλαμε για μεταγραφες.
Johnsim

Δημοσίευση από Johnsim »

sourmenetes έγραψε:Johnsim σε αλλο τοπικ οι αναλυσεις αδελφε.
Εδω μιλαμε για μεταγραφες.
Σωστό ! Παρασύρθηκα ..
Άβαταρ μέλους
Mattias_g4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Mattias_g4 »

slidar έγραψε:Εγω θελω να εχω 11 παιχταραδες ξενους και 7 παλι ξενους να συμπληρωνω 18αδα .

Ελληνας ποδοσφαιριστης σημερα που μιλαμε ειναι συντομο ανεκδοτο αν εξαιρεσεις 4-5 περιπτωσεις που παιζουν σε ευρωπαικες ομαδες.
ΔΙΑΦΩΝΩ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ 10 εκ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. Συγνώμη για τα κεφαλαία αδερφέ ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου. Άσχημα θα μας έπεφτε να βγάζουμε αμυντικούς και κανένα σεντερ φορ τυπου Κλάους που και πού? Απλά θέλει περισσότερο σκάουτινγκ είμαστ ηδη καλοί αλλά θέλει κιάλλο ! Παρακαλώ να πάρει θεση και ο ace1979 :D
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Mattias_g4 την Δευ 10 Ιούλ 2017, 17:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Johnsim άνοιξες πολύ μεγάλη κουβέντα,δοκιμάστηκε και αυτό που λες.
Αν μπορούσαμε να έχουμε τους τοπ Έλληνες παίχτες όπως έκανε τα τελευταία χρονια ο γαύρος ίσως να δούλευε.
Όπως βλέπεις όμως όλοι προτιμούσαν τον γαύρο λόγω τσ.Λ αλλά και προστασίας από τους διαιτητές, αντίθετα όσοι έρχονταν σε εμάς ήταν δευτεροτριτες αξίες και κάποιοι κοντά στη σύνταξη, και αυτοι αποτι φάνηκε το εκαναν για την μεγαλη πορτοφολα του Ιβάν.
giliopoulos

Δημοσίευση από giliopoulos »

Johnsim απλα κατσε σκεψου θα προτιμουσες να ειχες αντιπαλο τον γαυρο με ρετσο ανδρουτσο μανθατη? Αν πεις ναι τοτε αυτοματως αυτοαναιρεισαι. :lol:
Ποδοσφαιριστες ελληνες δεν υπαρχουν. Σαν να λες ολλανδος μπασκετμπολιστας
Άβαταρ μέλους
Mattias_g4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Mattias_g4 »

obanebane έγραψε:Johnsim άνοιξες πολύ μεγάλη κουβέντα,δοκιμάστηκε και αυτό που λες.
Αν μπορούσαμε να έχουμε τους τοπ Έλληνες παίχτες όπως έκανε τα τελευταία χρονια ο γαύρος ίσως να δούλευε.
Όπως βλέπεις όμως όλοι προτιμούσαν τον γαύρο λόγω τσ.Λ αλλά και προστασίας από τους διαιτητές, αντίθετα όσοι έρχονταν σε εμάς ήταν δευτεροτριτες αξίες και κάποιοι κοντά στη σύνταξη, και αυτοι αποτι φάνηκε το εκαναν για την μεγαλη πορτοφολα του Ιβάν.
Δεν νομίζω οτι τον σκόνδρα δεν τον ήθελε και ο γαύρος? Απλά δεν μας βγήκε... Θέλει πιο πολύ ψάξιμο όπως είπα ήδη απο την ΕΠΣ Σερρών ο ΠΑΟΚ έχει παρει 10 παίχτες 5 για την κ15 και 5 για κ 17 κ κ21.
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Mattias_g4 έγραψε:
slidar έγραψε:Εγω θελω να εχω 11 παιχταραδες ξενους και 7 παλι ξενους να συμπληρωνω 18αδα .

ΔΙΑΦΩΝΩ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ! ΜΑΝΩΛΑΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ 10 εκ ΚΑΤΟΙΚΩΝ. Συγνώμη για τα κεφαλαία αδερφέ ελπίζω να συμφωνείς μαζί μου. Άσχημα θα μας έπεφτε να βγάζουμε αμυντικούς και κανένα σεντερ φορ τυπου Κλάους που και πού? Απλά θέλει περισσότερο σκάουτινγκ είμαστ ηδη καλοί αλλά θέλει κιάλλο ! Παρακαλώ να πάρει θεση και ο ace1979 :D

Καλοί οι Έλληνες αμυντικοί αλλά όχι και παγκοσμίως ρε φιλε καλέ,θα πέσει καμία φωτιά να μας κάψει.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”