Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ
- PaokPatraG4
Re: Συζήτηση για το ρόστερ, αποχωρήσεις κτλ (ποδόσφαιρο) ΙΙ
Χωρίς να θέλω να προκαταβάλω τις όποιες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας στο ένα κ μοναδικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τον μικρό τον έχουν μέσα στα 15 μεγαλύτερα ταλέντα της Ουρουγουάης....Τον έχουν όντως στην προεπιλογή της εθνικής Ουρουγουάης....Εάν όντως έχει κλείσει τα υπόλοιπα στο χορτάρι....
-
EugenePAOKI
Με βάση αυτό το βίντεο https://www.youtube.com/watch?v=zLoqWAyixaY
Και τα πρόχειρα ισπανικά μου που ακόμα εξασκώ και μαθαίνω, ξεχωρίζω κάποια πραγματάκια:
-Εκμεταλλεύεται καλά τους ανοιχτούς χώρους
-Του αρέσει να παίζει με κάθετες καθώς διαβάζει καλά τους χώρους
-Μπορεί να κλείνει προς τις πλευρές για να βοηθάει τα εξτρέμ στην ανάπτυξη
-Καλό πρώτο ένστικτο/επαφή
-Ντρίμπλα/Αποφυγή πίεσης
-Το έχει με τη ντρίμπλα σε στενούς χώρους
-Έχει καλές σέντρες σε στημένα
-Μπορεί να βελτιώσει κι άλλο την λήψη αποφάσεων του στο transition
-Μπορεί να παίξει και σαν εξτρέμ αν και τον περιγράφει περισσότερο ως 10αρι.
Και τα πρόχειρα ισπανικά μου που ακόμα εξασκώ και μαθαίνω, ξεχωρίζω κάποια πραγματάκια:
-Ντρίμπλα/Αποφυγή πίεσης
- Mitsospaoki4
- Moderator
Έτοιμος δεν είναι αλλά η καλύτερη περίοδος προσαρμογής ενός παίχτη , είναι η καλοκαιρινή προετοιμασία.makispaspartou έγραψε:Δεν αναφέρομαι στην αξία αυτήν καθε αυτή του παίκτη. Αλλά στην ετοιμότητά του. Εσύ πχ είδες ότι ο Σοάρες είναι έτοιμος παίκτης? Ποιος τον έφερε αυτόν?Mitsospaoki4 έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι στο τμήμα σκάουτινγκ πλέον επικεφαλής είναι ο πρώην αρχισκαουτ της Σαχτάρ.
Δεν τον φέρνει ο Μαλιουφας ή ο Κωστίκος
Για το αν είναι για την β ομάδα ή όχι θα το κρίνει ο Λουτσεσκου
Εκεί θα φανούν όλα
Το τι άλλαξε πάντως στο τμήμα σκάουτινγκ θα αρχίσει να φαίνεται από αυτό το καλοκαίρι , για ευνόητους λόγους
Γιατι; Δεν λεω οτι μπορει να μην ισχυει. Αλλα γιατι; Τι σε χαλαει; Την ωρα που αυτην την στιγμη στον παγκο για αυτη την θεση εχεις....Μουργκ.makispaspartou έγραψε:Μπράβο στον ΠΑΟΚ B που ξεκίνησε ήδη τις κινήσεις, Δεν τολμώ να πιστέψω ότι προορίζεται για την πρώτη ομάδα.
Γνωριζεις τον παικτη;
-
EugenePAOKI
και εδώ τον βλέπουμε στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο.
- Kabamaru11
Μονο αυτο το βιντεακι βρηκα,που ξεφτιλιζει 3 παικτες,αλλο το επιπεδο ομως.....φαινεται μεγαλος αλητης παντως.
Αν τελικα τον κλεισαμε και ποσο,θα φανουν ολα στο χορταρι.
- sourmenetes
- Moderator
Έτοιμος σίγουρα δε θα ήταν καθώς δεν είχε φύγει απο τη χώρα του, πολύ νεαρός κτλ κτλ.makispaspartou έγραψε:Δεν αναφέρομαι στην αξία αυτήν καθε αυτή του παίκτη. Αλλά στην ετοιμότητά του. Εσύ πχ είδες ότι ο Σοάρες είναι έτοιμος παίκτης? Ποιος τον έφερε αυτόν?Mitsospaoki4 έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι στο τμήμα σκάουτινγκ πλέον επικεφαλής είναι ο πρώην αρχισκαουτ της Σαχτάρ.
Αν ήταν έτοιμος στα 22 του προφανώς θα είχε πέσει η Πόρτο και θα τον είχε πάρει.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Είτε παίξει είτε όχι η επιτυχία κ η αποτυχία θα βαραίνει τους ίδιους. Αυτό λέω. Να εκδηλωθουμε λοιπόν. Η στάση η δική μου παντα είναι ίδια όλα τα χρόνια. Να ρίχνουμε στον καθένα τις ευθύνες που του αναλογούν όπως κ τα μπραβο.Maxpaok έγραψε:Οπότε αν είναι παιχταρας μπραβο παμπλο αν βγεί παλτο φταιει μποτο λουτσέσκου λογικά[/quotedragon έγραψε:Maxpaok έγραψε:Ααα, ρε Πάμπλο!!! Ευτυχώς που σε έχουμε και μας φέρνεις την πρώτη παικτουρα να ανοίξουν τα μάτια των αμπαλων
Ρε συ φίλε έτσι είναι. Αν αυτός ο παικταράς δεν παίξει ποιος θα φταίει? Ο αφανας?
Εξάλλου εγώ γι'αυτό θέλω να ανοίξει το τοπικ.
Να δω ενέργεια... Να αρχίσουμε να εκδηλωνομαστε. Να, όπως πχ εσύ. Ο σκουφατος!!
Αν με είχες παρακολουθησει ( δεν έχεις τέτοια υποχρέωση αλλά θα έπρεπε όταν βγάζεις συμπέρασμα) θα έβλεπες πως στηρίζω όποιον προπονητή έχουμε κ προσπαθω να είμαι δίκαιος. Να μην κάνουμε κάποιον θεο αλλά ούτε κ αποδιοπομπαίο τραγο. Ο καθένας στο ποστο του κ με τις ευθύνες που έχει αυτό.
Αν είναι όμως να βγάζουμε έτσι απλά συμπέρασμα τότε κάποιος θα έλεγε για σένα ότι είσαι παμπλο κ οχι ΠΑΟΚ.
Εγώ είμαι ΠΑΟΚ κ προσπαυω στη ζωή μου να είμαι δίκαιος κ να βγάζω συμπεράσματα όταν έχω δεδομένα.
Αν εσυ έχεις δεδομένα πχ ότι ο παμπλο έκανε την μεταγραφή τότε να πουμε μπραβο στον παμπλο που τους ανοίγει τα μάτια αλλά να διώξουμε αυτούς που έχουν την ευθυνη των μεταγραφών εφόσον τα έχουν κλειστά κ φτάνουμε στον προπονητή της Β ομάδας για να κάνει μεταγραφές. Κ όταν αποδειχθεί καλή μεταγραφή να πουμε μπραβο στον παμπλο κ στον προπονητή που θα έχει η ομάδα κ αν δεν είναι καλή μεταγραφή να ρίξουμε το ανάλογο κράξιμο στον παμπλο κ στον προπονητη. Όπως επίσης άλλη μια φορά πιάνεται χαζός ο Ιβάν που πληρωνει μποτους για να του κάνει την δουλειά ο παμπλο.
Κ όταν στο χέρι μου υπάρχει το παρακατω μόνο για να έχω θέμα με τον παμπλο δεν μπορεί να με κατηγορήσει κάποιος

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος dragon την Παρ 29 Απρ 2022, 15:14, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Dark Knight
Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στο δίδυμο Μπότο-Λουτσέσκου. Τον συγκεκριμένο παίκτη φυσικά δεν τον ξέρουμε και εφόσον αποκτηθεί, θα κριθεί στο χορτάρι όπως όλοι. Δεν ξέρω από πότε έχουμε να δούμε μεταγραφική κίνηση να ολοκληρώνεται από τόσο νωρίς και αυτό μόνο θετικό είναι. Προσωπικά και όσον αφορά την αξία στο transfermarkt, δεν δίνω τόση σημασία. Προτιμώ πάντως παίκτη νεαρό χαμηλής αξίας αλλά σε συνεχόμενη ανοδική πορεία, παρά παίκτη σε μεγάλη ηλικία με συνεχόμενη καθοδική πορία που κάποτε ήταν "όνομα". Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπάρχουν και πολύ καλοί παίκτες στο ενδιάμεσο του φασματος..........για να εξηγούμαστε.
- GiorgosAtha
Άντε γ@μήσου ρε Boto...
Τι είναι αυτά ρε μ@λακα!!!!
Εμείς τι θα κάνουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Με τι θα ασχολούμαστε;
Φρόντισε να είναι ο μοναδικός που κλείνουμε νωρίς... οι άλλοι 31/08. Οκ;
Άιντε γιατί θα έχουμε άλλα!!!

Τι είναι αυτά ρε μ@λακα!!!!
Εμείς τι θα κάνουμε μέχρι το τέλος του καλοκαιριού; Με τι θα ασχολούμαστε;
Φρόντισε να είναι ο μοναδικός που κλείνουμε νωρίς... οι άλλοι 31/08. Οκ;
Άιντε γιατί θα έχουμε άλλα!!!
Για το θέμα προσαρμογής ενός τέτοιου παιχτη το καλό είναι ότι, αν όντως τον πάρουμε, θα είναι εδώ από την πρώτη προπόνηση και μέσα από την προετοιμασία θα μπορέσει να μπει σιγά σιγά στο νόημα
-
kosths BXL
λογικα ολοι οι 22χρονοι που ειναι να παρουμε θα ειναι εδω απο την αρχη της προετοιμασιας για να τους μονταρει ο λουτσεσκου τακτικα...για τον μπακ απο την κυπρο και τον βαλακαρι εχει βγει τιποτα νεο ?
Όταν παίρνεις 22χρονο από Λατινική Αμερική δέχεσαι πως θα χρειαστεί κάποια περίοδος προσαρμογής. Το θέμα είναι να βγει ο παίκτης. Αν βγει η μεταγραφή και ο παίκτης χρειαστεί 4-5 μήνες προσαρμογή, όλοι θα εκθειάζουμε το σοβαρό προγραμματισμό της ομάδας, πως δεν πίεσε τον παίκτη και πως στήριξε την επιλογή της. Αν δεν βγει ο παίκτης, όλοι θα κράζουμε Μπότους, Λουτσέσκους και Γκοντζάρεβεςmakispaspartou έγραψε:Δεν αναφέρομαι στην αξία αυτήν καθε αυτή του παίκτη. Αλλά στην ετοιμότητά του. Εσύ πχ είδες ότι ο Σοάρες είναι έτοιμος παίκτης? Ποιος τον έφερε αυτόν?Mitsospaoki4 έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι στο τμήμα σκάουτινγκ πλέον επικεφαλής είναι ο πρώην αρχισκαουτ της Σαχτάρ.
Ελπίζω πως θα αλλάξουμε εντελώς τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να ακολουθήσουμε το μοντέλο π.χ. της Σάλτσμπουργκ, η οποία αγοράζει μόνο 22-23χρονους με προοπτική να τους πουλήσει 2-3 χρόνια αργότερα. Αν το scouting είναι καλό και έχεις ένα φυσιολογικό ποσοστό επιτυχίας στις μεταγραφές, μετά από 2-3 χρόνια μπορείς να έχεις κερδοφορία και να επενδύεις και μεγαλύτερα ποσά για μεταγραφές.
- WeWillRockYou
EugenePAOKI έγραψε:Με βάση αυτό το βίντεο
-Ντρίμπλα/Αποφυγή πίεσης
Ήλπιζα πως κάποιος θα κάνει την μετάφραση, σε ευχαριστούμε πολύ EugenePAOKI.
Διαβάζοντας κάποια άρθρα και σχόλια στο twitter, φαίνεται να είναι μια ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη με προοπτική.
Πολλοί θα τον ήθελαν στις μεγάλες ομάδες της χώρας του (βλ. Penarol), άλλοι πιστεύουν πως θα μπορούσε να πάρει μεταγραφή σε MLS ή Βραζιλία.
Το μόνο αρνητικό που διάβασα είναι πως έχει κενά διαστήματα/ όχι τόσο σταθερότητα.
Φαίνεται πως είναι ένα πρότζεκτ με μέλλον, που θα χρειαστεί αρκετή δουλειά.
Παρακάτω ένα βίντεο στο οποίο σκοράρει:
https://twitter.com/Mula_1_1_/status/14 ... 0cNV7RmFGQ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος WeWillRockYou την Παρ 29 Απρ 2022, 15:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Brian Ocampo αξίζει από Ουρουγουάη, έχει την ικανότητα για ΠΑΟΚ. Αν δείτε τα βίντεο, θα νομίσετε ότι είναι για Αγιαξ. Διαφωνώ αυτός είναι στο επίπεδο του ΠΑΟΚ και σε αυτές τις ηλικίες, αν θέλεις να πάρεις ποιοτικό εξτρεμ 22 ετών, πρέπει να πληρώσεις 3-6εκ. Κάνεις όμως ένα 5ετες με χαμηλές σχετικά απολαβές και κανεις απόσβεση επένδυσης από το χαμηλότερο μισθό + εφορία από τον 30αρη του εκατομμυρίου, συν την προοπτική πώλησης.
https://www.transfermarkt.com/brian-oca ... 65#subnavi
Υγ: Όταν πουλάς εναν τζολη 11εκ + μπόνους, αγοράζεις 2 παίκτες σαν τον παραπάνω, ώστε ο ένας να σου βγει, ξοδεύοντας 7-8εκ. Έτσι γίνεται η αναπλήρωση με προοπτικήνα βγεις κερδισμενος (αν βγει και ο 2ος σε βάθος χρόνου). Θεωρώ βέβαια λίγα τα 11εκ για τον τότε Τζολη.
https://www.transfermarkt.com/brian-oca ... 65#subnavi
Υγ: Όταν πουλάς εναν τζολη 11εκ + μπόνους, αγοράζεις 2 παίκτες σαν τον παραπάνω, ώστε ο ένας να σου βγει, ξοδεύοντας 7-8εκ. Έτσι γίνεται η αναπλήρωση με προοπτικήνα βγεις κερδισμενος (αν βγει και ο 2ος σε βάθος χρόνου). Θεωρώ βέβαια λίγα τα 11εκ για τον τότε Τζολη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Παρ 29 Απρ 2022, 15:39, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.