GiorgosAtha έγραψε:vs40 έγραψε:Ο Παπαγιαννόπουλος ήρθε πριν τις 27/12. Και μόνο η ψυχολογική προετοιμασία - το να βρεις σπιτι μετράει. Ο Αντελι΄νο θα σε χάλαγε να κλείσει Νοέμβρη? Τι μιλάς για Νίνη. Εγώ σου λέω να πληρώσεις την ομάδα να πάρεις παίκτη - όχι για ελεύθερους. whatever
Ρε αδερφέ... Τι αγορές μου τσαμπουνάς? Και να αγοράσεις παίχτη τον Νοέμβρη...
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έρθει -ακόμα και για προπόνηση- πριν την 3/1 που άνοιγε η μεταγραφική περίοδος! Τι δεν καταλαβαίνεις?
Ακόμα και παίχτης που λήγει το συμβόλαιό του 31/12... δεν μπορεί να έρθει!!!
Οι μόνοι που μπορούν να έρθουν από τον Νοέμβρη είναι παίχτες που είναι ελεύθεροι από το καλοκαίρι, εξού και το παράδειγμα του Νίνη!
Ο Παπαγιαννόπουλος ήρθε για
ΔΟΚΙΜΗ πριν με άδεια από την ομάδα του! Για να ενσωματωθεί στις προπονήσεις ήρθε 27/12 που έληξε το συμβόλαιο του! Και για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του και να γίνει μέλος της ομάδας έπρεπε να ανοίξει η μεταγραφική περίοδος!
Τι δεν καταλαβαίνεις???
ΥΣ. Πώς θα τον έκλεινες τον Adelino? Θα έδινες 4-5 μύρια 1 μήνα πριν μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του και μπορείς να τον πάρεις ελεύθερο? Αφού η Wolsburg δεν τον έδινε (του έκανε πρόταση αν θυμάσε -άσχετα αν την αρνήθηκε-) αν δεν εξαντλούσε τα περιθώρια ανανέωσής του, πως θα έδινε το ΟΚ να τον πάρουμε?
Αν ο παίκτης δείξει να μη θέλει να ανανεώσει και εσύ σκάσεις 2,5εκ στη Βόλσμπουρκ, έχεις καλές πιθανότητες. Το θέμα είναι να το παλέψεις. Εγώ δε σου λέω πάρε σόνι και καλά Αντελίνο. Πάρε το Σουηδημαροκινό. Αυτό που λες ότι απαγορεύεται είναι τεράτιο λάθος. Έχουν γίνει άπειρες συμφωνίες πριν ανοίξουν οι μεταγραφικές περίοδοι. Απλά η ενεργοποίηση της συμφωνίας γίνεται όταν ανοίξουν οι μεταγραφές, δηλ 1/1/2015. Το θέμα όμως είναι ότι ο παίκτης προαβαίνει να μάθει τα πάντα για την ομάδα, το μυαλό του είναι ήδη στη Θεσσαλονίκη, έχει κλέισει ήδη σπίτι με τη βοήθεια της ΠΑΕ - μάνατζερ, έχει στείλει αποσκευές ή και την οικογένειά του εκεί. Επίσης με το κλείσιμο των αγωνιστικών υποχρεώσεων, μπορεί να συμφωνήσει με την ομάδα του να προπονείται στην επομενη ομάδα του. Είναι κάτι που έχει γίνει άπειρες φορές στο παρελθόν. Η ομάδα που τον πουλάει δεν έχει κανένα πρόβλημα να σου τον δώσει 23 Δεκεμβρίου για προπονήσεις, εφόσν δεν παίζει άλλο αγώνα. Έτσι, έναν παίκτη που έχει αγωνιστικό ρυθμό και υψηλή ποιότητα, τον βάζεις 7 Γενάρη σίγουρα στην ομάδα και είσαι σίγουρος ότι το Φλεβάρη θα είναι 100% ένα με την ομάδα. Όσο για τον Αντελίνο η προσαρμογή του θα ήταν άμεση που ξέρει και πολλούς συμπαίκτες. Δηλ βασικός μετά το παιχνίδι κυπέλλου.
Θεωρώ ότι μετά από τη νίκη με γαύρο θα ήταν το τέλειο timing να έσκαγε η μία βόμβα μεταγραφική και η Τούμπα θα είχε άλλη ενέργεια. Μόνο και μόνο η θετική αύρα και το γεμάτο γήπεδο θα είχαν αποτρέψει κάποιες γκέλες.
Η μεταγραφή Νομπόα, που είναι ελεύθερος παίκτης, είναι άλλη περίπτωση. Εκεί τον προσεγγίσαν νωρίς, όμως ο παίκτης ήθελε το χρόνο του. Δεν απέτυχε εκεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Απλά πιστεύω ότι η μία βόμβα στα winger έπρεπε να σκάσει ακριβώς μετά το παιχνίδι με γαύρο. Αν το παιχνίδι με γαύρο στράβωνε, θα ήταν πάλι καλό για την ψυχολογία της ομάδας. Μετά παίκτες στιλ Ουσέρο έπρεπε να έχουν κλείσει 20 Δεκέμβρη αν τους θέλαν στην ομάδα για βάθος, και ο Κ.Αμυντικός να έχει κλείσει μέχρι τα φώτα. Δηλαδή θεωρώ ότι ο Νομπόα ιδανικά θα έπρεπε να είναι η τελευταία μεταγραφική κίνηση.
Όλο αυτό το σκεπτικό είναι αν θέλεις οι μεταγραφές σου να σου δώσουν το ΦΕΤΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ. Εγώ δεν διαφωνώ να γίνουν ποιοτικές κινήσεις και 31/1, αν εχουν σκοπό το μέλλον. Δεσμεύομαι ότι αγοράζω 2 διαρκείας αν μου φέρουν τον Σουηδομαροκινό 31/1 και θα είμαι τρισευτυχισμένος. Όμως δεν θα κράξω αν δεν πάρουμε πρωτάθλημα. Γενικά η ομάδα δε θέλει γκρίνια, αλλά θετική ενέργεια. Αυτό που έγραψα πριν ότι οι μεταγραφές αποτύχανε, ειχε να κάνει αποκλειστικά με το φετινό στόχο πρωταθλήματος. Ούτε το καλοκαίρι αποτύχανε αν το δεις μακροπρόθεσμα. Έγινε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ανανέωση με Μ.Ο ηλικίας μικρό και έγινε χώρος στο μπάτζετ για να μπουν οι ποιοτικοί παίκτες μετά τη δημιουργία ομοιογένειας. Για μένα τα κάναν όλα σωστά αν το δεις υπό το μακροπρόθεσμο πρίσμα. Υπό το βαχυπρόθεσμο αφήσανε την ομάδα γυμνή, ειδικά στα στόπερ.