Από τους ελεύθερους επιθετικούς πέρα του Μπερμπάτοφ, που έχουμε περίπου 20% πιθανότητες να φέρουμε, μου φάνηκε σχετικά καλή περίπτωση του ANDRÉS RÍOS
http://www.transfermarkt.com/andres-rio ... eler/59310
https://www.youtube.com/watch?v=2DpdABZ8gRk
Δεν έχει πετύχει αυτά που μπορεί να κάνει ακόμη. Είναι 26 ετών και ξέρει πολύ μπάλα. Η τελευταία του ομάδα στο Μεξικό είναι πολύ απαιτητική 2 κλάσεις πάνω από τον σημερινό ΠΑΟΚ. Γενικά δε μείνανε πολλές περιπτώσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Έχοντας δηλώσει όλοι τους ότι προτεραιότητα ήταν ο επιθετικός σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και ότι εκεί θα γίνει το άνοιγμα, θεωρώ αποτυχία να παλεύουμε με 0 φορ για τις προκρίσεις. Ακόμη και σήμερα να πάρουμε τον Μπερμπάτοφ, δεν είναι επιτυχία (λόγω timing - προσφοράς), αν αναλογιστούμε ότι δεν έχουμε Γούμενο, αλλά πρόεδρο που διέθεσε χρήματα φέτος για μεταγραφές. Καλό είναι να αποκτηθεί έστω την ύστατη στιγμή και να αναπτερώσει το ηθικό του κόσμου.
Επειδή είμαι θετικός άνθρωπος, θα ενθουσιαστώ και θα στηρίξω εννοείται, αλλά σήμερα δε νιώθω καλά με τις μεταγραφές μας μέχρι τώρα. Η αεκ ανέβηκε από τη β και είναι πλήρης σε όλες τις θέσεις. Είδα και το πρώτο της παιχνίδι και έπαιξε μια χαρά ποδόσφαιρο με πολύ μικρότερο μπάτζετ. Φυσικά η ομάδα απέκτησε παίκτες με προοπτική και θέλει χρόνο για να δέσει. Εγώ πρότεινα συνεχώς νέους παίκτες και μου αρέσει αυτή η στρατηγική, αλλά χρειαζόμαστε και 3-4 έμπειρους υψηλής ποιότητας που να προσφέρουν άμεσα. Μετά δεν είδα μεταγραφές στα χαρακτηριστικά που ευνοεί το ελληνικό πρωτάθλημα. Δηλαδή κράτημα μπάλας και λίγα λάθη. Έχουμε γρήγορη ομάδα που όλοι διώχνουν τη μπάλα από τα πόδια τους και τρέχουν στον κενό χώρο. Τέλος οι μεταγραφές δεν έγιναν για το 3-5-2, αλλά πιο πολύ κολλάνε στο 4-2-3-1 η 4-3-3. Οι αεκ, παο, αστέρας, ατρομητος αντίθετα όλους τους παίκτες τους έχουν πάνω στο σύστημά τους.
Δεν απελπίζομαι φυσικά. Η ομάδα έχει μέλλον και όλοι θα μάθουν την ελληνική πραγματικότητα και θα προσαρμοστούν. Για αυτό το λόγο, όσο και να έχουμε χαλαστεί πρέπει να στηρίξουμε το 3ετές πλάνο επιτέλους. Κριτική θα κάνουμε, όπως κάνω και εγώ, αλλά επιτέλους έχουμε word class αθλητικό διευθυντή και αξίζει στήριξη. Λογικό να κάνει λάθη, μιας που 1η φορά βιώνει το τριτοκοσμικό μας πρωτάθλημα με τις ιδιαιτερότητές του.
Υγ: Η ομάδα μου δείχνει να μη παίζει με όρεξη σε Ελλάδα, παρά μόνο σε Ευρώπη. Ειδικά παίκτες σαν τον Μακ. Αυτό το έβλεπα και πέρυσι και θα ήθελα να αλλάξει.