Πάντως αυτό με τους βασικούς που λέτε παιδιά εγώ διαφωνώ. Σε μία ομάδα ο προπονητής έχει 22 παίκτες που πρέπει να δώσει χρόνο. Οι 18 πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και να θεωρούνται βασικοί. έτσι κάνουν όλες οι μεγάλες ομάδες που παίζουν πολλά παιχνίδια. Μη λέμε random ότι θέλουμε. Το θέμα είναι πως κάνεις διαχείριση του ρόστερ και αυτό θέλει πολύ μυαλό. Προσωπικά μου αρέσει να έχεις μια ομάδα βασικών που να αποκτήσει χημεία και μια ομάδα αναπληρωματικών που να αποκτήσει χημεία επίσης. Να παίζεις πολλά φιλικα με την ομάδα που έχει λίγα παιχνίδια, ώστε να έχει ρυθμό και να μπορεί να δώσει λύσεις. Αντικειμενικά η 2η ομάδα του ΠΑΟΚ δηλαδή οι: Ολσεν, Κίτσιου, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κοροβέσης, Κάτσε, Σάμπο, Μυστακίδης, Ζάιρο, Δημητριάδης (το 10άρι της Κ20), Κλάους (με αλλαγές Σαββίδη, Άντονις, Πόζογλου και μερικούς μικρούς) άνετα νικάει ομάδες σαν την Καλλονή αν έχει φόρμα και χημεία. Βασικά στον ΠΑΟΚ του ΓΔ, οι βασικοί ήταν χειρότεροι

. Σε κάποια παιχνίδια λοιπόν είμαι της άποψης του να βάλεις όλη την 2η ομάδα μέσα και ας χάσεις ένα παιχνίδι, φτάνει να κρατήσεις την ομάδα σε φόρμα. Αν στο κάτω κάτω η 2η ομάδα έχει βρει χημεία με τα τόσα παιχνίδια (+φιλικά), γιατί να μη νικάει? Έχει η καλλονή Κάτσε, Κλάους, Ζάιρο, Μυστακίδη?
Αυτός ο προπονητής με τη διαχείριση που κάνει όχι δεν έχει δεμένους τους outfield players, αλλά ούτε καν τους 11. Όλοι οι προπονητές του κόσμου συνέχεια αλλάζουν εντεκάδες, αλλά όταν η ομάδα έχει προσανατολισμό και σωστή τακτική, μια χαρά παίζουν τακτικά και οι ρεζέρβες, ειδικά σε μικρό ροτέισον. Αν απαξιώνεις όμως το υλικό σου...
Φέτος συγκεκριμένα φταίει ο προπονητής και για τον 1ο μεγάλο τραυματισμο του Γκάρι. Εγώ το έλεγα καθώς έβλεπα τον αγώνα ότι θα τραυματιστεί 100%. λέω οι 10 αράζουν και την πετάνε στον μαυρούκο να κάνει 100 σπριντ και να πάρει μόνος του το ματσάκι. Τι κάνει εκεί ο κόουτς? Υπάρχει? Μονόπατα έπαιζε η ομάδα και ο Γκάρι κάθε 3 μέρες αγώνα. Μετά ο Ζάιρο είναι παικταράς και όποτε βρίσκει φόρμα δεν τον αξιοποιεί. Για τον Μπερμπάτοφ οι δικαιολογίες είναι περιττές και αστείες. Ο Φουκαράς ο Σάντος παρακαλούσε για τέτοιους παικταράδες και του φέρνανε Φιλομένο. Θυμάμαι που δήλωσε με παράπονο πόσο προσπάθησε να ψήσει το φορ της Μπενφίκα...
Να κλείσω λέγοντας: Το μπάτζετ στον προπονητή της ομάδας για να κρίνεται δίκαια. Το να διαλέγει την 11άδα δε λέει τίποτα από μόνο του και για αυτό δίνω δικαιολογίες στον Τούντορ, μιας που δεν έχει το βιογραφικό για να πει δεν έρχομαι σε τέτοια ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.
Υγ: Το δεύτερ και πιο ορθολογικό ροτέισον είναι του να βάζεις απλά τους ίδιους 18, βάζοντας μέχρι 2 σερί παιχνίδια τους ίδιους. Αυτό όμως από μόνο του σημαίνει ότι ποτέ δε θα βλέπουμε την ίδια εντεκάδα που πολλοί θέλουνε. Το θέμα είναι να βρεθεί η χημεία και σε αυτό έχει κύρια ευθύνη ο προπονητής. Από κει και πέρα και σε αυτού του ίδους του ροτέισον είμαι πολύ υπέρ των συχνών φιλικών για τους παίκτες χωρίς πολύ χρόνο.