pilotos έγραψε:Λοιπόν για να καταλαβαινομαστε, θα γράψω εδώ την γνώμη μου συνολικά για την ομάδα και που το πάει, με βάση αυτά που έχει πει ο Ιβάν στις 24 Απριλίου.
Είπε λοιπόν.
"Αν ο άνθρωπος αγαπά κάτι το αγαπά για πάντα.
Εγώ αγαπώ τον ΠΑΟΚ
Μπορώ να κάνω κάτι κακό στον εαυτό μου;"
Είπε και άλλα, μπορείτε να τα βρείτε σε κείνη τη μέρα που ήταν και η τελευταία φορά που μίλησε δημόσια, σας τα είχα κάνει ακριβή μετάφραση.
Λόγω της πανδημίας, είχε αναφέρει ότι πρέπει να μετασχηματιστουμε, εγώ στις εταιρίες μου, εσείς στις εργασίες σας κλπ κλπ.
Το πώς αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τον μετασχηματισμό στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νομίζω πλέον ότι τον έχουμε αντιληφθεί. Άλλοι νωρίτερα, άλλοι αργότερα, κάποιοι ίσως όχι ακόμα, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν και οι τελευταίοι.
Ήταν αδύνατον, ενώ έχει τονίσει, πρέπει ο ΠΑΟΚ να γίνει ανεξάρτητος από εμένα, να βγάζει τα έξοδα του, χωρίς να χρειάζεται εμένα, να συνεχιστει αυτή η σπατάλη...
Πλέον ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει, να κάνει ομάδα που θα παίζει, καλύτερα από τα "λεφτά της".
Για μένα κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση με γοργά βήματα. Το ποσό πετυχημένα είναι, δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα, είναι πολύ νωρίς, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.
Το αν θα το πετύχει με τον Αμπελ, με τον Μήτσο ή τον Τάκη, ουδόλως με απασχολεί, όλοι αυτοί είναι υπάλληλοι. Ούτε και εσάς θα πρέπει να σας νοιάζει. Το ίδιο και για τους παίκτες. Όλοι αυτοί είναι, τα γρανάζια που πληρώνονται για να εργαστούν και να αποδώσουν, ώστε να δώσουν χαρά σε εμάς. Γιατί στον ΠΑΟΚ όταν βάζει γκολ ο Τζόλης, βάζω γκολ κι εγώ, όταν τρώει γκολ ο Ζιφκοβιτς, νιώθω πως το έφαγα κι εγώ....
Για αυτό είμαστε άρρωστοι, για αυτό αυτή η ομάδα είναι πάθος και η ζωή μας όλη.
Μόνο ΠΑΟΚ!!!!
Στάλθηκε από SM-N975F
Ο ΠΑΟΚ όντως πρέπει να γίνει ανεξάρτητος οικονομικά αλλά πιστεύω το προσπαθεί με λάθος τρόπο.
Για να δούμε όμως πώς μπορεί μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να γίνει ανεξάρτητη οικονομικά.
Καταρχάς για συντομία της συζήτησης παίρνουμε ως δεδομένο έναν ανεξάρτητα οικονομικα ΠΑΟΚ ο οποίος ταυτόχρονα έχει στόχο για το πρωτάθλημα.
Γιατί υπάρχει και ανεξάρτητα οικονομικός ΠΑΟΚ ο οποίος και πέμπτος να βγει κλάιν μάιν... Φαντάζομαι κάτι τέτοιο δεν είναι στους στόχους μας.
Αυτό που θέλουμε δηλαδή είναι η ομάδα να αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα της.
Φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούμε ότι μια ομάδα με αγωνιστικό μπάτζετ 15 εκατομμύρια είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί ομάδα με αγωνιστικό μπάτζετ 30 εκατομμύρια ( τα νούμερα υποθετικά).
Είναι ωραία και τσιτατα να λέμε ότι θα κάνουμε ομάδα που θα παίζει πάνω από την χρηματιστηριακή της αξία αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα και είναι λόγια του αέρα.
Και η Τρίπολη κατά καιρούς έκανε ομάδα που έπαιζε πάνω από την ην αξία της και ο ατρόμητος και πολλοί άλλοι.
Το θέμα είναι πως θα κάνεις μια ομάδα που κ θα παίζει πάνω από την αξία της αλλά και θα παίρνει τίτλους.
Έχει ο ΠΑΟΚ το know how?
Σήμερα που μιλάμε σαφέστατα όχι.
Πώς μπορεί μία ομάδα από την Ελλάδα να αυξήσει τα έσοδα της όταν οι χορηγοί και τα τηλεοπτικά είναι πάνω κάτω σταθερά?
Μα φυσικά μόνο μέσω των πωλήσεων και των ευρωπαϊκών συμμετοχων.
Θα πρέπει δηλαδή η ομάδα να έχει το απαιτούμενο επίπεδο ώστε να κερδίζει κατά μ.ο 10 βαθμούς την χρονιά έτσι ώστε σε μια 5ετια από σήμερα οι πιθανότητες της να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ να είναι πολύ υψηλότερες.
Και μέσω των ευρωπαϊκών της συμμετοχων να μπορεί να προωθήσει τους παίκτες που θέλει.
Μπορεί όμως ο ΠΑΟΚ σήμερα που μιλάμε να πάρει έναν παίκτη με αξία Α και να τον κάνει σε δύο χρόνια να έχει αξία Α+ ?
Συγνώμη αλλά ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί να το κάνει, έχει τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπους μέσα στο αγωνιστικό τμήμα που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.
Ελπίζω να ζυγίσουν στην ομάδα και ιδιαίτερα ο Ιβάν κάποια πράγματα καλύτερα και να μην τρώνε παπά από τον καθένα που πετάει το μακρύ του και το κοντό του,.ευτυχώς η ομάδα έχει ακόμα αρκετή ποιότητα για να βρεθούμε πάλι στον ίσιο δρόμο