Ιβάν Σαββίδης ΙV

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...
talirakis4

Re: Ιβάν Σαββίδης ΙV

Δημοσίευση από talirakis4 »

Wattie 4 έγραψε:Συνήθως πριν εγκαταλείψεις κάτι το διαλύεις....
:lol:
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Λοιπόν για να καταλαβαινομαστε, θα γράψω εδώ την γνώμη μου συνολικά για την ομάδα και που το πάει, με βάση αυτά που έχει πει ο Ιβάν στις 24 Απριλίου.
Είπε λοιπόν.
"Αν ο άνθρωπος αγαπά κάτι το αγαπά για πάντα.
Εγώ αγαπώ τον ΠΑΟΚ
Μπορώ να κάνω κάτι κακό στον εαυτό μου;"

Είπε και άλλα, μπορείτε να τα βρείτε σε κείνη τη μέρα που ήταν και η τελευταία φορά που μίλησε δημόσια, σας τα είχα κάνει ακριβή μετάφραση.
Λόγω της πανδημίας, είχε αναφέρει ότι πρέπει να μετασχηματιστουμε, εγώ στις εταιρίες μου, εσείς στις εργασίες σας κλπ κλπ.

Το πώς αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τον μετασχηματισμό στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νομίζω πλέον ότι τον έχουμε αντιληφθεί. Άλλοι νωρίτερα, άλλοι αργότερα, κάποιοι ίσως όχι ακόμα, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν και οι τελευταίοι.

Ήταν αδύνατον, ενώ έχει τονίσει, πρέπει ο ΠΑΟΚ να γίνει ανεξάρτητος από εμένα, να βγάζει τα έξοδα του, χωρίς να χρειάζεται εμένα, να συνεχιστει αυτή η σπατάλη...

Πλέον ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει, να κάνει ομάδα που θα παίζει, καλύτερα από τα "λεφτά της".
Για μένα κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση με γοργά βήματα. Το ποσό πετυχημένα είναι, δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα, είναι πολύ νωρίς, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Το αν θα το πετύχει με τον Αμπελ, με τον Μήτσο ή τον Τάκη, ουδόλως με απασχολεί, όλοι αυτοί είναι υπάλληλοι. Ούτε και εσάς θα πρέπει να σας νοιάζει. Το ίδιο και για τους παίκτες. Όλοι αυτοί είναι, τα γρανάζια που πληρώνονται για να εργαστούν και να αποδώσουν, ώστε να δώσουν χαρά σε εμάς. Γιατί στον ΠΑΟΚ όταν βάζει γκολ ο Τζόλης, βάζω γκολ κι εγώ, όταν τρώει γκολ ο Ζιφκοβιτς, νιώθω πως το έφαγα κι εγώ....
Για αυτό είμαστε άρρωστοι, για αυτό αυτή η ομάδα είναι πάθος και η ζωή μας όλη.

Μόνο ΠΑΟΚ!!!!

Στάλθηκε από SM-N975F
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

+1926
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Τι +1926;
+ άπειρο
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Pilotos, σέβομαι την αγάπη σου για την ομάδα και την αισιόδοξη φύση σου.

Δεν γίνεται όμως ομάδα που συμμετέχει στο Ελληνικό πρωτάθλημα να βγάζει τα έξοδα της μόνη της και ταυτόχρονα να πρωταγωνιστεί. Τα κουκιά είναι μετρημένα και με τα χρήματα από εισητήρια, τηλεοπτικά, χορηγούς και συμμετοχή στο Europa ή το Conference League είναι αδύνατον να καλύψεις όλα τα έξοδα της ΠΑΕ (ακαδημίες, γήπεδο, μισθοδοσία) και με τα ρέστα να κάνεις ομάδα που θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα. Αδύνατο!

Ως σημείο αναφοράς, κοίτα το μπάτζετ του Ολυμπιακού τη χρονιά που μας πέρασε και το μπάτζετ το δικό μας την ακριβώς προηγούμενη. Τόσο κοστίζει ένα ρόστερ πρωταθλητισμού στην Ελλάδα κι όσο καλή οργάνωση και να υπάρχει, όσο θέληση και να έχει η ομάδα, το χρήμα σου αγοράζει την ποιότητα και το βάθος πάγκου που σε μαραθώνιο παιχνιδιών θα σε βγάλουν στην κορυφή.

Αν, το τονίζω το αν, ο Ιβάν αποφάσισε να πάει η ΠΑΕ στην οικονομική λογική ίσα βάρκα ίσα νερά, θα κάνουμε πολλά χρόνια να ξαναδούμε πρωτάθλημα.

Επιπλέον αυτό που αναφέρεις ότι σκοπός μας είναι να κάνουμε ομάδα που θα παίζει καλύτερα από τα λεφτά της, μπορεί να συμβεί μόνο με έναν τρόπο. Τον τρόπο του Παναθηναικού και της ΑΕΚ. Θα έχεις ένα φτηνό ρόστερ με 3-4 πολύ καλές μονάδες σε αυτό και αρκετούς πιτσιρικάδες. Οι μονάδες αυτές, μαζί με τη φανέλα και το παρασκήνιο, θα σε κρατήσουν στις θέσεις 2-3. Θα έχεις την ευκαιρία κάθε χρόνο, να μπαίνεις είτε στο Conference είτε στο Europa και να ανακυκλώνεις τους παίκτες σου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείς πραγματικά να έχεις μια φτηνή ομάδα, που να παίζει πάνω από τα λεφτά της.

Δεν μπορεί όμως αυτή η ομάδα να κοντράρει τον κάθε Ολυμπιακό αν αυτός έρχεται με μπάτζετ 30-40 εκατομμύρια. Και δύστυχώς είτε ξεπλένουν χρήμα είτε όχι, και πολύ καλές πωλήσεις κάνουν και στο Champions League πάνε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και ίσως να συνεχίσουν να μπαίνουν και τα επόμενα χρόνια όντας στους δυνατούς ακόμα και στα Play-off.

Προσωπικά ο μόνος τρόπος που βλέπω να αλλάζει η κατάσταση αυτή, είναι άλλη μία τριετία σαν αυτή του 2016-2019. Να δώσεις τα ρέστα σου και να ξαναπάρεις 1-2 πρωταθλήματα, τώρα που ο δεύτερος δεν πάει ομίλους Champions League. Είναι ο μόνος τρόπος να χτυπήσεις τον Ολυμπιακό και το σύστημα παραγωγής εσόδων του. Και ελπίζεις να είσαι εσύ αυτός που θα ξεκινήσει να μπαίνει στους ομίλους κάθε χρόνο.

Δυστυχώς το σύστημα είναι φτιαγμένο με τρόπο τέτοιο που η ψαλίδα του πρώτου με τους υπόλοιπους θα ανοίγει χρόνο με τον χρόνο πλέον. Αν δεν δώσουμε τώρα λεφτά για να βγούμε από πάνω, δύσκολα θα αλλάξει αυτό αν δεν έχουμε κοσμογωνικές αλλαγές τα επόμενα χρόνια.

Κατά τη δική μου εκτίμηση, το χρονικό σημείο που ο Ιβάν τράβηξε χειρόφρενο είναι κομβικότατο και θα μας κοστίσει. Μπορεί να κουράστηκε, μπορεί να βαρέθηκε, μπορεί να είπε δεν αξίζει το ρίσκο με την κάθε Μαρούπα να μπορεί να κάνει ζημιά εκατομμυρίων. Δεν τον αδικώ.

Πονάω όμως που βλέπω τον ΠΑΟΚ να απομακρύνεται από την κορυφή. Δεν είναι μια χαρά όλα.
kayde

Δημοσίευση από kayde »

Ωραιος,pilotos.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Ναι σαφώς και είναι ωραίος ο πιλότος.

Βέβαια κάνει γαργάρα τη μετάβαση του Ιβαν από το θέλω έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή του 2016-2019 στο θέλω έναν ΠΑΟΚ που να παίζει καλύτερα από όσο κοστίζει του 2020.

Να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ ιστορικά έπαιζε στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων καλύτερα από όσο κόστιζε. Λόγω Τούμπας και λαού. Και ήταν ο αίωνιος καρπαζοεισπράκτορας των ποκιτών , ο μόνιμος 4ος . Μόνο επί Σαββίδη ο ΠΑΟΚ μεγάλωσε και έκανε συστηματικά πρωταθλητισμό και το έκανε γιατί κόστιζε παραπάνω από όσο έπαιζε. Η κορυφή , σε οποιαδήποτε ανθρώπινη δραστηριότητα , δεν είναι value for money κατάσταση κύριε πιλότε. Χρειάζεται απίστευτες θυσίες για να τη κατακτήσεις.

Το ποστ του πιλότου είναι ένας όμορφος τρόπος να πούμε αντίο στο συνεπή πρωταθλητισμό , καλήμερα στις value for money ομάδες . Απλά το γράφει πιο διπλωματικά , ένας λεκτικός μανδύας όμορφος στο μάτι που απλά κρύβει τη σκληρή αλήθεια.
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Το ότι συνεχίζεις να βλέπεις το ποδόσφαιρο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα τριγύρω, ενώ έχουν καταρρεύσει εταιρείες ολόκληρες, οικονομίες καταστρέφονται, οι σεζόν πέρσυ κόπηκαν στη μέση, ουδείς γνωρίζει αν θα γίνουν κανονικά τα πρωταθλήματα φέτος κλπ κλπ, ακόμα κι αν θα επιστρέψει κόσμος στα γήπεδα , όλα αυτά απότοκα του ιού, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΈΡΟΥΜΕ ΠΌΤΕ ΘΑ ΤΕΛΕΙΏΣΕΙ, με ξεπερνά.

Στάλθηκε από SM-N975F
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Πιλότε δεν έγραψες μια τίμια φράση μάγκες υπάρχει οικονομική κρίση , ξεχάστε το πρωταθλητισμό γιατί δε μπορώ να ακολουθήσω σε αυτούς τους ρυθμούς. Ούτε εσύ το έγραψες , ούτε κι ο Σαββίδης το είπε. Ούτε ο κυρ κυρ . Ούτε ο σερα που βλέπει φτηνότερη ομάδα με μεγαλύτερη ποιότητα όμως.

Στη κολυμβήθρα το κορωνοιου φίλε δε μπορούν να ξεπλυθούν όλα. Η κάνουλα έκλεισε αρκετά πριν τον Απρίλιο που λες. Μας λες ιστορίες για δηλώσεις Απριλίου και μάλλον σου ξεφεύγει ότι πέρυσι το νέο προπονητή του έδωσες για προίκα το μποξερ Εσίτι και το Βραζιλιάνο Αύγουστο. Επίσης σου ξεφεύγει ότι το χειμώνα με τη μάχη του πρωταθλήματος στήθος με στήθος αλλά την ομάδα εμφανώς να μη πατάει καλά στα πόδια της έκανες μεταγραφή τον γαμάτο διεθνή παίκτη ΚΑΝΕΝΑΝ. Και μετά ήρθε ο ιός και βρήκαμε τη δικαιολογία.

Σαν πολλές λεπτομέρειες να σου ξεφεύγουν .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος giapas την Τρί 06 Οκτ 2020, 00:03, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Να θυμηθούμε πως την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου η ομάδα έκανε μηδέν (0) προσθήκες.
NestorP

Δημοσίευση από NestorP »

Ισχυει, δεν πανε καλα τα πραγματα. Οικονομικο συμμαζεμα κλπ. Για να δουμε.
Οταν πηραμε το double, ειχαμε καλους παίχτες και παιρναμε κ αλλους.
Για να δουμε μεταβατικη χρονια εντελως φετος.
Μακαρι να περασουμε τον ομιλο στο Europa,φαινεται κ ευκολος
Άβαταρ μέλους
goran 64

Δημοσίευση από goran 64 »

Για το απυρόβλητο καλά πάω, από δω?

Υ.Γ. Ε, ρε (η)γούμενος που μας χρειάζεται....
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

Καλως τον Γρηγορη!

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
renegade

Δημοσίευση από renegade »

pilotos έγραψε:Λοιπόν για να καταλαβαινομαστε, θα γράψω εδώ την γνώμη μου συνολικά για την ομάδα και που το πάει, με βάση αυτά που έχει πει ο Ιβάν στις 24 Απριλίου.
Είπε λοιπόν.
"Αν ο άνθρωπος αγαπά κάτι το αγαπά για πάντα.
Εγώ αγαπώ τον ΠΑΟΚ
Μπορώ να κάνω κάτι κακό στον εαυτό μου;"

Είπε και άλλα, μπορείτε να τα βρείτε σε κείνη τη μέρα που ήταν και η τελευταία φορά που μίλησε δημόσια, σας τα είχα κάνει ακριβή μετάφραση.
Λόγω της πανδημίας, είχε αναφέρει ότι πρέπει να μετασχηματιστουμε, εγώ στις εταιρίες μου, εσείς στις εργασίες σας κλπ κλπ.

Το πώς αντιλαμβάνεται ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ τον μετασχηματισμό στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, νομίζω πλέον ότι τον έχουμε αντιληφθεί. Άλλοι νωρίτερα, άλλοι αργότερα, κάποιοι ίσως όχι ακόμα, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να το αντιληφθούν και οι τελευταίοι.

Ήταν αδύνατον, ενώ έχει τονίσει, πρέπει ο ΠΑΟΚ να γίνει ανεξάρτητος από εμένα, να βγάζει τα έξοδα του, χωρίς να χρειάζεται εμένα, να συνεχιστει αυτή η σπατάλη...

Πλέον ο ΠΑΟΚ, θα πρέπει, να κάνει ομάδα που θα παίζει, καλύτερα από τα "λεφτά της".
Για μένα κινείται προς αυτή τη κατεύθυνση με γοργά βήματα. Το ποσό πετυχημένα είναι, δεν μπορούμε να το πούμε από τώρα, είναι πολύ νωρίς, αλλά τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά.

Το αν θα το πετύχει με τον Αμπελ, με τον Μήτσο ή τον Τάκη, ουδόλως με απασχολεί, όλοι αυτοί είναι υπάλληλοι. Ούτε και εσάς θα πρέπει να σας νοιάζει. Το ίδιο και για τους παίκτες. Όλοι αυτοί είναι, τα γρανάζια που πληρώνονται για να εργαστούν και να αποδώσουν, ώστε να δώσουν χαρά σε εμάς. Γιατί στον ΠΑΟΚ όταν βάζει γκολ ο Τζόλης, βάζω γκολ κι εγώ, όταν τρώει γκολ ο Ζιφκοβιτς, νιώθω πως το έφαγα κι εγώ....
Για αυτό είμαστε άρρωστοι, για αυτό αυτή η ομάδα είναι πάθος και η ζωή μας όλη.

Μόνο ΠΑΟΚ!!!!

Στάλθηκε από SM-N975F
Ο ΠΑΟΚ όντως πρέπει να γίνει ανεξάρτητος οικονομικά αλλά πιστεύω το προσπαθεί με λάθος τρόπο.
Για να δούμε όμως πώς μπορεί μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ να γίνει ανεξάρτητη οικονομικά.
Καταρχάς για συντομία της συζήτησης παίρνουμε ως δεδομένο έναν ανεξάρτητα οικονομικα ΠΑΟΚ ο οποίος ταυτόχρονα έχει στόχο για το πρωτάθλημα.
Γιατί υπάρχει και ανεξάρτητα οικονομικός ΠΑΟΚ ο οποίος και πέμπτος να βγει κλάιν μάιν... Φαντάζομαι κάτι τέτοιο δεν είναι στους στόχους μας.

Αυτό που θέλουμε δηλαδή είναι η ομάδα να αυξήσει κατά πολύ τα έσοδα της.
Φαντάζομαι ότι όλοι συμφωνούμε ότι μια ομάδα με αγωνιστικό μπάτζετ 15 εκατομμύρια είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστεί ομάδα με αγωνιστικό μπάτζετ 30 εκατομμύρια ( τα νούμερα υποθετικά).

Είναι ωραία και τσιτατα να λέμε ότι θα κάνουμε ομάδα που θα παίζει πάνω από την χρηματιστηριακή της αξία αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα και είναι λόγια του αέρα.
Και η Τρίπολη κατά καιρούς έκανε ομάδα που έπαιζε πάνω από την ην αξία της και ο ατρόμητος και πολλοί άλλοι.
Το θέμα είναι πως θα κάνεις μια ομάδα που κ θα παίζει πάνω από την αξία της αλλά και θα παίρνει τίτλους.
Έχει ο ΠΑΟΚ το know how?
Σήμερα που μιλάμε σαφέστατα όχι.

Πώς μπορεί μία ομάδα από την Ελλάδα να αυξήσει τα έσοδα της όταν οι χορηγοί και τα τηλεοπτικά είναι πάνω κάτω σταθερά?
Μα φυσικά μόνο μέσω των πωλήσεων και των ευρωπαϊκών συμμετοχων.
Θα πρέπει δηλαδή η ομάδα να έχει το απαιτούμενο επίπεδο ώστε να κερδίζει κατά μ.ο 10 βαθμούς την χρονιά έτσι ώστε σε μια 5ετια από σήμερα οι πιθανότητες της να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ να είναι πολύ υψηλότερες.
Και μέσω των ευρωπαϊκών της συμμετοχων να μπορεί να προωθήσει τους παίκτες που θέλει.
Μπορεί όμως ο ΠΑΟΚ σήμερα που μιλάμε να πάρει έναν παίκτη με αξία Α και να τον κάνει σε δύο χρόνια να έχει αξία Α+ ?
Συγνώμη αλλά ο σημερινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί να το κάνει, έχει τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπους μέσα στο αγωνιστικό τμήμα που μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Ελπίζω να ζυγίσουν στην ομάδα και ιδιαίτερα ο Ιβάν κάποια πράγματα καλύτερα και να μην τρώνε παπά από τον καθένα που πετάει το μακρύ του και το κοντό του,.ευτυχώς η ομάδα έχει ακόμα αρκετή ποιότητα για να βρεθούμε πάλι στον ίσιο δρόμο
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

Ο Τάκης ήταν ένας χοντρούλης με στραβα δόντια και γυαλιά, λάτρης των video games, απογοητευμενος όμως από τις γυναικες...Επειδη δεν πήγαινε άλλο, αποφάσισε μια μερα να αλλαξει την τύχη του!

Γράφτηκε στο γυμναστήριο, πήγε στον οδοντίατρο για τις διορθωτικές κινήσεις, πηγε στον οφθαλμιατρο για εγχειριση και τέλος πήγε στα μαγαζια, ψωνισε ωραια ρούχα...

Σε διάστημα 1 ετους, έγινε παιδαράς πλέον! Επένδυσε χρόνο και πολύ χρήμα άλλωστε... Γυμνασμένο σώμα, ωραια μάτια (χωρίς τα γυαλιά), υπέροχα ίσια και ασπρα δόντια και εμαθε επιτελους να ντύνεται!

Την Κατερινα, την γλυκιά -μέτριας ομορφιάς- κοπέλα από την γειτονια, που την ηξερε χρόνια και την ειχε απωθημένο, την έριξε με την μία στο κρεβάτι, αν και του έκανε κόλπα κανα-δυο μήνες... Όταν αυτη τον επαιρνε μετά τηλεφωνο, ο Τάκης δεν το ξανασηκωσε! 'Ηθελε να πάει για καλύτερες...

Μια καινουρια γκομενάρα στο γυμναστηριο τον πρόσεξε... Εμφανώς εντυπωσιασμένη από το ωραιο του σώμα και από την αυξανόμενη αυτοπεποιθηση του, του ζήτησε να βγουνε... Ο Τάκης επιτέλους σκέφτηκε ότι η τύχη με τις γυναικες είχε αλλάξει και θα ειχε την πρώτη του ...κατάκτηση! (Η Κατερινα δεν μετραει, ηταν απωθημενο)

Στο εστιατόριο μετά την πρώτη γνωριμία, διαπιστωσε οτι η Μαρία απεναντι του είχε τεράστια εμπειρία με τους άντρες και επιπλέον ήταν CEO σε μία μεγάλη πολυεθνικη εταιρία. Επίσης παρά την νεαρη ηλικια της, ηταν ηδη χωρισμένη με 2 παιδιά.

Η αυτοπεποιθηση του Τάκη άρχιζε να κλονίζεται, διοτι ήταν ακόμη άνεργος και κατάλαβε ότι δεν ειχε καταφέρει τίποτα στην ζωή του... Επίσης δεν ειχε την ευφράδεια λογου της Μαρίας. Του μιλούσε για τέχνη και για χρώματα και αυτος δεν ηξερε να απαντήσει! Αρχιζε να φοβαται και πιστεψε ότι είναι κατώτερος των περιστάσεων και ότι δεν θα καταφέρει να την ρίξει. Η Μαρία όμως δεν το σκεφτόταν έτσι, αλλά αυτος δεν το ήξερε!

Πηγε στην τουαλέτα, κοιτάχτηκε στον καθρέφτη και μονολόγησε "Μάταια όλα, δεν θα καταφερω ποτέ να ρίξω γκομενες σαν την Μαρία"...
Όλη η δουλεια του προηγουμενου 1 έτους πηγε στράφι!
Βγήκε και το καινουριο Football Manager 21...

Ουτε καν γυρισε στο τραπεζι με την Μαρία.
Εφυγε από την πισω πορτα.
Δεν προσπαθησε καν...
Και η Μαρία ήταν έτοιμη να του πει να πάνε σπίτι της...

ΥΓ.

Αυτό μου θυμίζει η εξελιξη του φετινού ΠΑΟΚ σε σχέση με αυτόν της προηγουμενης τριετίας.
Το μόνο που έλειπε ήταν οι ευρωπαικες συμμετοχές και τα έσοδα και οι πωλήσεις που απορρεουν από αυτές.

Η διοικηση ποτέ δεν πιστεψε στην εισοδο στο Τσου Λου φέτος.
Η αυτοκαταστροφή της ομάδας αυτης δεν εχει προηγούμενο.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”