Razvan Lucescu IV
Re: Razvan Lucescu IV
Ολα θα κριθουν απο 2 πραγματα.
1. Ενισχυση στα χαφ τον Ιανουαριο
2. Ευελιξια σε αλλαγες συστηματος απο τον Ρασβαν
1. Ενισχυση στα χαφ τον Ιανουαριο
2. Ευελιξια σε αλλαγες συστηματος απο τον Ρασβαν
Βρε vs πλακα μας κανεις? Στο ενα ποστ βγαζεις το μισο ροστερ αχρηστο και στο δευτερο λες ειμαστε μια χαρα? Μου βαζεις τους Μπραντον και Σαματα ενω εχω Τισουνταλι,Τσαλοφ για να μην πω και τον Τζιμα που εμεις δωσαμε δανεικο. Μου βαζεις τον Μουργκ που μια χαρα ειναι για 6ος μεσοεπιθετικος. Μας πειραξε ο Οττο και ο Σαστρε λες και πηραμε με αλλους πρωταθλημα.Να φερουμε τον Κωτσιρα και τον Χατζησαφι και τον Μητογλου στη θεση του Μιχαιλιδη...
Joshua δεν κατάλαβα τι λες φίλε. Μια χαρά δεν είμαστε. Στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος. Εμείς είμαστε ο μονόφθαλμος, και το 1 μάτι που βλέπει έχει γλαύκωμα. Κάπως έτσι μας βλέπω.
Edit: Ποιες ομάδες δε θερώ μονόφθαλμες αλλά κανονικές; Αυτές που κοιτούν και τα Διαβατήρια των ποδοσφαιριστών τους και δεν καταντούν ΚΑΠΗ. Δήλαδη ΟΛΑ τα οργανωμένα Ευρωπαϊκά κλαμπ, και όχι τους αστείους ανταγωνιστές μας.
Edit: Ποιες ομάδες δε θερώ μονόφθαλμες αλλά κανονικές; Αυτές που κοιτούν και τα Διαβατήρια των ποδοσφαιριστών τους και δεν καταντούν ΚΑΠΗ. Δήλαδη ΟΛΑ τα οργανωμένα Ευρωπαϊκά κλαμπ, και όχι τους αστείους ανταγωνιστές μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Τρί 05 Νοέμ 2024, 18:50, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
Πάντως σόρυ, πριν λίγο βρήκα χρόνο και διάβασα τα ποστ του νήματος. Μπράβο στον mrsantos για την ανάλυσή του, που συμφωνώ σε αυτά που λέει. Πραγματικά χάρηκα που διάβασα τέτοια ποστ. Από την άλλη καταλαβαίνω και την οπτική του joshua.
Πάντως καλό είναι οι προπονητές να προσαρμόζονται στο υλικό που έχουν και να κάνουν βελτιστοποίηση μιας κατάστασης. Σίγουρα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη να μην έχει τον Μεϊτέ και τον Κουλιεράκη, αλλά πρέπει να προσαρμοστεί. Για να κάνεις πρωταθλητισμό, δεν πρέπει να μένεις στις δικαιολογίες, κάτι που θαύμαζα στον Άγγελο. Τον έσφαζαν σε κάθε ματς και αυτός δεν τα παρατούσε (σφαγές όχι αυτά που λέμε τώρα).
Εγώ θα συμφωνήσω πάντως ότι ο Καμαρά ήταν λάθος επιλογή για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν. Υπήρχε στην αγορά ο Ρουμάνος διεθνής, 28χρονος παικταράς (ξέχασα το όνομά του) και δεν τον πήρες. Για να ήταν η 1η μεταγραφή του ΠΑΟΚ ο Καμαρά, και για να έγινε τόσο νωρίς, σημαίνει ότι τον ήθελε πολύ ο Ραζβάν. Για μένα το πρόβλημα του Καμαρά είναι αυτό που έχουν οι περισσότεροι Αφρικάνοι ποδοσφαιριστές (όχι λόγω DNA, μην παρεξηγηθώ, αλλά σχολής ποδοσφαίρου), δηλαδή δεν έχουν υψηλό ποδοσφαιρικό IQ, κάτι που βλέπεις πχ από Σέρβους, Κροάτες κλπ. Αυτό τους εμποδίζει από το να πάρουν τις σωστές αποφάσεις πριν καν η μπάλα φτάσει στα πόδια τους, που απαιτεί αντίστοιχο κοντρόλ και μετά πάσα πχ. Πώς βλέπουν στρατηγικά τις κινήσεις των συμπαικτών τους στο χώρο, αλλά και ο συγχρονισμός μιας πάσας.
Ο Κουλιεράκης είναι τεράστια αγωνιστική απώλεια και για αυτό το κλαμπ εισέπραξε 12+ εκ. Ήταν και μπροστά πολύ σημαντικός, ειδικά στις στημένες φάσεις. Δε μπορούμε να αγνοούμε την τεράστια ποιότητά του, κάτι που δείχνει και στην εθνική και στη νέα του ομάδα. Γρήγορος, δυνατός, με νεύρο πυγμάχου αλλά και δυνατή νοοτροπία. Ο Λόβρεν έπρεπε να παίξει δεξιά, να ξεκουράσει λιγάκι και τον καταπονημένο Κετζιόρα. Αριστερά έχουμε λύσεις.
Πάντως καλό είναι οι προπονητές να προσαρμόζονται στο υλικό που έχουν και να κάνουν βελτιστοποίηση μιας κατάστασης. Σίγουρα ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη να μην έχει τον Μεϊτέ και τον Κουλιεράκη, αλλά πρέπει να προσαρμοστεί. Για να κάνεις πρωταθλητισμό, δεν πρέπει να μένεις στις δικαιολογίες, κάτι που θαύμαζα στον Άγγελο. Τον έσφαζαν σε κάθε ματς και αυτός δεν τα παρατούσε (σφαγές όχι αυτά που λέμε τώρα).
Εγώ θα συμφωνήσω πάντως ότι ο Καμαρά ήταν λάθος επιλογή για τον ΠΑΟΚ του Ραζβάν. Υπήρχε στην αγορά ο Ρουμάνος διεθνής, 28χρονος παικταράς (ξέχασα το όνομά του) και δεν τον πήρες. Για να ήταν η 1η μεταγραφή του ΠΑΟΚ ο Καμαρά, και για να έγινε τόσο νωρίς, σημαίνει ότι τον ήθελε πολύ ο Ραζβάν. Για μένα το πρόβλημα του Καμαρά είναι αυτό που έχουν οι περισσότεροι Αφρικάνοι ποδοσφαιριστές (όχι λόγω DNA, μην παρεξηγηθώ, αλλά σχολής ποδοσφαίρου), δηλαδή δεν έχουν υψηλό ποδοσφαιρικό IQ, κάτι που βλέπεις πχ από Σέρβους, Κροάτες κλπ. Αυτό τους εμποδίζει από το να πάρουν τις σωστές αποφάσεις πριν καν η μπάλα φτάσει στα πόδια τους, που απαιτεί αντίστοιχο κοντρόλ και μετά πάσα πχ. Πώς βλέπουν στρατηγικά τις κινήσεις των συμπαικτών τους στο χώρο, αλλά και ο συγχρονισμός μιας πάσας.
Ο Κουλιεράκης είναι τεράστια αγωνιστική απώλεια και για αυτό το κλαμπ εισέπραξε 12+ εκ. Ήταν και μπροστά πολύ σημαντικός, ειδικά στις στημένες φάσεις. Δε μπορούμε να αγνοούμε την τεράστια ποιότητά του, κάτι που δείχνει και στην εθνική και στη νέα του ομάδα. Γρήγορος, δυνατός, με νεύρο πυγμάχου αλλά και δυνατή νοοτροπία. Ο Λόβρεν έπρεπε να παίξει δεξιά, να ξεκουράσει λιγάκι και τον καταπονημένο Κετζιόρα. Αριστερά έχουμε λύσεις.
Μαρίν λέγεται ο Ρουμάνος φίλε, πραγματικά πολύ καλός παίκτης.
Για τον άξονα εγώ προτιμώ Ισπανούς, λατινοαμερικάνους-Αργεντίνους, που μαθαίνουν από μικροί τα μυστικά της μπάλας στο κοντρόλ, στην σωστή δύναμη στην πάσα, στο σουτ και στην κίνηση στον χώρο. Οι Αφρικανοί έχουν μεγάλη αντοχή, πιθανώς και ταχύτητα, αλλά υστερούν σε άλλα. Όταν έχουν υποχρεώσεις με Εθνική ομάδα, τα ταξίδια επιστροφής είναι θέμα, όπως συμβαίνει τώρα σε μας με τον Καμαρά. Και αυτό με το Κόπα Άφρικα, κάθε δύο χρόνια...
Ίσως ένας ωραίος συνδυασμός να ήταν Ισπανοί / Αργεντίνοι με Αφρικανούς.
Για τον άξονα εγώ προτιμώ Ισπανούς, λατινοαμερικάνους-Αργεντίνους, που μαθαίνουν από μικροί τα μυστικά της μπάλας στο κοντρόλ, στην σωστή δύναμη στην πάσα, στο σουτ και στην κίνηση στον χώρο. Οι Αφρικανοί έχουν μεγάλη αντοχή, πιθανώς και ταχύτητα, αλλά υστερούν σε άλλα. Όταν έχουν υποχρεώσεις με Εθνική ομάδα, τα ταξίδια επιστροφής είναι θέμα, όπως συμβαίνει τώρα σε μας με τον Καμαρά. Και αυτό με το Κόπα Άφρικα, κάθε δύο χρόνια...
Συμφωνώ εν μέρει αλλά θεωρώ ότι η κομβική αλλαγή ήταν ο Οζντοεφ στη θέση του πολύ κακού Σβαμπjoshua έγραψε:Για αυτο ειπα black οτι το μονο που ακουω και ειναι πραγματικα σοβαρο θεμα για τον Λουτσεσκου ειναι το ''6ρι''. Εκει ναι υπαρχει σημαντικο κενο. Απο εκει και περα ομως οφειλεις να βρεις λυση να βγεις λιγο απο τη κομφορτ ζωνη σου.Ειδικα απεναντι σε μικρους αντιπαλους παιξε με τη μεσοεπιθετικη σου ποιοτητα.Παιξαμε 30 λεπτα με φορτωμενη μπροστα τη γραμμη και η Λαμια εχασε τα αβγα και τα πασχαλια. Μην μου βαζεις Μπραντον,μην τους κανεις τη ζωη ευκολη.
Υ.Γ Ειναι αργος ο Κολει?
Αλλιώς όσο και να φόρτωνε μπροστά, μόνο με γιομες από θα πήγαινε εκεί η μπάλα όπως στο 1ο ημιχ
Χωριά που δεν ξαναφάγαμε αντεπίθεση
Διαφωνώ κι εγώ σχεδόν σε όλα με marsantos. Προσωπικά δεν βλέπω να έχουμε αλλάξει τοποθετήσεις της άμυνας λόγω Λόβρεν ή ο παίχτης να έχει από μόνος του διαφορετικές αντιδράσεις όταν χάνεται η μπάλα. Δες τις τοποθετήσεις, που είναι κλασικά ψηλά, στο γκολ που φάγαμε προχθές. Αντιθέτως, θα έλεγα ότι φέτος στα μικρά ματς δεν βγάζουμε το repress που βγάζαμε πέρσι, ιδίως η μπροστινή τετράδα, που είναι και το σημείο κλειδί για να ξανακερδηθεί η κατοχή γρήγορα. Βέβαια, δεν θυμάμαι αν στην αντίστοιχη εποχή είχαμε και τις σωστές εντάσεις πέρσι, δηλαδή μπορεί να θυμάμαι καταστάσεις πιο μέσα στη χρονιά. Και επειδή αναφέρθηκε ο αγώνας του Κουλιεράκη πέρσι στο Καραϊσκάκης, να σημειώσω μια μικρή λεπτομέρεια, που δεν είναι μικρή. Ο γαύρος σ' εκείνο το ματς και μόνο, επιχείρησε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας, και συγκεκριμένα του Κουλιεράκη, όχι στα άκρα που κάνει κυρίως η χάρτινη και έκανε ο βάζελος του Γιοβάνοβιτς. Αν μας βγάζανε όλοι οι αντίπαλοι τέτοιες μπαλιές, όλοι οι αμυντικοί μας θα φαίνονταν άσχετοι - ευτυχώς δεν μπορούν όλοι να βγάζουν τέτοιες πάσες κι έτσι η άμυνα ψηλά είναι λειτουργική, φτάνει και οι μπροστινοί να πρεσάρουν σωστά για να έχει νόημα. Συμφωνώ κι εγώ ότι προτιμώ Λόβρεν στα δεξιά, νομίζω νιώθει πιο άνετα, ιδίως στο θέμα της πάσας πιστεύω.
Ήδη έγραψα πολλά για Miles
και βαριέμαι να γράψω και για Καμαρά. Περιληπτικά, αρχίζω να σκέφτομαι ότι ούτε Οζντόεφ δεν μας κάνει - και ναι, σε μια υποθετική αναβάθμιση του κέντρου, ο Καμαρά μπορεί να ερχόταν πίσω στην ιεραρχία, αλλά αυτή τη στιγμή είναι παίχτης με περισσότερα χαρακτηριστικά από Σβαμπ-Οζντόεφ. Νομίζω το έχω ξαναπεί ή μπορεί και κάποιος άλλος, κάνει πολλά από λίγο, όχι κάτι συγκεκριμένο μόνο, αλλά πολύ καλά.
Ήδη έγραψα πολλά για Miles

-
Μετα απο 1 Μουντιαλ και 1 Euro προσφατα, εχει ενισχυθει η πεποιθηση μου οτι σωστο ποδοσφαιρο παιζουν μονο οι Ισπανοι. Βλεπεις σε ολες τις ηλικιες, ολες τις ομαδες και ( τουλαχιστον στα χαφ) ειναι οι μονοι που συνδυαζουν ταχυτητα-τεχνικη-αντοχη σε τετοιο βαθμο.Γερασίμου έγραψε:Μαρίν λέγεται ο Ρουμάνος φίλε, πραγματικά πολύ καλός παίκτης.
Ολοι οι αλλοι ( ισως με την εξαιρεση των Γερμανων) υστερουν. Βλεπεις πχ Αγγλια, Γαλλια και σε πιανει καταθλιψη με τα χαφ που εχουν.
Απορω γιατι ο ΠΑΟΚ δεν στρεφεται μεταγραφικα σε αυτη τη σχολη και κοιταει μονιμως αλλου.
- Μπαρκαρούτσος
- figurehead4
Δεν υποτιμώ καθόλου το αγωνιστικό, τη σύνθεση χαρακτηριστικών μιας ομάδας, την ανάγκη αρμονίας τους κτλ. Απλώς ο βαθμός που το ψυχολογικό κομμάτι επηρεάζει το αγωνιστικό σε μια ποδοσφαιρική ομάδα, εξαρτάται απολύτως από τον ψυχισμό και την προσωπικότητα του προπονητή της. Ο Σάντος ήταν ένα ρομπότ στη συμπεριφορά στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις και η φιλοσοφία που περιγράφεις εφαρμόζονταν ευλαβικά. Ποιος να του έλεγε για ψυχολογικά;marsantos έγραψε:Γεια σου φιλαράκι figure.figurehead4 έγραψε:...
Είδες, προχθές για τον Καμαρά δεν είπα τίποτα στο τόπικ του για να σε πικάρω.![]()
Τα όσα λες για το πνευματικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικά και πιθανόν να έχουν ισχυρή βάση.
Αποφεύγω για 2 λόγους όμως να τα εντάξω στο συλλογισμό μου.
1ον) Τα πνευματικά θέματα σε μια ομάδα έχουν μια αφετηρία που δεν τη γνωρίζουμε μη όντας μέλη αυτής.
Βλέπω τον Ράσβαν να γκρινιάζει αλλά δεν λέω κάτι γιατί δεν ξέρω τους λόγους.
Μπορεί στην καθημερινότητα της ομάδας, όταν κλείνουν οι πόρτες να βιώνει ακραίες καταστάσεις δυσλειτουργίας και ασυνεννοησίας με τη διοίκηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρηθεί ήρεμος.
Μπορεί αυτός να είναι από τα γεννοφάσκια του ένας ιδιότροπος άνθρωπος.
Μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο οικογενειακό πρόβλημα και να μην μπορεί να μένει ήρεμος τις ώρες εργασίας του.
Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει και μια υπόθεση. Προτιμώ να μην λέω τίποτα γιατί απλά δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που του προκαλεί γκρίνια η οποία γκρίνια είναι πιθανόν να φέρνει σύγχυση σε όλη την ομάδα. Υποθέσεις μόνο μπορώ να κάνω.
2ον) Πολλές φορές τα πνευματικά θέματα προκύπτουν από αμιγώς αγωνιστικά.
Προσπαθείς να παίξεις κάτι και όταν δε σου βγαίνει μοιραία χάνεις το καθαρό μυαλό είτε είσαι παίκτης είτε είσαι προπονητής. Υπάρχει ενδεχόμενο ο Ράσβαν πολύ νωρίτερα από εμάς να βλέπει ότι με αυτό το υλικό πέφτει σε τοίχο το πλάνο του και για αυτό να είναι εκνευρισμένος. Μπορεί να προσπαθεί να βρει λύσεις και να μηντον ικανοποιεί καμία.
Προτιμώ λοιπόν να προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που βλέπω στο χορτάρι πάντα υπό το πρίσμα του τεράστιου Φερνάντο Σάντος. Ο Φερνάντο δεν μίλησε ποτέ για πνευματική κατάσταση, δεν μίλησε ποτέ για κακή ψυχολογία πέρα από τη συνέντευξη τύπου μετά τη σφαγή Σπάθα όπου ανέφερε πως οι παίκτες του είναι επηρεασμένοι από όσα έγιναν.
Ποτέ δεν ασχολήθηκε δημοσίως για το πνευματικό κομμάτι και δεν το έδωσε ποτέ ως άλλοθι στους παίκτες του.
Τα μόνο που ανέφερε και μας δίδασκε ήταν πως μια ομάδα είναι άθροισμα χαρακτηριστικών. Όλη η δουλειά του προπονητή βρίσκεται στο πως θα εκπονηθεί ένα βασικό πλάνο που θα συνθέτει αρμονικά τα χαρακτηριστικά των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών.
Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου. Δεν είναι δικός μου. Ο Φερνάντο μου τον έδειξε και έτσι προσπαθώ να αναλύσω αυτό που βλέπω. Πάντα κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά, τη σύνθεση αυτών και το αποτέλεσμα αυτής.
Προφανώς δεν είναι ο μόνος τρόπος προσέγγισης των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που καθορίζουν την αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας και που αγνοούμε μη έχοντας επαγγελματική ενασχόληση με το αγωνιστικό τμήμα μιας ομάδας ποδοσφαίρου.
Για παράδειγμα θα αναφέρω τους αμέτρητους διαλόγους που έχω κάνει με τον Καρπουζά εδώ μέσα ο οποίος μου ανέδειξε ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι πρωτίστως μια αθλητική ομάδα. Δεν μπορούν να αναλυθούν όλα μόνο με ποδοσφαιρικά κριτήρια αγνοώντας το αθλητικό κομμάτι. Κάθισε ο άνθρωπος και μας εξήγησε 5 βασικά πράγματα για το πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μετά από καταπόνηση. Αρχίσαμε έτσι να παρατηρούμε τη συμπεριφορά της ομάδας σε έναν κυριακάτικο αγώνα όταν ο προηγούμενος της ήταν Πέμπτη. Παρατηρήσαμε τι γίνεται όταν ο προηγούμενος ήταν Τετάρτη. Παρατηρήσαμε τι γίνεται όταν ο προήγουμενος ήταν μια εβδομάδα πριν.
Έτσι αρχίσαμε να βάζουμε στην κρίση μας και άλλα φίλτρα πέρα από το αμιγώς ποδοσφαιρικό. Γι' αυτό αν θυμάσαι όταν ο κόσμος καιγόταν πέρυσι μετά τη Λαμία είχα βγει και είχα γράψει ότι κανονικό ΠΑΟΚ θα δούμε στις 12 Μαϊου. Δεν ήμουν κάποιος μάντης ούτε πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους. Προσπαθούσα να εξηγήσω αυτό που βλέπω και όχι να κυνηγάω χίμαιρες.
Με αφορμή λοιπόν τα όσα μας έμαθε ο Καρπουζάς βάζω στο τραπέζι και άλλο ένα ζήτημα.
Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο Κεντζιόρα, ο Μπάμπα, ο Τάισον και ο Αντρίγια είναι αυτοί που έφαγαν τη μεγάλη καταπόνηση πέρυσι. Είναι αυτοί που φαίνονται και πιο άδειοι στο γήπεδο φέτος. Ειδικά για τον Μπάμπα που δεν ξέρω αν έχει ξαναπαίξει τόσα ματς σε μια σεζόν και για τον Κεντζιόρα που έπαιξε αλλόκοτα non stop από το Γενάρη και μετά ίσως είναι μια εξήγηση για τη φετινή τους εικόνα.
Λίγο υπομονή λοιπόν..
Υγ. Με τον Σβαμπ όντως μπορεί να υπερβάλω. Θέλω να αναδείξω όμως ότι ακόμα κι ο βετεράνος κατά πολλούς Σβαμπ προσφέρει πιο πολλά δημιουργικά από τον Καμαρά. Δε μιλάω μόνο για τις 2 κάθετες. Μπήκε ο Σβαμπ με την Πλζεν και καταλάβαμε ότι υπάρχει παίκτης στο κέντρο. Προφανώς ο Σβαμπ έπρεπε να είναι το 4ο χαφ φέτος. Δυστυχώς όμως είναι απαραίτητος.
Αντίθετα ο Λουτσέσκου είναι ένας προπονητής που επενδύει πολλά στο θυμικό των ποδοσφαιριστών και ακριβώς αυτό λειτουργεί ως μπόνους όταν καταφέρει να δημιουργήσει δεμένα αποδυτήρια, αλλά τελείως μπούμερανγκ όταν δεν το καταφέρνει. Φέτος έχασε εξαρχής τη μπάλα και όλα όσα είπα και να μην τα ξαναλέω προέκυψαν αναπόφευκτα ως ένα ντόμινο.
Μια αστεία, σκέψη και μια θεωρώ ενδιαφέρουσα διαπίστωση πριν ολοκληρώσω το συλλογισμό μου.
Σκέψου για πλάκα μόνο να είχε ο Λουτσέσκου να διαχειριστεί τα τρελά αποδυτήρια του 2009-10 με όλους τους τρελούς εκεί μέσα. Σφαγή!
Η ενδιαφέρουσα σκέψη είναι πως οι προπονητές αυτοί θέλουν και νιώθουν καλύτερα με παίχτες εντελώς αντίθετους από τη δική τους συμπεριφορά ως προπονητές. Δεν λέω προσωπικότητα γιατί δεν τους ξέρουμε ως ανθρώπους καλά, πάρα μονο με το προσωπείο της δουλειάς. Ο Σάντος λοιπόν το.. ρομπότ ένιωθε πάντα καλά με τρελάρες, με παθιασμένους παίχτες δίπλα του, ενώ ο παθιασμένος Ραζβάν με υπάκοους και σοβαρούς. Φυσιολογικό είναι, απλώς δεν το είχα συνειδητοποιήσει σε αντιδιαστολή μεταξύ τους.
Ολοκληρώνω λοιπόν τη σκέψη μου. Τα αγωνιστικά κενά που συζητάμε και πολλά ακόμη που δεν έχουμε δει, τα έχει δει και τα ξέρει πρώτος απ όλους ο προπονητής. Η λύση τους απαιτεί να σπάσει αυγά, να χαλάσει καρδιές και να γίνει πιο σκληρός για το καλό της ομάδας. Και αυτό το ξέρει καλύτερα απ όλους. Μπορεί να το κάνει; Σίγουρα και το έχει κάνει πολλές φορές. Θα το κάνει; Εχω γράψει πολλές φορές ότι από τη Πλζεν και μετά το κάνει ήδη. Όχι τόσο σαρωτικά, αλλά ξεκίνησε τουλάχιστον. Προσπαθεί να μην σπάσει όλα τα συγα με μια, αλλά μάλλον θα αναγκαστεί. Όσο καθυστερεί, τόσο η ομάδα θα σκαλώνει. Εννοώ ξεκαθαρα τον παροπλισμό προσώπων και την αξιοποίηση άλλων, με ταυτόχρονη προσαρμογή του παιχνιδιού μας.
Δεν έχω καταλάβει ακριβώς το σχέδιο του, αλλά είμαι βέβαιος πως θα γίνουμε πιο σοφοί με τα δύο ματς αυτής της εβδομάδας. Στα 3 τελευταία ματς όμως η ομάδα έχει αλλάξει βασικές της κινήσεις ανάπτυξης. Το πιο φανερο είναι οι μπαλιες στην πλάτη της άμυνας πλέον. Αντί να μπαίνουνε με τη μπάλα στο αντιπαλο τέρμα πάμε να κάνουμε ο, τι μας έκαναν οι άλλοι τα τελευταία χρόνια. Σουτάρουμε επίσης. Αυτό φέρνει οπισθοχωρηση των δύο χαφ για να μειώσουν την απόσταση από τα σέντερ μπακ. Τέλος κάτι σαν 352 σε κάποιες επιθέσεις με τον ένα μπακ πίσω και το άλλον μπροστά, αλλά αυτό δεν το έχω καταλάβει καλά γιατί έγινε σε φάση γιούρια στο τέλος και όχι σε κανονικές συνθήκες. Δεν κατάλαβα αν ο Ντέλιας πχ θα είναι η κορυφή του τριγώνου με βαση τα εξαροοχτάρια ή ο δεύτερος επιθετικός. Μάλλον το δεύτερο. Πολύ φορά πήρα μάλλον για να ελπίζω σε τέτοια πράγματα σε fixed παιχνίδι. Όμως το βλέπουμε το πρώτο έστω ως λύση ανάγκης. Θα δείξει πολύ σύντομα
-
Συμφωνω κι εγω οτι το ψαχνει, και θα δουμε αλλαγες.
Να σημειωσω οτι αυτη ειναι μια υποχρεωτικη διαδικασια στην οποια σε αναγκαζει σχεδον παντα ο ανταγωνισμος.
Οταν μια ομαδα αναπτυσσει ενα τροπο παιχνιδιου σε τετοιο υψηλο βαθμο που να παιρνει το πρωταθλημα, γινεται αντικειμενο μελετης και αντιμετρων απο τον ανταγωνισμο.
πχ. Οτι εκανε σε εμας ο Αλμειδα την πρωτη χρονια και μετα του το γυρισε τουμπα ο Ραζβαν την επομενη.
Επομενως ειναι πολυ δυσκολο ως αδυνατο να συνεχισεις και την επομενη με τον ιδιο τροπο, να εχεις την ιδια επιτυχια.
Θα αναγκαστεις να αλλαξεις ( εκτος αν εισαι η Σιτι ας πουμε) ειτε προσωπα, ειτε συστημα, ειτε και τα δυο.
Να σημειωσω οτι αυτη ειναι μια υποχρεωτικη διαδικασια στην οποια σε αναγκαζει σχεδον παντα ο ανταγωνισμος.
Οταν μια ομαδα αναπτυσσει ενα τροπο παιχνιδιου σε τετοιο υψηλο βαθμο που να παιρνει το πρωταθλημα, γινεται αντικειμενο μελετης και αντιμετρων απο τον ανταγωνισμο.
πχ. Οτι εκανε σε εμας ο Αλμειδα την πρωτη χρονια και μετα του το γυρισε τουμπα ο Ραζβαν την επομενη.
Επομενως ειναι πολυ δυσκολο ως αδυνατο να συνεχισεις και την επομενη με τον ιδιο τροπο, να εχεις την ιδια επιτυχια.
Θα αναγκαστεις να αλλαξεις ( εκτος αν εισαι η Σιτι ας πουμε) ειτε προσωπα, ειτε συστημα, ειτε και τα δυο.
Άσχετο με τη ροη της κουβεντας. Αδερφέ Marsantos αν και δεν συμφωνώ απόλυτα με οσα γραφεις, θα ήθελα να επισημάνω οτι αλλοι πληρώνονται αδρά για να γράφουν κείμενα σαν τα δικά σου. Είσαι όαση, απλα ευγε.
Ευχαριστώ Δάσκαλε και εσένα και όλα τα παιδιά για τα καλά σας λόγια. Ευχαριστώ και όλα τα παιδιά που διαφωνούν και μπαίνουν στον κόπο να επιχειρηματολογησουν. Αυτός είναι ο σκοπός και η ομορφιά του φόρουμ.