Razvan Lucescu IV

theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Re: Razvan Lucescu IV

Δημοσίευση από theo-drama »

Jean Valjean έγραψε:
marsantos έγραψε:Είναι πολύ ωραία η κουβέντα όταν μένει σε καθαρά ποδοσφαιρικά πλαίσια.
Η αλήθεια είναι πως δύσκολα μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα ακριβή αίτια για όσα βλέπουμε.
Όλοι μπορεί να έχουμε τα δίκια μας και σε όλους μας μπορεί κάτι να ξεφεύγει.
Θα δώσω τη δική μου εκδοχή καθώς 20 ματς δεν είναι λίγα ακόμα και αν αρκετοί παίκτες δεν έχουν προσαρμοστεί.
Νιώθω ότι είναι πρώτη φορά που προσπαθεί να φτιάξει κάτι με υλικά δεν είναι της αρεσκείας του.
Δε θέλω να μπω καθόλου στο ποιος διάλεξε τους παίκτες, ποιος τους ενέκρινε, γιατί αργεί να βάλει τους καινούριους, γιατί θάβει κάποιους παλιούς κτλ.
Θέλω να μιλήσω μόνο για τα διαθέσιμα χαρακτηριστικά που υπάρχουν.
2 είναι οι άξονες στους οποίους θα κινηθώ. Τα χαφ και τα στόπερ.

1) Τα χαφ
Ο Ράσβαν ένα από τα πρώτα πράγματα που μας γνωστοποίησε στην πρώτη του θητεία είναι πως τα 2 χαφ που βρίσκονται μπροστά από τα στόπερ θέλει να είναι 8άρια.
Κοιτάζοντας λοιπόν τα δίδυμα που είχε αυτά τα 5 χρόνια βλέπουμε ότι όντως και τα 2 χαφ που χρησιμοποιούσε ήταν πάντα παίκτες που είχαν άνεση με τη μπάλα στα πόδια. Άλλος ήθελε να την έχει πολύ στα πόδια, άλλος την έδινε με την μία, άλλος την κουβάλαγε, άλλος έπαιζε σε ένα τέμπο, άλλος ήταν μαέστρος στο να αλλάζει τέμπο, σε κάθε περίπτωση πάντως όλα του τα δίδυμα είχαν ευχέρεια και τεχνική να υποδεχθούν και να μεταβιβάσουν τη μπάλα χωρίς να πανικοβάλλονται και να φοβούνται στη θέα της.
Μαουρίτισιο - Κάνιας
Μαουρίτσιο - Σάκχοφ
Αουγκούστο - Κούρτιτς
Αουγκούστο - Ντάντας
Αουγκούστο - Σβαμπ
Μειτέ - Οζντόεφ
Μειτέ - Σβαμπ
Αυτά είναι τα επικρατέστερα δίδυμα που έχουμε δει ανά χρονιά σε αυτά τα 5 χρόνια παρουσίας του Ρασβάν.
Φέτος στην ομάδα ήρθαν Καμαρά και Μπακαγιόκο.
Ο Μπακαγιόκο αποτελεί γρίφο στο αν μπορεί να ξαναποκτήσει εικόνα ποδοσφαιριστή. Σήμερα που μιλάμε η παρουσία - απουσία του δημιουργεί αντικειμενικό ποσοτικό πρόβλημα. Προσωπικά έχω την υπομονή να περιμένω οπότε δε θα αναφερθώ παραπάνω.
Πάμε στον Καμαρά. Ο Μαντί στα χρόνια του Ρασβάν είναι με διαφορά ο λιγότερο "μπαλάτος" χαφ που είχε (εξαίρεση προφανώς ο Εσίτι). Έχω επεκταθεί πολάκις στο τόπικ του ακόμα και στα παιχνίδια που η κοινή γνώμη θεωρούσε πως είχε θετική παρουσία.
Κατά τη γνώμη μου ο Καμαρά είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η ομάδα μας αδυνατεί να δημιουργήσει ορθολογικά.
Ακόμα κι αν δίπλα του αγωνίζεται ένα χαφ με μεγαλύτερη ευχέρεια όταν έχει τη μπάλα στα πόδια πάλι υπάρχει πρόβλημα δημιουργίας καθώς μόλις το έτερο χαφ κλειστεί και αναγκαστεί η ομάδα να ακουμπήσει τη μπάλα στον Καμαρά χάνεται η δυνατότητα είτε για κάθετο είτε για γρήγορο είτε για απρόβλεπτο παιχνίδι.
Ακόμα και χθες που ο Σβαμπ θεωρήθηκε ότι είχε κακή απόδοση, δημιουργικά πιο πολλά πράγματα πρόσφερε.
Μπορεί ο Καμαρά να βγάλει τη μπαλιά που έβγαλε ο Σβαμπ στον Ντεσπόντοφ στην πλάτη της άμυνας.
Μπορεί ο Καμαρά να βγάλει την κάθετη που έβγαλε ο Σβαμπ στη φάση που στην εξέλιξη της είχαμε την πολύ καλή ευκαιρία με τον Τάισον;
Μπορεί ο Καμαρά να σηκώσει γρήγορα κεφάλι και να βγάλει την κάθετη που έβγαλε ο Σβαμπ στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στον Ντεσπόντοφ;
Το θέμα προφανώς δεν είναι να συγκριθεί με τον Σβαμπ.
Το θέμα είναι αν σε αυτό που παίζει ο Λουτσέσκου με τα 2 οκτάρια μπροστά από τα στόπερ μπορεί να αντεπεξέλθει.
Εγώ πιστεύω πως όχι. Λένε πολλά παιδιά πως ο Μαντί θα ταίριαζε τέλεια με Μειτέ. Διαφωνώ. Ο Καμαρά σε φάση δημιουργίας αποτελεί στόχο για τον αντίπαλο. Η ύπαρξη του Καμαρά δείχνει γιατί ο Λουτσέσκου θέλει και οι δυο παίκτες να είναι οκτάρια. Ένας από τους 2 να μην έχει σωστή υποδοχή, να έχει αδυναμία να σηκώσει κεφάλι, αδυναμία να παίξει με τη μία και φοβία όταν πάνε να τον πιέσουν αυτόματα χαλάει όλο το πλάνο ανάπτυξης.
Θα ρωτήσει κάποιος, υπάρχει κάτι διαφορετικό όταν δεν αγωνίζεται ο Καμαρά.
Φυσικά.
Τα ματς με σάμροκ, πάο, άρη και όφη ήταν αγώνες που ο ΠΑΟΚ δημιούργησε αρκετές καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα. Σε κάποιους από αυτούς τους αγώνες φυσικά και υπήρχαν θέματα τα οποία όμως δεν εντοπίζονταν στην ανάπτυξη και στη δημιουργία.

2)Τα στόπερ
Ο ΠΑΟΚ είχε την τύχη περίπου τα τελευταία 7 με 8 χρόνια να έχει πολύ ποιοτικά στόπερ.
Στόπερ που για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος συνδύαζαν ταχύτητα και aggressive χαρακτήρα.
Αυτό επέτρεπε στην ομάδα μας να εμφανίζεται ως χαμαιλέοντας στον αγωνιστικό χώρο. Εάν οι συνθήκες απαιτούσαν να παίζει σε ψηλά μέτρα το έκανε γιατί είχε παίκτες που μπορούσαν και να βγουν πρώτοι στη μπάλα αλλά και με ταχύτητα να καλύψουν μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Αν οι συνθήκες απαιτούσαν να παίζουμε σε χαμηλά μέτρα τότε η ομάδα μπορούσε να υποφέρει καθώς τα στόπερ είχαν την ικανότητα να κερδίζουν προσωπικές μονομαχίες με τα στοιχεία που διέθεταν.
Τελευταίο στόπερ που είχε όλο το πακέτο ήταν ο Κουλιεράκης.
Πλέον τα στόπερ μας είναι Κεντζιόρα, Κόλευ, Λόβρεν και Μιχαηλίδης.
Λόγω του ότι ο Λόβρεν δεν έχει δικαίωμα να παίζει στην Ευρώπη είναι προφανές πως σε κάθε παιχνίδι του ελληνικού πρωταθλήματος θα παίζει βασικός. Την προηγούμενη εβδομάδα εξήρα τις ικανότητες του Κροάτη βάζοντας έναν αστερίσκο. Τι γίνεται όταν χαθεί η μπάλα. Η μειωμένη εκρηκτικότητα, οι αργές περιστροφές και η έλλειψη ταχύτητας σε ανοιχτό γήπεδο τον υποχρεώνουν να χαμηλώνει απότομα σε μέτρα για να αντιμετωπίσει καταστάσεις με τον τρόπο που μπορεί. Με σωστή τοποθέτηση και εμπειρία. Με τον ΟΦΗ αυτό λειτούργησε αρκετές φορές. Με τη Λαμία δεν τα κατάφερε.
Ακόμα όμως κι αν καταφέρνει να κόβει τις επικίνδυνες καταστάσεις δημιουργείται ένα ζήτημα.
Με τον Λόβρεν παρόντα η ομάδα δεν μπορεί να μείνει ψηλά όταν χάνεται η μπάλα άρα δεν μπορεί να εφαρμόσει καταστάσεις repress. Την επιτομή αυτού του τρόπου παιχνιδιού τη ζήσαμε με τη Δυναμό στην Τούμπα.
Πλέον ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει έτσι. Χαμηλώνοντας ο Λόβρεν, ανοίγουν οι γραμμές και έτσι οι αντίπαλοι βρίσκουν χώρο να πλησιάσουν στην περιοχή μας. Ακόμα κι αν ανακόπτουμε τις επιθέσεις οι δικές μας κατοχές ξεκινάνε από πολύ χαμηλά και δίνεται ουσιαστικά στον αντίπαλο η δυνατότητα για repress. Και εκεί είναι που ζορίζουν τα πράγματα. Αν ο ΠΑΟΚ πάει ορθολογικά να σπάσει την πίεση, υπάρχει ο Καμαρά για να τη χαλάσει. Αν δοκιμάσει με βαθιές μπαλιές τότε μοιραία κανένας από τους Μπράντον, Τίσου, Ντέλια και Μουργκ δεν μπορεί να υποστηρίξει τέτοιο παιχνίδι.
Προσέξτε, δε μιλάω για μακρινές μπαλιές με σχέδιο να κυνηγήσουμε τη δεύτερη μπάλας όπως συνέβαινε πέρυσι στα ματς με την άεκ αλλά και στα τελευταία ντέρμπι των πλέι οφ.
Μιλάω για βαθιές μπαλιές απλά για να γλιτώσουμε από την πίεση γιατί η μπάλα βρίσκεται γύρω από την περιοχή.
Έτσι λοιπόν βλέπουμε έναν φαύλο κύκλο όπου ο ΠΑΟΚ δεν έχει καλή κυκλοφορία, χάνοντας τη μπάλα αμύνεται σε χαμηλά μέτρα, ξεκινάει την επίθεση από χαμηλά μέτρα και φτου κι από την αρχή.
Με τον Λόβρεν παρόντα νομίζω ο ΠΑΟΚ δε θα ηττηθεί σε κανένα εκτός έδρας ντέρμπι. Σε παιχνίδια όμως που ο αντίπαλος θα σε περιμένει θα έχουμε πρόβλημα. Το πρόβλημα προφανώς δεν είναι ο Λόβρεν γιατί είναι παιχτάρα. Αυτό που χρειάζεται είναι μεγάλη συγκέντρωση και προσοχή στο πως κυκλοφορείται η μπάλα με τον Λόβρεν μέσα κι όχι επιπολαιότητες σαν αυτή του Καμαρά στο γκολ που φάγαμε.

Για να κλείνω.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο το Λόβρεν - Καμαρά είναι εντελώς διαφορετικό από το Κουλιεράκης - Μειτέ. Τα χαρακτηριστικά των 2 πρώην παικτών μας ήταν τέτοια που άλλαζαν όλη τη λειτουργία της ομάδας τόσο σε φάση άμυνας όσο και δημιουργίας. Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που παίζει πολύ σύνθετα και συγχρονισμένα. Ένας κρίκος της αλυσίδας αν σπάει τότε καταρρέει όλη η δομή.

Ωραία θα πει κάποιος άρα τι γίνεται.
Δεν ξέρω.
Ο προπονητής που έχουμε κάθε χρόνο εκεί που νομίζουμε πως είμαστε σε αδιέξοδο βρίσκει τον τρόπο και μας βγάζει από την λάσπη. Το ίδιο θεωρώ θα γίνει και φέτος. Απλά δε νομίζω πως θα γίνει με το στυλ που έγινε τα προηγούμενα χρόνια.
Πιστεύω κι ο ίδιος ψάχνει διαφορετική αγωνιστική προσέγγιση. Γι' αυτό και έχω την αίσθηση πως φέτος θα περιμένουμε λίγο περισσότερο.
Τα αποτελέσματα μπορεί να έρθουν όπως συνέβη και χθες. Για την εικόνα όμως πρέπει να περιμένουμε.

Υποδειγματική ανάλυση!
Ακόμη κι όταν διαφωνεί κανείς δεν γίνεται να μην το παρατηρήσει.
Σε ότι με αφορά συμφωνώ αλλά δεν είναι αυτό το σημαντικό. Το σημαντικό είναι να δούμε για ποιούς λόγους είναι υποδειγματική η ανάλυση του marsantos, ώστε να μάθουμε όλοι μας από αυτήν κι έτσι να μπορούν οι συζητήσεις εδώ μέσα να γίνουν πιο "παραγωγικές" και με λιγότερες εντάσεις.
Στην ανάλυση του marsantos, φαίνεται η δομή της σκέψης του:
1ον. Ξεκινάει με τον τρόπο που παίζει ο Λουτσέσκου. Αυτό είναι σπάνιο εδώ μέσα. Οι περισσοτεροι ξεκινούν με τον τρόπο που θα έστηναν οι ίδιοι την ομάδα. Το λογικό όταν κρίνεις κάποιον είναι να διαβάζεις και να εξηγείς τον τρόπο που εκείνος στήνει την ομάδα. Αν δεν καταλάβεις καλά την λογική του, δεν μπορείς να ασκήσεις ορθή κριτική.
2ον. Συνδέει τον τρόπο που παίζει ο Λουτσέσκου με αυτό που βλέπουμε και εξηγεί αυτό που βλέπουμε στο γήπεδο.
3ον. Προσπαθεί να βρει τις αιτίες που κρύβονται πίσω από το γεγονός ότι αυτό που βλέπουμε δεν φέρνει αποτελέσματα. Κι αυτό το κάνει με βάση την λογική του Λουτσέσκου και όχι την δική του. Εξετάζει δηλαδή την λογική του Λουτσέσκου σε βάθος και όχι επιφανειακά. Το κέντρο αναφοράς είναι ο Λουτσέσκου και όχι ο εαυτός του!
Αυτή είναι η ορθή προσέγγιση όταν εξετάζουμε κάτι. Το κέντρο της προσοχής μας πρέπει να είναι αυτό το κάτι που παρατηρούμε και όχι τι πιστεύουμε εμείς.
4ον. Τότε και μόνον τότε που έχει τελειώσει με τα 3 παραπάνω σημεία, εξάγει συμπεράσματα. Δεν ξεκινάει με τα συμπεράσματα!!!

Τόσο δομημένη και μεθοδολογικά σωστή ανάλυση δεν έχω ξαναδιαβάσει εδώ μέσα, από κανέναν! ούτε κι από μένα τον ίδιο που υποτίθεται τα προσέχω πολύ αυτά!!!

Respect, φίλε! πραγματικά respect!

Κι εγώ συμφωνώ μαζί σας, ο νέος προσπαθώ κ τα βλέπω κάπως έτσι.

Συγχαρητήρια κ στους 2 σας, για την εμπεριστατωμενη γραφόμενα γνώμη σας.

ΥΓ.
Βέβαια κ η τοποθέτηση ως αριστερό στόπερ του Λοβρεν ηταν λάθος,κατ εμέ όπως λέει κ ο
Τζόσουα κι έγινε κ στην αεχ(που παίζαμε σε μέτρα πιο πίσω κ όταν πήγε δεξί στόπερ, λειτούργησε καλύτερα) κ προχθές(που παίζαμε πιο ψηλά κ φάνηκε κι αυτό).
Πιστεύω αν δεν είχε φάει κόκκινη ο Μιχαηλιδης στο Κύπελλο, θα έπαιζε αριστερό στόπερ κ δεξιά θα ήταν ο Λοβρεν, αλλά του χάλασε του Λουτσε τα σχέδια η κοκκινη.
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Πολύ λογικά αυτά που γράφει ο φίλος μαρσάντος. Είτε σύμφωνεις , είτε διαφωνείς.

Και φυσικά ναι ο Κάνιας με το Σάχοφ είχαν καλύτερη τεχνική από τον Καμαρά , ιδίως αν επικεντρωθούμε στο κοντρολ και σε μια νορμάλ πάσα. Πιο κοντρολαρισμένοι, ΣΧΕΤΙΚΑ, μέσοι - ο Καμαρά στις περισσότερες κοντινές-μεσαίες πάσες του κάνεις το σταυρό σου για το αν η ταχύτητα κι ο χρονισμός της είναι σωστός. Συν ότι οι επιλογές είναι αμφιλεγόμενες , χτες στο 2ο ημίχρονο ήταν μια φάση αριστερά στην επίθεσή μας που με μια απλή πάσα θα έσπαγε τη πίεση και θα προχωρούσε το παιχνίδι αλλά αυτά έκανε 1-2 προσποιήσεις, τριπλες, κράτησε τη μπάλα και πήρε και φάουλ. Είναι εκεί που χαμογέλασε-έκλεισε το μάτι στη κάμερα. Με μια απλή έγκαιρη πάσα θα το γλύτωνε όλο αυτό. Ε, αυτό το μοτίβο είναι ο Καμαρά. Δεν είναι τυχαίο που ο Μάρτινς τον χρησιμοποιούσε συχνά πιο ψηλά στο γήπεδο ως αιχμή του δόρατος της πίεσης που ασκούσε εκείνη την εποχή και δε τον πολυαπασχολούσε η συμμετοχή στο μπιλντ απ.

Ο Καμαρά είναι δίκοπο μαχαίρι , αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε το τρόπο να μη κοβόμαστε εμείς και να κόβουμε τους άλλους. Γιατί αυτά που περιμένουμε είναι πράγματα δυσεύρετα που μας έλειπαν για πολλά πολλά χρόνια, ενώ αυτά που μειονεκτεί μπορούν να μασκαρευτούν από τους γύρω γύρω του. Να το πω αλλιώς , 1000 φορές Καμαρά αντί για Σάχοφ και Κάνιας. Αλλά πρέπει να τον πλαισιώσεις σωστά -σε αυτό διαφωνούμε φίλε μαρσαντε. Με τον περυσινο Μειτε ο Καμαρά θα έφτιαχνε το καλύτερο δίδυμο χαφ στη λίγκα τη τελευταία 10ετια. Και δεν είναι οπαδική εκτιίμηση αυτό.

Για τον Λόβρεν δεν έχω αυταπάτες. Παικταράς ήταν κάποτε , πλέον αν είναι νορμαλ παίκτης θα είμαστε κερδισμένοι. Σαφώς με τη φυγή του Κούλιε έχουμε χάσει σε ταχύτητα και ένταση στην άμυνα. Με λογικότατο αντίκτυπο στο πόσο ψηλά μπορεί να είναι η άμυνα. Κι εδώ βέβαια ελπίζουμε η εμπειρία στο διάβασμα των φάσεων και οι καλές τοποθετήσεις να καλύψουν τον έλλειμα εντάσεων και ταχύτητας. Και αυτό ισχύει και για Κολλει.

Τέλος , καμία εντύπωση δε μου κάνει ότι σε αυτά που λέει ο Μαρσαντος , αντιδρούν ακαριαία ( είτε συμφωνούν μερικώς ή διαφωνούν ολικώς) άτομα που οποτεδήποτε πάει η κουβέντα σε κάτι αμιγώς ποδοσφαιρικό αισθάνονται άβολα γιατί με το νου τους "δικαιολογούμε" το προπονητή. Είναι αξιοσημείωτα γρήγορα τα αντανακλαστικά αυτά.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

joshua έγραψε:Εγω παλι διαφωνω σχεδον σε ολα και ειδικα για τον Καμαρα και τον Λοβρεν.Πιαστηκαμε απο μια τριπλα που εφαγε ο Κροατης για να βρουμε προβλημα εκει λες και ο Κουλιερακης ειχε φαει λιγα γκολ απο ατομικα λαθη η λιγες πατατες εκανε ο Κρεσπο με τον Βαρελα. Το λαθος προχτες ηταν που επαιξε ο Λοβρεν αριστερα και οχι δεξια αλλο ενα κολημα του Λουτσεσκου που αν βρει εμπειρο παικτη με παραστασεις θα τον βαλει και τερματοφυλακα οταν νιωθει ανασφαλης...Ειχε τεχνικη ο Κανιας και ο Σακχοφ και δεν εχει ο Καμαρα...Τι θα διαβασουμε ακομα για το κακο μας ροστερ ετσι ωστε να μην πουμε κατι για τον Λουτσεσκου...Δεν γινεται καθε φορα που η ομαδα εχει θεματα να ψειριζουμε το ροστερ για να το βγαλουμε προβληματικο. Οκ ειναι προφανες οτι απο την ομαδα λειπει παικτης στο 6,παικτης μπροστα απο τα στοπερ.Αυτο το ακουω και το δεχομαι.Το υπολοιπο ροστερ ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Φίλε joshua καλημέρα.
Την προηγούμενη εβδομάδα στο τόπικ του εν λόγω παίκτη ανέφερα τα προβλήματα που εμφανίστηκαν και πιθανόν να ξαναεμφανιστούν στην ομαδική λειτουργία με τον Λόβρεν παρόντα στην ενδεκάδα. Προφανώς λοιπόν δεν πιάστηκα από μια τρίπλα που έφαγε ο Κροάτης. Η κριτική μου βασίστηκε κυρίως στο ματς με τον ΟΦΗ γιατί είχαμε επαναλαμβανόμενη κατάσταση. Παρεμπιπτόντως απέναντι στους Κρητικούς ο Κροάτης έπαιξε δεξί στόπερ. Όσα σχολιάζω για τον παίκτη δεν έχουν σχέση με το αν είναι δεξί ή αριστερό στόπερ. Στο ματς με την άεκ που έπαιξε όλη η ομάδα σε χαμηλά μέτρα ο Λόβρεν έπαιξε και δεξί και αριστερό στόπερ. Και στους 2 ρόλους ήταν άψογος. Προχθές μόλις προηγηθήκαμε και η ομάδα χαμήλωσε, πάλι ήταν άψογος και καθάρισε ότι μπάλα έφτασε στην εμβέλειά του.
Αναφέρομαι λοιπόν σε χαρακτηριστικά του παίκτη που επηρεάζουν την ομαδική λειτουργία και όχι σε ατομικά λάθη ή χοντρές πατάτες. Αυτά μπορούν να συμβούν στον καθένα.
Περί Κάνιας και Σάκχοφ.
Δίπλα τους ήταν ο Μαουρίτσιο. Δεν είχαν τον βασικό ρόλο ούτε στην οργάνωση του παιχνιδιού ούτε στον καθορισμό του ρυθμού. Υπό αυτό το πρίσμα θα τους κρίνουμε. Ο Κάνιας ήταν ισπανοθρεμμένος. Αυτό σημαίνει πως ήξερε τα βασικά. Ποια είναι τα βασικά. Υποδέχομαι μπάλα, κάνω σωστό και κλειστό κοντρόλ, δεν πανικοβάλλομαι αν βλέπω να έρχονται 2 πάνω μου, δε γυρίζω πλάτη και ανοίγω τα χέρια, σηκώνω κεφάλι και δίνω τη μπάλα σωστά σε ακτίνα 10 μέτρων σε συμπαίκτη μου. Κάθε Ισπανός που σέβεται τον εαυτό του έχει αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί έτσι έχει εκπαιδευτεί από 5 χρονών. Εδώ ο Βιτόλο που αν περνούσε το κέντρο τον έπιανε λιποθυμία πάντα την πρώτη πάσα στον Πάμπλο ή στον Βλάνταν έξω από την περιοχή την έδινε σωστά ακόμα και αν του την έπεφταν 3 ταυτόχρονα.
Τον Σάκχοφ δε χρειάζεται να τον συγκρίνω τεχνικά με τον Καμαρά. Ήταν σε τέτοιο βαθμό η συγκέντρωση και η προσήλωση στο τακτικό πλάνο της ομάδας που ακόμα και με 2 αριστερά παπούτσια να έπαιζε ήταν πιο χρήσιμος από τον Μαντί. Πάντα βέβαια βασίζομαι σε αυτό που παίζει ο Ρασβάν. Αν είχαμε τον Μάρτινς προπονητή ο Καμαρά θα ήταν πιο χρήσιμος από τον Σάκχοφ σε αυτό που παίζει ο Πορτογάλος.
Όσον αφορά στο κακό ρόστερ. Δεν είπα ποτέ ότι έχουμε κακό ρόστερ. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι η φετινή σύνθεση χαρακτηριστικών δεν είναι βολική σε αυτό που παίζει ο Λουτσέσκου.
Τώρα για το ότι δε λέμε τίποτα κακό για τον Ρασβάν.
Πριν καμιά 20αριά μέρες είχα γράψει ένα σεντόνι προσπαθώντας να εξηγήσω τη διαφορά μεταξύ καλύτερου και επιτυχημένου. Μάλιστα ανέφερα πόσα plays εφάρμοζε ο τεράστιος Φερνάντο που ο Ρασβάν δε μπορεί καν να σκεφτεί.
Έχω γράψει δεκάδες φορές αυτά τα χρόνια πως τον Λουτσέσκου δεν τον θεωρώ καλύτερο προπονητή από Φερέιρα και Τούντορ. Τον θεωρώ τον καταλληλότερο για τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Άλλο πράγμα γενικά και αόριστα ένας προπονητικός θώκος και άλλο πράγμα ο προπονητής που βρίσκεται στον ποδοσφαιρικό οργανισμό που λέγεται ΠΑΟΚ και εργάζεται στο ποδοσφαιρικό περιβάλλον που λέγεται Ελλάδα.
Για τον ΠΑΟΚ ιδανικότερος δεν υπάρχει γι' αυτό και εύχομαι να μείνει 6 ακόμα χρόνια μαζί με το φετινό.
Αν δεν φτάνουν αυτά ως μια συνοπτική περιγραφή της δικιάς μου οπτικής για τον Ρασβάν σου υπόσχομαι μόλις η ομάδα κάνει κάποια δυνατά αποτελέσματα και επέλθει ηρεμία να γράψω ένα σεντόνι για όσα μπορώ ως απλός παρατηρητής και μη επαγγελματίας του χώρου να καταλογίσω στον Ρασβάν.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Να κατηγορούμαι εγώ ότι νιώθω άβολα όταν μιλάμε για ποδοσφαιρο δεν αξίζει καν απάντησης...
Από εκεί και πέρα προφανώς εγώ έχω δει άλλα παιχνίδια. Ο Λοβρεν με τον ΟΦΗ ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Έκοψε τα πάντα άλλα όταν εκτίθεσαι συνεχώς από τα χαφ σου και συγκεκριμένα τον Σβαμπ που περπατούσε μοιραία κάποια στιγμή θα χάσεις και 1-2 φασεις. Πρόπερσι να θυμίσω τι εξαιρετική αμυνα είχαμε με Ινγκασον και Κουλιερακη και Ντάγκλας μπροστά... Όσον αφορά τον Καμαρα έχουμε μπερδεψρι τη τεχνική με την ασφάλεια. Το να παίρνω τη μπάλα και να τη δίνω στα 5 μέτρα στη πρώτη επαφή δεν είναι τεχνική. Τις μεταβάσεις του Καμαρα παίκτες όπως ο Σακχοφ και ο Κάνιας ούτε στον ύπνο τους.Δεν ειναι δυνατον να γινεται αναφορα στα ροστερ του 18 και να μιλαμε για Σακχοφ και Κανιας και μαλιστα για τη τεχνικη τους. Εκεινη η ομαδα ειχε για ακραια ''μπακ'' Βιερινια και Ματος,δυο παικτες που μπορουσαν να κουβαλησουν μπαλα για 30 μετρα,να βαλουν δεκα γκολ και να πασαρουν με ποδι διαβητη στα 30 μετρα. Εχει τετοια μπακ η σημερινη ομαδα? Προφανως και οχι αλλα τι παει να πει αυτο? Να βγαλουμε και τον Μπαμπα λιγο? Δεν ειναι πιτσα το ροστερ να παραγγειλουμε με πιπερια,μπεικον αλλα χωρις μανιταρια. Ενα κενο εχει το φετινο ροστερ,αυτο στο 6 και ειναι χτυπητο και το ακουω ως δικαιολογια αλλα οχι για τα διαστηματα τρικυμιας απεναντι σε ομαδες οπως ο οφη,η λειβαδια και η λαμια...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Τρί 05 Νοέμ 2024, 12:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Και εγώ συμφωνώ πάρα πολύ και με τον τρόπο σκέψης του Μαρσαντος, αλλά και με το τελικό συμπέρασμα

Το σκεφτόμουν κάπως ενδομυχα αυτό τον καιρό, ότι βλέπω την ομάδα να παίζει μπάλα κατά το Γενάρη Φλεβάρη αντί για Νοέμβρη Δεκέμβρη

Ιδωμεν
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Και εγώ συμφωνώ πάρα πολύ και με τον τρόπο σκέψης του Μαρσαντος, αλλά και με το τελικό συμπέρασμα

Το σκεφτόμουν κάπως ενδομυχα αυτό τον καιρό, ότι βλέπω την ομάδα να παίζει μπάλα κατά το Γενάρη Φλεβάρη αντί για Νοέμβρη Δεκέμβρη

Ιδωμεν
marsantos

joshua έγραψε:
...Ο Λοβρεν με τον ΟΦΗ ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. Έκοψε τα πάντα άλλα όταν εκτίθεσαι συνεχώς από τα χαφ σου και συγκεκριμένα τον Σβαμπ που περπατούσε μοιραία κάποια στιγμή θα χάσεις και 1-2 φασεις.

...
Νομίζω αυτό ακριβώς έγραψα την προηγούμενη βδομάδα αλλά και χθες.
Δεν αναφέρω πουθενά κάτι κακό για τον Λόβρεν. Μάλιστα τον εκθειάζω με τρόπο που η λέξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ που αναφέρεις φαίνεται φτωχή.
Δεν ξέρω με ποιο άλλο τρόπο να το γράψω για να γίνω κατανοητός. Ο τρόπος με τον οποίο θα αμυνθεί ο Λόβρεν επηρεάζει όλο το παιχνίδι της ομάδας. Με τον Κουλιεράκη μπορούσες να κρατήσεις την άμυνα ψηλά και να κυνηγάς συνεχώς ανακτήσεις μπάλας έχοντας κοντά τις γραμμές. Με το Λόβρεν η ζώνη αναχαίτισης υποχωρεί γιατί είναι τόσο έμπειρος που ξέρει ότι δεν μπορεί με πολλά μέτρα πίσω στην πλάτη να αμυνθεί. Προσπαθεί λοιπόν να οδηγήσει τις καταστάσεις στους χώρους και τους χρόνους που υπερτερεί. Μοιραία λοιπόν ανοίγουν οι γραμμές. Αυτό έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα μετά το ματς με τον ΟΦΗ και πριν φάμε το προχθεσινό γκολ. Μάλιστα έγραφα ότι δεν έχει ευθύνη για αυτό ο Λόβρεν επισημαίνοντας πως πλέον υπάρχει μια νέα συνθήκη που πρέπει να λύσει ο Λουτσέσκου.
Πρόπερσι να θυμίσω τι εξαιρετική αμυνα είχαμε με Ινγκασον και Κουλιερακη και Ντάγκλας μπροστά...
Η άμυνα πρόπερσι με το που έδεσε η ομάδα ήταν υποδειγματική. Δες τα ματς πάο - ΠΑΟΚ 0-3, ΠΑΟΚ - οσφπ 0-0 και ΠΑΟΚ - άεκ 2-0 και πες μου αν μετά από τα χρόνια του Σάντος έχεις δει καλύτερη αμυντική λειτουργία. Ειδικά στα ματς με πάο και άεκ μιλάμε για αντιπάλους που είχαν την καλύτερη ομάδα της τελευταίας 15ετίας τους.
Τώρα αν στα πλέι οφ ο μισός κορμός αποφάσισε να κρεμάσει την ομάδα και να σκέφτεται το επόμενο βήμα της καριέρας του είναι άλλο θέμα.
Όσον αφορά τον Καμαρα έχουμε μπερδεψρι τη τεχνική με την ασφάλεια. Το να παίρνω τη μπάλα και να τη δίνω στα 5 μέτρα στη πρώτη επαφή δεν είναι τεχνική. Τις μεταβάσεις του Καμαρά παίκτες όπως ο Σακχοφ και ο Κάνιας ούτε στον ύπνο τους.
Η προχθεσινή μετάβαση του Καμαρά ήταν απαράδεκτη τόσο με το ράθυμο ρυθμό επιστροφής (η απόσταση μεταξύ Κεντζιόρα και Καμαρά συνεχώς άνοιγε) όσο και με τον τρόπο που έπεσε πάνω στον παίκτη που πάσαρε.
Ο Κάνιας και ο Σάκχοφ δεν χρειάστηκε να δοκιμαστούν στις μεταβάσεις γιατί ποτέ με Μαουρίτσιο δεν πουλιόταν η μπάλα με αυτόν τον τρόπο στον κέντρο.
Τώρα για τις πάσες των 5 μέτρων.
Κι όμως αυτές οι πάσες κρύβουν μεγάλο όγκο τεχνικής. Η σωστή υποδοχή, το κλειστό κοντρόλ, η δύναμη της πάσας σε μικρό χώρο ώστε να μην κάνει λάθος ο επόμενος κάτοχος είναι τρομερά απαιτητική διαδικασία. Προφανώς και έχεις δίκιο ότι σε όλο αυτό που περιγράφω εμπεριέχονται κομμάτια ψυχραιμίας και ασφάλειας. Όμως η τεχνική στην υποδοχή και στην πάσα δεν κάτι απλό.
Η ισπανική σχολή ποδοσφαίρου έχει βασίσει όλη της τη φιλοσοφία σε αυτό το κομμάτι. Αν ήταν κάτι απλό θα μπορούσαν όλοι να το κάνουν.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Και εγω σου λεω οτι δεν ισχυει αυτο που λες.Μπορω να θυμηθω πολλα γκολ που φαγαμε οταν ο Κουλιερακης σε φαση αμυντικου τρανζισιον ηταν ψηλα ,εκανε τσαφ η εχανε αμυντικο και μαλιστα ετρωγε και το αναλογο κραξιμο εδω μεσα.Ουτε ο Κουλιερακης ειναι καλος οταν ανεβαινει για αυτο και περσι δεχομασταν παντα πιεση και πολλες φασεις. Οσο δε για τον Καμαρα εξακολουθεις να μην λαμβανεις υποψιν οτι προχτες παιζαμε με 10 γιατι ο τιμιος Σβαμπ εχει παραδοσει πνευμονι. Δεν θα κρινω τον Καμαρα με αυτες τι συνθηκες. Ο Κανιας επιπλεον δεν ανεβαινε ΠΟΤΕ αλλα ΠΟΤΕ γιατι δεν χρειαζοταν να ανεβει για αυτο και δεν μπορουσε να εκτεθει. Ανεβαιναν αλλοι στη θεση του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Τρί 05 Νοέμ 2024, 13:06, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Το πρόβλημα (αν υποθέσουμε πως υπάρχει πρόβλημα) του Καμαρά σε φάση ανάπτυξης, θα καλύπτονταν άριστα, αν ο παρτενέρ του ήταν ένα χαφ που δεν έχανε την μπάλα με τη παραμικρή πίεση και μπορούσε να καλύψει στο αμυντικό τρανζίσιον τον Καμαρά, που έχει τον ρόλο του οχταριού που θα πιέσει μπροστά, ακριβώς πίσω από τη γραμμή των μεσοεπιθετικών.

Δεν νομίζω να ανακαλύψαμε το φεγγάρι όσοι διαπιστώσαμε πως ο Λουτσέσκου ΘΈΛΕΙ η μπάλα να πατάει επάνω σε τουλάχιστον ένα χαφ όταν ξεκινάει η ανάπτυξη από τον Κοτάρσκι.
Πέρσι αυτό το χαφ ήταν ο Μεϊτέ. Γρήγορο σίγουρα δεν τον λες, όμως πόσες μπάλες έχασε με το που πιέστηκε; Πόσες πάσες πέταξε στο πουθενά; Πόσες φορές δεν ήταν στη σωστή θέση είτε στην ανάπτυξη, είτε στο αμυντικό τρανζίσιον;

Φέτος ποιο είναι αυτό το χαφ; Ο Σβαμπ σε αυτή την ηλικία; Γιατί ο Καμαρά σίγουρα δεν είναι και σίγουρα δεν ήρθε για να έχει αυτό το ρόλο. Με τίποτα όμως.
Ο Καμαρά έχει έρθει για να γεμίσει τον άξονα, να γεμίζει κάθετα την περιοχή όπως δεν το κάνει σχεδόν κανένα άλλο χαφ μας, ίσως μόνο ο Οζντόεφ και αυτό σε αρκετά μικρότερο βαθμό, ήρθε για να δώσει ενέργεια και τρεξίματα και να πιέζει τον αντίπαλο όσο κανένα άλλο χαφ μας.

Έχουμε μπερδευτεί λιγάκι με τις ταμπέλες και τα νούμερα. Τι ήταν ο Πίρλο; Εξάρι; Ναι εξάρι ήταν αλλά όχι όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Εξάρι είναι και ο.. Σιώπης, εξάρι ήταν και ο Γκατούσο. Οι ρόλοι όμως που είχαν στο γήπεδο ήταν εντελώς διαφορετικοί.

Υπάρχουν εξάρια τύπου Μεϊτέ, που δεν είναι απλοί κόφτες, αλλά deep-lying playmakers και υπάρχουν οχτάρια τύπου Καμαρά, που παίζουν πιο ψηλά στο γήπεδο, αλλά λειτουργούν περισσότερο ως εξάρια.

Για να το κλείσω. Για εμένα είναι ξεκάθαρο πως λείπουν από την ομάδα μας δυο στοιχεία. Το πρώτο έχει να κάνει με το χαφ που θα μπορεί να οργανώσει χωρίς να χάνει την μπάλα με το πρώτο πρέσινγκ και το δεύτερο με τις γρήγορες επιστροφές, στοιχείο που δεν έχει κανένα στόπερ μας και κανένα χαφ μας στον βαθμό που απαιτείται όταν πιέζεις ψηλά.
Το είχαν παλαιότερα παίκτες όπως ο Κρέσπο και ο Μεϊτέ, παρόλο που δεν ήταν γρήγοροι και αυτό γιατί ήξεραν να διαβάζουν σωστά τις φάσεις και έπαιρναν σωστές θέσεις.
Ο Κουλιεράκης ήταν απλά γρήγορος. Δεν διάβαζε σωστά τις φάσεις, ίσα ίσα..

Υ.Γ. Ο Λουτσέσκου είναι ξεροκέφαλος. Πάντα ήταν και πάντα θα είναι. Ή το παίρνεις απόφαση και τον βοηθάς δίνοντας του τα στοιχεία παικτών που ζητάει, ή τον αλλάζεις. Το να τον ταλαιπωρείς κάθε καλοκαίρι δεν έχει νόημα.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Για αυτο ειπα black οτι το μονο που ακουω και ειναι πραγματικα σοβαρο θεμα για τον Λουτσεσκου ειναι το ''6ρι''. Εκει ναι υπαρχει σημαντικο κενο. Απο εκει και περα ομως οφειλεις να βρεις λυση να βγεις λιγο απο τη κομφορτ ζωνη σου.Ειδικα απεναντι σε μικρους αντιπαλους παιξε με τη μεσοεπιθετικη σου ποιοτητα.Παιξαμε 30 λεπτα με φορτωμενη μπροστα τη γραμμη και η Λαμια εχασε τα αβγα και τα πασχαλια. Μην μου βαζεις Μπραντον,μην τους κανεις τη ζωη ευκολη.

Υ.Γ Ειναι αργος ο Κολει?
marsantos

figurehead4 έγραψε:...
Γεια σου φιλαράκι figure.
Είδες, προχθές για τον Καμαρά δεν είπα τίποτα στο τόπικ του για να σε πικάρω. :mrgreen:
Τα όσα λες για το πνευματικό κομμάτι είναι πολύ σημαντικά και πιθανόν να έχουν ισχυρή βάση.
Αποφεύγω για 2 λόγους όμως να τα εντάξω στο συλλογισμό μου.
1ον) Τα πνευματικά θέματα σε μια ομάδα έχουν μια αφετηρία που δεν τη γνωρίζουμε μη όντας μέλη αυτής.
Βλέπω τον Ράσβαν να γκρινιάζει αλλά δεν λέω κάτι γιατί δεν ξέρω τους λόγους.
Μπορεί στην καθημερινότητα της ομάδας, όταν κλείνουν οι πόρτες να βιώνει ακραίες καταστάσεις δυσλειτουργίας και ασυνεννοησίας με τη διοίκηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διατηρηθεί ήρεμος.
Μπορεί αυτός να είναι από τα γεννοφάσκια του ένας ιδιότροπος άνθρωπος.
Μπορεί να αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερο οικογενειακό πρόβλημα και να μην μπορεί να μένει ήρεμος τις ώρες εργασίας του.
Ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει και μια υπόθεση. Προτιμώ να μην λέω τίποτα γιατί απλά δεν γνωρίζω τι είναι αυτό που του προκαλεί γκρίνια η οποία γκρίνια είναι πιθανόν να φέρνει σύγχυση σε όλη την ομάδα. Υποθέσεις μόνο μπορώ να κάνω.
2ον) Πολλές φορές τα πνευματικά θέματα προκύπτουν από αμιγώς αγωνιστικά.
Προσπαθείς να παίξεις κάτι και όταν δε σου βγαίνει μοιραία χάνεις το καθαρό μυαλό είτε είσαι παίκτης είτε είσαι προπονητής. Υπάρχει ενδεχόμενο ο Ράσβαν πολύ νωρίτερα από εμάς να βλέπει ότι με αυτό το υλικό πέφτει σε τοίχο το πλάνο του και για αυτό να είναι εκνευρισμένος. Μπορεί να προσπαθεί να βρει λύσεις και να μηντον ικανοποιεί καμία.

Προτιμώ λοιπόν να προσπαθώ να καταλάβω τι είναι αυτό που βλέπω στο χορτάρι πάντα υπό το πρίσμα του τεράστιου Φερνάντο Σάντος. Ο Φερνάντο δεν μίλησε ποτέ για πνευματική κατάσταση, δεν μίλησε ποτέ για κακή ψυχολογία πέρα από τη συνέντευξη τύπου μετά τη σφαγή Σπάθα όπου ανέφερε πως οι παίκτες του είναι επηρεασμένοι από όσα έγιναν.
Ποτέ δεν ασχολήθηκε δημοσίως για το πνευματικό κομμάτι και δεν το έδωσε ποτέ ως άλλοθι στους παίκτες του.
Τα μόνο που ανέφερε και μας δίδασκε ήταν πως μια ομάδα είναι άθροισμα χαρακτηριστικών. Όλη η δουλειά του προπονητή βρίσκεται στο πως θα εκπονηθεί ένα βασικό πλάνο που θα συνθέτει αρμονικά τα χαρακτηριστικά των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών.
Αυτός είναι ο τρόπος σκέψης μου. Δεν είναι δικός μου. Ο Φερνάντο μου τον έδειξε και έτσι προσπαθώ να αναλύσω αυτό που βλέπω. Πάντα κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά, τη σύνθεση αυτών και το αποτέλεσμα αυτής.
Προφανώς δεν είναι ο μόνος τρόπος προσέγγισης των ποδοσφαιρικών πεπραγμένων. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που καθορίζουν την αγωνιστική εικόνα μιας ομάδας και που αγνοούμε μη έχοντας επαγγελματική ενασχόληση με το αγωνιστικό τμήμα μιας ομάδας ποδοσφαίρου.
Για παράδειγμα θα αναφέρω τους αμέτρητους διαλόγους που έχω κάνει με τον Καρπουζά εδώ μέσα ο οποίος μου ανέδειξε ότι μια ποδοσφαιρική ομάδα είναι πρωτίστως μια αθλητική ομάδα. Δεν μπορούν να αναλυθούν όλα μόνο με ποδοσφαιρικά κριτήρια αγνοώντας το αθλητικό κομμάτι. Κάθισε ο άνθρωπος και μας εξήγησε 5 βασικά πράγματα για το πως λειτουργεί το ανθρώπινο σώμα μετά από καταπόνηση. Αρχίσαμε έτσι να παρατηρούμε τη συμπεριφορά της ομάδας σε έναν κυριακάτικο αγώνα όταν ο προηγούμενος της ήταν Πέμπτη. Παρατηρήσαμε τι γίνεται όταν ο προηγούμενος ήταν Τετάρτη. Παρατηρήσαμε τι γίνεται όταν ο προήγουμενος ήταν μια εβδομάδα πριν.
Έτσι αρχίσαμε να βάζουμε στην κρίση μας και άλλα φίλτρα πέρα από το αμιγώς ποδοσφαιρικό. Γι' αυτό αν θυμάσαι όταν ο κόσμος καιγόταν πέρυσι μετά τη Λαμία είχα βγει και είχα γράψει ότι κανονικό ΠΑΟΚ θα δούμε στις 12 Μαϊου. Δεν ήμουν κάποιος μάντης ούτε πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους. Προσπαθούσα να εξηγήσω αυτό που βλέπω και όχι να κυνηγάω χίμαιρες.
Με αφορμή λοιπόν τα όσα μας έμαθε ο Καρπουζάς βάζω στο τραπέζι και άλλο ένα ζήτημα.
Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο Κεντζιόρα, ο Μπάμπα, ο Τάισον και ο Αντρίγια είναι αυτοί που έφαγαν τη μεγάλη καταπόνηση πέρυσι. Είναι αυτοί που φαίνονται και πιο άδειοι στο γήπεδο φέτος. Ειδικά για τον Μπάμπα που δεν ξέρω αν έχει ξαναπαίξει τόσα ματς σε μια σεζόν και για τον Κεντζιόρα που έπαιξε αλλόκοτα non stop από το Γενάρη και μετά ίσως είναι μια εξήγηση για τη φετινή τους εικόνα.
Λίγο υπομονή λοιπόν..

Υγ. Με τον Σβαμπ όντως μπορεί να υπερβάλω. Θέλω να αναδείξω όμως ότι ακόμα κι ο βετεράνος κατά πολλούς Σβαμπ προσφέρει πιο πολλά δημιουργικά από τον Καμαρά. Δε μιλάω μόνο για τις 2 κάθετες. Μπήκε ο Σβαμπ με την Πλζεν και καταλάβαμε ότι υπάρχει παίκτης στο κέντρο. Προφανώς ο Σβαμπ έπρεπε να είναι το 4ο χαφ φέτος. Δυστυχώς όμως είναι απαραίτητος.
marsantos

joshua έγραψε: ...
Υ.Γ Ειναι αργος ο Κολει?
Όχι φυσικά.
Έχει ικανοποιητική ταχύτητα.
Για αυτό και παίξαμε ψηλά μέσα στη Γαλατά.
Με Λόβρεν - Κόλευ δίδυμο πιστεύεις ότι θα παίζαμε έτσι;
Όταν παίζει ο Λόβρεν, αυτός καθορίζει τη γραμμή άμυνας.
Για τον Κουλιεράκη που ανέφερες προηγουμένως δε θα βρεις μικρό παιχνίδι να έχουμε φάει φάσεις σε τρανζίτιον. Δες το περυσινό Λαμία - ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια απέναντι σε μια Λαμία με πιο πλούσιο επιθετικό ταλέντο.
Θα βρεις σε ντέρμπι όπως με τον οσφπ στο Καραϊσκάκης. Εκεί όμως ήταν προπονητικό λάθος η απόφαση να παίξουμε τόσο ψηλά γιατί ο Ναβάρο υπερτερούσε σε ταχύτητα του Κούλιε. Χώρια που ο Κούλιε λόγω έλλειψης εμπειρία είχε λάθος γωνία σώματος στην αναμονή (για να το πω απλά είχε μέτωπο προς την αντίπαλη εστία άρα χρειαζόταν περιστροφή 180 μοιρών για να αρχίσει την επιστροφή). Προφανώς του έγιναν οι κατάλληλες επισημάνσεις γι΄ αυτό στον αγώνα της Τούμπας για να καλύψει την πλάτη του τοποθετούσε εξαρχής το σώμα του σε κάθε φάση με περιστροφή 45 μοιρών για να έχει ταχύτερη αντίδραση στις βαθιές μπαλιές.
Το τσαφ είναι άλλο πράγμα. Μιλάμε για ατομικό λάθος.
Τέλος πάντων, ο χρόνος θα δείξει. Έχουμε ο καθένας τη δική του οπτική που προφανώς έχει τα δίκια της.
Σημασία έχει ότι μιλάμε ποδοσφαιρικά και αυτό δημιουργεί όμορφη και με ροή κουβέντα.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Mīngus έγραψε:Πέρσι τέτοια εποχή είχαμε 40 γκολ υπέρ και 16 κατά σε 19 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
Φέτος έχουμε 38 γκολ υπέρ και 23 κατά σε 20 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.
Το πρόβλημα είναι κυρίως μεσοαμυντικό.
Το 4-4-2 που ακούγεται από χθες, γιατί απλά έτυχε να έχουμε 4 φορ χωρίς λόγο, θα χειροτερέψει τα πράγματα δε θα τα βελτώσει.
Εγώ πιστεύω ότι όταν δεν είναι ο Ντέλιας διαθέσιμος, πρέπει να κάνουμε το 4-4-1-1, όπως ακριβώς είχαμε το καλοκαίρι στον Λούκας πριν πουληθεί. Σε αυτή τη θέση να παίζει ο Αντρίγια. Ούτε εμένα μου αρέσει το καθαρό 4-4-2, παρά μόνο μετά το 70' και υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Καλό είναι όμως να έχουν δουλευτεί και αυτά.

Ο Ντέλιας λείπει για τον άλφα ή βήτα λόγο τουλάχιστον στο 30% των αγώνων (3 διοργανώσεις). Αν αυτό το 30% το δώσεις στον Αντρίγια (4-4-1-1) και τον Ντεσπότοφ να παίζει δεξιά, έστρωσε το ροτέισον και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι με το χρόνο συμμετοχής τους. Επίσης, ο Ντέλιας παίζει και αριστερά.
Άβαταρ μέλους
psykoman

Δημοσίευση από psykoman »

joshua έγραψε:Εγω παλι διαφωνω σχεδον σε ολα και ειδικα για τον Καμαρα και τον Λοβρεν.Πιαστηκαμε απο μια τριπλα που εφαγε ο Κροατης για να βρουμε προβλημα εκει λες και ο Κουλιερακης ειχε φαει λιγα γκολ απο ατομικα λαθη η λιγες πατατες εκανε ο Κρεσπο με τον Βαρελα. Το λαθος προχτες ηταν που επαιξε ο Λοβρεν αριστερα και οχι δεξια αλλο ενα κολημα του Λουτσεσκου που αν βρει εμπειρο παικτη με παραστασεις θα τον βαλει και τερματοφυλακα οταν νιωθει ανασφαλης...Ειχε τεχνικη ο Κανιας και ο Σακχοφ και δεν εχει ο Καμαρα...Τι θα διαβασουμε ακομα για το κακο μας ροστερ ετσι ωστε να μην πουμε κατι για τον Λουτσεσκου...Δεν γινεται καθε φορα που η ομαδα εχει θεματα να ψειριζουμε το ροστερ για να το βγαλουμε προβληματικο. Οκ ειναι προφανες οτι απο την ομαδα λειπει παικτης στο 6,παικτης μπροστα απο τα στοπερ.Αυτο το ακουω και το δεχομαι.Το υπολοιπο ροστερ ειναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
Αυτο το ΜΙΑ ΧΑΡΑ μπορεις λιγο να το εξηγησεις Τζος;;;

Ας πουμε ο Γκομεζ ικανοποιει για αριστερο μπακ;;; Γιατι βλεπω τον Μπαμπα να γινεται ο περσινος Κετζιορα... αλλα ο Μπαμπα δεν μου φαινετε για τοσο βιονικος οσο ο Πολωνος...

Δεξια ειμαστε καλα;;; Με Οττο..Σαστρε και Βιερι;;;

Με Μιχαιλιδη ειμαστε μια χαρα;;;

Με Ζβαμπ;;; Με Μουργκ;;; Με Μπακα;;; Με Μπραντον;;; Με Σαμματα;;

Αυτοι οι παραπανω ειναι 10

Δεν σου βαζω μεσα Ταισον και καποιες γκρινιες για τα αλλα φορ...

Γρηγορα γρηγορα μαζευουμε 10-11 παικτες απ τους 25 που εχει το ροστερ που παιζουν μεσα..(βγαζω τους τερματαδες)

Οι 10 αυτοι το 95% του φορουμ θα σου πει δεν πρεπει να ειναι στο ΠΑΟΚ..

Εσυ τους βλεπεις ΜΙΑ ΧΑΡΑ...και εχουμε μονο προβλημα στο 6;;;
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Πάντως φέτος, έχουμε την χαρά, παρά το κακό μας διάστημα, να είμαστε 1οι στη βαθμολογία σε σχέση με τους πραγματικούς ανταγωνιστές μας. Δεν το λέω για να υποτιμήσω τη δουλειά που κάνει ο Μάτζιος στην ομάδα του, αλλά απλά ο άρης είναι παράρτημα της αεχ και αργά ή γρήγορα οι παίκτες του θα χάσουν το κίνητρό τους για πρωταθλητισμό, όταν θα κάτσουν να χάσουν από την αεκ.

Ο ΠΑΟΚ αν είχε νικήσει τον όφη ή τον άρη, θα είχε 23 πόντους και εγώ θα ήμουν ευχαριστημένος από τη βαθμολογική συγκομοιδή. Αυτό όμως δεν έγινε και ειδικά με τον Όφη, η απωλεια των 3 βαθμών ήταν έργο καθαρά Λουτσέσκου.

Όμως, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, και να βγάλουμε ξανά τη θετική μας ενέργεια. Πιστεύω ότι ο Ραζβάν θα τη στρώσει την ομάδα τέλη Νοέμβρη. Τι πιο θετικό το ότι είμαστε στο +2 από γαύρο και αεκ, αλλά και στο +4 από βάζελο. Ούτε του παππά! Παρά την εικόνα μας στα τελευταία παιχνίδια, πιστεύω ότι έχουμε πάνω από 25% πιθανότητες να κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”