Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 Ι

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Daskalos_4

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 Ι

Δημοσίευση από Daskalos_4 »

Logistis έγραψε:
Daskalos_4 έγραψε:
Απλα με τα συμβολαια που μπορει να δωσει η ομαδα ΔΕΝ γινεται να παρεις τετοιον επιθετικο. Με τα χρηματα αυτα μπορεις να βρεις ειτε "χαμαλη" ειτε κανονι (κανονι στα χαρτιά, γιατι ειδαμε και τον Αλι που ηρθε ως τετοιος).
Πάμε άλλη μία:
Δεν υπάρχει φορ είτε "χαμάλης" είτε κανόνι.
Υπάρχει ένα είδος φορ σήμερα.
Και "χαμάλης" και κανόνι.

Άλλο είναι το ερώτημα:
Τι επιπέδου φορ που να είναι και "χαμάλης" και κανόνι μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ;
Επιπέδου των 2,5Μ συμβόλαιο; των 2Μ; των 1,5Μ;
Δεν ισχυει αυτο αδερφε. Ο Πέτκοβιτς καλη ωρα ειναι χαμαλης; Ο Λιβαι, ο Πονσε, ο Ελ Κααμπι;

Προσωπικά επιμενω οτι χαμαλη-δεινο σκορερ σε αυτα τα λεφτα δεν βρισκεις. Δωσε μου δυο τρία παραδείγματα τετοιων φορ και ευχαρίστως να συμφωνησω μαζι σου.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Το πρωτάθλημα το πήραμε με τη στρατηγική Λουτσέσκου και θα συμφωνήσω ότι το 'σύγχρονο' ποδόσφαιρο απαιτεί πίεση, αλλά ευτό είναι κάτι που το λένε από τα τέλη των 90s. Για παράδειγμα, το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του Ντέμη Νικολαϊδη, έλεγαν όλοι οι σκάουτερ, ήταν η τρομερή του πίεση σε φάση άμυνας, που ήταν και πολύ γρήγορος, να πιέζει το λάθος των αμυντικών, να μαρκάρει χώρο με σπριντς. Το ποδόσφαιρο έχει όμως πολλούς τρόπους για να έχει αποτελεσματικότητα μια ομάδα. Η ουσία είναι το τι θέλει ο Λουτσέσκου και αυτό θα βρούμε. Δεν ανησυχώ. Δεν αποκλείω όμως το να προσθέσουμε στα φορ παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
icue

Δημοσίευση από icue »

Κανεις δεν διαφωνει οτι η ομαδα θελει καλυτερο φορ απο τον Σαματα. Απλα οποιος και να ερθει, συνολικα τα φορ του ΠΑΟΚ δεν θα εχουν δραματικα παραπανω γκολ απο οτι φετος. Ακομα και πεναλτι να βαρανε, με τον ρυθμο που τα κερδιζουμε :mrgreen:

Οι χαμενες ευκαιριες του Μπραντον και του Σαματα φετος ειναι μετρημενες στα δαχτυλα. Αυτο που πιστευω χρειαζεται ο ΠΑΟΚ απο τον επομενο του φορ, ειναι δυναμη στις στημενες φασεις. Στο σετ παιχνιδι δεν ειχαμε κανενα θεμα να σκοραρουμε στην πλειοψηφια των αγωνων.
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

soflodoras έγραψε:O Τσιντωτας πηγανει στον Αστερα, οποτε να περιμενουμε πως εκλεισε το ντιλ με Τσιφτση; Θα το χαρω. Δικαια ομως κ με τους ορους μας

Για τον Σαματα το Γεναρη υπηρχε προταση κοντα στο 1 μυριο απο τη Στεαουα. Ο Λου τον ηθελε ομως κ δεν εγινε καμια συζητηση. Μην παραξενευτειτε αν ο Λου τον θελει κ φετος. Ισως δουμε κατι αλλο απο αυτον. Προσωπικη αποψη ειναι πως δεν υστερει ουτε ως παικτης (ειχε ψηφιστει ως ο καλυτερος Αφρικανος ποδοσφαιριστης το 18/19, που ξερουμε ποιοι εχουν κατακτησει αυτο το βραβειο) ουτε ως σκορερ (την ιδια χρονια ηταν πρωτος σκορερ στο Βελγιο με 20 γκολ στο πρωταθλημα κ 32 συνολο) κ σιγουρα ουτε ως αθλητης. Στα ματια μου φαινεται να υστερει τακτικα (κ ψυχολογικα). Ακομα δεν μπορεσε να βρει τα πατηματα του μεσα στο γηπεδο (αλλα κ ουτε την αυτοπεποιθηση). Πιστευω τωρα κ με φουλ προετοιμασια θα δουμε αλλο Σαματα. Σαν αυτον που βλεπουμε εκτος αντιπαλης περιοχης οταν υποδεχεται την μπαλα κ τη σπαει με πολυ ωραιο τροπο. Ελπιζω αν μεινει να δουμε αντιστοιχο Σαματα κ εντος αντιπαλης περιοχης.

Ο Λου ξερει ομως. Εμπιστευομαι
Θα μπορούσε η Στεάουα να δώσει 1μύριο συμβόλαιο στον Σαμάττα ? Αμφιβάλλω. Επίσης το κεφάλαιο Σαμάττα ως φορ νομίζω έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό όταν και έχασε την θέση του απο τον Μπράντον των 500χιλ.
Άβαταρ μέλους
Logistis

Δημοσίευση από Logistis »

Daskalos_4 έγραψε:
Δεν ισχυει αυτο αδερφε. Ο Πέτκοβιτς καλη ωρα ειναι χαμαλης; Ο Λιβαι, ο Πονσε, ο Ελ Κααμπι;
Ειναι το τελευταιο ποστ που κανω γι αυτο το θεμα γιατι ειμαι σιγουρος οτι εχουμε κουρασει πολυ ολα τα υπολοιπα μελη.

Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά ματς της Δ.Ζαγκρεμπ για να σου απαντησω για τον Πετκοβιτς, αλλά για τους αλλους 3 που ρωτας η απαντηση μου ειναι απολύτως ναι. Εαν είδες τα ευρωπαικά ματς του χαρτιου και του γαβρου φετος θα διαπιστωσες οτι και οι 3 εκαναν αφορητο πρεσινγκ. Αυτη ειναι και η φιλοσοφία και των δυο προπονητων τους.
Γιατι, αν θυμασαι καλα, ολη η συζητηση εδώ ξεκινησε με το πρεσινγκ που θελει ο Λουτσεσκου απο τον φορ του.
Εγώ όταν μιλάω για "χαμαλη" εννοώ τον φορ που πρεσάρει, που παίζει δηλαδή και άμυνα και βοηθάει σε όλα τα στάδια του παιχνιδιού. Πες μου εσυ τώρα, αλήθεια είδες φέτος τους Λιβαι, Πονσε, Ελ Κααμπι να περιμενουν απλα μεσα στο κουτι και να παστελώνουν χωρις να κάνουν καμία άλλη δουλειά στο γήπεδο και χωρις να πρεσάρουν;
Πραγματικά αδυνατώ να κατανοήσω το πόιντ σου.
Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον μας δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συζήτηση αλλού χωρίς να κάνουμε κατάχρηση της υπομονής των μελών εδώ.
Καλή συνέχεια.
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

Ο συμπαθής Τανζανος ήταν άλλος παίκτης μετά την απόλυτα καταστροφική εμφάνιση στον επαναληπτικό με τον βαζελο. Το δείγμα είναι βέβαια μικρό αλλά κι με κάποιο τρόπο ενθαρρυντικό . Ήταν καλός γενικά ο Σαματά στο κλείσιμο της χρονιάς. Μακάρι αυτή η παρουσία να συνεχίσει κι τώρα . Κεντζιορα κι Μειτε μαζί με σβαμπ είναι οι απόλυτες προταιρεοτητες τώρα . Μαζί με μια καλή κλήρωση σε δυο μέρες το όνειρο ο των ομίλων θα έρχεται πιο κοντά.
Άβαταρ μέλους
FreeWatcher

Δημοσίευση από FreeWatcher »

Απότι διαβάζω εν έτει 2024 δεν γίνεται να βρει κάποιος φορ που να πρεσαρει. Γιατί το να σκοράρει θεωρείται δεδομένο ακόμα και στα ερασιτεχνικά. Να ρωτησω κάτι, από το ποδοσφαιρο που βλέπετε σε Ελλαδα, Ευρωπη κτλ σήμερα, ποσες ομαδες παίζουν με φορ κολώνα?
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

Με Σαμάττα το ονειρο του Τσουλου θα παραμείνει όνειρο γιατί στο πρώτο παιχνίδι που η μεσοεπιθετική μας γραμμή δεν θα τραβάει θα τα βρούμε μπαστούνια.
Άβαταρ μέλους
dragon

Δημοσίευση από dragon »

Logistis έγραψε:Για όσους παρακολουθούν σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι γνωστό ότι το πρεσινγκ από όλους τους παίκτες (και ιδίως τους επιθετικούς) είναι πλέον σήμερα ένα αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι του παιχνιδιού. Όλες ανεξαιρέτως οι ομάδες στο ψηλό επίπεδο το εφαρμόζουν και δεν υπάρχει κανένας παίκτης σε καμία θέση που να εξαιρείται απο αυτό. Ούτε βέβαια ο σεντερ φορ.
Η εικόνα όπου όλοι παίζουν άμυνα όταν η αντίπαλη ομάδα επιτίθεται και το σεντερ φορ ή/και τα εξτρεμ περπατάνε ανέμελα κάπου ανάμεσα στο κέντρο και στο τελευταίο τρίτο, είναι εικόνα προηγούμενων δεκαετιών. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες εξαιρέσεις παικτών που δεν μάρκαραν ποτέ για διαφορους λόγους, όπως κάποιοι μεγάλοι πάικτες βεντέτες που δεν καταδεχόντουσαν να παίξουν άμυνα π.χ. Μεσι, ή και κάποιοι άλλοι παλιάς νοοτροπίας που τους είδαμε και στα δικά μας γήπεδα όπως Πριγιο, Φορτούνης κλπ. (Βέβαια ακόμα και ο Πριγιο μετά τους πρώτους μήνες αναγκαστηκε να πρεσάρει γιατί δεν ήθελε να βλέπει τον Ευθύμιο βασικό, και ο Πεφτούνης ενώ των είχε παραγκωνίσει ο Μαρτινς γι αυτον τον λόγο, επί Μεντιλίμπαρ αναγκαστηκε κι αυτός να αλλάξει νοοτροπία).

Αυτό που ισχυρίζονται κάποιοι ότι ο Λουτσέσκου θέλει τον σεντερ φορ να πρεσάρει, το παρουσιάζουν με έναν τρόπο λες και αυτό είναι μια ειδική παραξενιά του Ράζβαν. Οχι, δεν είναι ο Ραζβαν παράξενος. Απλά το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και φυσικά ο Ραζβαν γνωρίζει πάρα πολύ καλά οτι αυτος ειναι πλεον ο σύγχρονος τρόπος ποδοσφαίρου.
Επίσης λέγεται συχνά και το εξής παράδοξο, ότι υπάρχουν οι φορ που πρεσάρουν και δεν παστελώνουν και υπάρχουν και τα φορ που δεν πρεσάρουν αλλά παστελώνουν. Από που προκύπτει αυτό; Εγώ βλέπω ότι σε όλες τις ευρωπαικές ομάδες που βρίσκονται σε ψηλό επίπεδο ολοι οι σεντερ φορ κάνουν και τις δύο δουλειες μαζί.

Συνεπώς δεν βρίσκω καμία λογική βάση στο ψευδοδίλημμα του τι είδους φορ χρειάζεται να πάρει ο ΠΑΟΚ.
Ένα είδος φορ υπάρχει σήμερα κι αυτό το φορ θέλει ο Λουτσέσκου.
Ένας παστελωτής που να συμμετέχει και στο πρέσινγκ.

Τι εγινε? συγχρονος τωρα ο λουτσος?
εδω δεν λεγαμε πως τον εχει ξεπερασει το ποδοσφαιρο κ οτι εχει μεινει στην καλυτερη στο 19? μα αφου ειναι εμμονικος?
οι περισσοτεροι που τον κατηγορουσαν οτι εχει μεινει πισω οι ιδιοι τωρα του ζητανε να γυρισει πισω ψαχνοντας ενα φορ τυπου πριγιοβιτς.βαρυ περιοχης να παιζει με πλατη κ να την καρφωνει με τη μια. ε ο λουτσος δεν παιζει ετσι. σωνει κ καλα να του δωσουμε διαφορετικο εργαλειο απο αυτο που χρειαζεται? δεν λεω ποιο εργαλειο αρεσει εμενα, αλλα το σωστο εργαλειο ειναι αυτο που χρειαζεται ο μαστορας με βαση το πλανο Του. Την παραγωγικοτητα που ειχαμε φετος την οφειλουμε σε αυτο το πλανο που λειτουργησε με αυτα τα εργαλεια. αν ειχαμε βαρυ φορ ισως βαζαμε το γκολ σαν του μορον στο τελευταιο παιχνιδι, δυσκολα θα βαζαμε τα αλλα 2 ομως κ δυσκολα θα βαζαμε τα περισσοτερα γκολ με τον τροπο που τα βαλαμε. ο προπονητης διαλεξε τροπο κ το πλανο του βγηκε. σωνει κ καλα να το αλλαξουμε ? η λογικη λεει οτι θα ψαχνει για ενα ποιοτικοτερο μπραντον κ οχι εναν νεο πριγιο
Γερασίμου

Δημοσίευση από Γερασίμου »

Με φορ τον Σαμάτα δεν πάμε Ch. L. Ναι, στην σεζόν που έληξε πριν ένα μήνα είχαμε την καλύτερη επίθεση, αλλά το να επαναληφθεί αυτό με τον ίδιο φορ είναι πολύ δύσκολο. Λέμε για φορ που πρέπει και να πρεσάρει, αυτό δεν το έχω δει στον Σαμάτα. Για να πάρουμε το πρωτάθλημα έκαναν φοβερά πράγματα ο Αντρίγια, ο Ντεσπότωφ, ο Ντέλιας, στα play off ο Τάισον και σε κάποιες περιπτώσεις και ο Τόμας. Πήραμε 6 γκολ από τον Μπάμπα και κρίσιμο γκολ από τον Σάστρε. Είναι ουτοπία το να περιμένουμε με τον Σαμάτα να έχουμε και πάλι αυτές τις επιδόσεις. Θα έλθουν αγώνες που θα βρούμε νταλίκες στην αντίπαλη άμυνα και θα χρειαστεί ο φορ της μιας επαφής. Ο Λουτσέσκου είπε ότι θέλει χαφ και φορ σε πρώτη φάση, άρα κάτι άλλο από τον Σαμάτα έχει στο μυαλό του.
Στη νέα σεζόν ο Ζίφκοβιτς δεν θα είναι στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στην καλύτερη οι υποχρεώσεις του τελειώνουν τέλος Ιουνίου οπότε να τον περιμένουμε καλές 20/7. Χάνει τον β΄ προκριματικό γύρο. Με τόσο φόρτωμα που θα έχει από την σεζόν 23-24 είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να κάνει νέα τέτοια χρονιά σερί. Όλα αυτά ας τα έχουμε υπόψη μας. Αν θέλουμε να είμαστε στους 36 του Ch. L. ο Λουτσέσκου θέλει άλλα όπλα στην φαρέτρα του στις θέσεις-κλειδιά. Μέχρι πότε θα μπορεί να βγάζει λαγούς;
boogeyman77
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από boogeyman77 »

soflodoras έγραψε:O Τσιντωτας πηγανει στον Αστερα, οποτε να περιμενουμε πως εκλεισε το ντιλ με Τσιφτση; Θα το χαρω. Δικαια ομως κ με τους ορους μας

Για τον Σαματα το Γεναρη υπηρχε προταση κοντα στο 1 μυριο απο τη Στεαουα. Ο Λου τον ηθελε ομως κ δεν εγινε καμια συζητηση. Μην παραξενευτειτε αν ο Λου τον θελει κ φετος. Ισως δουμε κατι αλλο απο αυτον. Προσωπικη αποψη ειναι πως δεν υστερει ουτε ως παικτης (ειχε ψηφιστει ως ο καλυτερος Αφρικανος ποδοσφαιριστης το 18/19, που ξερουμε ποιοι εχουν κατακτησει αυτο το βραβειο) ουτε ως σκορερ (την ιδια χρονια ηταν πρωτος σκορερ στο Βελγιο με 20 γκολ στο πρωταθλημα κ 32 συνολο) κ σιγουρα ουτε ως αθλητης. Στα ματια μου φαινεται να υστερει τακτικα (κ ψυχολογικα). Ακομα δεν μπορεσε να βρει τα πατηματα του μεσα στο γηπεδο (αλλα κ ουτε την αυτοπεποιθηση). Πιστευω τωρα κ με φουλ προετοιμασια θα δουμε αλλο Σαματα. Σαν αυτον που βλεπουμε εκτος αντιπαλης περιοχης οταν υποδεχεται την μπαλα κ τη σπαει με πολυ ωραιο τροπο. Ελπιζω αν μεινει να δουμε αντιστοιχο Σαματα κ εντος αντιπαλης περιοχης.

Ο Λου ξερει ομως. Εμπιστευομαι
Αν ισχύει ότι τον ήθελε η Steaua (Δεν νομίζω γιατί δεν θεωρώ τον Μπεκαλι ηλίθιο) η δουλειά γίνεται και με μια τραμπα με Κομαν και όλοι είναι χαρούμενοι
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Logistis έγραψε:
Daskalos_4 έγραψε:
Ειναι το τελευταιο ποστ που κανω γι αυτο το θεμα γιατι ειμαι σιγουρος οτι εχουμε κουρασει πολυ ολα τα υπολοιπα μελη.

Δεν έχω παρακολουθήσει πολλά ματς της Δ.Ζαγκρεμπ για να σου απαντησω για τον Πετκοβιτς, αλλά για τους αλλους 3 που ρωτας η απαντηση μου ειναι απολύτως ναι. Εαν είδες τα ευρωπαικά ματς του χαρτιου και του γαβρου φετος θα διαπιστωσες οτι και οι 3 εκαναν αφορητο πρεσινγκ. Αυτη ειναι και η φιλοσοφία και των δυο προπονητων τους.
Γιατι, αν θυμασαι καλα, ολη η συζητηση εδώ ξεκινησε με το πρεσινγκ που θελει ο Λουτσεσκου απο τον φορ του.
Εγώ όταν μιλάω για "χαμαλη" εννοώ τον φορ που πρεσάρει, που παίζει δηλαδή και άμυνα και βοηθάει σε όλα τα στάδια του παιχνιδιού. Πες μου εσυ τώρα, αλήθεια είδες φέτος τους Λιβαι, Πονσε, Ελ Κααμπι να περιμενουν απλα μεσα στο κουτι και να παστελώνουν χωρις να κάνουν καμία άλλη δουλειά στο γήπεδο και χωρις να πρεσάρουν;
Ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον μας δοθεί η ευκαιρία να συνεχίσουμε τη συζήτηση αλλού χωρίς να κάνουμε κατάχρηση της υπομονής των μελών εδώ.
Καλή συνέχεια.
Ωραια, Ας βρουμε καποιον λοιπον αυτου του επιπεδου. Νομιζω οτι παιζουμε με τις λεξεις/αντιληψεις.
Ολοι οι φορ κανουν τα παντα, απλα καποιοι ειναι καλυτεροι σε καποιον τομεα και καποιοι καπου αλλου.

Αυτο που δεν θελω, ειναι να παρουμε παλι καποιον που την περιοχη τη βλεπει σαν ναρκοπεδιο και να λεμε παλι
"ναι, αλλα ανοιγει χωρους/πιεζει κτλ κτλ".

ΟΧΙ. Θελω καποιον σαν τους προαναφερθεντες που οταν τους σκεφτεσαι δε λες συμμετοχικος κτλ αλλα λες ενα καλο/κανονικο φορ.
Ειναι απαραδεκτο ο ΠΑΟΚ να παιζει με χειροτερο φορ απο τους 3 του ΠΟΚ, τον Αρη, και ισως και τη Λαμια ( μιλαω για τον Σαματα, οχι για τον Μπραντον και εκανε με το παραπανω τη δουλεια του).
Άβαταρ μέλους
Hayate

Δημοσίευση από Hayate »

Αν ο Σαματα βάλει 5 γκολ στα προκριματικά που θα παίξει απ'οτι φαίνεται και μπούμε και ομίλους μετά δε φεύγει...Πάλι θα τον γιουχαρουνε κάποιοι του χρόνου στην απονομή του repeat...
Daskalos_4

Δημοσίευση από Daskalos_4 »

Logistis έγραψε:
Daskalos_4 έγραψε:

Καλή συνέχεια.
Μαλλον εχουμε διαφορετική αντιληψη του τι εστι χαμαλης φορ, απο εκει πηγάζει και η διαφωνια μας. Κατ εμε χαμαλης ειναι ο επιθετικος που οταν η ομαδα επιτιθεται -ενα παραδειγμα- εχει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της ομαδας, κι οχι το να παρει την καταλληλη θεση στην περιοχη για να το παστελωσει. Κλασικο παράδειγμα του τι θεωρω χαμαλη ειναι ο Μπράντον. Αλλα και ο Ακπομ στη δευτερη θητεια του. Κάπως ετσι το εχω στο μυαλο μου. Οπως και να χει ας μη το κουρασουμε αλλο σύμφωνω, καλη συνεχεια και σε σενα.

Υ.γ. Φιλε FreeWatcher νομιζω οτι το πας στο αλλο ακρο, δεν μιλησε κανεις για επιθετικο-κολωνα. Δεν μιλαμε για μπάλα αλανας, οπου πηγαινει ο χ πιτσιρικας και στεκεται διπλα απο το δοκαρι περιμένοντας τη μπαλα. Μιλαμε για επαγγελματικό συγχρονο ποδόσφαιρο οπου λιγο πολυ καθε επιθετικος θα βοηθησει και σε αλλα επιπεδα την ομαδα του (πρεσινγκ κλπ). Το θεμα ειναι σε ποιον βαθμο το κανει και αν ειναι αυτο προτεραιότητα του ή το να σκοραρει. Ε, ο χι Πονσε για παραδειγμα εχει πρωτο του μελημα να τη στειλει τη μπαλα στο πλεκτό. Δεν θα θυσιαστει ή θα τον θυσιασουν για χαρη του συνολου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Daskalos_4 την Δευ 17 Ιουν 2024, 12:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Andrew R έγραψε:Ο συμπαθής Τανζανος ήταν άλλος παίκτης μετά την απόλυτα καταστροφική εμφάνιση στον επαναληπτικό με τον βαζελο. Το δείγμα είναι βέβαια μικρό αλλά κι με κάποιο τρόπο ενθαρρυντικό . Ήταν καλός γενικά ο Σαματά στο κλείσιμο της χρονιάς. Μακάρι αυτή η παρουσία να συνεχίσει κι τώρα . Κεντζιορα κι Μειτε μαζί με σβαμπ είναι οι απόλυτες προταιρεοτητες τώρα . Μαζί με μια καλή κλήρωση σε δυο μέρες το όνειρο ο των ομίλων θα έρχεται πιο κοντά.
Μην λες τετοια θα ρθει ο τσιριγωτης [FACE WITH TEARS OF JOY]
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”