Jules Winnfield έγραψε:iasoiako έγραψε:Ο ΠΑΟΚτσης πρεπει να συνειδητοποιησει οτι η ομαδα παει απλα να μπει Πλευ οφ και εαν εχει δεσει και βελτιωθει να χτυπησει κατι παραπανω γιατι ολοι απο τον 2ο εως τον 5ο θα ειναι πολυ κοντα.
Προς τον Ιανουαριο θα δουμε πραγματα.
Ο ΠΑΟΚτσής που έχει ιδιοκτήτη τον μεγιστάνα Σαββίδη που βρίσκεται στη λίστα Forbes των δισεκατομμυριούχων και διαρκώς ανεβαίνει, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως θα δει την πλάτη του Παλέττα,του επονομαζόμενου Αφραγκούζου και του επονομαζόμενου καβούρια (Μελισσανίδη) και διαρκώς (μετά το νταμπλ) κατεβαίνει....
Ο οποίος ΠΑΟΚ πέρυσι έφτασε στους 8 του Κόνφερενς με τεράστια έσοδα και πούλησε Τζόλη-Γιαννούλη με 20 εκατομμύρια.
Για ποιο λόγο πρέπει να γίνει αυτό μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος. Αρκετά με το λιβάνισμα...
Άκουσε πονηρέ να σου πω λίγα λόγια για να μαθαίνεις. Επίσης απαντώ στην ανάρτηση του Αδελφού μου Gika σχετικά με την επισύναψη του άρθρου Μήλιου.
Όλα αυτά που ζούμε τώρα στο Ελληνικό πρωτάθλημα δεν αποτελούν μοιραίο αποτέλεσμα ενός κακοσχεδιασμένου τρόπου ανάπτυξης του, όπως αφήνει ο αρθρογράφος να εννοηθεί. Βέβαια αναφέρεται και σε άλλα θέματα που θα απαντήσω αμέσως. Όλα έχουν την αιτία τους και μάλιστα με ονόματα.
Το σκηνικό στο τέλος της δεκαετίας του 60 αρχές 70 ήταν το εξής. Το Ελληνικό ποδόσφαιρο γνώρισε την πρώτη κατάρα του, την οικογένεια βαρδινογιάννη. Τίποτε δεν μπορούσε να τους σταματήσει, κατέστρεφαν οτιδήποτε ανταγωνιστικό. Μέχρι και στον τελικό του πρωταθλητριών έφθασαν οι αθεόφοβοι. Τώρα για το 3-0 με τον ερ.αστέρα και τα βυτία πετρελαίου στον Τίτο, τσιμουδιά. Όσο για την έβερτον ας πούμε για την αιώνια ελαφρότητα των Αγγλικών ομάδων γιατί διαφορετικά το σεντόνι θα γίνει τριπλόφαρδο.
Δυστυχώς το μεγαλύτερο θύμα της δυναστείας αυτής ήταν μια από τις καλύτερες Ομάδες στην Ιστορία του ΜΕΓΑΛΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΣ. Ο Π.Α.Ο.Κ. αν του επέτρεπαν τότε θα είχε διαφορετική εξέλιξη. Αλλά όχι, όλα δικά τους.
Κάποια στιγμή ξύπνησε και το σίχαμα με την μορφή γουλανδρή - νταιφά. Που να στα λέω ποντικομικρούλη ζήσαμε αξέχαστες στιγμές. Το κυριότερο οι δυο τους πια κατέστρεφαν τα πάντα. Πρώτα από όλα οι Ελληνοποιήσεις, ο χουαν ραμόν ρότσα λεγόταν πουμπλής (άσχετα αν δεν το ήξερε) και ο παππούς του ήταν από το Αιγάλεω, ο χούλιο ντανιέλ λοσάντα αυτόν τον δύσμοιρο τον στείλανε και φαντάρο ως χούλιο λοσάδα(ς). Πολλές περιπτώσεις.
Ύστερα άρχισε το "πνίξιμο". Ότι καλό από ποδοσφαιριστή υπήρχε στην Ελλάδα το άρπαζαν με τα χρήματα. Ο καθένας τους είχε από καμιά 40αριά ποδοσφαιριστές, φυσικά όλοι οι πλεονάζοντες "πνιγόταν", καταστρεφόταν οι καριέρες τους. Μέχρι τον κοντό μουστάκια εξωτερικό δεν υπήρχε, έτσι τα παιδιά χανόταν. Ποδοσφαιριστές άριστοι, ποδοσφαιριστές πολλοί, πάρα πολλοί.
Έτσι λοιπόν - με ελάχιστα λόγια - φθάσαμε στον σωκράτη και αργότερα στον μαρινάκη και στην χούντα του ακατανόμαστου. Μέχρι να μάθει ο σωκράτης τα κόλπα ή μάλλον να στήσει την μηχανή - τύπου στάζι που την γνώριζε καλά - πήρε και κάποιους τίτλους η ντροπή της προσφυγιάς με τον μπάγεβιτς, μέχρι που ο ακατανόμαστος τους τον πήρε και τον κυνηγούν ακόμη.
Φυσικά υπήρχαν και κάποιες ομαδούλες τότε που τις χρυσώσανε, φυσικά επειδή ήταν ακίνδυνες . Ψηφολαγνία. Πήρε το σερνάμενο, τον κοντομηνά, του έφαγαν τα σωθικά (αγαθοκλέους 700-800 εκ. δραχμές και πόσα άλλα) οι θεματοφύλακες σκόδρας, σαουρίδης, δαμιανίδης κ.λπ. ψόφησε το σκουλήκι. Γιατί μην μου πεις ότι πιστεύεις ότι υπάρχει ομάδα στην περιοχή Χαριλάου που να αγωνίζεται σε οποιαδήποτε κατηγορία ? Αν γράψω εδώ τι έζησα με τον χοντρό και τον τοτό όχι μόνον εσύ αλλά , το κυριότερο, και τα Αδέλφια μου θα αναλογιστείτε "μήπως ο γέρος είναι βαρεμένος" ? Αλλά τα έζησα.
Πήρε και η γριά τον μυτιληναίο, του έφαγαν και αυτουνού αρκετά, και τώρα με αγωνία κάθε χρόνο περιμένουμε πως την ονομάζουν φέτος. Φέτος την λέμε τρίγλια. Του χρόνου έχει ο Θεός.
Και μη μου πει κανένας και του Π.Α.Ο.Κ. παιδιά φάγανε, γιατί θα ξαναβρίσω και θα λέει ο Αδελφός - απαράδεκτο σχόλιο. Δικά μας χρήματα ήταν όλα μέχρι του τελευταίου ευρώ. Για να βγουν από την υποχρέωση ο άκης και ο βενιζέλος μας έστειλαν αυτούς που μας έστειλαν σαν επενδυτές και καλά, ήρθαν με ένα ευρώ και φύγαν με δύο. Όλα δικά μας χρήματα. Ούτε τον πυρετό τους στον Π.Α.Ο.Κ. Έχω σαν οικογένεια, παιδιά εγγόνια, 12 διαρκείας στο Ποδόσφαιρο,
3 διαρκείας στο Μπάσκετ, 1 στο βόλευ, χθες πήρα στις μόνιμες πρωταθλήτριες, έχω και τον Κατσαρή κάθε χρόνο. Και σας ορκίζομαι δεν είμαι καλός, λογοτιμίτικα υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι μου. Αδέλφια Αγαπημένα. Δυστυχώς δεν μπορώ να πάω στο γήπεδο γιατί είμαι 6 χρόνια ανάπηρος.
Ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης, πρόσφυγας από μωρό, όπως και ο Π.Α.Ο.Κ., σε μέρος εχθρικό για αυτόν από την πρώτη στιγμή, όπως και ο Π.Α.Ο.Κ., αδικημένος και κυνηγημένος, όπως και ο Π.Α.Ο.Κ.
Έβγαλε το κάρο από την λάσπη πλήρωσε όλα τα χρέη. Τι πληρώσατε ρε σας χαρίστηκαν τα 2/3 λέει. Τσιμπάμε εμείς. Βρε τι χαρίστηκε, 476432 επιχειρήσεις κάθε είδους και πολλές ανδρών επιφανών κατά τα άλλα μην . . . έκανε χρήση του ευεργετήματος αυτού. Όχι, εκεί αυτοί, ο Σαββίδης έκλεψε το κράτος. Ότι λάθος έκανε ο άρχοντας το πλήρωσε στο ακέραιο. 2 - 3 χρόνια.
Πάλεψε Αντιστάθηκε Ονειρεύτηκε Κατέκτησε ο Ιβάν Σαββίδης και κατέκτησε πολλά.
Και τότε βγήκαν μπροστά του τα σκυλιά, οι χουντικοί, οι πουλημένοι, οι από δεκαετιών προδότες, αυτοί που ξεπούλησαν Ελλάδα και Κύπρο, οι υποκλοπείς, μαζί με τα κολομπότσια τους, τους ποινικά καταδικασμένους (παραγράφηκε λέει, δεν μετράει), τους δολοφόνους σωμάτων και ψυχών, τους ναρκέμπορους, τους κλέφτες του ιδρώτα κυριών και κυρίων που εργαζόταν για 600ε το μήνα σε S/Ms και σε κάθε είδους κάτεργο. Εκεί που έπινε τον καφέ της η κυρία λέει κάτι άκουσε στην Ξάνθη. Το πήραν τα σκυλιά και το κάνανε σημαία. Ιβάν ο Πολυιδιοκτήτης. Μυριόστομες και ουρανομήκεις κραυγές. Όλοι μαζί βγάλαν το σφυρί και τα καρφιά, μέχρι και η γριά ο συμπέθερος του μικρού μου γιού, άνοιξε το στόμα του να πει έφυγε στο πεντάλεπτο και σε 3 μήνες του στείλαμε και την κόρη του. Αλλά το χειρότερο από όλα και εδώ μέσα, ναι Αδέλφια εδώ μέσα, υπήρξαν πολλές αμφισβητήσεις, μήπως ο Ιβάν το έκανε, ρε μήπως . . . και όχι φωνές όπως του ποντικομικρούλη, στον οποίο θεωρητικά απαντώ. Αλλά από τις δυνατές φωνές, από Αδέλφια ενεργά. Εγώ μπορεί να είμαι ραμολιμέντο αν θα ήθελε να με επιβεβαιώσει κάποιος Αδελφός, τον ευχαριστώ εκ των προτέρων. Αλλά θα μου πείτε εδώ μέσα διάβασα κάποιον να λέει εγώ δεν πάτησα ποτέ το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη και στην ΤΟΥΜΠΑ.
Βγαίνει και το τρύπημα από το λογιστήριο, τρελάθηκε ο άνθρωπος. Άρχισε να ακολουθεί την Ομάδα παντού και να αγκαλιάζει και να φιλάει το κάθε . . . δεν θα βρίσω. Εσείς θεωρήστε ότι δεν ήξερε τι του γινόταν του άσχετου. Κάποια στιγμή κατέρρευσε !!!
Ήρθε η ώρα να φύγει - έχω ξαναπεί ότι μιλώ ρωσικά, η καταγωγή της μητέρας μου ήταν από την Σεβαστούπολη της Κριμαίας ήταν δηλαδή Ρωσοπόντια (εμείς Έλληνες δεν θα γίνουμε ποτέ ή
Τούρκοι θα είμαστε ή Ρώσοι) - τον άκουσα την τελευταία φορά που μίλησε. Το έχω ξαναπεί ένα κρακ έκανε μέσα μου. Μην φοβάστε ή μην χαίρεστε ο Ιβάν δεν θα αφήσει τον Π.Α.Ο.Κ. Απλώς ήρθε η ώρα της
λογαρίας για όλους, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για τον χρόνο. Το περιβάλλον θα καθαρίσει απόλυτα. Θα χωριστεί η ήρα από το σιτάρι. Πολλά θα γίνουν Αδέλφια, πάρα πολλά, άλλα καλά, άλλα άσχημα. Από πέρσι τον Νοέμβριο είπα τι θα συμβεί στο αγωνιστικό κομμάτι, και τι στο διοικητικό. Για να είμαι ειλικρινής στο αγωνιστικό, όπως μου μεταφέρθηκαν, περίμενα βαθύτερα το μαχαίρι. Θα δούμε.
Έτσι λοιπόν μάγκα το τελευταίο που απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι η κατάταξη. Πες λοιπόν του παλέτα και του αφραγκούζου, όπου μαλώνουν τα βουβάλια, λουφάζουν τα βατράχια. Ρε τρία χρόνια παρακαλώ να βάλει κάποιος στοίχημα για την δεύτερη θέση ένας δεν δέχτηκε. Πρώτη δεν λέω γιατί σε κοιτάζει στα μάτια το κάθαρμα ο ωτακουστής και σου λέει ξέχνα το. Υπεγράφη γραμμάτιο.
Αδέλφια αλλιώς είναι τα κόλπα, Ο Π.Α.Ο.Κ. έχει φουρτούνες εσωτερικές. Αφήστε τα 10άρια και τα 11άρια. Εμείς την δουλειά μας, γήπεδο, φωνή, Π.Α.Ο.Κ.ΑΡΑ. Σε όλα τα γήπεδα.
*Μερικοί μην εκτίθεστε. Πήρε τόσα από εκείνον τόσα από τον άλλο, γλύτωσε και τόσα από τον τρίτο το σύνολο 20-25 εκ. γιατί δεν δίνει 1 ρε 1 για τον τέταρτο. Αυτό δεν είναι λογιστική είναι μπακαλική. Ο Π.Α.Ο.Κ. είναι πολυκατάστημα, μπακάλικα στις γειτονιές.