Προβλήματα και λύσεις για το φόρουμ

Καταθέστε εδώ απόψεις/ερωτήσεις για το forum...
Άβαταρ μέλους
aquila

Re: Προβλήματα και λύσεις για το φόρουμ

Δημοσίευση από aquila »

Ειναι κι εκείνο το 0,5 ομως. Τι να πω οπως το βλεπει ο καθενας.
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

Εγωπαθεια και ο ναρκισισμος οδηγούν στο Ignore του στυλ πώς τα λέω ο μπαγάσας όλοι συμφωνούν μαζί μου ......πρόβλημα αυτού που το κάνει είναι .....μια επιλογή ειναι και αυτή εγώ δεν κάνω σε κανέναν ακόμη και αν με βρίζει πιστεύω θα ήταν λάθος μου και φυσικά δεν πιστεύω ότι έχω το αλάθητο του πάπα όπως πιστεύουν ότι έχουν μερικοί

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

aquila έγραψε:Ειναι κι εκείνο το 0,5 ομως. Τι να πω οπως το βλεπει ο καθενας.
you win some you lose some. Το net loss είναι αμελητέο.
Λειτουργεί κι αλλιώς. Κερδίζεις χρόνο απ το να διαβάζεις χαζομάρες, να κουράζεις μάτια και μυαλό και να χάνεις πληροφορίες κι υλικό από άτομα που θέλεις να προσέξεις λίγο παραπάνω στο τι γράφουν και τις ιδέες τους.
Στην τηλεόραση ένα κανάλι παίζει, αυτό που σ ενδιαφέρει, δεν σε νοιάζει τι θα πει ο Μπόγδανος την ίδια στιγμή.
Άσε που με την τόση υπερέκθεση αν είναι να τον πετύχεις τον χ Μπόγδανο, θα τον πετύχεις.
sporos123

Δημοσίευση από sporos123 »

To ignore ειναι παρομοιο με τη φαση οπου εχουμε καποιους γνωστους, απο τον εργασιακο χωρο,γειτονες,η τελος παντων ατομα της καθημερινοτητας μας,που απλα δεν παλευονται και δεν ασχολουμαστε μαζι τους επιλεγοντας να τους αγνοησουμε.Δεν νομιζω οτι χανεις καποια "σημαντικη" πληροφορια μη διαβαζοντας τα ποστ εγωπαθων ,με αποψη επι παντως επιστητου στα ορια του γραφικου ατομων,ειτε επαναλαμβανομενα μιζερων,ειτε των ντεμεκ πολυξεριδηδων με περισπουδαστο υφακι.
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

barlow4 έγραψε:ψηλε εμενα μου φαινεται οτι εκανε σωστη χρηση της λεξης empathy.
@Cellophan λες να εγραψα μετα απο τοσο καιρο για να σε δουλεψω?
Πρόλαβες και το είδες βρε θηρίο.....γιατί σε κανά μισάωρο το έσβησα για λόγους καλαισθησίας, όταν είδα πως η σελίδα είχε δύο quoted σεντόνια cellophan......ούτε εγώ δε με αντέχω τελικά..... :pano:
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

pgetsos έγραψε:Empathy απλώς δεν σημαίνει εμπάθεια εννοεί
Καλημέρα. Το empathy σημαίνει ακριβώς αυτό, δηλαδή εμπάθεια ή αλλιώς ενσυναίσθηση. Απλά στην Ελληνική γλώσσα η λέξη έχει εκφυλιστεί, για αυτό άλλωστε και για αποφυγή παρεξηγήσεως παρέθεσα την αγγλική λέξη εντός παρενθέσεων. Ίσως αυτό βοηθήσει, από Λυγερό & Τσατσαμπά.

Η Ουσία της Εμπάθειας

Στο πλαίσιο της Φιλοσοφίας, η έννοια της εμπάθειας είναι ουσιαστική σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η έννοια είναι απόλυτα θετική στα γαλλικά, όπως το βλέπουμε στο λεξικό Petit Robert Empathie : En Philosophie et Psychologie, faculté de s'identifier à quelqu'un, de ressentir ce qu'il resent. Το ίδιο ισχύει και στα αγγλικά, όπως το βλέπουμε στο λεξικό Oxford Empathy : the ability to understand and share the feelings of another. Origin : From Greek empatheia (from em- 'in' + pathos 'feeling') translating German Einfühlung. Μάλιστα σε αυτό το λήμμα έχουμε την απόδειξη ότι τα ελληνικά λειτούργησαν ως πηγή έμπνευσης για την προέλευση. Από την άλλη όμως, όταν εξετάζουμε των τωρινή ελληνική λέξη στο λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη που καταγράφει το παρόν, αντιλαμβανόμαστε ότι έχει μία αρνητική έννοια εμπάθεια, η έντονη αντιπάθεια (εναντίον κάποιου) που εμποδίζει την αντικειμενική κριτική, η έκφραση έντονου αρνητικού συναισθήματος. συν. μισαλλοδοξία, πώρωση, μοχθηρία αντιθ. διαλλακτικότητα, ηπιότητα. Σε αυτό το επίπεδο, μπορούμε να θεωρήσουμε ότι το θέμα έχει λήξει και απλώς υπάρχουν διαφορετικές έννοιες σε διαφορετικές γλώσσες. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Διότι αν εξετάσουμε το λεξικό του Ι. Σταματάκου, βλέπουμε μία έννοια πιο θετική εμπαθής ( εν+ πάθος) ο εν πάθει ων, ο ευρισκόμενος εν καταστάσει πάθους (συγκινήσεως), ο πλήρης πάθους, η οποία ακολουθεί το νοητικό σχήμα που υπάρχει στο λεξικό των Liddell & Scott για τις επόμενες λέξεις και εκφράσεις: εμπάθεια, εμπαθώς, εμπαθής τινι, εμπ. φιλία, εμπαθώς [εμπάθεια, ισχυρόν πάθος - εμπαθής, ευρισκόμενος εν καταστάσει συγκινήσεως ή πάθους - εμπαθής τινι, παθαίνων, συγκινούμενος πολύ για το πράγμα - εμπ. φιλία, ένθερμως φιλία, φιλία μέχρι πάθους - εμπαθώς, μετά πάθους. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται απόλυτα κατανοητό ότι η ουσία της λέξης εμπάθεια είναι θετική και ανθρώπινη. Κατά συνέπεια, η τωρινή της χρήση είναι μία μορφή εκφυλισμού. Αυτή η παράλογη κατάσταση μπορεί να επιλυθεί ως ένα χρονικό παράδοξο. Αντί να μιλούμε μόνο για το σημερινό νόημα της λέξης, μπορούμε να δώσουμε έμφαση στην ουσία της μέσω της διαχρονικότητας. Γι’ αυτό το λόγο τη χρησιμοποιούμε στα κείμενά μας και στις διαλέξεις, με βάση αυτή την ιδέα. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι στη γλωσσολογία και στη λεξικογραφία, η χρήση μιας λέξης ή ενός νεολογισμού από αρκετούς ομιλητές και συγγραφείς καταγράφεται στις εκδοχές του λήμματος. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει λόγος να μην γίνεται αυτή η χρήση της ουσίας της λέξης, αφού στην τελική μπορεί να γίνει κι επίσημα αποδεκτή στην επόμενη φάση της ελληνικής γλώσσας. Κι εδώ δεν πρόκειται για μία νέα εκδοχή, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αυθαίρετη, αλλά για την αναδίπλωση της λέξης εμπάθεια.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Δεκτό :)
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

Το ΣΚ με τις οικογενειακές υποχρεώσεις (ψώνια, καθαρίσματα, να προσέχω το νεογέννητο λιγάκι) ήμουν σχετικά οφλάιν. Και Ελλάδα αν ήμουν και ¨πιτσιρικάς¨ το πιο πιθανό να την είχα πέσει σε καμιά παραλία. ΕΛΕΟΣ!
Μπάλα το ΣΚ δεν είχε και που να φανταστώ πως το ατύχημα που ήταν προγραμματισμένο να συμβεί, όντως συνέβη. Δεν ξέρω πως ξεκίνησε και να πω την αμαρτία μου βαριέμαι να το ψάξω.
Υπήρξε κι η αφεντιά μου στόχος, από άσχετα ποστς που ερμηνεύτηκαν σε ένα φόρουμ με εκατοντάδες/χιλιάδες μέλη στο προσωπικό.
Προσωπικά με ενοχλεί η μη τήρηση κάποιου etiquette σε public domain όπως κι ο ανελέητος σχολιασμός στα όρια του spamming. Η ανάγκη σε ένα argument να θέλει κάποιος να έχει τον τελευταίο λόγο σώνει και καλά γράφοντας σεντόνια μου θυμίζει την ξαδερφούλα μου τη Ζωίτσα όταν ήταν 8 χρονών.

ΥΓ: Κι εγώ πολλές φορές σκέφτηκα να φέρω παράδειγμα τον αδερφό ολιβάρες που έγραφε αραιά και που και μετά καθόμασταν καμιά βδομάδα και αναλύαμε στο κεφάλι μας τα σοφά.
ΥΓ2 : Την ίδια μέρα γραφήκαμε και δε θα ξεχάσω την αλγεινή εντύπωση που με είχε κάνει στην αρχή η επιθυμία για την εισαγωγή στις συζητήσεις του φόρουμ ενός είδους ΠΑΟΚόμετρου στις απόψεις.
ΥΓ3: Καλά τα private messages, με την πρϋπόθεση όμως να χρησιμοποιηθούν ως μέσο bullying.
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Κοίτα να δεις, αλλαγή η εμπάθεια, δεν της το χα. :mrgreen:
Καλή φάση.
Άβαταρ μέλους
Ale

Δημοσίευση από Ale »

Και μια που μιλάμε για μεστό ΠΑΟΚτσήδικο λόγο...

... ο Τάγμα πού βρίσκεται;
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

Tο ignore,ειναι.....βαλσαμο.

Ας πουμε οτι γραφω αβερτα,κανω συνεχως παραθεσεις,τρολλαρω ασυστολα,
την πεφτω αδιακριτως σε οποιον διαφωνει με την "σωστη" αποψη ΜΟΥ και προσπαθω
να "γαλουχησω" στα Π.Α.Ο.Κ.τσηδικα ιδεωδη τους πιτσιρικαδες και τους μη εχοντες
το DNA και την "ευγενη" καταγωγη που εχω εγω.

Κανοντας με ignore,δεν με διαβαζεται,δεν απαντατε δεν "φορτωνει" το φορουμ και ολα καλα.

Απο την αλλη κι εγω ικανοποιω το εγω μου.
Τους αποστομωσα,δεν εχουν τι να πουν,τους κατατροπωσα και άλλα φαιδρα.
Βεβαια καποια στιγμη μπορει να το παρω χαμπαρι,
αλλά δε γ@μεις οτι παπαριά και να γραψω θα την διαβαζω μονος μου.

Στην σελιδα 124 στο "Σχολια για την κεντρικη σελιδα"
υπαρχει ενα ποστ,καντε τον κοπο να το διαβασετε
και ας μου πει ενας Χριστιανος,αν δεν το διαβαζε τι θα εχανε και τι απεκομισε διαβαζοντας το.

Εγω θα παραθεσω ενα αποσπασμα που "δειχνει" πολλα.
Αλλά μπειτε στον κοπο και διαβαστε το όλο.

"Υ.Γ. Δυστυχώς δεν με λένε "Αρκαδοπόντιο" αλλά "Goran 64", Γρηγόρη "κατά κόσμον" και δυστυχώς πολλοί από εδώ μέσα (που συμφωνούν απόλυτα, γράφουν για "ομιλίες" στην καρδιά και την ψυχή του Π.Α.Ο.Κ.τσή και "υποκλείνονται" γράφοντας "RESPECT" στον Αρκαδοπόντιο) έχουν "θέμα", όχι μόνο να "βάλουν χέρι" σε "τύπους cellophan", αλλά και να συμφωνήσουν τουλάχιστον με κάποιον ανώνυμο Goran 64 που το κάνει (στο topic του αγώνα "μόνιμο παράρτημα π@ουστόγαυρου" Ξάνθης-Π.Α.Ο.Κ. 1-1) !!! "

Εγω ψηφιζω ignore,ισως ειναι ενα ειδος ...............'ψυχοθεραπειας.
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

Ale έγραψε:Και μια που μιλάμε για μεστό ΠΑΟΚτσήδικο λόγο...

... ο Τάγμα πού βρίσκεται;

Ξυπνησες.......πουλαδα μου?

Στο Καφενειο και γρηγορα.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

prist64 έγραψε:Μπαναρετε τους 52χρονους.......πρωτος εθελοντης....εγω.
Μέσα
prist64

Δημοσίευση από prist64 »

ΑποστόληςΑ έγραψε:
prist64 έγραψε:Μπαναρετε τους 52χρονους.......πρωτος εθελοντης....εγω.
Μέσα
Ρέστα.
Άβαταρ μέλους
Ale

Δημοσίευση από Ale »

[youtube]BndEIEY0y5w[/youtube]
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προτάσεις και Σχόλια για το Forum”