paokspren έγραψε:Jean Valjean έγραψε:Το να εγείρουμε θέμα για τα σεντερμπακ και για τον Κεντζιόρα και για τις ελλέιψεις του ρόστερ και για ένα σωρό άλλα ζητήματα δεν είναι αθώο. Υπακούει σε στόχευση. Δυστυχώς κάποιοι συνοπαδοί όχι μόνον "τσιμπάνε" αλλά αναδεικνύονται και σε ένθερμους πομπούς αυτού του, επαναλαμβάνω, καθόλου αθώου "ενδιαφέροντος" για την ομάδα.
Θα προσπαθήσω να αναιρέσω την "επιχειρηματολογία" τους.
1ον. Οι 4 αμυντικοί εμφανίζονται με συνέπεια από ΌΛΟΥΣ όσους κόπτονται τάχα μου για τον ΠΑΟΚ ως "3 συν ο Θυμιάνης". Αφήνω σε σας να κρίνετε εάν αυτό είναι προπαγανδιστική τακτική ή όχι.
2ον. Οι 4 σεντερμπακ εμφανίζονται ως ολιγάριθμοι. Εν τω μεταξύ όλες οι μεγάλες και σοβαρές ομάδες με σοβαρούς προπονητές ακολουθούν την ίδια τακτική με εμάς: διαθέτουν μικρό ρόστερ (η Ρεάλ έχει 20 παίκτες χωρίς τους τερματάδες, η Λίβερπουλ 21, η Σίτυ 22 και μεις 23). Εάν αφαιρέσουμε τον Σαμάτα που εμφανώς δεν υπολογίζεται έχουμε το ίδιο αριθμητικά ρόστερ με την Σίτυ η οποία ως δομή ρόστερ, ως ποδόσφαιρο και ως προπονητική φιλοσοφία είναι κοντύτερα σε μας από κάθε άλλη ομάδα. Επιπλέον και οι τρεις ανωτέρω ομάδες κατεβαίνουν στην σεζόν με 4 σεντερμπακ. Όχι με πέντε. Με τέσσερις. Οι εδώ φωστήρες βέβαια πιπιλίζουν την καραμέλα των 5 στόπερ με αστείες (για να μην πω καμια΄βαριά κουβέντα) δικαιολογίες. Ποιές είναι αυτες; Τι θα γίνει σε περίπτωση τραυματισμού, καρτών κλπ.; Ξεχνούν βέβαια, ή κάνουν πως ξεχνούν, ότι αυτός ο "κίνδυνος" υφίσταται για όλες τις θέσεις, όχι μόνον για τα στόπερ. Ας στείλουν λοιπόν αυτοί οι φωστήρες μια επιστολή στον Πεπ, στον Αντσελότι και στον Σλοτ για να τους μάθουν λίγη μπαλίτσα. Που ξέρεις, μπορεί και να τους προσλάβουν ως βοηθούς.
3ον. Μια άλλου τύπου ξερολίαση και κάλπικο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ είναι ο αριθμός των αγώνων που καλέιται να παίξει κάθε παίκτης στη σεζόν. Είναι περίεργο αλλά εκείνοι που έβριζαν πρωι και βράδι σε βάρδιες τον Κεντζιόρα ως χαμηλής ποιότητας παίκτη, ενδιαφέρονται τώρα έντονα για την υγεία του και για τις αντοχές του και κατσαδιάζουν τον κακό Λουτσέσκου και την κακιά διοίκηση που δεν τον σκέφτονται καθόλου και το καημένο το παιδί θα χρειαστεί να παίξει πολλά ματς. Και τι θα γίνει η ομάδα μετά και νάσου κλάμα και νάσου μαύρες πλερέζες.
Οι προπαγανδιστές αυτοί δεν σκέφτονται το εξής απλό: Το πόσα παιχνίδια θα "βγάλει" ένας παίκτης τη χρονιά δεν είναι ζήτημα τύχης και ζαριών, ούτε προκύπτει μετά από εξήγηση του ονείρου που βλέπει ο κάθε προπονητής. Δεν είναι ένα τυχαίο αποτέλεσμα μιας σεζόν αλλά το ακριβώς αντίθετο. Είναι ο σχεδιασμός μιας χρονιάς για να παίξει τόσα. Γι αυτό και η ομάδα πέρσι είχε λίγους τραυματισμούς. Η επίκληση της τύχης λοιπόν είναι παραμύθια και ιστορίες γι' αρκούδες.
Τα εργομετρικά και η πολυδιάστατη ανάλυσή τους σε συνδυασμό με ιατρικές εξετάσεις δίνουν από την αρχή της χρονιάς ένα επίπεδο επιβάρυνσης που είναι ανεκτό από τον οργανισμό του παίκτη. Και είναι βέβαιο πως δεν είναι όλοι οι παίκτες οι ίδιοι σε επίπεδο αντοχής στην επιβάρυνση. Επομένως, αστροπελέκια μου, το ότι ο Κεντζιόρα έπαιξε 3900 λεπτά πέρσι δεν ήρθε ως ανάγκη ούτε ως τύχη. Ήταν εξαρχής σχεδιασμένο να πάρει τόσα λεπτά (πάνω κάτω φυσικά) μιας και ο παίκτης άντεχε σωματικά να το κάνει. Αυτό σήμερα μπορεί κανείς να το γνωρίζει από την αρχή. Όσοι λοιπόν υποστηρίζουν κάτι τέτοιο, έχουν μείνει πολύ πίσω σε ότι αφορά τις εξελίξεις στον αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο.
Δεν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Είναι φανερό σε όλους νομίζω, μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας του φόρουμ, πως υπάρχουν ορισμένοι λογαριασμοί που σηκώνουν τα μανίκια και πιάνουν δουλειά όταν πέφτει το σήμα από Αθήνα μεριά. Και το σήμα όπως εγραψα σε άλλο σημείωμά μου το δίνουν πάντοτε (κρατήστε το αυτό) οι "αντικειμενικοί" και "αδέκαστοι" δημοσιογράφοι της Αθήνας. Ακολουθούν τα τσιράκια τους στη Θεσσαλονίκη (είναι όλοι τσιράκια που εξαρτώνται 100% από την Αθήνα σε ότι κάνουν) και οι λοιποί πρόθυμοι (πολιτικό προσωπικό και opinion makers).
Δυστυχώς και αρκετοί συνοπαδοί, γνήσιοι και fake, που συντηρούν το κλίμα είτε από ανοησία οι πρώτοι είτε ηθελημένα οι δεύτεροι.
Είμαι σίγουρος πως οι μοντς τους γνωρίζουν πολύ καλά. Σε ότι με αφορά συμφωνώ με την τακτική τους, την οποία παρατηρώ και συνίσταται στο να μην τους μπανάρουν οριστικά διότι είναι πολύ χρήσιμοι. Μας δείχνουν πως δουλεύει το σύστημα που πολεμά τον ΠΑΟΚ και μας δείχνει τα όρια των ικανοτήτων ή της ανικανότητάς του.
Απαράδεκτη ανάρτηση. Ουσιαστικά γράφεις ότι όποιος δεν λέει ότι όλα γίνονται σωστά είναι ή βαλτός που θέλει το κακό του ΠΑΟΚ ή ηλίθιος. Έλεος.
Ακου να σου πω, δεν είμαι χτεσινός για να τσιμπάω σε παπαριες και σε αερολογίες.
Δεν σε παίρνει να γράφεις αλλ'αντ'αλλων γιατί θα έχεις άμεση απάντηση. 'Οταν σηκώνεις το γάντι λοιπόν θα το τρως στα μούτρα. Κατανοητό;
"Ουσιαστικά γράφεις ....."
Πρώτον, το τι γράφω δεν σηκώνει μετάφραση, ειδικά από κάποιους που δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. Τι εννοείς "ουσιαστικά"; Γράφω κάτι και εννοώ κάτι άλλο; Ποιό είναι το κάτι και ποιό το άλλο; Για φώτισέ μας...
Δεύτερον, παρακαλώ να μην διαστρεβλώνεις τα γραφόμενά μου. Είναι βασική προυπόθεση καλής πίστης ώστε να μπορέσω μετά να συζητήσω μαζί σου.
Παράδειγμα από το κείμενό σου: "...γράφεις ότι όποιος δεν λέει ότι όλα γίνονται σωστά ....." Δεν αναφέρθηκε πουθενά από εμένα η φράση όποιος δεν λέει ότι όλα γίνονται σωστά. ΠΟΥΘΕΝΑ. Ούτε την υποννόησα. Διότι όπως σου είπα και πριν δεν έχω μάθει να υποννοώ. Τα λέω φόρα παρτίδα. Μάθε να διαβάζεις ψύχραιμα και σωστά. Αυτό που έγραψα και το ξαναγράφω είναι πως "όποιος κάνει αστήρικτη κριτική (αυτό σημαίνει η λέξη "επιχειρηματολογία" με εισαγωγικά που βλέπεις στο κείμενό μου) θα με βρίσκει απέναντί του. Με επιχειρήματα. 'Οπως εγώ μπήκα στον κόπο να γράψω δέκα γραμμές και να εκθέσω ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τα επιχειρήματά μου απαντώντας ένα προς ένα στα "επιχειρήματα" που στηλιτεύω, ακριβώς το ίδιο περιμένω κι από σένα κι από όποιον άλλον θέλει πραγματικά να συζητήσει μαζί μου.
Πάρε λοιπόν ένα προς ένα τα επιχειρήματά μου και αντέκρουσέ τα. Να είσαι δε βέβαιος πως εάν με πείσεις θα είμαι στο εξής ένθερμος υποστηρικτής των δικών σου επιχειρημάτων. Αλλιώς μην ασχολείσαι, διότι την επόμενη φορά που θα γράψεις δυο γραμμές για να απαντήσεις σε 30 δικές μου δεν θα σου απαντήσω καν.
Με τηλεγραφικές δηλώσεις, με συνθήματα και με τσιτάτα μιλούν και απαντούν οι προπαγανδιστές και όσοι θέλουν να σε κοροϊδέψουν.
Με ανάλυση της σκέψης τους απαντούν όσοι δεν φοβούνται την αντιπαράθεση και δεν ντρέπονται εάν έκαναν λάθος να το παραδεχτούν.
Και ναι, το ξαναγράφω: οι προπαγανδιστές όπως τους όρισα πιό πάνω λειτουργούν έτσι είτε από ανοησία είτε ηθελημένα.
Αντέκρουσέ με με επιχειρήματα.