NBA πριν τώρα και μετά....
Re: NBA πριν τώρα και μετά....
Εγώ μιά ζωή τον Μπάρκλευ θα τον θυμάμαι 76er άντε και στους Suns.
Και αυτός μεγάλος παίκτης...
Και αυτός μεγάλος παίκτης...
- desperando
- Επικοινωνία:
γιαμενα προσωπικα δεν υπαρχει καν σύγκριση μεταξυ του μεγαλου βλαντε με τον γκασολ. ομολογω καλος παικτης ο γκασολ αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο ντιβατς επαιζε αντιπαλος με πραγματικους θρυλους του μπασκετ χακιμ,σακιλ,ρομπινσον,γιουινγκ ενω πλεον το νβα πασχει πολυ στους καλους ψηλούς και αυτο το ειδαμε και στους τελικους,
οσο για την λιστα του παλοκ θα ηθελα καπως μια ανοικτη θεση για σασα τζορτζεβιτς που ναι δεν επαιξε νβα αλλα ηταν μεγαλος 1 και νομίζω οτι ο σρεμπφ ηταν καλυτερος απο τον ντινο
οσο για την λιστα του παλοκ θα ηθελα καπως μια ανοικτη θεση για σασα τζορτζεβιτς που ναι δεν επαιξε νβα αλλα ηταν μεγαλος 1 και νομίζω οτι ο σρεμπφ ηταν καλυτερος απο τον ντινο
Οχι μολις το τσεκαρα,το '94 και το '95 πηραν πρωταθλημα και ο Μπαρκλευ πηγε το '96.Εποχες με πραγματικους παικταραδες που χαιροσουν να βλεπεις ΝΒΑpaok87 έγραψε:Μια χρονιά ήταν και οι τρεις πάντως. Drexler, Hakeem και SIR Charles. To 1996 . Τότε πήραν τίτλο ?

Βαλε και Γουεμπερ,Πετζα,Μπιμπι,Νταγκ Κριστι...
Στους ψηλους ο Βρανκοβιτς δεν χωραει?
1. ναι δεν τον έβαλα γιατί μιλάμε για τους καλύτερους που παίξαν nbadesperando έγραψε:γιαμενα προσωπικα δεν υπαρχει καν σύγκριση μεταξυ του μεγαλου βλαντε με τον γκασολ. ομολογω καλος παικτης ο γκασολ αλλα δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο ντιβατς επαιζε αντιπαλος με πραγματικους θρυλους του μπασκετ χακιμ,σακιλ,ρομπινσον,γιουινγκ ενω πλεον το νβα πασχει πολυ στους καλους ψηλούς και αυτο το ειδαμε και στους τελικους,
2. o shrempf πήγε από γυμνάσιο στην αμερική γι αυτό δεν τον έβαλα.
3. όσον αφορά τον divac, δεν διαφωνώ overall. αλλά για μένα παίκτης να σηκώνει πρωτάθλημα σε τελικούς nba όντας νομίζω και ο πραγματικός mvp της ομάδας (μιλάω για τον περσινό gasol) έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου...
Έχεις δίκιο τους ξέχασα και το σβησαMaedhros έγραψε:Βαλε και Γουεμπερ,Πετζα,Μπιμπι,Νταγκ Κριστι...

Και τον μακαρίτη τον Φιλς. Ποπο παιχταράδες,μνήμες!

edit. @palok Πράγματι δύσκολη η σύγκριση Divac,Gasol και ο τελευταίος σωστά επισημαίνεις επικράτησε του Dwight πέρσι!
Φίλε μου εσύ σαν μπασκετικός το βλέπεις σαν οργανωμένο άθλημα με άμυνες-plays/match-κοουτσαρίσματα και συμφωνώ σε όλα όσα λες.palok έγραψε:διαφωνώ κάθετα-οριζόντια και με όποιον τρόπο θέλεις. δεν ξέρω αν εννοείς το μπάσκετ γενικά ή το nba. όσον αφορά το ευρωπαικό μπάσκετ μπορώ να σου πω οτι η σημερινή barcelona βγάζει ίσαμε με 10-12 plays/match περισσότερα από αυτή του san epifanio. όσο για το nba δες τους celtics του rivers με προσοχή και μετά ξανασυζητάμε για πλήρως οργανωμένο μπάσκετ. τότε υπήρχε η μαγεία των τεράστιων παικτών-προσωπικοτήτων, τώρα υπάρχει η μαγεία του προπονητή, των συστημάτων, των 12 ισοδύναμων παικτών στο παρκέ, της καλώς εννοούμενης άμυνας κλπ. αυτή τη μοιρολατρεία οτι κάποτε ήταν όλα υπέροχα και τώρα everything sucks, δεν την μπορώ. at least this is my opinion...geoavr έγραψε:Γιά αυτό και δεν παρακολουθώ μπάσκετ εδώ και 20 χρόνια.Χάθηκε η μαγεία και το μπάσκετ έχει γίνει one on one.
αδερφικά πάντα
Εγώ το μπάσκετ το έβλεπα καθαρά σαν θέαμα και οι Lakers του 80 του Μάτζικ του Γουόρθι,του AC Green,του Scott, του Κυριάκου Ραμπίδη

Άλλες εποχές,άλλο μπάσκετ...
Θα συμφωνήσω με palok.
Η ευρωλίγκα ιδίως τα τελευταία 6-7 χρόνια παίζει διαστημικό μπάσκετ. Μπορεί συναισθηματικά να είμαστε κολλημένοι σε κόντρες τύπου Όσκαρ Σμιθ - Ντράζεν (όχι πως και τώρα στο ΝΒΑ η μπάλα δεν πηγαίνει στα βιολιά) αλλά στην Ευρώπη γίνεται ο χαμός.Κάθε ομάδα έχει 10-12 παικταράδες ψηλοί-κοντοί κάνουν όλες τις δουλειές, δεν ξέρεις από που θα σου ρθει.
Άσε που αν τώρα δεις έναν παλιό αγώνα με 30 δευτερόλεπτα επίθεση θα κοιμηθείς (αυτό βέβαια δεν ίσχυε στο ΝΒΑ τη δεκαετία του '90).
Αλήθεια γιατί στα τελευταία λεπτά το Μα'ι'άμι δεν έκανε φάουλ να σταματήσει το χρόνο?
fair play? 
Η ευρωλίγκα ιδίως τα τελευταία 6-7 χρόνια παίζει διαστημικό μπάσκετ. Μπορεί συναισθηματικά να είμαστε κολλημένοι σε κόντρες τύπου Όσκαρ Σμιθ - Ντράζεν (όχι πως και τώρα στο ΝΒΑ η μπάλα δεν πηγαίνει στα βιολιά) αλλά στην Ευρώπη γίνεται ο χαμός.Κάθε ομάδα έχει 10-12 παικταράδες ψηλοί-κοντοί κάνουν όλες τις δουλειές, δεν ξέρεις από που θα σου ρθει.
Άσε που αν τώρα δεις έναν παλιό αγώνα με 30 δευτερόλεπτα επίθεση θα κοιμηθείς (αυτό βέβαια δεν ίσχυε στο ΝΒΑ τη δεκαετία του '90).
Αλήθεια γιατί στα τελευταία λεπτά το Μα'ι'άμι δεν έκανε φάουλ να σταματήσει το χρόνο?

Ηταν μαγικα τοτε ρε Θωμα,γιατι μας εμοιαζαν ολοι γιγαντες οπως στα παραμυθια.
Βλεπεις δεν ειχαν προστεθει 20 χρονια στο σωμα και το μυαλο.
Υ.Γ 87αρη με εντυπωσιαζεις νομιζα οτι ησουν πολυ μικρος για να εχεις προλαβει αυτους τους παιχτες.
Υ.Γ Ο ρατζα δεν μου αρεσε ποτε.

Βλεπεις δεν ειχαν προστεθει 20 χρονια στο σωμα και το μυαλο.

Υ.Γ 87αρη με εντυπωσιαζεις νομιζα οτι ησουν πολυ μικρος για να εχεις προλαβει αυτους τους παιχτες.
Υ.Γ Ο ρατζα δεν μου αρεσε ποτε.

γούστα είναι αυτά αλλά αφού θαύμασες τον mozart στη βαρκελώνη, μη μου πείς οτι δεν θαύμασες και τον dino? για μένα (τότε ιδίως που ήταν αέρινος- ίσως κάποιοι τον θυμούνται στα μαπσκετικά του σχεδόν γεράματα αν και μόλις στα 30 του χρόνια στο γαυροβάζελο) ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΨΗΛΟΣ. τίποτα λιγότερο...
PS: σε 144 ματς στο nba (celtics) είχε 16.7 πόντους και 8.4 rebounds...
κοιτάξτε παίκτη 2.11 ...
[youtube]RgWOhgTv-eU[/youtube]

PS: σε 144 ματς στο nba (celtics) είχε 16.7 πόντους και 8.4 rebounds...
κοιτάξτε παίκτη 2.11 ...
[youtube]RgWOhgTv-eU[/youtube]
Δεν ειναι ο ντιβατς καλυτερος απο τον γκασολ με τιποτα, ο μονος ευρωπαιος ψηλος που μπορει να τον κοιταξει στα ματια ειναι ο σαμπονις αυτη ειναι η γνωμη μου.
o καθείς με τις προτιμήσεις του (δηλαδή τι αναμνήσεις έχω εγώ από τον shrempf ο οποίος προφανώς και έχει υπάρξει ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ παίκτης?). τον dino εγώ όσο τον θυμάμαι μέχρι το 1996 τον βάζω πιο πάνω και από τον nowitzki...

PS: ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου φυσικά (αν και με πόνεσε το 93) έχει και το ψηλόλιγνο αγόρι της jugoplastica που στα 20 του χρόνια και με μπόι 2.10 έπαιζε playmaker στον τελικό με τη maccabi...

PS: ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου φυσικά (αν και με πόνεσε το 93) έχει και το ψηλόλιγνο αγόρι της jugoplastica που στα 20 του χρόνια και με μπόι 2.10 έπαιζε playmaker στον τελικό με τη maccabi...

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος palok την Τρί 14 Ιουν 2011, 13:45, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
obanebane ωραίο βίντεο. Και τότε είχαν μεγάλη rivalry οι Supersonics με τους Blazers (me Sabonis οι τελευταίοι )..Αλλά μου άρεσαν περισσότερο εκείνη την περίοδο οι Seattle(Payton-Hawkins-Schrempf-Kemp-Mcilvaine), τους θεωρούσα νο2 μετά τους Bulls. Στη δεύτερη φάση είναι με τους Denver. Αδιάφορη τότε ομάδα, όυτε έναν παικτάρα δεν είχαν. Και στην τρίτη φάση αποφεύγει τον Hardaway (Penny το παρατσούκλι του αν θυμαμαι καλα) ενώ διακρίνεται και η φοβερή και τρομερή περιφερειακή τριάδα των Magic, με hardaway(shaw), anderson(?) kai scott. Είχαν και Shaquille τότε.Σπουδαία ομάδα.
edit. Πάντως τα δακτυλίδια δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο. θυμάμαι π.χ. τον Αυστραλό Longley (λόγω suns
) στους Bulls πήρε ή 2 ή 3 δαχτυλίδια με αρκετό χρόνο συμμετοχής.
edit. Πάντως τα δακτυλίδια δεν είναι και το απόλυτο κριτήριο. θυμάμαι π.χ. τον Αυστραλό Longley (λόγω suns