Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Re: Οικονομικά Θέματα της ΠΑΕ
Πειτε μου ποιος προεδρος αλλης ομαδας βγαινει δημοσια και λεει οτι χρωσταμε στους παικτες δοσεις συμβολαιων απο το Μαιο. Περι διαφανειας ο λογος.
- Maximus
Ρε παιδια, συγνωμη δηλαδη...
Οταν αγοράζεις ενα προιον μέσω πιστωτικής, το ποσό πηγαίνει κατευθείαν στην εταιρία του προιοντος και τα λεφτά τα οφείλει ο καταναλωτης στην τράπεζα και όχι στην εταιρία... Δηλαδή η εταιρία έχει ήδη πληρωθεί και ειναι πλέον το αγγούρι στο κόλο της τράπεζας για να παραλάβει τα χρήματα...
Πως γινεται να μην υπάρχει ταμειακη ρευστοτητα οταν πριν 2 μηνες αγοράστηκαν τόσα διαρκείας; Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Όταν λέει ο Βιολιδης ότι "Περνάει ένας καιρός και μετά παίρνουμε τα λεφτά από τα διαρκείας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα" τι ακριβώς εννοεί; Αφου τη στιγμή που δινεται η εντολή για αγορα, τα χρηματα μεταφερονταιι αυτοματα! Υπαρχει κατι που μου διαφευγει;
Οταν αγοράζεις ενα προιον μέσω πιστωτικής, το ποσό πηγαίνει κατευθείαν στην εταιρία του προιοντος και τα λεφτά τα οφείλει ο καταναλωτης στην τράπεζα και όχι στην εταιρία... Δηλαδή η εταιρία έχει ήδη πληρωθεί και ειναι πλέον το αγγούρι στο κόλο της τράπεζας για να παραλάβει τα χρήματα...
Πως γινεται να μην υπάρχει ταμειακη ρευστοτητα οταν πριν 2 μηνες αγοράστηκαν τόσα διαρκείας; Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει; Όταν λέει ο Βιολιδης ότι "Περνάει ένας καιρός και μετά παίρνουμε τα λεφτά από τα διαρκείας, αφού οι περισσότεροι πληρώνουν με κάρτα" τι ακριβώς εννοεί; Αφου τη στιγμή που δινεται η εντολή για αγορα, τα χρηματα μεταφερονταιι αυτοματα! Υπαρχει κατι που μου διαφευγει;
Οντως αυτο ισχυει αλλα επειδη ολες οι τραπεζες πλεον κανουν τις δυσκολες δεν εκταμιεουν ενα ποσο κοντα στα 3,4, 5εκ ευρω μονομιας αλλα τμηματικα...
Αλλο να παρεις κατι που να κοστιζει 500 ευρω π.χ με την καρτα...
Το ποσο παει αμεσως στον κατοχο , αλλα για μεγαλα ποσα δεν τα εκταμιεουν πρωτον γιατι ΔΕΝ τα εχουν και δευτερον γιατι οσα εχουν θελουν να τα διαχειριζονται αναλογως χωρις να πληρωνουν "χρημα" στην Τραπεζα της Ελλαδος..
Ολα για τις τραπεζες γινονται..
Το ποσο παει αμεσως στον κατοχο , αλλα για μεγαλα ποσα δεν τα εκταμιεουν πρωτον γιατι ΔΕΝ τα εχουν και δευτερον γιατι οσα εχουν θελουν να τα διαχειριζονται αναλογως χωρις να πληρωνουν "χρημα" στην Τραπεζα της Ελλαδος..
+35Olorin έγραψε:Πειτε μου ποιος προεδρος αλλης ομαδας βγαινει δημοσια και λεει οτι χρωσταμε στους παικτες δοσεις συμβολαιων απο το Μαιο. Περι διαφανειας ο λογος.
Απλα να συμπληρωσω...
Τετοια λεπτομεριακη οικονομικη αναλυση δεν γινετε οχι απο ΠΑΕ αλλα ουτε απο εισηγμενη εταιρια
Και εχεις καποιους παρολα αυτα να λενε τα δικα τους.
Κανείς....Γι αυτό και είμαστε ΠΑΟΚ!!!Olorin έγραψε:Πειτε μου ποιος προεδρος αλλης ομαδας βγαινει δημοσια και λεει οτι χρωσταμε στους παικτες δοσεις συμβολαιων απο το Μαιο. Περι διαφανειας ο λογος.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++mkpaok έγραψε:+35Olorin έγραψε:Πειτε μου ποιος προεδρος αλλης ομαδας βγαινει δημοσια και λεει οτι χρωσταμε στους παικτες δοσεις συμβολαιων απο το Μαιο. Περι διαφανειας ο λογος.
Απλα να συμπληρωσω...
Τετοια λεπτομεριακη οικονομικη αναλυση δεν γινετε οχι απο ΠΑΕ αλλα ουτε απο εισηγμενη εταιρια
Και εχεις καποιους παρολα αυτα να λενε τα δικα τους.
Επειδή είμαστε λαός κλασσικά της μίρλας βρίσκουμε πάντα κάτι κακό....Ε...καλά τι να κάνουμε δεν είμαστε τέλειοι ρε παιδιά αλλά πείτε μου που υπάρχει το τέλειο ή το ιδεατό???Αυτό που έχουμε είναι εξαιρετικό με τα καλά και με τα κακά του...
Υποθέτω πως οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ΦΠΑ αφού στα συμβόλαια φέτος γίναν μειώσεις απλά πήραμε Σάλπι.gika έγραψε:15 εκατομμύρια πέρσυ το μπάτζετ μας...
18 εκατομμύρια φέτος!!
Πολλά λεφτά...
Μπάτζετ δεν εννοούμε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, έτσι? γιατί αυτό πέρσι πρέπει να ήταν γύρω στα 10.
Φοβερό...Olorin έγραψε:Πειτε μου ποιος προεδρος αλλης ομαδας βγαινει δημοσια και λεει οτι χρωσταμε στους παικτες δοσεις συμβολαιων απο το Μαιο. Περι διαφανειας ο λογος.
- Maximus
Καταλαβα αυτο που λες και φαινεται να εχεις δικιο... Απο οτι ειπε ο Βιολιδης, γυρω στο 50% πήρε με δόσεις, αρα προφανως το 50% εχει ΠΑΟΚ mastercard της citibank, διοτι μονο με αυτον τον τρόπο πληρώνεις με δόσεις... 3 εκατομυρια δηλαδη, θα μπορουσε να είναι με τον τρόπο που λες... Και τα υπολοιπα 3 (απο τα 6 εκ. των διαρκειας -σωστα δεν λέω τα νουμερα;) να ηρθαν κατευθειαν μεσω μετρητων ή πιστωτικων αλλων τραπεζων (χωρις δοσεις)... Βγάζουμε και το 11% απο αυτα, επειδη ειναι μικτα...moican4 έγραψε:Οντως αυτο ισχυει αλλα επειδη ολες οι τραπεζες πλεον κανουν τις δυσκολες δεν εκταμιεουν ενα ποσο κοντα στα 3,4, 5εκ ευρω μονομιας αλλα τμηματικα...
...Τέλος πάντων! Δεν το σκαλιζω άλλο, ουτε να ψαχνω για κατι που δεν ξέρω λεπτομερειες...
ΥΓ.
«Να ξέρετε ότι στα τρία χρόνια που είμαστε στον ΠΑΟΚ έχουμε πληρώσει 11 εκατ. ευρώ στο δημόσιο για ΦΠΑ, φόρους ΙΚΑ κλπ.»
Αυτα δηλαδή που δεν δινουν οι αλλοι... Πω ρε φιλε, ξερεις τι ομαδαρα φτιαχναμε με 11 εκ. επιπλεον μπατζετ;
Ετσι το καταλαβαινω με βαση τα οσα ισχυουν στην αγορα γενικως οσοι εχουν συναλλαγες με τραπεζες καΙ κυριως μεγαλα ποσα οπως αυτα της ΠΑΕ..
- Caballo Viejo
Προσωπικά δεν κατάλαβα καλά την εξέλιξη των οικονομικών μας. Και δεν ξέρω αν φταίνε οι προσθαφαιρέσεις του Βιολίδη, ο τρόπος που τις μετέφεραν οι ΑΡΔ ή η δική μου αντιληπτική ικανότητα. Τέλος πάντων, τα πραγματικά στοιχεία θα τα δούμε μόνο όταν ανακοινωθεί ο επίσημος ισολογισμός της περυσινής χρονιάς.
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ στο θέμα της διαφάνειας και της λογοδοσίας είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι αυτές οι μουρμούρες για τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών, οι οποίες δεν προμηνύουν τίποτα καλά, αν θυμηθούμε και τα αντίστοιχα περυσινά... Ελπίζω μόνο και η διοίκηση να κινηθεί γρήγορα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να θυμηθούν ότι από τον ΠΑΟΚ δεν έχουν χάσει δραχμή. Πάντως ενόψει Τρίπολης, το θέμα αυτό με ανησυχεί πολύ!
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ στο θέμα της διαφάνειας και της λογοδοσίας είναι έτη φωτός μπροστά σε σχέση με την πραγματικότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Τέλος αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι αυτές οι μουρμούρες για τα δεδουλευμένα των ποδοσφαιριστών, οι οποίες δεν προμηνύουν τίποτα καλά, αν θυμηθούμε και τα αντίστοιχα περυσινά... Ελπίζω μόνο και η διοίκηση να κινηθεί γρήγορα και οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές να θυμηθούν ότι από τον ΠΑΟΚ δεν έχουν χάσει δραχμή. Πάντως ενόψει Τρίπολης, το θέμα αυτό με ανησυχεί πολύ!
Maximus έγραψε:Ρε παιδια, συγνωμη δηλαδη...
Άπιστος Θωμάξιμος πρέπει ανοίξει αυτιά ακούσει wma προσοχή. :ugeek:
Ρε παιδια τι εγινε παλι με πληρωμες παικτων κτλ?
Ελπιζω να μην εχουμε καμια ιστορια οπως με τα Γιαννενα!
Ελπιζω να μην εχουμε καμια ιστορια οπως με τα Γιαννενα!
Ναι το ακουσα! Απλως φοβαμαι να μην εχουν οι παικτες την ιδια συμπεριφορα οπως περυσι! 
Μειώσεις φέτος το καλοκαίρι δεν είχαμε.brigate4 έγραψε:Υποθέτω πως οφείλεται κυρίως στην αύξηση του ΦΠΑ αφού στα συμβόλαια φέτος γίναν μειώσεις απλά πήραμε Σάλπι.gika έγραψε:15 εκατομμύρια πέρσυ το μπάτζετ μας...
18 εκατομμύρια φέτος!!
Πολλά λεφτά...
Μπάτζετ δεν εννοούμε μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, έτσι? γιατί αυτό πέρσι πρέπει να ήταν γύρω στα 10.
Φύγανε Βερόν, Μουν, Σορλέν, Εντίνιο και γλιτώσαμε 300 + 150 + 400 + 180 = περίπου ένα εκατομμύριο.
Ήρθε ο κοντός (800.000) ο Μπουσαιντί (250.000), οι Μπαλάφας, Γεωργίου, Αθανασιάδης +κάποιοι μικροί με συμβόλαια (500.000), ο Ζουέλα (250.000) ο Ελ Ζαρ (250.000) ο Γιακουμής (100.000 - το συμβόλαιο του Γλύκου) και ο Σακελαρίου (150.000 στον Πάνθραξ +150.000 αυτός). Γύρω στα 2.500.000.....
Οπότε ΝΑΙ, ανέβηκε το μπάτζετ και ναι αυξήθηκε και η εφορία στα συμβόλαια των παικτών που υπέγραψαν από φέτος ή από πέρσυ ανανεώσεις...
Έτσι το μπάτζετ από τα 15 εκατομμύρια έφτασε τα 18.
Όταν λέω μπάτζετ ενωώ μισθούς παικτών + εφορία + τα λεφτά που δόθηκαν για τις μεταγραφές....