Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
Argaliad

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2019

Δημοσίευση από Argaliad »

Ειναι καλο project εχει ολα τα στοιχεια για να εκτοξευτει θελει σωστο περιβαλλον και ο ΠΑΟΚ το εχει δειξει οτι το προσφερει αυτο πιστευω και αυτος θα εχει καμια ρητρα 15-20 μυρια. Πιστευω οτι θα ειναι παλι σαν Jaba δηλαδη κοντα 2.3-2.5 μυρια αγορα για αυτο το ετος τουλαχιστον και μετα μπορει αλλα τοσα αναλογα με bonus στοχων κτλπ γιατι και με jaba για 5 λεγαν αλλα 2.3 exei γραφτει transfermarkt. Οποτε μετα μαλλον μενει ο χαφαρος και ο τριτος που ειχε πει ο Savvidis εχω την εντυπωση υπαρχει στον οριζοντα αμα φυγει ο Kaddouri. Οποτε εχουμε να περιμενουμε πιστευω εναν ακομα χαφ 27+ ηλικιακα πιστευω και τον extrem. Μακαρι να μπορουσαμε να κλειναμε Oliveira και να ειμασταν κομπλε
maceio

Δημοσίευση από maceio »

constadine έγραψε:Καλή περίπτωση ο Αουγκούστο ,έχει νορμάλ ταχύτητα ,είναι αρκετά δυνατός ,καλή πάσα, καλό σουτ .
Αν ήταν λίγο πιο γρήγορος θα ήταν τέλεια επιλογή , αλλά δεν θα κοστολογούνταν 3 με 5 εκ. που διαβάζουμε ,αλλά πολύ περισσότερο .
δεν τον λες και αργο ...,εγω παντως μια χαρα γρηγορο τον ειδα για αμυντικο χαφ (ενταξει δεν ειναι και εξτρεμ )!μπροστα στον Σαχωβ θα ελεγα πυραυλος...
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Ελπίζω να έρθει και ο σανκαρες.
Μπορεί να είναι καλό πρότζεκτ ο μικρός αλλά για κανα 6μηνο θα είναι στα χαμένα μέχρι να καταλάβει τις διαφορές ευρωπαϊκό με λατινικο ποδόσφαιρο
Άβαταρ μέλους
constadine

Δημοσίευση από constadine »

maceio έγραψε:
constadine έγραψε:Καλή περίπτωση ο Αουγκούστο ,έχει νορμάλ ταχύτητα ,είναι αρκετά δυνατός ,καλή πάσα, καλό σουτ .
Αν ήταν λίγο πιο γρήγορος θα ήταν τέλεια επιλογή , αλλά δεν θα κοστολογούνταν 3 με 5 εκ. που διαβάζουμε ,αλλά πολύ περισσότερο .
δεν τον λες και αργο ...,εγω παντως μια χαρα γρηγορο τον ειδα για αμυντικο χαφ (ενταξει δεν ειναι και εξτρεμ )!μπροστα στον Σαχωβ θα ελεγα πυραυλος...
Δεν είπα ότι είναι αργός .
Ο Σάχοφ ήταν αργός ,για αυτόν μίλησα για νορμάλ ταχύτητα .
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

Καλώς τον Αύγουστο
Άβαταρ μέλους
Mauricio-8-

Δημοσίευση από Mauricio-8- »

Παικταρας είναι! Πολύ δυνατός γρήγορος αριστεροπόδαρος έχει καλή τεχνική είδα όλα τα Βιντεακια του! Ένα τέτοιο ταύρι έλειπε απτό κέντρο μας!Ποιο πολύ 6αρι μου κάνει! Τώρα θέλουμε έναν έμπειρο παικταρα στο 8 να κάνει παιχνίδι όπως είναι αυτός ο Γερμανός.
maceio

Δημοσίευση από maceio »

Demir

Δημοσίευση από Demir »

αντε γιωργο φερε και τον William pottker να τελειωνουμε...
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

Gospi έγραψε:
xrisitsapa έγραψε:
Gospi έγραψε:Αν λοιπον ειναι 6αρι, τοτε απο αυτα που βλεπουμε στα βιντεο φαινεται πολυ καλυτερος με την μπαλα στα ποδια απο τον Κανιας, και με πολυ πολυ καλυτερες μεταβιβασεις απο τον Κανιας. Υστερει στο γεγονος πως θα θελει χρονο προσαρμογης, αλλα στα δικα μου ματια φανταζει ως αναβαθμιση σε σχεση με τον προκατοχο του...
Ο Κανιας είχε πάνω από 100 συμμετοχές στην Primera και άλλες 35 στην Premier όταν τον πήραμε.
Πώς είσαι σίγουρος ότι ένας πρωτοεμφανιζόμενος Βραζιλιάνος με μηδενική εμπειρία από Ευρώπη είναι αναβάθμιση;
Μια εκτιμηση κανω με βαση αυτα τα λιγα που ειδα στα βιντεο.
Ο Κανιας που ειδα στον ΠΑΟΚ, περα απο μερικα παιχνιδια που ηταν συγκινητικος, εμφανισε καποια μειονεκτηματα που στοιχισαν στην ομαδα.
Συγκεκριμενα θεωρω πως η αδυναμια του να προωθησει σωστα το παιχνιδι, και οι πολλες λαθος μεταβιβασεις του, παιξαν σημαντικο ρολο και στην ασχημη εικονα που εδειξε η ομαδα στα ευρωπαικα παιχνιδια που επαιξε.
Ο Αugusto δειχνει να εχει καλυτερες μεταβιβασεις και καλυτερο κρατημα μπαλας.
Συμφωνώ σε όλα για Κανιας.
Αλλά λέω ότι το βιογραφικό του Αύγουστου δεν μας δείχνει κάτι σίγουρο, περισσότερο σαν ένα ελκυστικό στοίχημα δείχνει.
Επίσης αν παίρναμε τώρα παίκτη με 100 συμμετοχές στην Πριμέρα, θα πανηγυρίζαμε
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Παντως διακρινω εναν μικρο εκνευρισμο στο δευτερο στορι του Γιωργη, χωρις να ειμαι σιγουρος ποιον εχει αποδεκτη.Η αληθεια ειναι οτι και εγω που ασκω εντονη κριτικη στα πλαισια ενος φορουμ, οταν διαβαζω καποια απο τα μυνηματα που του αφηνουν "συνοπαδοι" μας, πραγματικα δεν πιστευω στα ματια μου.Και παλι ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι απευθυνεται σε αυτους.Μπορει να απεθυνεται και στον Χατζι...
prax

Δημοσίευση από prax »

εγω παντως στον σουρμε το ειπα οτι το μαρακι τις τελευταιες μερες αργει να γυρισει σπιτι και οτι μαλλον στον νταγκλας οφειλεται αυτο λογω διαφορας ωρας..

στο διαταυτα μαγκες..

- χαρηκα που ειδα το σχολιο του JohnDag οτι μονο τυχαιο δεν ειναι που εχει 75 συμ. στην σεριε Α της βραζιλιας στα 22 του, ελπιζω σε μια αναλυση στατιστικων απο τον αδερφο οπως μας εχει συνηθισει.

- τωρα, για αντικανιας ερχεται μαγκες, πιο πολυ αμυντικο χαφ ειανι με βαση τα στατς απο το μανατζερ και μαλιστα καλυτερος σε συγκριση με τον κανιας. αυτο δε σημαινει οτι ειμαι ικανοποιημενος αν τον παρουμε, ηθελα κατι πιο εμπειρο και πιο παιχταρα, αλλα
1. εχεις να περιμενεις να δεις σε τι κατασταση ειανι ο βικινγκ, γιατι αν ειανι καλα ο βικινγκ εισα σουπερ στη μια θεση 6-8
2. εχω απολυτη εμπιστοσυνη στη διοικηση, αν αυτος ειναι ο εκλεκτος τοτε καλως να ορισει.

- αν υποθεσουμε οτι παιρνουμε τον αντικανιας πρεπει να παρουμε και τον αντισαχοφ, μηπως θα παρουμε κ τον σιλβα? μαλλον οχι γιατι δε μας παιρνουν οι θεσεις ξενων..

κατα τ αλλα πρεπει οπωσδηποτε να παρουμε εναν παιχταρα στυλ γκουντελι οπως ανεφερε ενας αδερφος πιο πανω, νομιζω ο ναπολιτανος..

αααα και για εξτρεμ με κανει κ ο μπουντερουζ και φουλ για προκριματικα τσουλου.

υσ τζος στον χατζι απευθηνεται ο γιωργης, το ανεβασε το θεσσπορτ κ το σδνα, και πολυ καλα θα κανει με τον κοπριτη τον ρουμανο που θα πιασει στο στομα του τον μεγαλο ΙΒΑΝ..
κανενα ελεος σε κανενα πουστη
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος prax την Τρί 25 Ιουν 2019, 19:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Magpies4

Δημοσίευση από Magpies4 »

Στον Χάτζι απευθύνεται.
Άβαταρ μέλους
sourdos4

Δημοσίευση από sourdos4 »

Για τον Χάτζι μάλλον λέει
Άβαταρ μέλους
Gospi

Δημοσίευση από Gospi »

joshua έγραψε:Παντως διακρινω εναν μικρο εκνευρισμο στο δευτερο στορι του Γιωργη, χωρις να ειμαι σιγουρος ποιον εχει αποδεκτη.Η αληθεια ειναι οτι και εγω που ασκω εντονη κριτικη στα πλαισια ενος φορουμ, οταν διαβαζω καποια απο τα μυνηματα που του αφηνουν "συνοπαδοι" μας, πραγματικα δεν πιστευω στα ματια μου.Και παλι ομως δεν ειμαι σιγουρος οτι απευθυνεται σε αυτους.Μπορει να απεθυνεται και στον Χατζι...
Στον μανατζερ του Σιλβα αναφερεται νομιζω...
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

danirifle έγραψε:αλητόφατσα μεγάλη
για 6άρι μου κάνει περισσότερο, παρά 8άρι
βλέπω ως μεγαλύτερο προσόν του το τάκλιν
Dani, το 6άρι και το 8άρι είναι μεγάλη κουβέντα και επειδή χρησιμοποιούνται κατά κόρον στο topic πρέπει να γίνει ο σωστός διαχωρισμός των όρων ώστε να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Δεν αφορά το σωστό και το λάθος, αλλά την εικόνα που έχει ο καθένας στο μυαλό του. Και εξηγούμαι.

Η εύκολη ανάγνωση είναι πως 6άρι είναι το αμυντικό χαφ και 8άρι είναι το κεντρικό χαφ (και 10άρι το επιθετικό χαφ). Ωστόσο, υπάρχουν αμυντικά χαφ που είναι οι δημιουργοι των ομάδων τους (πχ Πίρλο) και 8άρια που είναι καθαροί κόφτες (πχ Γκατούζο).

Είναι οξύμωρο να λέμε τον Πίρλο ΑΜΥΝΤΙΚΟ χαφ, καθώς δεν είναι αμυντικογενής, και τον Γκατούζο ΚΕΝΤΡΙΚΟ χαφ ενώ η δουλειά του είναι η άμυνα.

Ο πρώτος διαχωρισμός που μπορεί να γίνει, έχει να κάνει με το χώρο που κινείται ένας παίκτης, όπου το 6 δίνει ένα σαφή προσδιορισμό στις ζώνες που κινείται ο Πίρλο (μπροστά από την άμυνα).
Οπότε όταν λέμε ο Βέρνμπλουμ είναι 6άρι, εννοούμε πως κινείται σε αυτές τις ζώνες.

Ο δεύτερος διαχωρισμός έχει να κάνει με τον ρόλο. Αν κάποιος έχει στο μυαλό του 6=αμυντικό χαφ, τότε ο Πίρλο ΔΕΝ είναι 6άρι, αλλά 8άρι, ίσως και 10άρι, αφού ο ρόλος του δεν είναι να αμύνεται, αλλά να δημιουργεί και να επιτίθεται.
Οπότε, όταν λέμε ο Βέρνμπλουμ είναι 6άρι, εννοούμε πως κύριο μέλημά του είναι η άμυνα.

Εδώ παρουσιάζεται και το πρώτο μπέρδεμα, καθώς όλοι συμφωνούμε πως ο Βερνμπλουμ είναι 6άρι (χώρος & ρόλος), ενώ για τον Πίρλο κάποιοι συμφωνούν (χώρος), κάποιοι διαφωνούν (ρόλος).

Πως μπορεί να λυθεί αυτό; Πολύ εύκολα. Κρατώντας την υπάρχουσα ορολογία για το ένα από τα δύο (είτε χώρο, είτε ρόλο) και αλλάζοντας την ορολογία του άλλου.
Οπότε αν σου πω πως ο Πίρλο είναι 6άρι(χώρος)-playmaker(ρόλος), ο Βέρνμπλουμ 6άρι-κόφτης, και ο Γκατούζο 8άρι-κόφτης θα καταλάβεις ακριβώς τι θέλω να πω.
Αυτό μπορεί να γίνει και αντίστροφα, δηλαδή να πεις ο Πίρλο είναι 10άρι (ρόλος) που παίζει μπροστά από την άμυνα (χώρος) ή ο Βερνμπλουμ είναι 6άρι(ρόλος) που παίζει επιθετικός (χώρος - όπως πχ στην Τσσκα).

Εγώ προσωπικά όταν λέω 6, 8, 10 εννοώ το χώρο που καλύπτει ένας παίκτης, γιατί ο ρόλος δεν είναι τόσο διακριτέος κάποιες φορές.
Βέβαια στο 4-2-3-1 του Λουτσέσκου ο Βερνμπλουμ (παρότι κλασικό 6άρι) ανεβαίνει πολύ πιο μπροστά σε φάση επίθεσης, ενώ σε φάση άμυνας θα τον δεις μπροστά από την άμυνα. Αυτό για μένα είναι 6-8άρι.
Αντίστοιχα, στο 4-3-3 του Γκουαρντιόλα ο Ινιέστα ανέβαινε ακόμα πιο μπροστά σε φάση επίθεσης. Για μένα αυτό είναι το 8-10άρι.

Οπότε, θα σου πω πως ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ( :mrgreen: ) παίζει 6-8άρι και βοηθά τόσο στην αναχαίτιση των αντιπάλων όσο και στη δημιουργία.
Από την άλλη ο Σίλβα είναι 8-10άρι και ρόλος του είναι η οργάνωση του παιχνιδιού.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Τα πράγματα είναι ακόμα πιο πολύπλοκα (ή τουλάχιστον στο μυαλό μου :D ) καθώς εκτός από τις οριζόντιες ζώνες υπάρχουν και οι κάθετες. Γενικά έχουμε θέμα με την ποδοσφαιρική ορολογία στην Ελλάδα που δείχνει πόσο πίσω είμαστε σε προπονητικό επίπεδο.
πχ, στην Ιταλία το 10άρι (ρόλος) που παίζει μπροστά από την άμυνα (χώρος), είναι ο λεγόμενος regista. Λες regista και καθάρισες ρε φίλε, φαντάσου το...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”