Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα);

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Απάντηση
papwolf

Re: Για ποιους λόγους ο κόσμος (όλων) δεν πάει γήπεδο (μπάλα

Δημοσίευση από papwolf »

Κατά την ταπεινή μου άποψη ο βασικός λόγος που τα γήπεδα μένουν άδεια είναι ότι οι νέες γενιές, οι πιτσιρικάδες κατά πλειοψηφία δεν ασχολούνται, δεν αγαπούν το ποδόσφαιρο και γενικότερα τον αθλητισμό. Έχουν άλλα ενδιαφέροντα, ξένα με τον αθλητισμό και με το ποδόσφαιρο. Εικόνες γηπέδων με κόσμο κρεμασμένο σαν τα τσαμπιά ανήκουν στο παρελθόν.
liljim

Re: Για ποιους λογους ο κοσμος (ολων) δεν παει γηπεδο?

Δημοσίευση από liljim »

chri5ti9 έγραψε:Εγώ πιστεύω ότι είναι συνδυασμός της οικονομικής δυσκολίας αλλά και του γεγονότος ότι η μπάλα είναι πλέον ντεμοντέ. Στο λύκειο 8/10 άτομα ασχολούμασταν με μπάλα. Σήμερα στα 27 μου, μόνο 2 φίλοι μου και εγώ βλέπουμε ποδόσφαιρο. Εκ των οποίον ο ένας βλέπει Αγγλία μόνο.

Στάλθηκε από το POCOPHONE F1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
νομιζω εισαι υπερβολικος φιλε, το ποδοσφαιρο εχει γινει υπερβολικα της μοδας το οπαδικο κινημα του ΠΑΟΚ ολο και μεγαλωνει και τα γηπεδα γεμιζουν συνεχεια, για το μεγαλυτερο ποσοστο ο ΠΑΟΚ ειναι τροπος ζωης , η πολη ζει και αναπναιει γι'αυτο και τιποτα αλλο
liljim

Δημοσίευση από liljim »

giliopoulos έγραψε:2 ειναι οι λογοι.

Οικονομικος: Για να παει ενας μπαμπας με ενα παιδι σε μια νορμαλ θυρα πχ 5 θελει 20 ευρω επι 2 ισον 40 ευρω για ενα 2 ωρο. Δεν ειναι λιγα λεφτα απο τη στιγμη που βαζει πειρατικο με νοβα οτε κτλ στα ιδια χρηματα για 2 ολοκληρους μηνες.

Νοοτροπια: H ελληνικη νοοτροπια του τυπου κερδιζω εχω ομαδαρα και παω, χανω ή εχω μεινει αρκετα πισω στη βαθμολογια, τι να κατσω να δω τωρα αυτοι κονομανε σιγα μην τους δωσω κ αλλα λεφτα.

Καμια σχεση με "παικταραδες" ή αλλα τετοια που ανεφερε ενας φιλος. Εχει σχεση με τη νοοτροπια που ο ελληνας δεν εχει, δεν θεωρει σαν διασκεδαση να παει σε ενα γηπεδο. Ποσοι πανε πχ στην κοζανη ή στην καστορια? Στην αντιστοιχη πχ αγγλικη πολη δ εθνικης ειναι πολυ οργανωμενα, ο κοσμος παει για τον αθλητισμο, γιατι και εχει λεφτα και δεν τον ενδιαφερει τοσο η νικη ή ηττα αλλα παει για μια 2ωρη διασκεδαση.
Το γηπεδο για την μια ελληνικη οικογενεια ειναι εκει που πανε οι αλητες κτλ κτλ.. Ακομα και σε γ ερασιτεχνικο να πας ακους τα αδιανοητα βρισιδια, φτυσιδια κτλ..
μαλλον εσυ δεν εισαι ΠΑΟΚ , παντα γεμιζουμε το γηπεδο και στα ευκολα και τα δυσκολα, ο Ελληνας ειναι ταυτισμενος με το ποδοσφαιρο και τις ομαδες και ειδικα ο ΠΑΟΚτζης ζει και αναπνεει για τα 4 γραμματα, ελπιζω μετα απο 2 χρονια να αλλαξες αποψη , δεν γινεται να εισαι ΠΑΟΚ και λες οτι η νοοτροπια μας ειναι μονο στην νικη
liljim

Δημοσίευση από liljim »

Maxpaok έγραψε:Υπολογιστής, λάπτοπ, σπίτι, φραπέ, πίτσα, μπύρα.

Βία, κακιστοι χώροι εντός κι εκτός. Βαρετό θέαμα.

Ωστόσο ο πιο σημαντικός παράγοντας για μένα προσωπικά είναι η ελληνική ιδιοσυγκρασία.
Κανένας άλλος δεν δίνει τόση μα τόση αξία σε μια σειρά άλλων εναλλακτικών.
Πιστέψτε με, σε πολλές χώρες υπάρχουν ελλείψεις έως και παντελής έλλειψη.
Ήλιος, θάλασσα, καφές, μεζές, τσίπουρο, κρασί, μπύρα, εκδρομή, παρέα, κινηματογράφος, θέατρο, συναυλία.
δεν ισχυει αυτο που λες, ο λαος του ΠΑΟΚ εχει φαει τη ζωη του στα γηπεδα η μειοψηφια ειναι αυτη που δεν ασχολειται
liljim

Δημοσίευση από liljim »

WeWillRockYou έγραψε:Πάνω κάτω νομίζω πως έχουν αναφερθεί οι περισσότεροι λόγοι για τους οποίους δεν πάει κάποιος στο γήπεδο.
Θα πρόσθετα επίσης πως στον όγκο οπαδών που πηγαίναν στο γήπεδο τα προηγούμενα χρόνια, η σταδιακή αποχώρηση πολλών φιλάθλων δεν επηρεάζει μόνο τον αριθμό των οπαδών που ασχολούνται ενεργά μια συγκεκριμένη περίοδο, αλλά και στην επόμενη ημέρα μιας ομάδας ή ενός πρωταθλήματος.

Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, όπου δεν υπάρχουν οι σύγχρονες εγκαταστάσεις ή το θέαμα αγωνιστικά, το επόμενο κίνητρο για να πηγαίνει κάποιος στο γήπεδο (όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια), θα ήταν ως συνήθεια , που περνάει από γενιά σε γενιά, είτε μέσω της οικογένειας είτε μέσω φίλων.
Πόσοι γονείς έχουν σταματήσει να πηγαίνουν με τα παιδιά τους στο γήπεδο τα τελευταία 10 χρόνια; Ή πόσοι πηγαίνουν με τα παιδιά τους μόνο σε ευρωπαικά παιχνίδια; Δηλαδή από το ήδη μειωμένο γενικό κοινό του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τα χρόνια όσοι ασχολούνται, έχουν ακόμα λιγότερο ως ιεροτελεστία, το να πάνε να δούνε αγώνα τα ΣΚ.
Και δεν είναι πως δεν αγαπάει κάποιος το ποδόσφαιρο γενικά ή τον αθλητισμό. Ένα παιδί 20 χρονών, μπορεί να μην βλέπει νόημα στο να πάει σε αγώνα Σούπερ Λιγκ, αλλά να μην έχανε ματς στην αγγλική Πρέμιερ Λιγκ αν του δινόταν η ευκαιρία. Οι νεότερες γενιές είτε δεν ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και προτιμάνε διαφορετικές επιλογές διασκέδασης, είτε δεν βρίσκουν τον λόγο να βρεθούν στο γήπεδο.

Αυτά μέχρι πριν δύο χρόνια. Γιατί από τότε που ήρθε η πανδημία και ο πόλεμος πλέον στην Ουκρανία, η ακρίβεια σε όλα τα βασικά αγαθά έχει φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα και η καθημερινότητα γίνεται ακόμα δυσκολότερη . Πλέον ο καθένας κοιτάει την επιβίωση του και ο χώρος για διασκέδαση είναι πολύ μικρός. Το κλίμα που επικρατεί είναι αυτό της ανασφάλειας, του φόβου και της κόπωσης.

Όσο για το παράδειγμα της ΑΕΚ και του νέου γηπέδου, πιστεύω πως αν το χειριστούν σωστά το θέμα, θα έχουν γεμάτο γήπεδο. Το γήπεδο είναι η ελπίδα τους την τελευταία δεκαετία,αυτό που προσμένουν και αυτό που τους κρατάει. Για αυτούς θα έχει το ίδιο αντίκτυπο που είχε η χρονιά του αήττητου νταμπλ στον δικό μας κόσμο.
Είναι επίσης οι πρώτες καινούργιες ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις εδώ και χρόνια στην χώρα. Ακόμα και φίλαθλοι άλλως ομάδων θα έχουν την απορία να πάνε να το επισκεφτούν.
Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να φτιάξουν μια νορμάλ ομάδα, αντί για το σκορποχώρι που έχουν τόσα χρόνια, για να ζεστάνουν ξανά τον κόσμο τους.
Εδώ θα ήθελα να υπογραμμίσω και τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν σε Θεσσαλονική (και βόρεια Ελλάδα γενικότερα) σε σχέση με τον νότο. Η Αθήνα έχει τριπλάσιο πληθυσμό, μικρότερα ποσοστά ανεργίας,αποτελεί το οικονομικό κέντρο της χώρας και διαθέτει περισσότερους τρόπους μετακίνησης με ΜΜΜ.

Αντίστοιχα, αν η Θεσσαλονίκη είχε μετρό, με τις μικρές αποστάσεις που υπάρχουν στην πόλη, πολύ πιο εύκολα θα σηκωνόταν κάποιος από την δυτική μεριά πχ., να φτάσει σε 10 λεπτά έξω από το καινούργιο γήπεδο, στο οποίο θα ξέρει πως μπορεί να μπει γρήγορα και με ασφάλεια. Το να μπορεί να μετακινηθεί ένας φοιτητής στην πόλη χωρίς να νιώθει πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να τον δολοφονήσουν, θα ήταν εξίσου σημαντικό.
Επιπλέον, το να μπορεί να μπει μια οικογένεια με παιδάκια στο γήπεδο και να χαρεί τους αγώνες, χωρίς να ακούγονται μονίμως βρισίδια, σεξιστικά και ομοφοβικά συνθήματα, θα ήταν επίσης ένα συν, στο να τραβήξει κόσμο.

Γιατί αν βάλουμε στην άκρη τον οικονομικό παράγοντα, το ελληνικό ποδόσφαιρο μένει στάσιμο και σε επίπεδο αξιών.
Γίνεται ένας πόλεμος και δεν έχουμε δει ούτε ένα πανό να εκφράζει κάτι. Πλέον το οπαδικό κίνημα έχει χάσει και τα θετικά στοιχειά που εμπεριείχε στο παρελθόν.
Άρα με τι να δεθεί ένα νέο άτομο με έναν σύλλογο: το οπαδικό κίνημα τις περισσότερες φορές ντροπιάζει, τα γήπεδα προς τους φιλάθλους και τις οικογένειες είναι εχθρικά, το θέαμα είναι κάκιστο. Τι θα κάνει ένα νέο άτομο που είτε σπουδάζει (άρα πρέπει να χρησιμοποιήσει χρήματα από το οικογενειακό μπάτζετ) είτε δουλεύει σαν το σκυλί για 600 ευρώ, να πει '' ναι αξίζει να στηρίξω τον σύλλογο με τα χρήματα μου'', κόβοντας από κάποια άλλη βασική ανάγκη;
η πλειοψηφια του κοσμου που παει γηπεδο πηγαινει για τα 4 γραμματα οχι για τη ποιοτητα του ποδοσφαιρου, στην Ελλαδα οι ομαδες μας ειναι ιδεα και τροπος ζωης, υποτιθεται πως σαν ΠΑΟΚτζης επρεπε να το ξερεις αυτο. Ο κοσμος ολοενα και περισσοτερο φανατιζεται και το οπαδικο κινημα μας μεγαλωνει, και ειδικα οι φοιτητες που ειναι η θυρα 4 αποτελουν αναποσπαστο κομματι της οπαδικης μας κουλτουρας, διαφωνεις καπου?
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Δημοσίευση από anekfrastos »

TL;DR Λόγω της αδιανόητης καφρίλας.

Long version:
Ο μπαμπάς μου είχε να πάει γήπεδο καμιά 30αριά χρόνια. Εβλεπε όλα τα ματς στην τηλεόραση κανονικά.
Του λέω μια μέρα, έρχεσαι να πάμε στο ΠΑΟΚ - Τοτεναμ;
Σκέφτηκα, ευρωπαϊκό ματσάκι, Τοτεναμ, Σεπτέμβρης, καφρίλες δε θα έχει, καλό καιρό θα κάνει κλπ κλπ.
Τον πήραμε λοιπόν εγώ και ο κολλητός μου και πήγαμε (στην 5 ή στην 6 - δε θυμάμαι).
Τελείωσε το ματς, όλα καλά, καλά παίξαμε, στο σπίτι τον ρωτάω "πως σου φάνηκε η φάση";
Μου λέει: "Πφφ δε μου άρεσε. Καλύτερα από την τηλεόραση. Εκεί δε φαίνονται "όλα αυτά τα διάφορα".
Εκεί συνειδητοποιήσα τι εννοούσε.
Από τους τζαμπατζήδες που σφηνώνουν 2-2 στα τουρνικέ, τους φτιαγμένους και τους κομμάτια, αυτούς που ουρλιάζουν επι 90΄χριστοπαναγίες χωρίς λόγο, τις ψευτομαγκιές και τα "ρε φιλαράκι βρες αλλού να κάτσεις, δεν τρέχει τίποτα", τη διαρκή γκρίνια και την ισοπέδωση για όλους και τα πάντα, τους ψόφους και τις κατάρες κλπ κλπ"... και τόσα άλλα που σε έναν τακτικό γηπεδάκια δε λένε τίποτα, αλλά σε κάποιον που θελει να δει την ομάδα του από κοντά κάπως...πολιτισμένα, αυτά λένε πολλά.

Καμια 15αριά χρόνια αργότερα, πάω τον μικρό μου (6 χρονών) πρώτη φορά γήπεδο. Παλατάκι εννοείται, σε ματς με την Καρδίτσα. Σκέφτηκα "τι πιο ασφαλές;".
Στο διάζωμα είμαστε: οι 2 μας, μια οικογένεια, 4 πιτσιρικάδες, 2 50άρηδες - τον εναν τον ήξερα.
Στο γήπεδο συνολικά καμια 300αριά το πολύ.
Δεν έγινε τίποτα το ενδιαφέρον, κερδίζαμε σε όλη τη διάρκεια του ματς, δεν κινδυνέψαμε, δεν έγινε κανένας τσαμπουκάς, ούτε οι διαιτητες έκαναν κάποιο φαλτσοσφύριγμα για "να προκαλέσουν".
Παρόλα αυτά, υπήρχε ένας που ούρλιαζε "γ@μώ τους τάφους σας μ*υν*πανα" από το διπλανό διάζωμα ενώ οι 4 πιτσιρικάδες που κάθησαν ακριβώς από πάνω μας ενώ το διάζωμα ηταν σχεδόν άδειο, δε σταμάτησαν να βρίζουν.

Ξαναλέω. Αυτά στους περισσότερους από εσάς μπορεί να μη λένε τίποτα.
Σε πολλούς λένε.
Και οι πολλοί αυτοί είναι πολλοί.
Αυτοι "οι πολλοί" θα μπορούσαν να αλλάξουν την κλίμακα του παιχνιδιού και να το εκτοξεύσουν.
Το πως και το γιατί δε θα το γράψω εδώ, είναι γνωστά αυτά.
Θα πω όμως ότι τους βλέπεις στα γήπεδα των κορυφαίων συλλόγων του πλανήτη να είναι εκεί.
Και δεν τους βλέπεις στα γήπεδα της σουπερλιγκ.
Άβαταρ μέλους
WeWillRockYou

Δημοσίευση από WeWillRockYou »

Νομίζω τα είπε όλα ο anekfrastos.
Επιτρέψτε μου να προσθέσω και μια ιστορία καφρίλας, σχετικά πρόσφατη.
Πριν κάποιους μήνες συγγενικό μου πρόσωπο, γυναίκα νεαρής ηλικίας σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ μετά από αγώνα του ΠΑΟΚ. Το λεωφορείο κλασικά γεμάτο, με πολλά πιτσιρίκια μέσα με ασπρόμαυρες φανέλες να βλέπουν βιντεακια από το ματς και σε μια θέση μπροστά μπροστά κάθεται ένας 60αρης.
Ο 60αρης, νομίζοντας πως η κοπέλα δεν ακούει γιατί φορούσε ακουστικά, προέτρεψε σε κάποια φάση τα 15χρονα να την 'χουφτωσουν'. Τα μικρά δεν του έδωσαν σημασία και ο τύπος ξανά είπε κάτι του στυλ ' πίαστε ρε, ΠΑΟΚ είσαι'.
Η προτροπή του δηλαδή ήταν να παρενοχλήσουν την κοπέλα, με την δικαιολογία πως ο ΠΑΟΚ σου δίνει με κάποιον τρόπο δικαίωμα καφρίλας. Η κοπέλα δεν είπε τίποτα, αλλά όταν μου περιέγραψε το σκηνικό μου είπε 'κυριολεκτικά ντράπηκα που είμαι ΠΑΟΚ εκείνη την ώρα '.
Μαζί έχει τύχει να δούμε πολλές φορές τηλεοπτικά αγώνες, όχι μόνο ποδοσφαιρικούς. Προέρχεται από ΠΑΟΚτσιδικη οικογένεια, που όμως έχει απομακρυνθεί από το γήπεδο με τα χρόνια, για λόγους πιο 'πολιτισμικούς'.
Τι λες σε έναν τέτοιο άνθρωπο, όταν αυτό και η οικογένεια του απέχει από το γήπεδο λόγω ακριβώς αυτής της καφρίλας; Ότι τα πράγματα βελτιώνονται; Τέτοια σκηνικά έχω ακούσει και από φιλικά μου πρόσωπα, τα οποία όταν η εικόνα των οπαδών είναι τέτοια σε δημόσιους χώρους, δεν θέλουν να δουν γήπεδο ούτε από μακριά.
Ε με τα χρόνια ο κόσμος εξελίσσεται και υπάρχει μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού που θα προτιμήσει να περάσει διαφορετικά την Κυριακή του. Για κάποιους αυτοί είναι οι φίλαθλοι του καναπέ ή οι πανηγυρτζήδες και είναι προτιμότερο να μένουν εκεί.
Η ιστορία πάντως δείχνει πως η προσέλευση στο γήπεδο και το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα μας συνολικά έχει μειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες. Αν θέλουμε να αυξηθεί, θα πρέπει να βελτιωθεί τόσο η οπαδικη όσο και η γηπεδική κουλτούρα. Και δεν βάζω καν μέσα το κομμάτι των εγκαταστάσεων και των υποδομών σε επίπεδο γηπέδου.
Υπάρχει μια ολόκληρη γενιά φιλάθλων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο κάθε εβδομάδα, έχουν επισκεφτεί αρκετά γήπεδα στο εξωτερικό ή μεταναστεύουν και ξεκινούν να παρακολουθούν την τοπική τους ομάδα και δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ελληνικό γήπεδο.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Συμφωνώ και με τους 2. Η γυναίκα μου δεν ενδιαφέρεται για ποδόσφαιρο, αλλά πηγαίνουμε μαζί σε ένα κάρο γήπεδα. Έχουμε πάει στο προλυμπιακο φέτος να δούμε Κροατία Δομικανα, πήγαμε Χαλκίδα για ημιτελικό χάντμπολ φέτος, έχουμε πάει να δούμε τον ΠΑΟΚ στο βόλεϊ αντρων/γυναικών σε Γλυφάδα, Μιλωνα, Παγκράτι με Παναθηναϊκό, πήγαμε στο φούτσαλ όταν έπαιξε στον Νέο Κόσμο, έχουμε πάει να στηρίξουμε πολλές φορές τον Πανιώνιο στο βόλεϊ και τον Μιλωνα στα Ευρωπαϊκά του, μέχρι και σε τουρνουά πινγκ πονγκ έχουμε πάει.

Ξέρετε που είναι κάπου που δεν ξαναπάει με τίποτα; Ποδόσφαιρο, γιατί εκανα το λάθος και την πήγα Ελλαδα-Κοσοβο πρόπερσι στον Βόλο. 90 λεπτά κατάρες για τα πεθαμένα των Κοσοβαρων, λες και είχαμε εν ενεργεια πόλεμο μαζί τους

Επίσης μπάσκετ γιατί όλα τα από πάνω, εκτός από κάνα ματς άκυρο σαν αυτό που πήγαμε.

Στα "μικρά αθλήματα" ομως ξαφνικά επικρατεί άλλη λογική. Δεν υπάρχουν αναθεματισμοι, ή έστω είναι ελάχιστοι. Δεν υπάρχουν βλαχομαγκιες Εγώ θα μπω σκαστος. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση το κλίμα που υπάρχει στα 2 μεγάλα, και ΕΙΔΙΚΑ άμα δεν είναι και μεγάλη ομαδα; Παράδεισος το γήπεδο

Τούμπα δεν τολμάω να την πάω. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να πάω ακόμα και το παιδί μου οταν με το καλο κανω. Ας το πάω να δει την ομάδα του σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, δε πειράζει
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Θα εκπλαγείς με τη διαφορά Παλατακιού - Τούμπας. Μιλάμε για Buckingham Palace και αυλή ΕΠΑΛ στο Δενδροπόταμο.
Άβαταρ μέλους
Patricio_4

Δημοσίευση από Patricio_4 »

Αυτό που το πέταλο μοιάζει με εκδρομή επαλ έχει παραγίνει πλάκα πλάκα. Πλέον είναι μόδα να είσαι άξεστος. 7/10 στην 4 είναι ψευτόμαγκες under 160.5 εκατοστών που φοράνε Nike φόρμα, τσαντάκι και καπέλο.
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευση από Psaras »

Όσοι αναφέρετε την καφρίλα ως λόγο που δεν πηγαίνετε πλέον να παρακολουθήσετε ζωντανά ποδόσφαιρο, είστε μέρος του προβλήματος που αυτή επικρατεί. Με την αποχή σας, αφήνετε το γήπεδο στα χέρια της μειοψηφίας που προκαλεί τα προβλήματα.

Αν περισσότεροι σωστοί φίλαθλοι πήγαιναν στους αγώνες, οι κάφροι θα αποτελούσαν μια ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό θα τους ανάγκαζε είτε να συμμορφωθούν με καλύτερη συμπεριφορά, είτε να απομακρυνθούν.

Σε πολλά κοινωνικά περιβάλλοντα, η συμπεριφορά λίγων μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία για την πλειοψηφία. Όταν η καλή συμπεριφορά κυριαρχεί, θέτει ένα πρότυπο που οι άλλοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν. Αντίθετα, όταν οι πιο θετικές επιρροές αποσύρονται, η αρνητική συμπεριφορά μπορεί να γίνει ο κανόνας.

Στην Ευρώπη δεν λύθηκε ως δια μαγείας το πρόβλημα των κάφρων.
Athalos

Δημοσίευση από Athalos »

Πρωτη φορα πηγα μονος μου Τουμπα γιατι ο πατερας μου εβρισκε το ολο περιβαλλον αρρωστο και επικινδυνο.Οχι συγκεκριμενα για την Τουμπα,γενικα με τους Ελληνες οπαδους.Ουτε να το ακουει οταν ημουν δημοτικο.Ανθρωπος τωρα που μου ελεγε ιστοριες το πως εμπαιναν κρυφα στο συντριβανι σαν παιδακια και καθοντουσαν διπλα στο χορταρι.

Φανταζομαι υπαρχουν πολλοι τετοιοι οποτε δεν περναει το μικροβιο απο γενια σε γενια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Athalos την Τρί 27 Αύγ 2024, 07:29, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
maceio

Δημοσίευση από maceio »

Psaras έγραψε:Όσοι αναφέρετε την καφρίλα ως λόγο που δεν πηγαίνετε πλέον να παρακολουθήσετε ζωντανά ποδόσφαιρο, είστε μέρος του προβλήματος που αυτή επικρατεί. Με την αποχή σας, αφήνετε το γήπεδο στα χέρια της μειοψηφίας που προκαλεί τα προβλήματα.

Αν περισσότεροι σωστοί φίλαθλοι πήγαιναν στους αγώνες, οι κάφροι θα αποτελούσαν μια ασήμαντη μειοψηφία. Αυτό θα τους ανάγκαζε είτε να συμμορφωθούν με καλύτερη συμπεριφορά, είτε να απομακρυνθούν.

Σε πολλά κοινωνικά περιβάλλοντα, η συμπεριφορά λίγων μπορεί να διαμορφώσει την εμπειρία για την πλειοψηφία. Όταν η καλή συμπεριφορά κυριαρχεί, θέτει ένα πρότυπο που οι άλλοι είναι πιθανό να ακολουθήσουν. Αντίθετα, όταν οι πιο θετικές επιρροές αποσύρονται, η αρνητική συμπεριφορά μπορεί να γίνει ο κανόνας.

Στην Ευρώπη δεν λύθηκε ως δια μαγείας το πρόβλημα των κάφρων.
μόνο η τιμωρία μπορεί να συμμοφωσει αυτή τη μειοψηφία δυστυχώς , σαν απλός φίλαθλος μπορεί να βρεις και τον μπελά σου , αν παρέμβεις . Δεν είναι δουλειά των φιλάθλων , αλλά της διοιηκησης , ειδικά τώρα με τις κάμερες , δεν υπάρχει δικαιολογία .
Άβαταρ μέλους
theodorsalonika

Δημοσίευση από theodorsalonika »

Δεν πάνε γήπεδο γιατί βαρέθηκαν..
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

Δεν πάνε στο γήπεδο γιατί το ελληνικό προϊόν βρωμάει σαπίλα,αγωνιστικά και παραγοντικα.Και αν θέλουν να δουν ωραίο ποδόσφαιρο,βλέπουν Αγγλία/Ισπανία/Γερμανία/Γαλλία.Τοσο απλό.Καφροι υπάρχουν παντού,δεν κλειστηκε κανείς στο σπίτι του εξ αιτίας τους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”