ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2012

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Άβαταρ μέλους
DC

Re: ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2012

Δημοσίευση από DC »

Νίκησε τον αντίπαλό του με πτώση μέσα σε 39'' αλλά δεν το πανηγύρισε καθόλου, εμφανώς τσατισμένος από την απώλεια του χρυσού. Τώρα πάει για το χάλκινο.
Δεν είδα πως έχασε από τον Ρώσσο τον Ντενίσοφ.
Άβαταρ μέλους
GI4NNEN4

Δημοσίευση από GI4NNEN4 »

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
VagosPaok

Δημοσίευση από VagosPaok »

Μπραβο στον Ηλιαδη,κριμα για την Βουγιουκα.
Υ.Γ.Αυτο το london μπορει να αφαιρεθει?
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Tελικα το σημα των αγωνων τι εννοει? 2012 ή μηπως... Zion???
Λεω εγω τωρα.....

Λονδίνο 2012: Πέντε αθλιότητες κατά της Ελλάδος και κανείς δεν μιλά

Στο Λονδίνο και κατά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συνέβησαν αθλιότητες σε βάρος της Ελλάδος, που παραδόξως (;) δεν είδαν το φως της δημοσιότητας....

Οι περισσότερες περιγραφές και τα διάφορα σχόλια έμειναν στην κακουγουστιά της «παράστασης», ή στην εκ μέρους των διοργανωτών προπαγανδιστική επιχείρηση εξιδανίκευσης της αποικιοκρατικής χώρας τους. Ορισμένοι στην Ελλάδα επιχείρησαν να εκμεταλλευθούν πολιτικά μόνο μία από τις πολλές αθλιότητες που συνέβησαν.

Αυτή ήταν όταν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Ζακ Ρογκ ξέχασε τους ύμνους για την Ελλάδα στην Αθήνα, κατά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, και προχθές με θράσος ανακοίνωσε ότι «οι Αγώνες γύρισαν στο σπίτι τους...». Δηλαδή ότι το «σπίτι» των Ολυμπιακών Αγώνων δεν είναι η Αρχαία Ολυμπία, η Αθήνα και η Ελλάδα, αλλά ...το Λονδίνο!!!

Πέραν όμως από την αθλιότητα αυτή υπήρξαν κι άλλες πιο σοβαρές:

Πρώτον οι διοργανωτές, που είχαν την ευθύνη της τηλεοπτικής κάλυψης, υποχρεωτικά έδειξαν την ελληνική ομάδα να εισέρχεται πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο, αλλά την έδειξαν λιγότερο από όλες τις άλλες ομάδες και δεν παρουσίασαν καθόλου τους Έλληνες στις θέσεις των επισήμων που την χειροκροτούσαν. Την έδειξαν για χρόνο λιγότερο ακόμη και από τα μικροσκοπικά κράτη, όπως λ.χ. τα Βανουάτου και Σαιν Κιτς! Επίσης έδειξαν, παράλληλα με την παρέλαση της κάθε ομάδας, τις επίσημες εκπροσωπήσεις όλων των 203 συμμετεχουσών χωρών, πλην της ελληνικής!

Δεύτερον δεν έγινε η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας μαζί με αυτές της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της διοργανώτριας χώρας. Η έπαρση της Ελληνικής Σημαίας τυπικά γίνεται πάντοτε προς τιμήν της χώρας, που είναι η πηγή του Ολυμπισμού. Στο Λονδίνο όμως δεν έγινε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και ως εκ τούτου δεν ακούστηκε ο Ελληνικός Εθνικός Ύμνος, αλλά μόνο εκείνος της Μεγ. Βρετανίας.

Τρίτον δεν εψάλη ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα, σε στίχους του Κωστή Παλαμά, που ακούστηκε στους Πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες των Αθηνών, το 1896. Το 1958 η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να είναι ο επίσημος Ολυμπιακός Ύμνος και να ψάλλεται κατά την έναρξη και τη λήξη των Ολυμιακών Αγώνων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες που εψάλη ήταν αυτοί της Ρώμης, το 1960, και έκτοτε εψάλλετο ανελλιπώς σε όλους τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μάλιστα στο Σίδνεϊ, το 2000, εψάλη στα ελληνικά από ελληνική χορωδία και στο Πεκίνο, το 2008, επίσης στα ελληνικά, και μάλιστα από παιδική κινεζική χορωδία! Σε όλες τις άλλες χώρες, όπου έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο ύμνος εψάλη στη γλώσσα τους. Ντροπιαστική εξαίρεση αποτελούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Μονάχου, το 1972, και τώρα του Λονδίνου, όπου ο Ολυμπιακός Ύμνος αποδόθηκε μόνο από ορχήστρα, που μάλιστα στο Λονδίνο ήταν και αθέατη... Γερμανία και Μεγάλη Βρετανία υποτίμησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο, που είναι ένα σημαντικό πολιτισμικό στοιχείο της σύγχρονης Ελλάδας. Τυχαίο;...

Τέταρτη αθλιότητα. Πριν από τη δήλωση για τη «μεταφορά του σπιτιού των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο» ο κ. Ζακ Ρογκ προέβη σε μία ακόμη αθλιότητα σε βάρος της Ελλάδας. Όταν ερωτήθηκε κατά πόσο το Λονδίνο είναι έτοιμο να διοργανώσει με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες έκανε αναφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, παρέλειψε την Αθήνα και μίλησε για το Πεκίνο! Είπε συγκεκεριμένα: « Θα ήθελα να πιστεύω ότι από την άποψη της ετοιμότητας οι αγώνες αυτοί είναι στην ίδια θέση με αυτή του Σίδνεϊ και του Πεκίνου σίγουρα, για να μιλήσω για τους πιο πρόσφατους Ολυμπιακούς...». Πάλι ο κ. Ρογκ ξέχασε τους επαίνους και τους ύμνους προς την Ελλάδα για την επιτυχία της προετοιμασίας και το άριστα που της έδωσε στον δημόσιο λόγο του κατά την τελετή έναρξης των Αγώνων στην Αθήνα. Και η εξασθενημένη μνήμη του έχει τη σημασία της, δεδομένου ότι η Ελλάδα για να επιτύχει στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων σπατάλησε εκατομμύρια Ευρώ, που την έσπρωξαν ταχύτερα και βαθύτερα στη σημερινή κρίση.

Πέμπτη αθλιότητα. Όταν εισερχόταν η Ολυμπιακή Φλόγα στο Ολυμπιακό Στάδιο ο εκφωνητής σημείωσε ότι έφτασε εκεί αφού διέτρεξε μια διαδρομή 22.000 χλιομέτρων... Δεν είπε ούτε λέξη από πού ξεκίνησε για να φτάσει στο Λονδίνο. Δεν είπε λέξη για την Ολυμπία, το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο εκφωνητής και όσοι είναι πίσω από αυτόν εφάρμοσαν τη λογική της Νέας Τάξης Πραγμάτων, σύμφωνα με την οποία προβάλλονται μόνο οι ιδέες της νέας εποχής και παραλείπονται οι ρίζες και οι πολιτισμικές παραδόσεις, καθώς και οι αξίες που τις ξεπερνούν ή/και είναι αντίθετες τους.

Από τον Βάκωνα και τον Νίτσε έως τον Σαίξπηρ και τον Γκαίτε Άγγλοι, Γερμανοί και γενικά η Δύση δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ένας ολιγάριθμος λαός, όπως ο Ελληνικός, με τόσα ελαττώματα και τόσες αδυναμίες που του προσάπτουν, είναι ο απ' ευθείας απόγονος και πνευματικός θεματοφύλακας ενός μοναδικού θησαυρού, του Ελληνικού πολιτισμού, που δεν μπορούν να πλησιάσουν, ούτε μπορούν να οικειοποιηθούν, όσο κι αν προσπαθούν. Του πολιτισμού που είναι η βάση και του δικού τους πολιτισμού, όπως τον ερμήνευσαν μέσα από τη δική τους λογική. Η ευκαιρία φέτος για όλους αυτούς ήταν μοναδική. Απαξιωμένη από την οικονομική και κοινωνική κρίση η Ελλάδα, δέχεται με βάναυσο τρόπο την περιφρόνηση τους, περιφρόνηση που παρουσιάστηκε με όλο το φρικιαστικό της πρόσωπο στο Λονδίνο, κατά την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν πειράζει. Πρώτον οι Έλληνες πρέπει να πεισματώσουμε και να ξαναβρούμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση και τη χαμένη μας αξιοπρέπεια. Δεύτερον να τους δικαιολογήσουμε τους Άγγλους για τα συμπλέγματα τους. Είναι πραγματικά αξιολύπητοι. Και τρίτο να μην ενοχλούμαστε από τη συμπεριφορά τους, γιατί γνωρίζουμε ότι όσο και να προσπαθήσουν η αλήθεια λάμπει και το ψέμμα έχει κοντά ποδάρια.

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.newsbomb.gr/prionokordela/rokanidia/story/222786/londino-2012-pente-athliotites-kata-tis-ellados-kai-kaneis-den-mila
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Βγαζει κομπλεξ το παλικαρι και αισθημα κατωτεροτητας η ιδεα μου??

«Η εθνική συνείδηση δεν εξαγοράζεται!»

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος και ο Γερμανός ολυμπιονίκης του σλάλομ, Ισίδωρος Τασιάδης δίνουν μέσω του gazzetta τις εξηγήσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε!

Όλα άρχισαν από την δήλωση του 22χρονου Γερμανού, με ελληνικές ρίζες, αθλητή του κανόε-καγιάκ μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο σλάλομ. «Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι με ρώτησαν αν θα κρατήσω την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική, εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Η απάντησή μου ήταν “φυσικά και όχι! Θα κρατήσω μόνο τη γερμανική!”. Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτε! Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς!», ήταν τα λόγια του γεννημένου στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας (από Έλληνες γονείς) στο protagon.gr, προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα στην ελληνική αθλητική κοινή γνώμη.

«Θέλω να ζήσω για πάντα στη Γερμανία!»

Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα και αρχικά εντόπισε τον Ισίδωρο Σιδέρη στο Λονδίνο και συνομίλησε μαζί του σε άπταιστα ελληνικά. Τα συμπεράσματα δικά σας... «Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για μένα! Ούτε μου ζήτησαν να ενταχθώ στην Εθνική ομάδα, ούτε τίποτε! Οπότε σε ηλικία 14 ετών, όταν και άρχισα το κανόε-καγιάκ, αποφάσισα να μην φορέσω ποτέ τα ελληνικά χρώματα. Η γερμανική ομοσπονδία με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, μου βρήκε προπονητή, μου έδωσε μηνιαίο μισθό και με έκανε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου! Από τα 5 έως τα 10 μου, έζησα με τους γονείς μου στην Ελλάδα, αλλά από τότε που ξαναγυρίσαμε στην πατρίδα μου, δεν θέλω να ξαναφύγω. Θέλω να ζήσω για πάντα στη Γερμανία! Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για μένα», μας είπε αρχικά και όταν τον ρωτάμε αν ο ίδιος έκανε κάποια κρούση στην ελληνική ομοσπονδία, μας απαντά με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο... «Εγώ θα έπρεπε να ασχοληθώ; Οι Έλληνες θα έπρεπε να έρθουν σε μένα!», πρόσθεσε ο Τασιάδης, που εργάζεται ως αστυφύλακας στη γερμανική αστυνομία, για να συνεχίσει:

«Δεν θα αγγίξω ποτέ την ελληνική σημαία!»

«Με πρωτοέμαθαν από έναν Έλληνα αθλητή, με τον οποίο μέναμε στην ίδια πόλη! (σ.σ.: αναφέρεται στον Χρήστο Τσακμάκη με τον οποίο τον συνδέεται με οικογενειακή φιλία, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν “μιλιούνται”). Αυτόν (σ.σ.: δεν αναφέρει ούτε το όνομά του!) τον πήραν στην Ελλάδα και του τα πρόσφεραν όλα, εμένα τίποτε! Δεν με ρώτησαν καν, αν θα ήθελα! Γι' αυτό δεν θα αγγίξω ποτέ την ελληνική σημαία! Ξέρω ότι οι Έλληνες περνούν δύσκολα, αλλά από τη στιγμή που εκείνοι δεν έκαναν τίποτε για μένα, γιατί να κάνω κι εγώ γι' αυτούς! Δε νιώθω Έλληνας, είμαι Γερμανός!», επανέλαβε ο Ισίδωρος Τασιάδης πριν ολοκληρώσουμε τη τηλεφωνική μας επικοινωνία.

«Ψεύδεται ασύστολα για να κρύψει τον ανθελληνισμό του!»

Εν συνεχεία, το gazzetta.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, Αντώνη Νικολόπουλο, για να καταγράψει την άποψη της ελληνικής πλευράς: «Πέρα από το εθνικό του συναίσθημα, ο κ. Τασιάδης έχει τους δικούς του λόγους για να υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει! Ψεύδεται ασύστολα γιατί του είχε γίνει πρόταση και είχε αρχίσει η διαδικασία της ένταξής του σε ελληνικό σύλλογο, για την ακρίβεια στον Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων... Όταν ήταν όλα έτοιμα για να βγει το δελτίο και να συμμετάσχει έτσι και στην Εθνική ομάδα, ο πατέρας του, γιατί τότε ήταν ανήλικος, δεν υπέγραψε για να έρθει στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, εμείς, σαν Ελληνική Ομοσπονδία, επί δέκα μέρες τον φιλοξενήσαμε για να προπονηθεί στην ολυμπιακή πίστα του Ελληνικού αλλά και στον Εύηνο ποταμό, μαζί με τον προπονητή του Κλάους Γκέμπχαρντ. Τώρα, όσον αφορά το γεγονός ότι δεν ασχοληθήκαμε με τις επιτυχίες του, αυτό ήταν επόμενο... Γιατί δηλαδή, θα πρέπει να συγχαρώ έναν αθλητή που αγωνίζεται με την γερμανική σημαία και δεν θέλει να φορέσει τα ελληνικά χρώματα; Η απαίτησή του είναι παράλογη από τη στιγμή που δεν απεδέχθη την πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας! Το παιδί είναι είναι Γερμανός, έχει γερμανοποιηθεί πλήρως! Τι να συζητάμε τώρα... Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, απλά δεν ήθελε!», υπερθεμάτισε ο Έλληνας αξιωματούχος της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, τονίζοντας:

«Την ελληνική σημαία θα την σηκώνουν οι Έλληνες!»

«Ο Τασιάδης έχει ενστερνιστεί απόλυτα τον... γερμανισμό και το λέω ευθέως, είναι Γερμανός αστυφύλακας και τα συμφέροντά του και της οικογένειάς του βρίσκονται στη Γερμανία. Η εθνική συνείδηση, όμως, είναι άλλο πράγμα και σίγουρα δεν εξαγοράζεται! Ας μην την σηκώσει ποτέ την ελληνική σημαία! Θα την σηκώνουμε εμείς που είμαστε και αισθανόμαστε Έλληνες!», κατέληξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κανοέ-καγιάκ, Αντώνης Νικολοπούλος.

http://www.gazzetta.gr/olympiakoi-agones-2012/article/313822-i-ethniki-syneidisi-den-eksagorazetai
Άβαταρ μέλους
CCCP

Δημοσίευση από CCCP »

Κανενα απολυτως κομπλεξ δε βγαζει.

Τα οσα ειπε ο ανθρωπος ηταν ως ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ερωτηση αν θα κρατησει την Ελληνικη σημαια. Και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ απαντησε πως τι δουλεια εχει με την Ελλαδα και οτι δεν αισθανετε Ελληνας. Ετσι κι αλλιως μονο 5 χρονια εζησε εκει.

Εγω γεννηθικα και εζησα μεχρι τα 20 μου χρονια στην Ελλαδα και ακριβως τα ιδια θα ελεγα. Σιγα μην εχουμε και κομπλεξ επειδη δε προσκηναμε το τριτοκοσμικο μπουρδελο.
Άβαταρ μέλους
shark4

Δημοσίευση από shark4 »

To πιο ωραιο ειναι η αμφισβητηση που εγειρουν οι αμερικανοι για την κινεζα αθλητρια της κολυμβησης.... Ενω το παιδι-θαυμα ο Φελπς , ολα αυτα τα εχει καταφερει επειδη τρωει 3 μακαροναδες , 4 χαμπουργκερ και 3 ομελετες ημερησιως , οπως εχει δηλωσει....

Ενας κολλητος μου περιπτερας που τρωει παρομοιες ποσοτητες , το μονο ρεκορ που εχει καταφερει ειναι να μην χωραει σχεδον στο περιπτερο .... 8-)

Α, ρε DDR , που σας χρειαζεται ...Εκει να δειτε τους μαιτρ της ντοπας....

Υπομονη ...Ερχεται σε λιγο καιρο ο στιβος , με τις καινουργιες ανακαλυψεις των τζαμαικανων στον τομεα της βιολογιας....
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

CCCP έγραψε:Κανενα απολυτως κομπλεξ δε βγαζει.

Τα οσα ειπε ο ανθρωπος ηταν ως ΑΠΑΝΤΗΣΗ σε ερωτηση αν θα κρατησει την Ελληνικη σημαια. Και ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ απαντησε πως τι δουλεια εχει με την Ελλαδα και οτι δεν αισθανετε Ελληνας. Ετσι κι αλλιως μονο 5 χρονια εζησε εκει.

Εγω γεννηθικα και εζησα μεχρι τα 20 μου χρονια στην Ελλαδα και ακριβως τα ιδια θα ελεγα. Σιγα μην εχουμε και κομπλεξ επειδη δε προσκηναμε το τριτοκοσμικο μπουρδελο.

ειλικρινά σε λυπαμαι ρε φιλε ειδικα αν δεν εισαι κανενας μπερδεμενος πιτσιρικας

Desperado μεγάλο παιδί είσαι. Τι είναι αυτά που του λες του ανθρώπου ; στη τελική και ο διεθνισμός κοσμοθεωρία είναι. Λάθος ξελάθος, κάποιοι την πιστεύουν. Τι να κάνουμε.
Άλλο πας να πεις, και άλλο λες. Και το χειρότερο είναι οτι έτσι όπως το λες, το 90% δεν θα δώσει σημασία στο επιχείρημα αλλά στην προσβολή.
Take it easy

Angelheart
Άβαταρ μέλους
karlat85

Δημοσίευση από karlat85 »

CCCP έγραψε:. Σιγα μην εχουμε και κομπλεξ επειδη δε προσκηναμε το τριτοκοσμικο μπουρδελο.

Τι σχεση εχει ρε φιλε το εθνος με το κρατος θα μας τρελανεις.
Άβαταρ μέλους
Photis

Δημοσίευση από Photis »

shark4 έγραψε:To πιο ωραιο ειναι η αμφισβητηση που εγειρουν οι αμερικανοι για την κινεζα αθλητρια της κολυμβησης.... Ενω το παιδι-θαυμα ο Φελπς , ολα αυτα τα εχει καταφερει επειδη τρωει 3 μακαροναδες , 4 χαμπουργκερ και 3 ομελετες ημερησιως , οπως εχει δηλωσει....

Ενας κολλητος μου περιπτερας που τρωει παρομοιες ποσοτητες , το μονο ρεκορ που εχει καταφερει ειναι να μην χωραει σχεδον στο περιπτερο .... 8-)

Α, ρε DDR , που σας χρειαζεται ...Εκει να δειτε τους μαιτρ της ντοπας....

Υπομονη ...Ερχεται σε λιγο καιρο ο στιβος , με τις καινουργιες ανακαλυψεις των τζαμαικανων στον τομεα της βιολογιας....

Οι αμερικανοί ήταν που έστησαν την ιστορία το 2004 στους 2 κορυφαίους σπρίντερ της τότε εποχής. Οι αρχηγοί της ντόπας.
:pano:
Άβαταρ μέλους
CCCP

Δημοσίευση από CCCP »

Γιατι με λυπασε desperando? Μπορεις να εξηγησεις?

Στα παπαρια μου τα εχω γραμμενα ολα τα εθνη και τα κρατη του κοσμου. Τιποτα απολυτος δε σημενουν για μενα.
Άβαταρ μέλους
karlat85

Τα εχεις γραμμενα ολα αλλα το nickname σου αλλα λεει
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος karlat85 την Πέμ 02 Αύγ 2012, 13:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
karlat85

)
Άβαταρ μέλους
trel@menos

Δημοσίευση από trel@menos »

free4 έγραψε:Βγαζει κομπλεξ το παλικαρι και αισθημα κατωτεροτητας η ιδεα μου??

«Η εθνική συνείδηση δεν εξαγοράζεται!»

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος και ο Γερμανός ολυμπιονίκης του σλάλομ, Ισίδωρος Τασιάδης δίνουν μέσω του gazzetta τις εξηγήσεις στο θέμα που δημιουργήθηκε!

Όλα άρχισαν από την δήλωση του 22χρονου Γερμανού, με ελληνικές ρίζες, αθλητή του κανόε-καγιάκ μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου στο σλάλομ. «Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι με ρώτησαν αν θα κρατήσω την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική, εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο. Η απάντησή μου ήταν “φυσικά και όχι! Θα κρατήσω μόνο τη γερμανική!”. Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτε! Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς!», ήταν τα λόγια του γεννημένου στο Άουγκσμπουργκ της Γερμανίας (από Έλληνες γονείς) στο protagon.gr, προκαλώντας ανάμικτα συναισθήματα στην ελληνική αθλητική κοινή γνώμη.

«Θέλω να ζήσω για πάντα στη Γερμανία!»

Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα και αρχικά εντόπισε τον Ισίδωρο Σιδέρη στο Λονδίνο και συνομίλησε μαζί του σε άπταιστα ελληνικά. Τα συμπεράσματα δικά σας... «Η Ελλάδα δεν έκανε τίποτε για μένα! Ούτε μου ζήτησαν να ενταχθώ στην Εθνική ομάδα, ούτε τίποτε! Οπότε σε ηλικία 14 ετών, όταν και άρχισα το κανόε-καγιάκ, αποφάσισα να μην φορέσω ποτέ τα ελληνικά χρώματα. Η γερμανική ομοσπονδία με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, μου βρήκε προπονητή, μου έδωσε μηνιαίο μισθό και με έκανε να αισθανθώ σαν στο σπίτι μου! Από τα 5 έως τα 10 μου, έζησα με τους γονείς μου στην Ελλάδα, αλλά από τότε που ξαναγυρίσαμε στην πατρίδα μου, δεν θέλω να ξαναφύγω. Θέλω να ζήσω για πάντα στη Γερμανία! Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για μένα», μας είπε αρχικά και όταν τον ρωτάμε αν ο ίδιος έκανε κάποια κρούση στην ελληνική ομοσπονδία, μας απαντά με ακόμη πιο προκλητικό τρόπο... «Εγώ θα έπρεπε να ασχοληθώ; Οι Έλληνες θα έπρεπε να έρθουν σε μένα!», πρόσθεσε ο Τασιάδης, που εργάζεται ως αστυφύλακας στη γερμανική αστυνομία, για να συνεχίσει:

«Δεν θα αγγίξω ποτέ την ελληνική σημαία!»

«Με πρωτοέμαθαν από έναν Έλληνα αθλητή, με τον οποίο μέναμε στην ίδια πόλη! (σ.σ.: αναφέρεται στον Χρήστο Τσακμάκη με τον οποίο τον συνδέεται με οικογενειακή φιλία, αλλά οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι δεν “μιλιούνται”). Αυτόν (σ.σ.: δεν αναφέρει ούτε το όνομά του!) τον πήραν στην Ελλάδα και του τα πρόσφεραν όλα, εμένα τίποτε! Δεν με ρώτησαν καν, αν θα ήθελα! Γι' αυτό δεν θα αγγίξω ποτέ την ελληνική σημαία! Ξέρω ότι οι Έλληνες περνούν δύσκολα, αλλά από τη στιγμή που εκείνοι δεν έκαναν τίποτε για μένα, γιατί να κάνω κι εγώ γι' αυτούς! Δε νιώθω Έλληνας, είμαι Γερμανός!», επανέλαβε ο Ισίδωρος Τασιάδης πριν ολοκληρώσουμε τη τηλεφωνική μας επικοινωνία.

«Ψεύδεται ασύστολα για να κρύψει τον ανθελληνισμό του!»

Εν συνεχεία, το gazzetta.gr απευθύνθηκε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, Αντώνη Νικολόπουλο, για να καταγράψει την άποψη της ελληνικής πλευράς: «Πέρα από το εθνικό του συναίσθημα, ο κ. Τασιάδης έχει τους δικούς του λόγους για να υποστηρίζει αυτά που υποστηρίζει! Ψεύδεται ασύστολα γιατί του είχε γίνει πρόταση και είχε αρχίσει η διαδικασία της ένταξής του σε ελληνικό σύλλογο, για την ακρίβεια στον Ναυτικό Όμιλο Μεθάνων... Όταν ήταν όλα έτοιμα για να βγει το δελτίο και να συμμετάσχει έτσι και στην Εθνική ομάδα, ο πατέρας του, γιατί τότε ήταν ανήλικος, δεν υπέγραψε για να έρθει στην Ελλάδα. Επιπροσθέτως, εμείς, σαν Ελληνική Ομοσπονδία, επί δέκα μέρες τον φιλοξενήσαμε για να προπονηθεί στην ολυμπιακή πίστα του Ελληνικού αλλά και στον Εύηνο ποταμό, μαζί με τον προπονητή του Κλάους Γκέμπχαρντ. Τώρα, όσον αφορά το γεγονός ότι δεν ασχοληθήκαμε με τις επιτυχίες του, αυτό ήταν επόμενο... Γιατί δηλαδή, θα πρέπει να συγχαρώ έναν αθλητή που αγωνίζεται με την γερμανική σημαία και δεν θέλει να φορέσει τα ελληνικά χρώματα; Η απαίτησή του είναι παράλογη από τη στιγμή που δεν απεδέχθη την πρόταση της ελληνικής ομοσπονδίας! Το παιδί είναι είναι Γερμανός, έχει γερμανοποιηθεί πλήρως! Τι να συζητάμε τώρα... Εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε, απλά δεν ήθελε!», υπερθεμάτισε ο Έλληνας αξιωματούχος της ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ, τονίζοντας:

«Την ελληνική σημαία θα την σηκώνουν οι Έλληνες!»

«Ο Τασιάδης έχει ενστερνιστεί απόλυτα τον... γερμανισμό και το λέω ευθέως, είναι Γερμανός αστυφύλακας και τα συμφέροντά του και της οικογένειάς του βρίσκονται στη Γερμανία. Η εθνική συνείδηση, όμως, είναι άλλο πράγμα και σίγουρα δεν εξαγοράζεται! Ας μην την σηκώσει ποτέ την ελληνική σημαία! Θα την σηκώνουμε εμείς που είμαστε και αισθανόμαστε Έλληνες!», κατέληξε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κανοέ-καγιάκ, Αντώνης Νικολοπούλος.

http://www.gazzetta.gr/olympiakoi-agones-2012/article/313822-i-ethniki-syneidisi-den-eksagorazetai
βρε ουστ απο δω. με τετοια νοοτροπια ευτυχως γλιτωσαμε απο την παρουσια σου.
πρωτα θα προσφερεις εσυ στην χωρα σου και μετα η χωρα σε σενα.
"ask not what your country can do for you — ask what you can do for your country." JFK
Άβαταρ μέλους
VagosPaok

Δημοσίευση από VagosPaok »

Την σημαια Κυριε θα την σηκωνες για μενα,για τον απενατι μου,για τον γειτονα και για ολους τους αλλους Ελληνες,οχι για το κρατος και την ΕΟΕ.Αν δες θες αυτο το θειο δωρο να μην σε κραταμε...σηκωσε την γερμανικη που σε αγκαλιασαν για το κερδος...
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”