Orwell έγραψε:Τον Νορβηγό Οσβαλντ που ήρθε στον ΠΑΟΚ όντας διεθνής!! ποιός τον θυμάται??
Ο θρύλος λέει ότι με την ανακοίνωση της μεταγραφής του,περιχαρείς οι ρεπόρτερ του ΠΑΟΚ ρώτησαν τον τότε προπονητή, νομίζω ήταν ο Ολλανδός ο Ισραελ τη γνώμη του για τη μεγάλη αυτή μεταγραφή και η απάντηση ήταν
"Εγώ έναν μόνο Οσβαλντ ξέρω,αυτόν που σκότωσε τον Κέννεντυ" και τέζα οι ρεπόρτερ

Το πρόγραμμα μεταδίδεται σε επανάληψη.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν να ανακαλύψω το
πραγματικό όνομα τού Nορβηγού, καθώς αυτό που γνώριζα ήταν το Όσβολντ ή Οσβολτ ή Οσβαλντ ενώ και το μικρό του όνομα ηταν από μόνο του σπαζοκεφαλιά, θυμόμουν ήταν κάτι σαν... Κέτσελ.
Τελικά, το φερα από εδώ, το φερα απο εκεί, βοήθησαν και κάτι Νορβηγίδες τουριστριούλες (μεγάλες κυρίες, πια) που είχα γνωρίσει το καυτό καλοκαίρι τού 1976 στη Χαλλλκιδική και μεγάλη μου χαρά, σας παρουσιάζω τον...
Kjetil Osvold.
Γεννημένος το
1961, ο Οσβολντ ήρθε στον ΠΑΟΚ επί Δεδέογλου κατά τη μεταγραφική περίοδο τού Ιανουαρίου της σεζόν 1988-89.
Επεσε κατ'ευθειαν στα ντεμι-βαθιά αγωνιζόμενος σε παιχνίδι ρεβάνς κυπελλου στη Λειβαδειά, με το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα ισόπαλο 2-2. Τελικά προκριθήκαμε με εκτος εδρας νίκη 0-2.
Συνολικά αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια πρωταθληματος και σκοραρε 1 γκολ, πριν σχολάσει από τον ΠΑΟΚ.
Πιο μπροστά είχε αγωνιστεί στις Σταρτ, Λιλεστρομ, έκανε ένα φτωχό πέρασμα από το Νησί, με 7 συμμετοχές για τη Νοτιγχαμ Φορεστ και 4 για τη Λεστερ, πήγε στη Τζουγκαρντεν και μετά την Ελλάδα επεστρεψε για 3 χρονια στη Λιλεστρομ για να κλεισει την καριερα του το 1993 στη Skeid.
Το βιογραφικό του ξεγελάει, δεν ήταν πολύ τυχαίος,
ήρθε διεθνής στον ΠΑΟΚ και παρέμεινε σημειώνοντας 3 γκολ σε 37 συμμετοχές.
Τα διάφορα βιογραφικά του συμφωνούν σε δύο εντελώς αντίθετα
highlights της καριέρας του:
Το πρώτο, σε διεθνές φιλικό
Νορβηγία-Αργεντινή (τον Απρίλιο τού 1986 παρακαλώ, 1-0 με γκολ δικό του ξαναπαρακαλώ) όπου έριξε μια μεγαλοπρεπή τρίπλα (nutmeg) στο Μαραντόνα περνώντας το τόπι ανάμεσα από τα πόδια τού μεγάλου Ντιέγκο.
Και το δεύτερο, αγωνιζόμενος στο Arasen, έδρα της Λιλεστρομ, όπου από εκτέλεση κόρνερ
έστειλε τη μπάλα στο... ιστορικό ρολόι τού γηπέδου!
Και οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ, αφού ο Praktorinos ψάχνοντας στη συλλογή του, ανακάλυψε το ενσταντανέ από τη μέρα που ο Νορβηγός υπέγραψε το βραχύβιο, τελικά, συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ...